K. Vary – Přerov 2:1 (3:2 po s.n.) | Ústí n/L – Litoměřice 3:1 (kon.) | Frýdek-M. – Motor ČB 4:3 (kon.)
Kadaň – Prostějov 2:3 (po pr.) | Třebíč – Slavia 2:0 (kon.) | Vsetín – Havířov 3:4 (po pr.)
Benátky n/J – Kladno 2:7 (kon.)
po prodl.
VHK ROBE Vsetín
3:4 (1:0, 2:2, 0:1 - 0:1)
AZ Havířov
Sobota 03.02.2018, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 46. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezkou sobotu ze Vsetína. Místní stadion Na Lapači dnes bude svědkem klíčové bitvy o play-off, ve které se střetne domácí VHK ROBE Vsetín proti celku AZ Havířov. Oba kluby touží po postupu do play-off, oba se motají kolem poslední postupové osmé příčky, ale hosté z Havířova už mohu šilhat i o posunu na sedmý stupínek, neboť na Třebíč ztrácejí pouze bod. Naopak Vsetín nechce v domácím prostředí připustit navýšení náskoku Havířova, který momentálně činí tři body, Valaši chtějí právě na úkor Slezanů postoupit zpět na osmé místo, o které v tomto týdnu přišli vinou porážky v pražském Edenu. Kdo se bude dnes radovat a přiblíží postupu do čtvrtfinále play-off?
     
    VHK ROBE Vsetín: Když Valaši před čtrnácti dny překvapivě zvítězili v Karlových Varech, zdálo se, že pohoda v týmu trenéra Dopity je, i přes početnou marodku v defenzivních řadách, na vysoké úrovni. Jenže hned na to přišel domácí výbuch s Kladnem, kdy Vsetínští prohráli vysoko 1:6. Ani na čtvrtý pokus se pak Vsetínu nepodařilo vyzrát v moravském derby na Přerov, kde Vsetínští padli 3:4 po samostatných nájezdech. Zelenožlutí zabrali v pondělním kole proti Litoměřicím a velkého konkurenta v boji o osmičku udolali 2:1. Vylepšit si výchozí pozici před utkáním v Havířově mohl Vsetín naposledy v Praze, kde vyzval pražskou Slavii. Vsetínští začali dobře, po první třetině vedli 2:0 a v polovině základní hrací doby se dostali do luxusního čtyřbrankového vedení. Jenže pak jakoby Valachům vypnul proud a pracně vybudovaný náskok se začal hroutit jako domeček z karet, výsledkem byl obrat Slávie na 5:4 a Vsetín z hlavního města odjížděl nakonec bez bodu. Proti Havířovu tak budou Valaši bojovat nejen o odčinění této porážky, ale především o návrat do elitní osmičky, o kterou právě vinou kolapsu z Edenu přišli.

    Vsetínský tým se bude spoléhá na svého kanonýra Davida Březinu, jenž doposud nastřílel 20 branek a u dalších 19 asistoval. Hranici 30ti kanadských bodů překonal také vsetínský kapitán Jaroslav Markovič (9+22). Zkušenosti prvoligovému nováčkovi dodává odchovanec klubu Radim Kucharczyk (9+18.). Mezi obránci vyčnívá svou produktivitou Filip Dundáček (5+15), jenž má také společně s Březinou a Markovičem nejvíc plusových bodů v tabulce +/- bodování. Vedle Dundáčka ofenzívu významně podporuje Tomáš Frolo (4+15), jeho přínos pro mužstvo však sráží rekordní počet trestných minut, který momentálně činí 166 minut pobytu na trestné lavici. Do branky Vsetína by měl proti Havířovu nastoupit jeden z dvojice Pavel JekelMichal Šurý. Právě brankoviště je možná největší slabinou Vsetínských, ani jeden maskovaný muž totiž nezaznamenal úspěšnost zákroků nad 90 %.
     
