Prešov – Lok. Košice 1:1 (kon.) | Dukla Praha – Rostov 1:3 (kon.) | Plzeň – Legia 5:1 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
5:1 (3:0)
Legia Varšava
Čtvrtek 01.02.2018, 16:00 • Benidorm, Španělsko • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto utkání je to vše, mějte se fajn. (18:02:35)
     
    Je dobojováno! Západočeši si spravili chuť a po dvou vysokých porážkách zaznamenali přesně opačný výsledek, když porazili úřadujícího polského mistra 5:1. O vítězi tohoto duelu bylo víceméně jasno už po první půli, kterou Plzeň vyhrála 3:0. Po změně stran ještě přidali další góly střídající útočníci Tomáš Chorý a Marek Bakoš, kteří doplnili předchozí střelce Kopice s Krmenčíkem.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Na druhé straně se do závěrečné šance dostali také Plzeňští, ovšem Havlovu střelu z bezprostřední blízkosti Malarz vyrazil do míst, ze kterých nepřišla žádná dorážka.
     
    90+1
    Pravděpodobně poslední standardní situaci Legie rozehrál Mączyński, jenže jeho tečovaný nákop byl pro Hlouška příliš vysoký. Pasquato ještě uvedl balón do hry z rohového kopu, nicméně hlavička Eduarda byla hodně slabá a Hruška si s ní poradil.
     
    90
    Kasper Hämäläinen převzal míč na levé straně od Adama Hlouška. Pak si šikovně narazil s Eduardem a vystřelil jen těsně vedle levé tyče Hruškovy brány!
     
    89
    Defenziva Plzně si v probíhající devětaosmdesáté minutě vybrala snad první slabší chvilku. Krzysztof Mączyński však nenapodobil předchozí zásah Marka Bakoše a na Aleše Hrušku si nepřišel.
    88. Malarz zabránil šestému inkasovanému gólu
     
    88
    Adam Hloušek zablokoval Chorého přihrávku do druhé vlny na rohový kop. Z přesného centru vzešlo zakončení a Malarz musel podržet svůj tým povedeným reflexivním zákrokem!
     
    87
    Pasquatův centr letěl jen do míst, které kontroloval obránce Hájek a sklepl míč do rukavic Aleše Hrušky.
    86. Marek BAKOŠ - 5:1
     
    86
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Další možnost Viktorie už končí pátým gólem! MAREK BAKOŠ se po obrovské hrubici obrany Legie zadarmo dostal k míči a v úniku levačkou prostřelil Malarze, který si na míč sice sáhl, ale gólu přesto nezabránil.
     
    85
    Krzysztof Mączyński rozehrál rohový kop na bližší tyč, kde našel jen clonícího hráče Západočechů. Rémy poté ztratil míč a následoval rychlý kontr Zemana, kterého zastavil až zákrok brankáře Malarze.
     
    84
    Adam Hloušek zabral při sprintu za balónem, ovšem dvojice hráčů Plzně si ho pohlídala a vykombinovala se do bezpečného prostoru.
     
    83
    Z nepřehledné situace i Malarzovy branky vzešla gólová střela jednoho z plzeňských hráčů, jenže skóre se kvůli signalizovanému ofsajdu nemění.
     
    82
    Francouzský záložník William Rémy byl na hranici pravidel povalen na trávnkí. Sudí nechali hru běžet, ovšem útok Plzně pak trval už jen velmi krátce.
     
    81
    Milan Havel zakřižoval pohyb nabíhajícího Artura Jędrzejczyka a zajistil pro Viktorii odkop od branky Aleše Hrušky.
    80. Michał Kucharczyk (LEG)
     
    80
    Cristian Pasquato vynikající přihrávkou z prvního doteku vyslal do samostatného úniku Kucharczyka. Ten střílel z hranice vápna a poslal míč do vyběhnuvšího Hrušky, který mu dobře zmenšil střelecký úhel.

    Michal Břuchanský

    Branky: 16. Kopic, 17. Krmenčík, 33. Krmenčík, 65. Chorý, 86. Bakoš – 62. Hämäläinen


    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik (46. Hruška) – Řezník (66. Havel), Hejda (46. Hájek), Hubník (C), Limberský (66. Kovařík) – Hrošovský (79. Bakoš), Hořava (66. Ivanschitz) – Petržela, Kolář (46. Čermák), Kopic (66. Zeman) – Krmenčík (46. Chorý).
    Legia Varšava: Cierzniak (46. Malarz) – Jędrzejczyk (C), Astiz (66. Pasquato), Pazdan, Hloušek – Mączyński, Rémy, Antolić – Szymański (71. Kucharczyk), Niezgoda (46. Eduardo), Hämäläinen.
    Náhradníci: Malarz – Dąbrowski, Kucharczyk, Pasquato, Eduardo, Radović.
    thejrc.org