Winnipeg – Colorado 3:0 (kon.) | Boston – Toronto 4:1 (kon.) | Buffalo – St. Louis 0:1 (kon.)
Florida – Detroit 3:2 (kon.) | New Jersey – Pittsburgh 3:1 (kon.) | NY Islanders – Columbus 4:3 (kon.)
Nashville – NY Rangers 5:2 (kon.) | Dallas – Minnesota 6:1 (kon.) | Vancouver – Tampa 2:4 (kon.)
Calgary – Chicago 4:3 (po pr.) | Los Angeles – Arizona 6:0 (kon.) | Washington – Vegas 3:4 (kon.)
Montreal – Ottawa 4:1 (kon.) | Carolina – San Jose 1:3 (kon.)
konec
Washington Capitals
3:4 (1:1, 1:1, 1:2)
Vegas Golden Knights
Neděle 04.02.2018, 18:30 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:48
    Obrovský tlak domácích, hráči Vegas odolávají!
     
    59:20
    Carpenter zablokoval přihrávku na Bretta Connollyho, který by měl před sebou odkrytou branku!
     
    58:53
    Bellemare od modré minul prázdnou branku soupeře!
     
    58:35
    Grubauer odjel na střídačku, domácí s šesti bruslaři!
     
    54:48
    Domácí kouč Barry Trotz si ještě vyžádal překontrolování celé situace u videa. Reklamoval nedovolené bránění gólmanovi, ale gól platí!
    54:48 Alex TUCH - 3:4
     
    54:48
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Hosté jdou poprvé v zápase do vedení a gól, který vstřelil ALEX TUCH, už může být klidně rozhodující! Hostující útočník se svým důrazem natlačil až před Grubauera, kterému puk prošel výstrojí do brankoviště a domácí gólman, ve snaze ho přikrýt, si ho lapačkou nešťastně srazil za brankovou čáru! Asistence: Ryan Carpenter a Pierre-Édouard Bellemare.
     
    54:36
    Nahození od modré čáry Grubauer vůbec neviděl, puk ho spíše trefil!
     
    51:31
    Alex Tuch si za brankou našel odražený puk, rychle s ním vyjel až před Grubauera a moc nescházelo, aby ho zasunul kolem levého betonu domácího gólmana za brankovou čáru!
    49:21 Reilly SMITH - 3:3
     
    49:21
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Hosté i potřetí v utkání vyrovnávají! Jonathan Marchessault posunul puk na levé křídlo, kde se nacházel rozjetý REILLY SMITH, který z kruhu pro vhazování vymetl bližší horní růžek domácí svatyně. Tohle Grubauer chytat nemohl – 3:3. Asistence: Jonathan Marchessault a William Karlsson.
    40:52 Nicklas BÄCKSTRÖM - 3:2
     
    40:52
    Washington právě vstřelil branku!
    Skvělý vstup domácích do třetí třetiny! Engelland pod tlakem odehrál puk jen k Andrému Burakovskymu, který křížným pasem přenesl hru na obránce Christiana Djoose. Ten to udělal také fantasticky, když místo střely kotouč naservíroval na vzdálenější tyčku NICKLASOVI BÄCKSTRÖMOVI a švédský útočník měl před sebou už jen zcela prázdnou branku. Asistence: Christian Djoos a André Burakovsky.
     
    39:10
    Jevgenij Kuzněcov je v pořádku a hned připravil šanci pro Toma Wilsona. Toho vychytal Fleury!
    38:53 Reilly SMITH - 2:2
     
    38:53
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Hosté vyrovnávají! Alex Tuch našel ze své pozice od brankové čáry před brankou číhajícího REILLYHO SMITHE, který nakonec natřikrát dorazil puk za záda brankáře Grubauera – 2:2. Asistence: Alex Tuch a Jonathan Marchessault.
     
    38:16
    Za držení je vyloučen Brooks Orpik. První přesilovka pro Vegas v utkání!
     
    31:47
    Alex Tuch je navíc vyloučen za nedovolené bránění. Domácí mají k dispozici druhou přesilovku.
    28:48 Matt NISKANEN - 2:1
     
    28:48
    Washington právě vstřelil branku!
    Hru přerušuje až gól domácích! Puk se po nahození Kuzněcova odrazil k MATTU NISKANENOVI, jenž z druhé vlny doplnil akci Washingtonu a ten z okraje pravého kruhu zamířil do bližšího horního růžku. Fleury byl po pokusu Kuzněcova ještě rozhozen a tak už nestačil adekvátně reagovat. Asistence: Jevgenij Kuzněcov a Dmitrij Orlov..
     
    22:47
    Jakub Vrána nabral ve středním pásmu velkou rychlost a nebezpečně pálil z levé strany. Puk prosvištěl těsně nad břevnem!
     
    19:33
    Brayden McNabb podrazil Ovečkina a máme tu tedy první vyloučení v zápase. Pokud domácí početní výhodu rychle nevyužijí, přenesou si její zbytek do druhé třetiny.
    16:06 Ryan CARPENTER - 1:1
     
    16:06
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Je vyrovnáno! Do prudkého pasu Pierra-Édouarda Bellemara vložil před brankou hůl RYAN CARPENTER, kterého nestačil dobruslit vracející se Ovečkin, a Grubauer byl bez šance – 1:1. Asistence: Pierre-Édouard Bellemare a Nate Schmidt.
    11:37 Jay Beagle na brankové čáře zabránil jistému gólu!
     
    11:37
    Málem bylo vyrovnáno! Puk po střele Braydena McNabba propadl mezi betony Grubauera a už směřoval do branky. V poslední chvíli ho však tygřím skokem zastavil Jay Beagle, jenž tak zachránil domácí tým!
     
    09:04
    Erik Haula získal za brankou puk a dokázal najít Jamese Neala. Grubauer se ale rychle přesunul a střelu hostujícího útočníka vyrazil!
    07:22 Chandler STEPHENSON - 1:0
     
    07:22
    Washington právě vstřelil branku!
    Tak tohle bylo od CHANDLERA STEPHENSONA už mnohem lepší! Domácí útočník se dostal k puku ve středním pásmu, dojel s ním až na levý kruh a zápěstím vymetl vzdálenější šibenici nad lapačkou bezmocného Fleuryho. Nádherná střela útočníka Caps. Asistence: Jay Beagle a Matt Niskanen.
     
    03:21
    Tak teď měli domácí velké štěstí! Přečíslení 3 na 2 zakončoval střelou z mezikruží Jonathan Marchessault a Grubauera zachránila pravá tyčka z jeho pohledu!

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 8. Stephenson (Beagle, Niskanen), 29. Niskanen (Kuzněcov, Orlov), 41. Bäckström (Djoos) – 17. Carpenter (Bellemare, Schmidt), 39. R. Smith (Tuch, Marchessault), 50. R. Smith (Marchessault, W. Karlsson), 55. Tuch (Carpenter, Bellemare)


    Washington Capitals: Grubauer (Holtby) – Niskanen, Orlov, Carlson, Djoos, Bowey, Orpik (A) – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), Burakovsky – Connolly, Eller, J. Vrána – Stephenson, Beagle, Smith-Pelly.
    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (M. Subban) – Engelland (A), Theodore, Schmidt, McNabb (A), C. Miller, Hunt – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith – Neal, Haula, Perron (A) – Carrier, Eakin, Carpenter – Tuch, Bellemare, O. Lindberg.

    Rozhodčí: Romaško, Kowal – Amell, Sericolo

    Diváci: 18506
    thejrc.org