    Vzájemné zápasy v sezoně 2017/2018

    27.9. 2017 Havířov – Vsetín 3:4p. (1:1, 1:1, 1:1- 0:1)

    1.11. 2017 Vsetín – Havířov 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)

    22.12. 2017 Havířov – Vsetín 2:3sn. (0:0, 1:1, 1:1)
     
    AZ RESIDOMO Havířov: Slezané přijíždějí k důležitému utkání ve Vsetíně v herní pohodě, kterou dokazují tří vyhrané zápasy v řadě. Havířov postupně zdolal prostějovské Jestřáby 3:0, poté otočil utkání v Kadani, kde prohrával 0:2, ale nakonec vybojoval povinné body po obratu na 4:2. Důležité bylo také poslední odehrané utkání, kdy Havířov vyzval ve slezském derby Frýdek-Místek, šlo zároveň o boj mezi velkými aspiranty na postup do play-off, Havířov však i počtvrté v sezoně na svého slezského rivala vyzrál a zvítězil 3:1. Nyní touží Havířovští potvrdit formu i ve Vsetíně a upevnit pozici v elitní osmičce, ve které momentálně jsou se tříbodovým náskokem na zelenožlutého soka. Pokud se Havířovu navíc utkání na Lapači povede vyhrát, může pomýšlet i na posun na sedmou pozici, kterou momentálně s jednobodovým náskokem drží Třebíč.

    Havířov působí poměrně vyrovnaným kádrem a právě týmová hra je největší zbraní bojovných Slezanů. Aktuálně nejproduktivnější hráč Havířova je Marek Kalus, jenž nastřílel do branek soupeřů 14 branek a na dalších 12 asistoval. Druhým mužem havířovské produktivity je Roman Rác (8+16). Vsetínská obrana si bude muset dát pozor také na Marka Sikoru (6+15). Defenzívu Havířova táhne Tomáš Drtil (5+8). Ruce nad hlavu pak velmi často zvedá Radek Havel, jenž mimo svůj bodový přínos (2+10) oplývá také skvělými 15 plusovými body. Velkou osobnost pak Havířovští mají v kapitánovi mužstva Jiřím Krislovi (4+6). Otázka je, kdo nastoupí do brankoviště ve Vsetíně, neboť opora v podobě Ondřeje Bláhy odešla zpět do mateřských Českých Budějovic. Pravděpodobný se jeví start dalšího zkušeného brankáře Daniela Dolejše, jenž oplývá skvělými čísly. Posuďte sami, úspěšnost zákroků nad 93 % a průměr inkasovaných branek na zápas 1.91.
     
    Bitvy mezi Vsetínem a Havířovem jsou v letošní sezoně velmi vyrovnané. Zatím platilo pravidlo, ve kterém se z vítězství radoval vždy hostující tým. Dnes se dá očekávat opět vyrovnané utkání, které doprovodí také bouřlivá kulisa, která je v utkáních mezi Valachy a Slezany pověstná. Oběma týmům jde o důležité body v cestě do play-off, a tak se dá očekávat maximální nasazení z obou stran.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Jekel (Šurý) – Teper, Holomek, Slováček, Frolo, Ostrčil, Dundáček, Žák – Šilhavý, Podešva, Vávra – Karafiát, Kucharczyk, Březina – Markovič, Kopta, P. Beránek – Vítek, Pokorný, Illéš.

    AZ RESIDOMO Havířov: Dolejš (Matoušek) – Krisl, Dujsík, Dudek, Luža, R. Havel, Drtil, Chroboček – Fronk, Hudeček, Tomi – M. Kalus, Maruna, Sikora – Kotala, Rác, Matai – Bambula, L. Bednář, Gřeš.

    Rozhodčí: Čech, Hejduk – Kreuzer, Reich..
     
    Oba celky už jsou nastoupeny na ledové ploše a za malý okamžik vypukne velká bitva mezi Valachy a Slezany, která může být v konečném důsledku klíčová v boji o postup do play-off.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Tak to je bleskový začátek! Vsetínští se po vhazování ihned nastěhovali do útočného pásma a do střelecké pozice se dostal TOMÁŠ VÁVRA a přesnou střelou vymetl růžek Dolejšovy brány. Asistence: Martin Podešva.
     
