Pittsburgh – Washington 7:4 (kon.) | Carolina – Detroit 1:4 (kon.) | Columbus – San Jose 1:3 (kon.)
Minnesota – Vegas 5:2 (kon.) | Montreal – Anaheim 5:2 (kon.) | Philadelphia – Ottawa 3:4 (0:1 po s.n.)
konec
Montreal Canadiens
5:2 (3:0, 1:2, 1:0)
Anaheim Ducks
Sobota 03.02.2018, 19:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:16
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (Ryan Getzlaf – 2 min., podražení).
    55:46 Jeff PETRY - 5:2
     
    55:46
    Montreal právě vstřelil branku!
    A výhra Montrealu už je dvakrát potržena! Další gól v přesilové hře. JEFF PETRY se prosazuje v druhé přesilové hře. Vůbec nic nevymýšlela z levého mezikruží vyslal jedovatou ránu zápěstím, která přesně zapadla pod horní tyč branky, brankář neměl šanci reagovat. Asistence: Joe Morrow, Brendan Gallagher.
     
    55:29
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (Hampus Lindholm – 2 min., hákování).
     
    48:20
    Brendan Gallagher se dostal do obrovské šance! Z bezprostřední blízkosti se dobře uvolnil a střílel z hodně dobrého úhlu, brankář byl připraven a zasáhl na jedničku!
     
    44:35
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (Antoine Vermette – 2 min., nedovolené bránění).
     
    44:00
    Andrew Cogliano měl na své hokejce snížení na rozdíl jediné branky! Tohle byla opravdu hodně velká tutovka, útočník se na brankáře řítil od půlky hřiště, ale Antti Niemi prokázal skvělý reflex a zasáhl pravou lapačkou!
     
    43:47
    Slušno ránu vyprodukoval Charles Hudon ! Ryan Miller ale dokázal předpovědět, kam kotouč poletí a velmi dobře zasáhl lapačkou, bude se vhazovat před jeho svatyní.
     
    42:00
    Rickard Rakell měl hodně dobrou střeleckou pozici a tahle rána klidně mohla rozjásat hostující fanoušky! Antti Niemi na poslední chvíli hodně dobře zasáhl a posléze obdržel uznání od spoluhráčů.
     
    37:15
    Anaheim byl hodně blízko branky! Před domácím brankářem došlo k zmatkům a nejlépe se dokázal zorientovat Ryan Kesler , ale kotouč nakonec neumístil mezi brankovou konstrukci!
     
    35:35
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Tomáš Plekanec – 2 min., hákování).
    32:15 Rickard RAKELL - 4:2
     
    32:15
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Už je to pouze o dvě branky! Nick Ritchie si zničehonic dostal do samostatného nájezdu a domácí brankář musel zasahovat, ale kotouč mu vypadl z lapačky a toho dokonale využil RICKARD RAKELL! Zápas ještě může být hodně dramatický. Asistence: Nick Ritchie, Cam Fowler.
     
    29:57
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (Corey Perry – 2 min., nedovolené bránění).
    28:32 Corey PERRY - 4:1
     
    28:32
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Dvojnásobná přesilovka moc dlouho netrvala a hosté se dočkali snížení na rozdíl tři branek. Z bezprostřední blízkosti se prosadil COREY PERRY, který byl v posledních minutách velice aktivní. Asistence: Rickard Rakell, Cam Fowler.
     
    28:21
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Max Pacioretty – 2 min., hákování).
     
    28:21
    Corey Perry se dostal do obrovské šance! Byl ale zfaulovaný těsně před brankářem a Anaheim tudíž bude zahrávat přesilovku 5 na 3!
     
    26:42
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Charles Hudon.
     
    25:55
    Montreal je opravdu při chuti a útočník Karl Alzner vyprodukoval další střelu! Tentokrát si brankář poradil velmi dobře a převedl hodně pěkný zákrok!
    23:45 Jeff PETRY - 4:0
     
    23:45
    Montreal právě vstřelil branku!
    A je to o čtyři branky! Montreal využívá přesilovou hru. JEFF PETRY se dostal k odraženému puku a slabou střelou poslal kotouč na brankáře, ten byl několikrát tečovaný a nakonec si našel cestu do branky! Asistence: Max Pacioretty, Alex Galchenyuk.
     
    22:20
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (2 min. – příliš mnoho hráčů).
     
    19:55
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (David Schlemko – 2 min., nedovolené bránění).
     
    14:41
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (Ryan Getzlaf – 2 min., hákování).
     
    10:13
    A to byl poslední moment, u kterého byl na ledě také Ryan Miller, kterého v brankovišti nahrazuje Reto Berra.
    10:13 David SCHLEMKO - 3:0
     
    10:13
    Montreal právě vstřelil branku!
    Domácí pokračují ve výborné afektivitě a zvyšují již na rozdíl tří gólů! Galchenyuk dostal od Gallaghera puk na levé křídlo a přihrál na osu hřiště DAVIDU SCHLEMKOVI, který vystřelil zápěstím a zaznamenal svůj první gól v sezóně! Asistence: Alex Galchenyuk, Brendan Gallagher.
    08:17 Joe MORROW - 2:0
     
    08:17
    Montreal právě vstřelil branku!
    Další šance už končí gólem a Habs vedou 2:0! Vete se vrátil pro puk až k vlastní brance a načal novo útočnou akci Canadiens. Přes Ščerbaka a zmíněného Meteho se puk dostal na JOE MORROWA a ten propálil Millera parádní bombou zpoza pravého kruhu. Asistence: Victor Mete, Nikita Ščerbak.
     
    06:32
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (Reto Berra – 2 min., hákování).
    06:10 Logan SHAW - 1:0
     
    06:10
    Montreal právě vstřelil branku!
    Domácí se snad poprvé v utkání na delší dobu nastěhovali do útočného pásma a dostali se do vedení! Všechno začalo dobrým forčekinkgem, který vedl k zisku kotouče. Froese zprava vletěl do brankoviště, kde Miller kotouč vyrazil na LOGANA SHAWA a ten se z dorážky nemýlil. Asistence: Byron Froese.

    Marek Jašek

    Branky a nahrávky: 7. L. Shaw (Froese), 9. Morrow (Mete, Ščerbak), 11. Schlemko (Galchenyuk, Gallagher), 24. Petry (Pacioretty, Galchenyuk), 56. Petry (Morrow, Gallagher) – 29. Perry (Rakell, Fowler), 33. Rakell (N. Ritchie, Fowler)


    Montreal Canadiens: Niemi (Price) – Petry, Alzner, Schlemko, Morrow, Mete, Jo. Benn – Hudon, Byron, Pacioretty (C) – Ščerbak, Drouin, Galchenyuk – Gallagher (A), Plekanec (A), Lehkonen – L. Shaw, Froese, Deslauriers.
    Anaheim Ducks: R. Miller (11. Berra) – Bieksa, Fowler, Manson, H. Lindholm, Montour, Beauchemin – Silfverberg, Getzlaf (C), Rakell – J.T. Brown, Kesler (A), Cogliano – O. Kaše, Henrique, N. Ritchie – Perry (A), Vermette, Wagner.

    Rozhodčí: Jackson, Kozari – Cormier, Knorr
    thejrc.org