Getafe – Leganés 0:0 (kon.) | Espanyol – Barcelona 1:1 (kon.) | Girona – Ath. Bilbao 2:0 (kon.)
Atlético – Valencia 1:0 (kon.)
konec
Espanyol Barcelona
1:1 (0:0)
FC Barcelona
Neděle 04.02.2018, 16:15 • RCDE Stadium • Španělská LaLiga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany již vše, příště na počtenou! (18:10:31)
     
    Držení míče: 26 % : 74 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 2:5. Rohy: 0:7. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 15:12.
     
    Barcelonské derby nakonec přineslo parádní podívanou! Navzdory podmáčeném trávníku a mnoha kalužím jsme sledovali zápas ve velmi vysokém tempu a i po závěrečném hvizdu emoce vřou, hostujícího stopera Samuela Umtitiho dokonce musejí uklidňovat jeho vlastní spoluhráči a domácí kouč Sánchez Flores.

    Espanyol se proti favoritovi překvapivě ujal po hodině hry vedení zásluhou domácího odchovance Gerarda Morena, o dvacet minut se však o vyrovnání postaral Gerard Piqué – pro změnu odchovanec Blaugranas. V závěru jsme pak sledovali otevřenou bitvu s pár náznaky šancí na obou stranách, stav 1:1 ale vydržel až do konce.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Sergio García se skácel k zemi v pokutovém území po souboji s Umtitim, jeho zákrok ale na penaltu rozhodně nebyl a hosté už zakládají další protiútok.
     
    90+1
    Na začátku tříminutového nastavení si Messi ještě se Sánchezem cosi vyříkává, o chvilku později ale sudí přerušili hru po faulu hostujícího Paulinha na Gerarda Morena.
     
    90
    Lionel Messi se nyní dožaduje odpískání faulu na svou osobu, sudí ale zákrok Víctora Sáncheze posoudil jako dovolený a hra vesele pokračuje.
     
    89
    Po nepovedené kombinaci svěřenců Quiqueho Sáncheze Florese nedaleko půlící čáry míč skončil u Samuela Umtitiho, který okamžitě posunul míč na Messiho a ten míří kupředu.
     
    87
    Blaugranas byl odpískán útočný faul, domácí tak budou mít čas a klid na rozehrávku. Rýsuje se nám velmi dramatická koncovka zápasu...
     
    86
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Léo Baptistão, přichází Carlos Sánchez.
     
    86
    V této strkanici se nejvíce činil Jordi Alba, který nakonec také vyfasoval žlutou kartu.
     
    85
    Hra zůstává přerušena, po Morenově faulu se totiž na trávníku strhla hromadná strkanice. Sledujeme derby se vším všudy!
     
    84
    Gerard Moreno naprosto mimo dění zajel do Gerarda Piquého, který se drží za nohu a autor domácího gólu za svůj zákrok dostal žlutou kartu.
    82. Gerard PIQUÉ - 1:1
     
    82
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Espanyol vedení proti jasnému favoritovi neudržel, v derby je vyrovnáno! Exekuce přímého kopu po faulu na Umtitiho se ujal Lionel Messi, jehož centr z levé strany našel uvnitř šestnáctky hlavu GERARDA PIQUÉHO a ten dokázal usměrnit balon do sítě!
     
    81
    Na rohové kopy je to už 7:0 pro Barcelonu, ani tentokrát ale hosté ze standardní situace nezahrozili. Sergio García ovšem poté znovu fauloval Umtitiho...
     
    80
    Blaugranas vybojovali rohový kop, který se bude opakovat, bránící Sergio García totiž centr od rohového praporku odhlavičkoval zpět do zámezí.
     
    79
    Střídající Sergio García ostře zajel do Umtitiho, který poté spadl přímo do kaluže, tady o udělení žluté karty nebylo pochyb.
     
    78
    Na opačné straně hřiště byl nyní rohový kop upřen Gerardu Morenovi, svěřenci Ernesta Valverdeho už po levém křídle zakládají další rychlou protiakci.

    Vojtěch Balon

    Branky: 66. G. Moreno (Sergio García) – 82. Piqué (Messi)

    Karty:   40. Naldo (ESB), 70. Navarro (ESB), 79. Sergio García (ESB), 84. G. Moreno (ESB) – 29. Busquets (BAR), 52. Umtiti (BAR), 86. Alba (BAR)


    Držení míče: 26 % : 74 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 2:5. Rohy: 0:7. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 15:12.
    Espanyol Barcelona: Diego López – Navarro (76. Javi López), David López, Naldo, Caricol – V. Sánchez, Darder – Baptistão (86. Ca. Sánchez), Granero, Jurado (61. Sergio García) – G. Moreno.
    Náhradníci: Pau López – Ó. Duarte, Ca. Sánchez, Sergio García, Javi López, Hermoso, Melendo.

    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo (59. Roberto), Piqué, Umtiti, Digne (75. Alba) – Coutinho, Paulinho, Busquets, Iniesta – Alcácer (58. Messi), L. Suárez.
    Náhradníci: Cillessen – Rakitić, Denis Suárez, Messi, Alba, Roberto, Y. Mina.

    Rozhodčí: Gil – Nevado, Martínez
    thejrc.org