    00:58
    Valaši jsou po rychlé vstřelené brance aktivní a nadále okupují útočné pásmo.
     
    01:16
    Nyní ovšem mohl bleskově vyrovnat Kalus, Jekel byl vyjetý mimo brankoviště, ale havířovský útočník trestuhodně minul prázdnou branku!
     
    02:20
    Úvod utkání je hodně divoký a Vsetín si nyní zahraje přesilovou hru, za podražení fasuje dvě minuty havířovský kapitán Krisl.
     
    02:41
    Havířov se osvobozuje.
     
    03:14
    Azet znovu dostal kotouč až k Jekelovi, Vsetín musí začít se svou útočnou akcí úplně od začátku.
     
    03:37
    Havířov výborně brání, Valaši se s pukem nedostali ani přes střední pásmo.
     
    04:09
    Obrovská příležitost Vsetína, Kucharczyk obdržel kotouč do mezikruží od Ostrčila, kde už mohl zamířit, nakonec se ještě snažil vylepšit pozici pro Březinu, jenž pálil z voleje, kotouč klouzal pod brankářem Dolejšem, ten vůbec netušil, kde se puk nachází, ale naštěstí pro něj se kotouč dostal za branku a havířovský brankář se pak už stačil zorientovat.
     
    04:20
    Havířov v plném počtu.
     
    05:33
    Havířovu se nyní daří držet Vsetínské ve vlastním obranném pásmu, ti hledají cestu k úspěšnému přechodu do útočného pásma.
     
    06:23
    Další slibná kombinace domácího Vsetína, Šilhavý poslal kotouč Vávrovi za branku, ten si všiml dobře najetého Podešvy a okamžitě mu puk předložil, Podešva vypálil z voleje, ale Dolejš dokázal kotouč udržet ve své výstroji a hru přerušil.
     
    06:49
    Vsetínská první útočná formace dělá defenzívě Slezanů obrovské problémy, ti se znovu dopouštějí prohřešku proti pravidlům. Dvě minuty za nedovolené bránění pro Tomáše Dujsíka.
     
    07:12
    Havířovu se však znovu daří držet vsetínskou přesilovku na uzdě, kotouč je až u Jekela.
     
    07:45
    Vsetínu se nedaří prosadit do útočného pásma, rozhodčí píská ofsajd.
     
    07:57
    Rána v podání Tepera, ten pálil z voleje po přihrávce Slováčka, před brankou ještě clonil Šilhavý, ale Dolejš si kotouč našel a chytil.
     
    08:45
    Vsetín se konečně dokázal usadit v útočném pásmu, ale práci brankáři Dolejšovi nepřipravil.
     
    08:49
    Havířov ustál i druhé oslabení a hraje v plném počtu.
     
    09:18
    Vsetín pokračuje v náporu, nahození Žáka tečoval Markovič a puk se zastavil až o tyč havířovské brány!
     
    10:08
    Azet se snaží otupit vsetínský nápor a drží kotouč u mantinelu v obranném pásmu Valachů.
     
    10:49
    Karafiát nyní předvedl individuální akci, kdy vyvezl kotouč z vlastního obranného pásma a střelou skrz obránce se snažil prostřelit Dolejše, havířovský brankář však zasahovat nemusel, neboť kotouč minul branku.
     
    11:15
    Po delší době práce pro vsetínského brankáře Jekela, ten musel vyrážet střelecký pokus Kaluse.
     
    11:45
    Havířov měl nyní Valachy zamknuté v útočném pásmu, ale kombinaci hostů dokázal narušit Illéš, a Valaši se tak vymanili ze sevření Slezanů.
     
    12:24
    Zakázané uvolnění Havířova.
     
    13:13
    Druhá formace Vsetína operuje v útočném pásmu, havířovská obrana má plné ruce práce.
     
