Pittsburgh – Washington 7:4 (kon.) | Carolina – Detroit 1:4 (kon.) | Columbus – San Jose 1:3 (kon.)
Minnesota – Vegas 5:2 (kon.) | Montreal – Anaheim 5:2 (kon.) | Philadelphia – Ottawa 3:4 (0:1 po s.n.)
konec
Carolina Hurricanes
1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
Detroit Red Wings
Sobota 03.02.2018, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto utkání už je to všechno, mějte se fajn. (03:42:29)
    Petr Mrázek podal další skvělý výkon
     
    Československá stopa v utkání
    Petr Mrázek (DET)
    60 minut, 36 zák., 1 gól, 97,3%
    Tomáš Tatar (DET) 0+1, 2 střely, čas na ledě 13:14
    Martin Frk (DET) 0+0, 3 střely, čas na ledě 11:44.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Darren Helm (DET) 1+2
    2. Petr Mrázek (DET) 36 zák., 1 gól, 97,3%
    3. Sebastian Aho (CAR) 1+0.
     
    Střely na branku: 37 – 38 (13:16, 11:11, 13:11).
     
    Je dobojováno! Máme za sebou velmi pohledné utkání, ve kterém se oba týmy přiblížily k metě čtyřiceti střel na branku. O něco konzistentnější výkon podpořený vynikajícím Petrem Mrázkem předvedli hokejisté Detriotu, kteří šli do třetí třetiny s nejtěsnějším možným náskokem, který zásluhou Gustava Nyquista a Darrena Helma navýšili na konečných 4:1. Carolina dnes rovněž odehrála velmi dobrý zápas, v koncovce ale byla méně efektivní a po třech výhrách v řadě musí překousnout trpkou porážku.
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Glendening se vydal do mezikruží, kde byl zdvojený a puk mu byl vypíchnut na Frka, který mohutně napřáhl a trefil jen zadní mantinel.
     
    59:11
    Hurricanes těsně před koncem moc dobře vědí, že dnes na body nedosáhnou. Utkání se už pouze dohrává z povinnosti.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:09
    A ještě jednou v hlavní roli švédští hokejisté! Nyquist zprava přihrál za vzdálenější tyč, kde se zjevil Zetterberg, ovšem Darling střelu z první do branky nepustil.
     
    57:49
    Slavin nezastavil Nyquista, který nahrál Manthovi. Jeho střelu z bezprostřední blízkosti Darling vyrazil na zmíněného Švéda, který se však nedostal k dorážce.
     
    57:32
    Čtvrtý útok Caroliny je dnes tvořen skrze ze švédských hráčů. Nordström přihrál k brankové čáře Krügerovi, který to zkoušel z nulového úhlu, ale Mrázek byl pozorný.
     
    56:46
    Athanasioua u obranné modré čáry překvapila ztracená hokejka, která ho obrala o puk. K němu se dostal Aho a zleva hledal Staala, před kterým vleže zasáhl právě Athanasiou a sám napravil vlastní zaváhání.
     
    55:49
    Fleury po své vyražené střele propadl a nechal uniknout Helma, který tentokrát nebyl úplně volný a po zaseknutí v pravém kruhu trefil jen brankáře Darlinga.
     
    54:26
    Zakázané uvolnění hráčům Detroitu život moc nezkomplikovalo, nařízené buly po levici Mrázka totiž vyhrál Henrik Zetterberg.
    53:48 Darren HELM - 1:4
     
    53:48
    Detroit právě vstřelil branku!
    Šest minut před koncem je asi rozhodnuto! Rudá křídla byla celé dvě minuty uvězněna ve vlastním pásmu a hned po skončení oslabení navýšila vedení na rozdíl tří branek! DARREN HELM ke dvěma přihrávkám přidal další kanadský bod, když vyjel z trestné lavice a po přihrávce Glendeninga zvolil v samostatném úniku ránu příklepem, kterou propálil Darlinga. Asistence: Luke Glendening.
     
    53:42
    Hosté v plném počtu.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 9. E. Lindholm (Faulk, T. Teräväinen) – 17. DeKeyser (Helm, Tatar), 26. Daley (Helm), 48. Nyquist (Zetterberg), 54. Helm (Glendening)


    Carolina Hurricanes: Darling (C. Ward) – Pesce, Slavin, Faulk (C), H. Fleury, T. van Riemsdyk, Hanifin – T. Teräväinen, J. Staal (A), Aho – Williams, V. Rask, B. McGinn – Stempniak, D. Ryan, Skinner (A) – E. Lindholm, Krüger, Nordström.
    Detroit Red Wings: Mrázek (Howard) – Daley, Ericsson, Green, Kronwall (A), Jensen, DeKeyser – Mantha, Zetterberg (C), Nyquist – Athanasiou, D. Larkin, Bertuzzi – Helm, Nielsen, Tatar – Frk, Glendening, Abdelkader (A).

    Rozhodčí: Romaško, Kowal – Murphy, Alonso

    Diváci: 18 126
    ocianews.com