Kladno – Liberec 4:5 (kon.) | Zlín – Č. Budějovice 2:5 (kon.) | Jihlava – HC Plzeň 4:2 (kon.)
Havlíčkův Brod – Havířov 3:0 (kon.) | Vítkovice – Salzburg 2:4 (kon.) | Kometa Brno – K. Vary 1:5 (kon.)
Letňany – Chomutov 2:10 (kon.) | HC Litvínov – Warriors Brno 9:1 (kon.) | Olomouc – Žďár n/S 5:0 (kon.)
Vsetín – Mladá Boleslav 3:2 (kon.)
konec
HC Olomouc
5:0 (1:0, 3:0, 1:0)
SKLH Žďár nad Sázavou
Pátek 02.02.2018, 17:30 • Zimní stadion Olomouc • Extraliga staršího dorostu • O umístění
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30 a budeme z něj přinášet změny stavu.
     
    Druhá část nejvyšší dorostenecké soutěže se pomalu, ale jistě, blíží ke svému konci a Kohouty čeká předposlední domácí utkání. V něm na svém ledě přivítají Žďár nad Sázavou.
     
    Olomouci se v nadstavbové části velmi daří. Se čtyřbodovým náskokem před Havířovem se drží na prvním místě. Havířov má však zápas k dobru. Hanákům posledních pět kol vyšlo, s jedním zaškobrtnutím, na výbornou. Nejprve si v patnáctém nadstavbovém kole poradili s Warriorem poměrem 3:1, poté přetlačili Havířov 4:3. O týden později si Kohouti vyšlápli i na Chomutov (5:2), pak je ale přibrzdila Mladá Boleslav, která dala Olomouci lekci z produktivity a Kohouti se vraceli domů s vysokou prohrou 2:8. V dosud posledním odehraném kole však Hanáci vrátili Litvínovu porážku z prvního vzájemného zápasu a radovali se z výhry 6:3.
     
    O pozici nejproduktivnějšího hráče se dělí Matěj Kořenek a Daniel Indrák. Zatímco první jmenovaný nastřílel 17 gólů a přidal 14 asistencí, u druhého byl poměr přesně opačný. Indrák 14 gólů sám vstřelil a na 17 nahrál, zároveň je tak nejlepším asistentem týmu.Trojici nejproduktivnějších hráčů pak s 12+15 uzavírá David Štefka. Nejlepší hodnotou v kolonce +/-, a to +10 se může pyšnit Vítězslav Klesla. Nejtrestanějším hráčem je David Kalač. Olomoucký útočník nasbíral už 69 trestných minut. Brankáři Vojtěch Mokrý a Marek Hasala si mezi sebe dělí utkání rovnoměrně. Zatímco prvně jmenovaný odchytal osmnáct zápasů s úspěšností 91.92 %, druhý má na svém kontě o utkání více s úspěšností 88,01 %.
     
    Žďár nad Sázavou je na tom o něco hůře. S třiceti šesti body se drží na osmém místě tabulky s dvacetibodovým odstupem právě na Hanáky. V posledních pěti kolech však urval dalších osm bodů. Nejprve si vyšlápl na utrápený Warrior a slavil výhru 6:1, stejným poměrem pak porazil i tápající Letňany. V dalším kole však poměrně těsně podlehl favorizovanému Havířovu 1:3 a schytal tvrdý debakl od Chomutova 0:8. V posledním dosud odehraném utkání pak rozhodovalo až prodloužení, ve kterém se z výhry 4:3 nad Mladou Boleslaví radovaly právě Plameny.
     
    Nejproduktivnějším hráčem Žďáru nad Sázavou je s 36 body Jaromír Pytlík, který vstřelil 13 gólů a na 23 nahrál. Je tak i nejlepším nahrávačem týmu i jeho nejlepším střelcem. O tři body méně má na svém kontě Martin Nagy, který dvanáct gólů sám dal a u dalších 21 asistoval. Trojici nejproduktivnějších hráčů pak uzavírá Lukáš Dospěl, který si připsal deset gólů a patnáct asistencí. Nejlepší číslo v kolonce účasti na ledě má Lukáš Gergel, a to +6. Nejtrestanějším hráčem je pak Šimon Junek, který sice odehrál jen 13 zápasů, nasbíral ale 53 trestných minut. Brankářskou jedničkou je s 31 zápasy a úspěšností 91,19 % Jan Radosta.
     