    13:35
    Podešva zavezl kotouč do útočného pásma, najel si do mezikruží, odkud vypálil, Dolejš musel pohotově vyrazit.
     
    14:00
    Vsetín si zahraje třetí přesilovou hru v utkání. Dvě minuty za krosček fasuje Marek Kalus. Další trest je pro Jiřího Fronka, jenž si neodpustil zavěsit kotouč do odkryté branky Vsetína při signalizované výhodě, odpyká si deset minut za nesportovní chování.
     
    14:56
    Kombinaci Vsetína se snažil střelou z pravého kruhu zakončit Markovič, Dolejš ovšem prostor u své bližší tyče pohlídal a hru přerušil.
     
    15:22
    Březina nyní vypálil z levého kruhu, před Dolejšem clonil ještě Kucharczyk, havířovský brankář si však střelu vsetínského kanonýra našel a opět úspěšné zasáhl.
     
    15:43
    Další střelecký pokus Vsetína, tentokrát v podání Karafiáta, mladý dravec ve vsetínském dresu ovšem branku přestřelil.
     
    16:00
    Havířov hraje v plném počtu.
     
    16:44
    Marné pokusy havířovských střelců, tři střely v řadě byly zblokovány, naposledy rána Dujsíka, která skončila v ochranné síti, vhazuje se před Jekelem.
     
    17:26
    Havířov se snaží vymyslet, jak dostat Vsetín pod tlak, Valaši ovšem zatím neumožňují Slezanům vážnější ohrožení Jekelovy brány.
     
    17:39
    Nyní to ovšem při bránění přehnal vsetínský Ondřej Kopta a rozhodčí jej trestá dvouminutovým trestem za hrubost. Havířov si zahraje první přesilovou hru v dnešním utkání.
     
    18:05
    Sikora pálil z voleje od modré čáry do skrumáže před brankou, jeho střela však k Jekelovi neprošla, následně se Vsetín osvobozuje.
     
    18:36
    Valaši opět vyhazují kotouč až k Dolejšovi.
     
    19:04
    A znovu kotouč míří pryč ze vsetínské obranné třetiny.
     
    19:30
    Kalus ve svém průniku po levém křídle zkoušel Jekela překonat střelou z úhlu, vsetínský brankář však jeho střelu pohodlně vyrazil.
     
    19:39
    Vsetín v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Skončila první třetina utkání mezi Vsetínem a Havířovem. Kdo čekal opatrný začátek z obou strany, byl uveden hned v úvodu utkání v omyl, když se po pětadvaceti vteřinách hry prosadil Vávra. Vsetín úvodní branka ještě více nakopla a tvořil si další šance. Havířov v útočné aktivitě mimo jiné brzdila i častá vyloučení, oslabení však Slezané ustáli bez úhony a v závěru mohli srovnat ve vlastní početní výhodě, což se jim však nepodařilo. Po první dvacetiminutovce tak může být zatím spokojenější Vsetín. Uvidíme, jaký obraz hry nám přinese prostřední dějství, které Na Lapači vypukne v 18:20.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Na úvodním buly ve druhé třetině úspěšnější vsetínský Podešva, Valaši startují útočnou akci.
     
    20:17
    Zakázané uvolnění Havířova.
     
    20:38
    Vsetín drží Slezany ve vlastním obraném pásmu, nyní napřáhl od modré Teper, jeho rána však skončila až na zadním plexiskle.
     
    21:15
    Havířov se nyní snažil využít chyby ve vsetínské rozehrávce, u mantinelu zachytil kotouč Matai a nahazoval jej před brankou, kde stál Rác, ten se sice kotouč dotkl, ale nasměroval jej pouze do výstroje brankáře Jekela.
     
    21:52
    Vsetín opět operuje v útočném pásmu, Azet však zatím nepovoluje Valachům vystřelit.
     
