Marseille – Méty 6:3 (kon.)
konec
Olympique Marseille
6:3 (3:0)
FC Méty
Pátek 02.02.2018, 20:45 • Stade Vélodrome, Marseille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (22:40:42)
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 10:8. Střely mimo: 7:5. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 9:17.
     
    Je dobojováno. Neuvěřitelná přestřelka se zastavila na devíti gólech. Hosté, přesto, že vsítili na hřišti soupeře tři branky, nebodovali. Domácí totiž konto Mét zatížili hned šestkrát a v krásném zápase berou tři body. Hostům ale nelze upřít snaha, i za velmi nepříznivého stavu útočili nadále a snažili se o korekce skóre.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ještě přichází volný přímý kop pro hosty, Rami ale vyskočil dost vysoko, aby balón zachytil a poslal do bezpečí. Nyní jdou ještě do útoku domácí hráči.
    90. Ibrahima NIANE - 6:3
     
    90
    Tým Méty právě vstřelil branku!
    Ještě nekončíme. Hosté se dostali do další pěkné šance, poté dostal přihrávku přímo na hlavu IBRAHIMA NIANE a ten míč umístil za záda Mandandy – 6:3. Asistence: Iván Balliu.
     
    90
    Nastavovat se budou ještě tři minuty navíc.
     
    90
    Mitroglu si nabíhal na vzdušný centr, nakonec se ale u něho zjevil obránce Mét a hrozbu v podobě další trefy tak odvrátil.
     
    89
    Míč, který se snesl do pokutového území doskočil Mandjeck a odkopl ho do bezpečí. Poté se na druhé straně dostal do zakončení Niane, ale balón poslal jen těsně vedle pravé tyče domácího brankáře.
     
    88
    Ještě domácí vybojovali další rohový kop, který rozehraje Payet.
     
    86
    Oba celky stále nemají dost a na obou stranách byly k vidění další šance. Tentokráte byli ale oba brankáři pozorní a neinkasovali.
    84. Florent MOLLET - 6:2
     
    84
    Tým Méty právě vstřelil branku!
    No to jsou věci, které se dějí na stadionu v Marseille. Hosté ještě přidávají další branku v této ofenzivní smršti a v zápase jsme už viděli osm přesných tref. Nyní se podruhé v utkání prosadil FLORENT MOLLET, jenž poslal míč přes padajícího Mandandu a ještě zkorigoval stav utkání – 6:2. Asistence: Danijel Milićević.
     
    83
    Dimitri Payet málem vysunul nabíhajícího Mitroglua, který už se s míčem chtěl dostat před hostující branku, v poslední chvíli ho ale zastavil jeden z obránců Mét a poslal míč na opačnou stranu.
     
    82
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Nolan Roux, přichází Ibrahima Niane.
     
    81
    Mitroglu se ocitl na rohu velkého vápna, snažil se o střelu z otočky, ale upadl a rázem tak bylo po další akci domácího celku.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky tohoto velmi atraktivního utkání, které oko diváka rozhodně nenudí. K vidění bylo už sedm branek a to ještě zápas není u konce.
     
    78
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Florian Thauvin, přichází Maxime López.
     
    77
    Domácí byli znovu rozjetí a dostali se do dalšího zakončení, ale střela Thauvina skončila mimo tři tyče.
    75. Konstantinos MITROGLU - 6:1
     
    75
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Tak to byla nádherně sehraná akce domácích, kteří dávají už šestý gól. Dlouhý pas dostal do pokutového území Dimitri Payet a ten poté ještě celou akci vyšperkoval přihrávkou na KONSTANTINOSE MITROGLUA, který poté měl jednoduchou práci, a sice trefit úplně prázdnou branku – 6:1. Asistence: Dimitri Payet.
    73. Florent MOLLET - 5:1
     
    73
    Tým Méty právě vstřelil branku!
    Nakonec se to hostům podařilo. K odraženému míči od obránce domácích se dostal FLORENT MOLLET, který svou levačkou doslova propálil Mandandu, který tak přichází o své čisté konto – 5:1.
     
    73
    Milićević si dobře naběhl na centr svého spoluhráče, ale nakonec jeho střela zamířila jen vysoko nad domácí branku.
     
