Hellas Verona – AS Řím 0:1 (kon.) | Atalanta BC – Chievo 1:0 (kon.) | Bologna – Fiorentina 1:2 (kon.)
Udinese – AC Milán 1:1 (kon.) | Juventus – Sassuolo 7:0 (kon.) | Cagliari – Spal 2:0 (kon.)
Benevento – Neapol 0:2 (kon.)
konec
Benevento Calcio
0:2 (0:1)
SSC Neapol
Neděle 04.02.2018, 20:45 • Stadio Ciro Vigorito • Italská Serie A • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany vše, dobrou noc a příště na počtenou! (22:47:42)
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 7:7. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 4:6.
     
    Ač to nebyla žádná krasojízda, neapolští fotbalisté dokázali zareagovat na odpolední výhru Juventusu nad Sassuolem a na hřišti posledního Beneventa zvítězili 2:0, díky čemuž si pohlídali první místo v tabulce. Zřejmě rozhodující zásah si připsal Marek Hamšík, který se prosadil hned na začátku druhé půle a zvýšil náskok Neapole na dvě branky. Sudí Di Bello ještě o pár minut později po zákroku Koulibalyho na Costu odpískal penaltu, po poradě s videem ji ale zase odvolal, a k dalším velkým šancím už se Beneventští nedostali.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Zřejmě poslední slovo v tomto utkání si vzal Marko Rog, jehož dalekonosná rána ale proletěla o pár metrů nad břevnem.
     
    90+5
    Z nařízeného rohového kopu už další nebezpečí pro Neapol nepramenilo, přetažený Memušajův centr od rohového praporku nikoho v červeno-žlutém dresu nenašel.
     
    90+4
    Pepe Reina musel ještě jednou zasahovat, s přízemní ranou Massima Cody zpoza hranice pokutového území si ale bez problémů poradil.
     
    90+2
    Teď se ale Sarriho svěřencům podařilo domácí obranu dokonale zaskočit. José María Callejón se po rychlém protiútoku dostal ke střele z levého okraje malého vápna, jeho následná střela ke vzdálenější tyči ale proletěla těsně mimo!
     
    90+1
    Zdá se, že setrvání Neapole na prvním místě tabulky nic nebrání, hráči v modrých dresech kombinují poblíž půlící čáry a nikam už se neženou.
     
    90
    Druhý poločas ale bude delší hned o šest nastavených minut!
     
    88
    Do rozehrávky hostujícího celku se zapojuje i brankář Pepe Reina, závěr zápasu se v podstatě už jen dohrává z povinnosti.
     
    87
    Mário Rui nic nevymýšlel a posunul míč pod sebe na Koulibalyho, který se sice dostal pod tlak, nakonec se muale podařilo vybojovat alespoň vhazování pro Neapol.
     
    85
    Na nějaký závěrečný nápor Beneventských to zatím nevypadá, svěřenci Maurizia Sarriho kombinují na vlastní polovině a hráče posledního týmu tabulky ani nepouštějí k míči.
     
    84
    Costův centr z pravé strany v pokutovém území nikoho v červeno-žlutém dresu nenašel, Marco D'Alessandro však poté dokázal vybojovat alespoň vhazování pro Benevento.
     
    83
    Střídání v týmu Benevento Calcio: ze hřiště odchází Sandro, přichází Lorenzo Del Pinto.
     
    81
    Na Stadiu Cira Vigorita už se rozběhla závěrečná desetiminutovka zápasu a zdá se, že o výhře Neapole je rozhodnuto, v posledních minutách ovšem hosté rozhodně nejsou aktivnějším týmem.
     
    80
    Dalekonosný projektil Lorenza Insigneho postrádal přesnost, Christian Puggioni nakonec mohl zůstat v klidu a nyní bude mít k dispozici odkop ze svého brankoviště.
     
    78
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Jorginho, přichází Amadou Diawara.

    Vojtěch Balon

    Branky: 20. D. Mertens (Allan), 47. Hamšík (Callejón)

    Karty:   73. Djimsiti (BNT)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 7:7. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 4:6.
    Benevento Calcio: Puggioni – Venuti, A. Costa, Djimsiti, Letizia – Cataldi – Guilherme, Sandro (83. Del Pinto), Djuričić (67. Memušaj), D'Alessandro – Brignola (63. Coda).
    Náhradníci: Brignoli – Del Pinto, Coda, Viola, Memušaj, Gyamfi, Parigini, Billong, Iemmello, C. Lombardi, Tosca, Diabaté.

    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Rui – Allan, Jorginho (78. Diawara), Hamšík (70. P. Zieliński) – Callejón, D. Mertens (76. Rog), L. Insigne.
    Náhradníci: Rafael Cabral, Sepe – Ch. Maggio, P. Zieliński, Chiricheş, Rog, Diawara, Tonelli, Machach.

    Rozhodčí: Di Bello – De Meo, Zappatore
    thejrc.org