    22:42
    Rychlý protiútok Vsetína založil Podešva, vyslal po křídle Šilhavého, jenž mezi kruhy adresoval přihrávku Vávrovi, posledně jmenovaný vypálil, ale Dolejš kotouč ukryl ve své moci a bude se vhazovat po jeho levici.
     
    23:11
    Další, v pořadí již čtvrté vyloučení na straně Azetu. Menší trest za sekání fasuje Tomáš Dujsík.
     
    24:01
    Vsetín dlouze kombinoval v útočném pásmu, nyní se však zásluhou Tomi Havířov osvobozuje.
     
    24:11
    Obrovská příležitost Vsetína! Valaši jeli 3 na 1, akci vedl Podešva, jenž poslal kotouč Březinovu, ten zvolil okamžitou střelu, ale branku vysoko přestřelil!
     
    24:37
    Vsetín se nyní vlastní vinou připravuje o útočné pásmo a musí znovu vymyslet, jak se dostat do obranného pásma Havířova.
     
    25:10
    Přesilovou hru si nyní zahraje Havířov, dvě minuty za podražení pro vsetínského Filipa Dundáčka.
     
    25:11
    Havířov v plném počtu.
     
    25:46
    Vsetín vyhazuje.
     
    26:02
    Ostrčil zachytil útočnou kombinaci Havířova a znovu osvobozuje Vsetín.
     
    26:45
    Havířovu se zatím nedaří projít do útočného pásma.
     
    26:57
    Nahození Tomi doputovalo do lapačky brankáře Jekela, ten nyní přerušil hru a vhazuje se po pravici vsetínského brankáře.
     
    27:05
    Žáka nahodil kotouč z vlastního pásma až na Dolejše, Vsetín znovu osvobozen.
     
    27:10
    Vsetín v plném počtu.
     
    27:49
    Slezané se snaží něco vymyslet v útočném pásmu, ale pozorná obrana Vsetína nepovoluje Havířovu nic vážnějšího.
     
    28:04
    Po přihrávce Dufka vypálil Havel, ale Jekel měl na jeho ránu velmi dobrý výhled a kotouč ukryl ve své moci.
     
    28:24
    Sikora nyní dostal kotouč mezi kruhy, odkud se snažil zamířit, ale branku Jekela přestřelil.
     
    28:55
    Havířov nyní přidal na aktivitě a nebezpečně krouží vsetínským obranným pásmem.
     
    29:10
    Nyní se ovšem z brejkové situace mohl prosadit opět Březina, jenž měl v přečíslení 2 na 1 ještě k dispozici Karafiáta, Březina vzal nakonec zakončení na sebe a trefil tyč!
     
    29:53
    Nyní pálil do skrumáže před havířovskou brankou Ostrčil, Dolejš si kotouč našel jako první a nepřipustil případné dorážky v podání vsetínských hráčů.
     
    30:20
    Illéš dostal nabito od Pokorného, pálil okamžitě z voleje, Dolejš vyrazil.
     
    30:47
    Před vsetínským brankovištěm nyní vznikl zmatek a za záchrannou brzdu musel zatáhnout Slováček, jenž si vysloužil dvě minuty za hákování.
     
    31:18
    Havířov právě vstřelil branku!
    8 Havířov využívá přesilovou hru a srovnává stav utkání! Nejprve se ke střele před brankou Vsetína dostal Tomi, jeho bekhend však narazil na připravený beton brankáře Jekela. Odražený kotouč se dostal na hůl ROMANA RÁCE, jenž dokázal zasunout puk do branky. Asistence: Vojtěch Tomi, Marek Sikora.
     
    32:24
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši si ovšem velmi rychle berou vedení v zápase zpět! Do útočného pásma zavezl kotouč Kopta, objel branku a přenechal puk Ostrčilovi, jenž si okamžitě všiml zcela volného Beránka, ten ještě před Dolejšem vylepšil pozici pro JAROSLAVA MARKOVIČE a vsetínský kapitán nedal Dolejšovi sebemenší šanci. Asistence: Petr Beránek, Radim Ostrčil.
     