    72
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Emmanuel Rivière, přichází Farid Boulaya.
     
    71
    Mitroglu se poté ocitl těsně před brankářem hostů, ale doklepnout míč za jeho záda se mu nakonec nepodařilo. Hned na to na druhé straně po střele Rouxe zasahoval opět Mandanda.
     
    70
    Domácí se ale vrátili zpět na druhou stranu a vybojovali rohový kop.
     
    70
    Gustavo se dostal ke střele kousek za velkým vápnem. Přízemní projektil ale v pokleku chytil Kawašima a také on provede odkop od své branky.
     
    69
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Morgan Sanson, přichází Konstantinos Mitroglu.
     
    67
    Palmierovu střelu ze vzduchu chytil s výskokem Mandanda a znovu tak připisuje další zákrok. Hned na to míč odkopl a poslal spoluhráče na druhou stranu.
     
    65
    Emmanuel Rivière dostal přihrávku do běhu, poté vyslal střelu, po které se dalším zákrokem vyznamenal Mandanda a drží tak stále čisté konto.
     
    64
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Renaud Cohade, přichází Iván Balliu.
     
    62
    Od vlastní branky založili další akci domácí. Florian Thauvin pak poslal míč Anguissovi, ale ten se ke střele nedostal.
     
    61
    Rolando zastavil další pokus o střelu hostů a Mandanda tak nemusel vůbec zasahovat. Domácí hráči hrají v absolutní pohodě a mají nahráno. Hosté naopak působí odevzdaným dojmem.
     
    60
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Bouna Sarr, přichází Henri Bedimo.
     
    58
    Hosté jsou odevzdaní. Nyní se domácí dostali do další šance, nahození z pravé strany prolétlo kolem hostující branky a nakonec si míč převzal Kawašima, jenž ho odkopl od své branky.
    56. Florian THAUVIN - 5:0
     
    56
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Další pěkná akce domácích a je to už o pět gólů. Destrukce hostů tak pokračuje dále. Krásný nadýchaný centr poslal z levé strany Dimitri Payet do pokutového území nabíhajícímu FLORIANU THAUVINOVI, který svou pravačkou završil svůj dnešní hattrick – 5:0. Asistence: Dimitri Payet.
     
    54
    Hosté si vypracovali na druhé straně další slibnou akci, ale střela Cohadeho zamířila pouze do rukavic Mandandy. Ten pak hned odkopl míč na druhou stranu.
     
    53
    V dobré akci nyní byli domácí hráči, skoro jako v biliáru se míč odrazil od několika hráčů, ale finální střela, kdyby skončila v brance hostů, by neplatila. Domácí totiž byli v ofsajdové pasti.
     
    52
    Domácí hráči tak pokračují ve své střelecké jízdě a jsou tak blízko k zisku dalších tří bodů.
    50. Valère GERMAIN - 4:0
     
    50
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Už je to o čtyři branky. Thauvin poslal centr do pokutového území na nabíhajícího VALÈREHO GERMAINA, který kousek od vyběhnutého brankáře jen nastavil nohu a míč se dokutálel až za brankovou čáru – 4:0. Asistence: Florian Thauvin.
     
    47
    Hosté založili další akci před brankou domácích, po střele Mandjecka zachytil míč Mandanda a hned ho odkopl od své branky.
     
    46
    Loktem nyní trefil Sakaje hostující hráč, ale sudí to vyřešil domluvou. Nyní hra pokračuje dále a Sakaj už je u míče.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Střely na branku: 4 – 4
     
    První poločas je za námi. V něm jsme viděli tři branky a všechny do sítě hostů. Nejprve skóre v šesté minutě otevřel Morgan Sanson. O chvilku později ho napodobil Florian Thauvin, který se trefil i v samotném závěru prvního poločasu a domácí vedou rozdílem tří branek. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas, který začne ve 21:50.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
    44. Florian THAUVIN - 3:0
     
    44
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Nedáš-dostaneš. Toto pravidlo se nyní potvrdilo. Hned z další akce unikli domácí hráči, poté střílel Germain z levé strany, míč za pomoci nohy brankáře Mét plachtil do branky už za zády hostujícího brankáře. Stíhal ho také Diagné, ale před ním ťukl do balónu FLORIAN THAUVIN a svým druhým přesným zásahem navýšil domácí vedení – 3:0.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Bouna Sarr (Olympique Marseille).
    43. Rouxovu střelu vytěsnil nad sebe Mandanda.
     
