Crystal Palace – Newcastle 1:1 (kon.) | Liverpool – Tottenham 2:2 (kon.)
konec
Liverpool FC
2:2 (1:0)
Tottenham Hotspur
Neděle 04.02.2018, 17:30 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou. (19:40:30)
     
    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 4:2. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:9.
     
    Je dobojováno, nervy drásající utkání mezi Liverpoolem a Tottenhamem konči nerozhodně 2:2. Začátek se nesl v duchu domácího tlaku, už ve třetí minutě se prosadil Mohamed Salah, a vstřelil svůj dvacátý gól v této sezoně. Ve zbývajícím průběhu první půle měli Reds ještě dvě další šance, Milnerova tečovaná rána se ale mezi tři tyče o kousek nevešla, van Dijkovu hlavičku lapil Hugo Lloris. Po přestávce se konečně začali osmělovat hosté, v osmapadesáté minutě Son nevyrovnal jen díky skvělému zásahu Kariuse.

    V osmdesáté minutě ale Mauricia Pochettina rozjásal střídající Victor Wanyama, s jeho nekompromisní pumelicí nemohl německý brankář nic dělat. O pět minut později kopali Kohouti penaltu, Harry Kane ale zamířil jen doprostřed branky, kde číhal připravený Karius. A Spurs byli potrestáni, v první minutě nastavení Liverpoolu ztracené vedení vrátil Mohamed Salah, jenž se tak na čele tabulky střelců dotáhl na Harryho Kanea. Tato situace ale neměla dlouhého trvání, v samotném závěru totiž dostal Tottenham k dispozici další pokutový kop, který už anglický kanonýr bezpečně proměnil.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Žlutou kartu dostává Emre Can (Liverpool FC).
    90+5. Harry Kane (TOT) - 2:2
     
    90+5
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Jenže ani druhé vedení Liverpoolu nevydrželo, Tottenham v samotném závěru nastaveného času opět vyrovnává! HARRY KANE ukázal velké sebevědomí a vzal zodpovědnost znovu na sebe, tentokráte si ale počínal naprosto suverénně, když poslal Kariuse k opačnému kraji branky a rozjásal hostující lavičku.
    90+4. Virgil van Dijk (LIV)
     
    90+4
    Na Anfield Road se v závěru tohoto mače dějí neskutečné věci. Po van Dijkově faulu na Lamelu, který ale pádu hodně přidal, nařizuje Jonathan Moss druhou penaltu pro Spurs.
     
    90+2
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Son, přichází Fernando Llorente.
    90+1. Mohamed Salah (LIV) - 2:1
     
    90+1
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Závěr tohoto utkání je naprosto neuvěřitelný! Liverpoolští nejprve přišli o těsné vedení, před pár okamžiky bez úhony přestáli pokutový kop svého soupeře a nyní si berou ztracený náskok zpět. Hrdinou celého okamžiku se stal MOHAMED SALAH, který v šestnáctce předvedl svou neuvěřitelnou fazónu, když se díky šikovné kličce zbavil hned několika protivníků a poté ranou pod horní tyč nekompromisně překonal Llorise.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat čtyři minuty.
     
    90
    Son naznačil střelu, poté si ale míč stáhl zpět a nakonec jej přenechal Christianu Eriksenovi. Jeho ránu obětavě zablokoval Robertson, načež se hosté dožadovali odpískání penalty kvůli hře rukou, Jonathan Moss ale celou situaci viděl jinak.
     
    89
    Nyní se do zajímavě vypadajícího brejku hnal Mohamed Salah, který asi měl přihrávat Firminovi, místo toho se ale rozhodl postupovat individuálně, což se mu v konečném součtu ukázalo býti osudným.
     
    88
    Liverpool, samozřejmě povzbuzen situací, která se odehrála před pár okamžiky, se hned vrhl do útoku. Andrew Robertson ale těsně před momentem pro centr podklouzl a nikoho ze svých nabíhajících kolegů nenašel.
    87. Harry Kane (TOT)
     
    87
    I mistr tesař se někdy utne. Harry Kane kopl penaltu přesně doprostřed branky, kde číhal připravený Loris Karius, který povedeným zákrokem rozjásal tribuny Anfield Road. Stále tak platí nerozhodný stav.
     
    85
    Harry Kane se po kontaktu s Kariusem v pokutovém území poroučel k zemi, Jonathan Moss proto nařídil pokutový kop. Hlavní sudí se ale poté vydal celou situaci konzultovat s kolegou na pomezí kvůli možnému ofsajdu, penalta se ale nakonec přeci jen bude kopat!

    Vojtěch Tůma

    Branky: 3. M. Salah, 90+1. M. Salah – 80. Wanyama, 90+5. Kane (pen.)

    Karty:   42. Alexander-Arnold (LIV), 58. Milner (LIV), 90+6. Can (LIV) – 69. Alli (TOT)

    Neproměněná penalta: 87. Kane (TOT), brankář Karius zneškodnil


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 4:2. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:9.
    Liverpool FC: Karius – Alexander-Arnold, V. van Dijk, Lovren, Robertson – Can, Henderson (C) (65. Wijnaldum), Milner (78. Matip) – M. Salah, Firmino, Mané (65. Oxlade-Chamberlain).
    Náhradníci: Mignolet – Wijnaldum, A. Moreno, Oxlade-Chamberlain, Ings, Solanke, Matip.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Trippier, D. Sánchez (71. Lamela), Vertonghen, Davies – Dier, M. Dembélé (79. Wanyama) – Eriksen, Alli, Son (90+2. F. Llorente) – Kane.
    Náhradníci: Vorm – Lamela, Wanyama, Moussa Sissoko, F. Llorente, Aurier, Winks.

    Rozhodčí: Jonathan Moss – Eddie Smart, Andy Halliday

    Diváci: 53 213
    thejrc.org