    33:08
    Rác vedl kotouč po levém křídle, všiml si před brankou Mataie, ale ten už zajel až příliš do ostrého úhlu a nezakončil.
     
    33:24
    Havířov právě vstřelil branku!
    S brankami se na Lapači nyní roztrhl pytel a Havířov opět srovnává stav utkání! Ke střele se v útočném pásmu dostal MAREK KALUS, jenž zamířil z hranice pravého kruhu a vsetínský brankář Jekel si dost možná vlastní lapačkou srazil kotouč do branky. Asistence: Marek Sikora.
     
    34:37
    Havířov byl blízko obratu, Sikora přihrál na střelu z voleje Havlovi a Jekel jen špičkou betonu kotouč vyrazil!
     
    35:00
    Vsetín právě vstřelil branku!
    A přestřelka pokračuje! Po přihrávce Karafiáta se ke střele na puntíku pravého kruhu dostal ONDŘEJ KOPTA a prostřelil brankáře Dolejše: Asistence: Jiří Karafiát.
     
    35:22
    Zakázané uvolnění Vsetína.
     
    35:36
    Havířov ovšem touží po rychlém srovnání, Gřeš vyzval ke střele Bednáře a jeho rána jen těsně minula vsetínskou branku.
     
    35:50
    Snaha Vsetína o přechod do útočného pásma končí ofsajdem.
     
    36:25
    Žák nyní nahazoval kotouč od modré čáry do skrumáže před Dolejšem, havířovský brankář nemohl nic vidět, ale zasahovat nemusel, protože puk mířil mimo.
     
    37:07
    Vsetín nyní doslova mačká Havířov ve vlastním obranném pásmu, zatímco domácí už stačili i vystřídat, unavená pětice Slezanů brání nápor Vsetína, ke střele se dostal Šilhavý, Dolejš vyrazil.
     
    37:41
    Po více než minutě a půl může vyčerpaná formace Havířova vystřídat.
     
    38:39
    Slibně se rodící akci Vsetína přerušil ofsajd, neboť Kopta přejel modrou čáru dřív, než se s pukem do pásma dostal Březina.
     
    38:52
    Mezi vsetínskými obránci si nyní k bekhendovému zakončení nabruslil Kotala, jeho pokus skončil jen těsně mimo protější tyče.
     
    39:05
    Před brankou Havířova nepříjemně dorážel Kopta a obránci Azetu se na něj okamžitě vrhli. Rozhodčí okamžitě zvedá pravici. Za Havířov si půjde sednout Jakub Kotala, dvě minuty za sekání. Za Vsetín míří na lavici hříšníků Ondřej Kopta, dvě minuty hrubost.
     
    39:39
    Vsetín si zahraje v početní výhodě 4 na 3, dvě minuty za útočný faul v podobě hákování obdržel Jan Maruna.
     
    39:42
    Havířov okamžitě vyhazuje.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dějství nabídlo na vsetínském Lapači opravdu zajímavou podívanou. Havířov nejprve přidal na aktivitě a vynutil si přesilovou hru, ve které srovnal v čase 31:18 Rác. Vsetín ovšem okamžitě odpověděl vedoucí brankou zásluhou Markoviče, přesně minutu trvala Havířovu odpověď, kterou obstaral Sikora no a v čase 35:00 vrátil Vsetín do vedení přesnou střelou Kopta. Jak vidíte, během necelých čtyř minut padly na Lapači čtyři branky. Těsně vedení zatím nadále drží domácí tým, který navíc do třetí třetiny nastoupí v početní výhodě 4 na 3, přesilová hra Vsetína bude trvat jednu minutu a osmatřicet vteřin. Třetí dějství odstartuje ve Vsetíně v 19:15.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Začala třetí třetina, Vsetín pokračuje v početní výhodě 4 na 3.
     
    40:47
    Havířov se bude znovu muset bránit déle, Tomáš Dujsík zatáhl proti pronikajícímu Kucharczykovi jen za cenu faulu a odsedí si dvě minuty za podražení.
     