    43
    Roux střílel na branku domácích a byla to velká šance. Nakonec ale Mandanda vyšťoural míč rukavicemi nad sebe a znovu hodně podržel svůj tým. Hosté budou zahrávat rohový kop.
     
    43
    Kawašima musel povyběhnout ze své branky proti unikajícímu Germainovi a byl úspěšný. Nakonec provedl odkop a jeho tým jde ještě útočit.
     
    42
    Sakaj zastavil obranným zákrokem akci hostů a hráči Marseille tak budou opět u míče. Ten nyní zpět do hry vrací svým odkopem Steve Mandanda.
     
    41
    Jenže útok domácích byl zastaven ofsajdem, který byl také odmáván. Hru tak na druhou stranu otáčejí fotbalisté Mét.
     
    41
    Steve Mandanda chytil propagační střelu hostů a poté rychle odkopl míč od své branky. Jeho tým tak jde znovu do útoku a v závěru první půle se pokusí navýšit své vedení.
     
    40
    Milićević se dlouho připravoval ke střele a nakonec trefil pouze připravenou zeď z domácích hráčů a ti budou zase u míče. Velkou šanci na snížení tak hosté promarnili.
     
    38
    Faul na Rouxe před velkým vápnem a hosté mají k dispozici volný přímý kop z velmi slibné vzdálenosti.
     
    37
    Nyní došlo k další důrazné domluvě sudího s domácím hráčem a zatím se vše obešlo opět bez žluté karty. Vše vyřešila domluva a hra pokračuje dále.
     
    36
    Tam padl k zemi Rami a vypadalo to, že se dožaduje pokutového kopu. Hlavní sudí ale naznačuje, že vše bylo v pořádku a ukazuje, aby se hrálo dál.
     
    35
    Rami fauloval soupeře, sudímu tato situace neunikla a je pískáno. U míče tak budou hosté, kteří směřují před domácí branku.
     
    34
    Méty se dostaly do provozní teploty a nyní byly znovu u zrodu další akce. Ale obrana Marseille byla zase pozorná a nedopustila, aby hosté snížili.
     
    33
    Tentokráte si brankář domácích celou situaci pohlídal a hned po rozehrání míč ukryl ve svých rukavicích. Za malý okamžik pošle svým odkopem spoluhráče do útoku.
     
    33
    A Roux si na centrovaný míč vysoko vyskočil a hlavou ho usměrnil na branku domácích, svou rukavicí ho ale vyšťoural nad svoji branku Mandanda a hosté si rohový kop zopakují.
     
    32
    Další rohový kop, který vybojovali hosté z Mét. Zahraje ho Danijel Milićević.
     
    30
    Bouna Sarr dostal přihrávku do běhu, míč mu ale utekl daleko od nohy a blíže k němu byl jeden z hostujících obránců, který si ho převzal a založil akci na druhé straně.
     
    28
    Hosté byli v další šanci, ale nakonec je zastavil ofsajd, což postrannímu sudímu neuniklo a ten tak zdvihl svůj praporek. U míče budou znovu hráči Marseille.
     
    27
    A další šance hostů. Daniel Milićević hlavičkoval těsně před Mandandou, jenž si připsal další zákrok. Poté důrazně něco řekl směrem ke spoluhráčům, kteří v posledních minutách mírně polevili.
    26. Mandjeck pálil na branku domácích, ale pohotově míč chytil Mandanda.
     
    26
    Georges Mandjeck si naběhl na centrovaný míč a na branku Marseille poslal střelu, kterou pohotovým zákrokem zlikvidoval Steve Mandanda a podržel tak svůj tým i nulu na svém kontě.
     
    24
    Hosté se dlouho drželi v půlce hřiště a kombinovali. Nakonec se dostali na polovinu soupeře a z hranice velkého vápna vyslal střelu Emmanuel Rivière a obrana domácích srazila míč za zadní čáru. Rohový kop pro Méty.
     