    První vzájemný zápas vyzněl lépe pro Žďár nad Sázavou, který se radoval z výhry 3:2 v prodloužení a zasloužených dvou bodů.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Hasala (Mokrý) – Rutar A., Mader, Klesla, Harabiš, Hlaváč, Vosátko, Pírek – Kalač, Šafránek, Štefka, Rosecký, Paťava, Štědrý, Indrák, Liška, Krátký, Handl, Kořenek, Dvořák.

    SKLH Žďár nad Sázavou: Vít (Sivák) – Korec, Čermák, Klodner, Poizl, Filip, Budín – Konečný, Dospěl, Vlk, Malenovský, Jindra, Kuluris, Mihulka, Marguš.

    Rozhodčí: Hykel – Adamec, Poruba.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    05:14
    První přesilovku utkání si zahrají domácí. David Mihulka (ZNS) si odsedí menší trest za podražení.
     
    10:20
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Kohouti otevírají skóre utkání, když se za záda hostujícího brankáře trefil přesně DANIEL INDRÁK. Asistence: Dominik Liška.
     
    12:09
    Početní výhodu si tentokrát zahrají hosté. Na trestnou lavici míří na dvě minuty za podražení Dominik Liška (OLO).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po první třetině odchází do kabin spokojenější domácí, kteří se dostali do vedení v 11. minutě zásluhou přesné trefy Daniela Indráka. Drží si tak těsný jednobrankový náskok.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:45
    Další přesilovka pro Olomouc! Ondřej Budín (ZNS) si odpyká menší trest za držení.
     
    25:58
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Chvíli po uplynutí druhé přesilovky, uskakují Kohouti hostům o další gól, když pukk za Víta dostal TOMÁŠ DVOŘÁK. Asistence: Matúš Hlaváč, David Rosecký.
     
    28:29
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Neuplynula ani polovina utkání a Kohouti vedou už o tři branky. Tentokrát si přesný zásah připsal TOBIÁŠ HANDL. Asistence: Jan Štědrý, Jiří Krátký.
     
    29:11
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Neuplynula ani minuta a domácí znovu navyšují svůj náskok! MATÚŠ HLAVÁČ přidal už čtvrtou branku Kohoutů. Bez asistence.
     
    30:31
    Další přesilovku si zahrají také hosté. Na trestnou lavici míří na dvě minuty za krosček Matúš Hlaváč (OLO).
     
    34:49
    O chvíli později se však otevírají dvířka na trestnou i pro Matěje Jindru (ZNS), který si, stejně jako Hlaváč, odsedí dvě minuty za krosček.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina byla na góly mnohem bohatší, znovu se ale trefovali pouze domácí. Do dvoubrankového náskoku poslal Kohouty Tomáš Dvořák, o tři minuty později vedli Hanáci zásluhou Tobiáše Handla už o tři góly a o necelou minutu a půl později přidal čtvrtý gól Olomouce Matúš Hlaváč.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    49:50
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tohle už vypadá se Žďárem nad Sázavou špatně. MATĚJ KOŘENEK dokázal deset minut před koncem utkání vyzrát na hostujícího brankáře a poslal tak Olomouc do pětibrankového náskoku. Asistence: David Štefka, David Kalač.
     
    52:59
    Kohouti se budou znovu bránit. Stanislav Harabiš (OLO) si musí odpykat menší trest za držení.
     
    58:27
    Ještě chvíli před koncem utkání míří na trestnou lavici podruhé v zápase David Mihulka (ZNS), a to na dvě minuty za hákování.
     
    Konec zápasu.
     
    Kohouti ještě deset minut před koncem utkání přidali další gól zásluhou přesné střely Matěje Kořenka, zato hosté hledali recept na olomouckou obranu a dobře chytajícího brankáře marně. Olomouc si tak po zásluze připsala další tři body.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji příjemný zbytek večera. (19:38:50)

    Zuzana Spurná

    Branky a nahrávky: 11. Indrák (Liška), 26. Dvořák (Hlaváč, Rosecký), 29. Handl (Štědrý, Krátký), 30. Hlaváč, 50. Kořenek (Štefka, Kalač)


    HC Olomouc: Hasala (Mokrý) – Rutar A., Mader, Klesla, Harabiš, Hlaváč, Vosátko, Pírek – Kalač, Šafránek, Štefka, Rosecký, Paťava, Štědrý, Indrák, Liška, Krátký, Handl, Kořenek, Dvořák.
    SKLH Žďár nad Sázavou: Vít (Sivák) – Korec, Čermák, Klodner, Poizl, Filip, Budín – Konečný, Dospěl, Vlk, Malenovský, Jindra, Kuluris, Mihulka, Marguš.

    Rozhodčí: Hykel – Adamec, Poruba
    thejrc.org