    41:11
    Vsetínu startuje dvojnásobná početní výhoda, která potrvá sedmadvacet vteřin.
     
    41:39
    Havířov ve čtyrech.
     
    42:00
    Azet vyhazuje.
     
    42:23
    Znovu se podařilo Slezanům osvobodit, Vsetínu se zatím početní výhoda příliš nedaří.
     
    42:46
    Dundáček nyní projel mezi obránci Havířova a dostal se k zakončení, neodpustil si však seknutí do brankáře Dolejše a poputuje na trestnou lavici za sekání.
     
    43:04
    Havířov kompletní, startuje jeho zkrácená početní výhoda.
     
    43:58
    Havířov dlouze kombinoval v útočném pásmu, ale ke střele se vůbec nedostal. Vsetín vyhazuje.
     
    44:23
    Šilhavému se podařilo vystihnout havířovskou souhru a Vsetín znovu vyhazuje.
     
    44:46
    Valaši kompletní.
     
    45:29
    Hra je teď hodně neurovnaná, kotouč se tak nachází většinou ve středním pásmu.
     
    46:08
    Havířov hluboko forčekuje, Teper nyní pouze bekhendem nahodil kotouč do středního pásma.
     
    46:52
    Beránek poslal do jízdy Markovičovi a ten střelou z levého křídla protáhl brankáře Dolejše.
     
    47:18
    Frolo zachytil kotouč na modré čáře a okamžitě jej nahodil před branku, kde clonil Kopta, Dolejš si však na puk počkal a ukryl jej ve své lapačce.
     
    47:54
    Vsetínu se teď podařilo uklidnit hru a momentálně mají kotouč na svých holích především hráči v zelenožlutých dresech.
     
    48:06
    Nepřesná rozehrávka Vsetína končí zakázaným uvolněním.
     
    48:33
    Bez přípravy nyní pálil Šilhavý, Dolejš však zasahovat nemusel. Na druhé straně se pak do střelecké pozice dostal hostující Rád, jeho ránu Jekel vyrazil ramenem.
     
    49:41
    Slibná akce domácích. Markovič zavezl kotouč do útočného pásma a všiml si najíždějícího Beránka, poslal mu přihrávku, do které Beránek pouze vložil svou hůl a jen o centimetry minul havířovskou klec!
     
    50:24
    Pokorný se nyní dostal přes obranný val Azetu, zkoušel Dolejše zaskočit střelou z nulového úhlu, ale havířovský brankář se na švestkách nachytat nenechal.
     
    50:59
    Havel obdržel kotouč na vrcholek levého kruhu, zkoušel prostřelit Jekela, ale ten se stačil na jeho ránu zkoncentrovat a prudkou střelu havířovského obránce zneškodnil.
     
    51:46
    Utkání je nyní hodně vyrovnané, útočné akce se střídají na obou stranách.
     
    52:04
    Zakázané uvolnění Vsetína.
     
    52:10
    Havířov nyní musí vyklidit útočné pásmo, neboť jeden z jeho hráčů se provinil hrou vysokou holí.
     
    52:33
    Hostující kapitán se nyní hodně zlobí, protože rozhodčí nyní jeho týmu zapískal ofsajd.
     
    53:16
    Dnešní utkání sleduje 3429 diváků.
     
    53:22
    Zakázané uvolnění Vsetína.
     
    53:43
    Havířov se snaží dostat Vsetínské pod tlak, Šilhavý teď poslal kotouč pouze do středního pásma a Azet bude znovu útočit.
     
    54:01
    Havířov při dalším pokusu o vniknutí do vsetínské třetiny končí v postavení mimo hru.
     
    54:01
    Oddechový čas pro domácí.
     
    54:30
    Kucharczyk se snažil po delší době vyvést kotouč až do útočného pásma, ale již ve středním pásmu byl odzbrojen havířovským obráncem.
     
    54:57
    Vsetín v útočném pásmu, střela Beránka z levého kruhu orazítkovala tyč!
     