    23
    Dimitri Payet se ocitl tváří v tvář brankáři hostů, ale jeho přiťuknutí balónu zachytil právě Kawašima, jenž bude mít k dispozici další odkop od své branky.
     
    22
    Domácí fotbalisté znovu zatlačili hosty na jejich polovině, ke střele se ale tentokráte vůbec nedostali. Míč si tak sebrala obrana Mét a hned s ním zamířila pryč od vlastní branky.
    20. Saarovy efektní nůžky ke gólu nevedly.
     
    20
    Tato standardní situace se ale hráčům Marseille nepovedla. Hned na to ale dostal přihrávku do pokutového území Bouna Sarr a ten poté vystřihl efektní nůžky. Jenže míč zaplul přímo do rukavic brankáře hostů.
     
    19
    Další centr přilétl do pokutového území, kde si už nabíhal Florian Thauvin. Před ním ale míč zachytil Emmanuel Rivière a odkopl ho za zadní čáru. Rohový kop pro domácí.
     
    18
    Emmanuel Rivière se řítil na branku Marseille, jeho přízemní střela mířila přímo doprostřed domácí brány, kde byl připravený Steve Mandanda a poté míč ukryl do svých rukavic.
     
    17
    Palmieri provedl autové vhazování, ale hosté se blíže k domácí brance nedostali. Naopak domácí ho odkopli směrem ke středu hřiště a míří opět směrem dopředu.
     
    16
    Domácí zatím mají herní převahu a to potvrzují i nyní dalším výpadem před hostující branku. Přihrávka na Sakaje ale byla příliš dlouhá a míč skončil za zadní čárou. Odkop od branky Mét.
     
    14
    Hráči Mét to zkusili znovu, ale ještě před velkým vápnem Marseille přišli o balón a ten si do své moci převzali znovu domácí hráči. Ti už míří zpět před hostující bránu.
     
    13
    Florian Thauvin opět málem ohrozil hostující branku, když těsně před Kawašimou střílel z první, ale trefil se jen vysoko nad branku hostů.
     
    12
    Nyní v pokutovém území chtěl poslat přízemní střelu na domácí branku Diagné, ale obrana domácích si toho opět všimla a znovu obranným zákrokem akci Mét zastavila.
     
    11
    Další pokus o akci před domácí brankou zastavila obrana Marseille a znovu tak budou domácí u míče.
     
    10
    Rozjetí domácí hráči se dostali k další akci a bylo to znovu hodně nebezpečné. Obrana hostů ale nebezpečí zažehnala a poslala míč do bezpečí.
    9. Florian THAUVIN - 2:0
     
    9
    Marseille právě vstřelilo branku!
    A hned z této akce se zrodila druhá branka Marseille. Z pravé strany poslal centr ke značce pokutového kopu Sanson a nabíhající FLORIAN THAUVIN pak prudkou střelou propálil hostujícího brankáře – 2:0. Asistence: Morgan Sanson.
     
    8
    Hosté se pokusili o rychlou odpověď, ale záhy o míč přišli a na druhou stranu míří domácí celek.
    6. Morgan SANSON - 1:0
     
    6
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Domácí jdou velmi brzy do vedení. MORGAN SANSON se dostal do těsné blízkosti brankáře hostů, který si z branky povyběhl. Sice před ním upadl, ale bleskově se dokázal zvednout a míč pak poslal za jeho záda – 1:0. Asistence: Valère Germain.
     
    5
    Autové vhazování pro domácí kousek od branky hostů. Provede ho Sakaj, který se už chystá míč rozehrát.
     
    4
    Na druhé straně se nepovedla střela hostům. Riviére pálil z hranice velkého vápna, ale jeho střela byla hodně nepřesná.
     
    3
    Centr z kopačky domácího Sansona mířil do pokutového území, ale nikdo z jeho spoluhráčů na balón nedosáhl. Následuje tak odkop od hostující branky.
     
    3
    Payet dostával vzdušnou přihrávku do běhu. Nakonec ale na míč nedosáhl a rázem tak skončila akce domácího celku.
     
    2
    André Anguissa byl soupeřem sražen k zemi po nezaviněné srážce a jen těžce se zvedá. Uvidíme, zda bude moci dále pokračovat ve hře.
     
    1
    Hosté znovu přešli půlící čáru a zamířili si to do blízkosti domácí branky, ovšem tentokráte se ke střele nedostali.
     
    1
    Úvodní vhazování je za námi a jako první jsou u míče domácí hráči, kteří hned míří na polovinu soupeře. Jenže o míč přišli a hned na to útočili hosté, kteří vyzkoušeli pozornost Mandandy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Olympique Marseille: Mandanda – B. Sarr, Rami, Rolando, Sakaj – Anguissa, Gustavo – Thauvin, M. Sanson, Payet (C) – Germain.
    Náhradníci: Pelé – Abdennour, Bedimo, Maxime López, Ocampos, N'Jie, Mitroglu.

    FC Méty: Kawašima – Rivierez, Diagné, Niakhaté, J. Palmieri – Cohade (C), Mandjeck – Mollet, Milićević, Roux – Rivière.
    Náhradníci: Beunardeau – Lempereur, Selimovic, Balliu, Boulaya, Poblete, Niane.

    Rozhodčí: Thual – Lombard, Grosbost.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     
    Vzájemná utkání

    Naposledy se oba celky utkaly v listopadu loňského roku na hřišti Mét a fotbalisté Olympique Marseille zvítězili jasně 3:0. Dnes na domácím hřišti budou chtít na toto vítězství navázat.
     
    FC Méty

    Hosté z Mét mají totiž úplně opačné starosti. Jsou na posledním, tedy dvacátém místě a na své konto si připsali pouhých osmnáct bodů. Zatím je to odsuzuje k sestupu do druhé nejvyšší francouzské soutěže, Ligue 2 a stále tedy bojují o udržení se v lize. Musí sbírat bod za bodem, aby se sestupovým příčkám nebo baráži vyhnuli. Ovšem proti Marseille je čeká opravdu hodně těžký zápas. Jistě bude ale zajímavý, proto si ho nenechte ujít.
     
    Olympique Marseille

    Domácí tým má sezónu rozehranou velmi dobře. V tabulce se nachází na třetím místě, které zaručuje postup do kvalifikace Ligy mistrů a na svém kontě má osmačtyřicet bodů stejně jako druhý Lyon. Ve hře tak hráči Marseille mají stále také postup do skupinové fáze stejné soutěže, což by rozhodně bylo příjemnější. Dnes tak před svými diváky budou usilovat o další zisk tří bodů a mělo by jít o povinnost, neboť domácí budou jasným favoritem tohoto zápasu. Samozřejmě se může stát cokoli, každý zápas začíná od nuly a hosté mohou překvapit, nicméně jednoduché to mít nebudou.
     
    Hezký páteční večer přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu čtyřiadvacáté kolo francouzské Ligue 1 a my v jeho rámci budeme prostřednictvím tohoto online přenosu sledovat utkání mezi týmy Olympique Marseille a FC Méty. Pojďme si oba celky přiblížit.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Vendula Zdražilová

    Branky: 6. M. Sanson (Germain), 9. Thauvin (M. Sanson), 44. Thauvin, 50. Germain (Thauvin), 56. Thauvin (Payet), 75. Mitroglu (Payet) – 73. Mollet, 84. Mollet (Milićević), 90. Niane (Balliu)

    Karty:   44. B. Sarr (OMA)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 10:8. Střely mimo: 7:5. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 9:17.
    Olympique Marseille: Mandanda – B. Sarr (60. Bedimo), Rami, Rolando, Sakaj – Anguissa, Gustavo – Thauvin (78. Maxime López), M. Sanson (69. Mitroglu), Payet (C) – Germain.
    Náhradníci: Pelé – Abdennour, Bedimo, Maxime López, Ocampos, N'Jie, Mitroglu.

    FC Méty: Kawašima – Rivierez, Diagné, Niakhaté, J. Palmieri – Cohade (C) (64. Balliu), Mandjeck – Mollet, Milićević, Roux (82. Niane) – Rivière (72. Boulaya).
    Náhradníci: Beunardeau – Lempereur, Selimovic, Balliu, Boulaya, Poblete, Niane.

    Rozhodčí: Thual – Lombard, Grosbost

    Diváci: 32 745
    thejrc.org