    55:33
    Vsetín v ofsajdu.
     
    56:04
    Havířov znovu nastěhovaný v útočném pásmu.
     
    56:21
    Kotouče létají kolem vsetínského brankoviště, ale domácí defenzíva zatím odolává.
     
    57:19
    Vsetínským se nyní daří úspěšné bránit vlastní obranné pásmo.
     
    57:46
    Havířov bude mít jedinečnou příležitost vyrovnat. Beránek nejprve zachytil střelu Havla a snažil se dostat kotouč do středního pásma, jenž místo toho jej nešťastně vystřelil mimo ledovou plochu a míří na trestnou lavici za zdržování hry.
     
    57:46
    Oddechový čas pro hosty.
     
    57:46
    Havířov jde do přesilové hry v šesti hráčích, Dolejš na střídačce!
     
    57:54
    Havířov právě vstřelil branku!
    Slezané využívají přesilovou hru! Střelu od modré čáry v podání Luži Jekel pouze vyrazil a ke kotouči se jako první dostal ROMAN RÁC, jenž podruhé v dnešním utkání překonal vsetínského brankáře. Asistence: Patrik Luža.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:29
    Slováčkova střela byla sražena a ke kotouči se natahoval Kucharczyk, jenž by mohl zakončovat do prázdné branky, ale nestačil puk zpracovat.
     
    58:50
    Další pokus měl na holi Slováček, jeho střelu od modré čáry Dolejš vytěsnil betonem.
     
    59:24
    Zakázané uvolnění Havířova.
     
    59:48
    Havířov šetřil vteřinky v útočném pásmu, kde kotouč u mantinelu podržel Tomi a vybojoval vhazování před Jekelem.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Základní hrací doba je minulostí, o vítězi dnešního utkání rozhodne prodloužení případně samostatné nájezdy. Valaši se snažili ubránit jednobrankové vedení, ale Havířov se prosadil v závěru při přesilové hře, právě přesilové hry jsou jedním z faktorů, proč se Slezanům podařilo dnešní utkání přivést zatím do prodloužení, na rozdíl od vsetínského soupeře využili Havířovští hned dvě početní výhody. Prodloužení se odehraje v počtu tří hráčů na obou stranách, bude trvat pět minut, a pokud se o vítězi nerozhodne, bude následovat krátká úprava ledu a samostatné nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:27
    Kotouč je v obranném pásmu Valachů, k dispozici jej ovšem mají domácí.
     
    60:35
    Havířov právě vstřelil branku!
    Je konec! Havířov rozhoduje o svém vítězství v prodloužení! Puk za brankou vybojoval MAREK KALUS a prostřeli Jekela.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání končí, havířovský Azet dokázal v prodloužení rozhodnout velmi rychle a do Slezska si tak ze Vsetína odváží cenné dva body, které mu zaručují setrvání v elitní osmičce. Ode mne je to ze Vsetína pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera i celého víkendu. (19:58:36)
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 1. Vávra (Podešva), 33. Markovič (P. Beránek, Ostrčil), 35. Kopta (Karafiát) – 32. Rác (Tomi, Sikora), 34. M. Kalus (Sikora), 58. Rác (Luža), 61. M. Kalus


    VHK ROBE Vsetín: Jekel (Šurý) – Teper, Holomek, Slováček, Frolo, Ostrčil, Dundáček, Žák – Šilhavý, Podešva, Vávra – Karafiát, Kucharczyk, Březina – Markovič, Kopta, P. Beránek – Vítek, Pokorný, Illéš.
    AZ Havířov: Dolejš (Matoušek) – Krisl, Dujsík, Dudek, Luža, R. Havel, Drtil, Chroboček – Fronk, Hudeček, Tomi – M. Kalus, Maruna, Sikora – Kotala, Rác, Matai – Bambula, L. Bednář, Gřeš.

    Rozhodčí: Čech, Hejduk – Kreuzer, Reich.

    Diváci: 3429
    thejrc.org