Litvínov – Mladá Boleslav 4:3 (po pr.) | Liberec – Sparta 3:2 (1:0 po s.n.) | Plzeň – Chomutov 5:4 (4:3 po s.n.)
Vítkovice – Jihlava 3:0 (kon.) | Olomouc – Třinec 1:2 (kon.) | Kometa Brno – Pardubice 2:1 (kon.)
Mountfield HK – Zlín 6:3 (kon.)
konec
HC Olomouc
1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
HC Oceláři Třinec
Neděle 04.02.2018, 17:00 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Tipsport extraliga • 47. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezké nedělní odpoledne, hokejová Tipsport extraliga už s blížící olympijskou pauzou začíná mohutně gradovat, dnes je navíc na programu kompletní 47. kolo. Jednou z jeho součástí bude i souboj mezi Olomoucí a Třincem. Utkání startuje v 17:00!
     
    HC Olomouc
    Hanáci byli v průběhu sezóny často přezdíváni hokejový Leicester. Přes všechna očekávání a analýzy expertů na slovo vzatých se dokázali na dlouhou dobu usadit v elitní šestce. Na startu extraligového ročníku si sice prošli velkou herní krizí, když nedokázali konkurovat soupeřům a prohráli s Plzní 0:10, postupem času však jejich výkony začaly mít velice rychle stoupající tendenci. Prakticky žádný protivník jim nebyl rovný, Olomoučtí jeli na silné vlně pohody. Ta se mohla datovat až do vánočních svátků, ještě 28. prosince dokonce porazili tehdy favorizovaný Třinec. Od domácího zápasu se Spartou, tedy předposlední den roku 2017, však nastaly chudé časy.

    Svěřenci kouče Zdeňka Venery zažili krizi ve velice nesprávnou dobu. Leden se už tradičně považuje za nejklíčovější, co se týče úspěchu, či neúspěchu v dané sezóně. Jenomže Olomouc v něm dokázala z deseti pokusů vyhrát jen třikrát, když porazila Mladou Boleslav, Litvínov a Chomutov, tedy mančafty v podobném herním rozpoložení. V přepočtu na body to znamenalo zisk pouhých devíti z 30 možných. I to tak znamenalo, že velký náskok na barážové pozice se v jednom jediném momentu rozplynul takřka na minimum. V posledním extraligovém zápasu navíc kohouti potvrdili velice špatnou pohodu na ledě, když podlehli v moravském derby Zlínu. Hořkou prohru dokonala vítězná branka Beranů pět sekund před koncem. Pro Olomouc to znamenalo další K.O. a sešup už na osmou příčku. Účast v předkole play-off má nyní zajištěnou jen díky takřka nicotnému náskoku čtyř bodů. Konec základní části tak bude ještě zřejmě pořádný fičák. V dalším průběhu sezóny budou navíc absentovat Aleš Jergl, který nedávno dostal bruslí do obličeje a jen tak tak vyvázl se zdravým okem, David Škůrek pak v pátek ve Zlíně odjel do nemocnice s otřesem mozku.

    Nejproduktivnějším hráčem domácích je stále centr elitní formace Jan Knotek, který je i s 15 brankami zároveň elitní střelec týmu. K tomu si navíc zatím ještě připsal 11 asistencí. O čtyři kanadské body méně pak má Vilém Burian (14+8). V bráně pak dostává velký prostor Branislav Konrád, i jeho 90,35% úspěšnost zákroků jej posunula do slovenské nominace na olympijské hry do Pchjongčchangu.
     
    HC Oceláři Třinec
    Slezané před sezónou upravili svou klubovou filozofii a začali klást důraz i na mladou krev. Tento krok se zatím neskutečně vyplácí, neboť Oceláři jsou momentálně takřka bezchybnou mašinou. V sezóně nedopustili více než dvě prohry v řadě, co se týče dlouhodobější fazóny, tak jedinou menší krizi zažili svěřenci kouče Václava Varadi v prosinci, kdy dokázali zvítězit jen dvakrát. Leden však vyšel Třinci náramně, v porovnání s olomouckou formou je to až neuvěřitelný kontrast. Po čtyřech výhrách v řadě totiž prohráli jen doma s Kometou a následně i v Plzni, po tomto zaváhání nicméně šestkrát po sobě triumfovali. Tato povedená bilance je už trvale usadila v elitní trojce a prakticky již v této chvíli mají zajištěnou již i účast v play-off. Do zbytku základní části tak půjde Třinci zřejmě již jen o lepší nasazení, v Lize mistrů už totiž po semifinálové prohře s JYP Jyväskylä svou pouť ukončili. I přesto, že s Olomoucí letos v soutěžních zápasech pokaždé prohráli, Třinec by měl být i v kontextu výše zmíněných faktů a tezí jasným favoritem na výhru.

    V dresu Ocelářů zatím nejvíce září Martin Růžička (26+24), který je druhým nejlepším střelcem a třetím nejčastěji bodujícím hráčem celé soutěže. Tomáš Marcinko sice v poslední době lehce zpomalil, i tak však s s 34 kanadskými body (13+21) zatím výrazně pomáhá svému týmu. V bráně pak má výraznou důvěru Šimon Hrubec s úspěšností zákroků takřka 93 %.
     
    Poslední 3 extraligové zápasy obou týmů

    HC Olomouc
    02.02.2018 Zlín x Olomouc 4:3
    30.01.2018 Mountfield x Olomouc 3:0
    28.01.2018 Olomouc x Litvínov 4:2

    HC Oceláři Třinec
    02.02.2018 Třinec x Litvínov 4:3
    30.01.2018 Liberec x Třinec 0:4
    28.01.2018 Třinec x Mountfield 2:1 náj.
     
    Poslední 3 vzájemná utkání
    28.12.2017 Třinec x Olomouc 3:4 náj. (34. kolo)
    14.11.2017 Olomouc x Třinec 4:0 (21. kolo)
    29.09.2017 Třinec x Olomouc 3:4 náj. (8. kolo)
     
    Hlavními rozhodčími jsou dnes zkušení Vjačeslav Bulanov a Alexander Pavlovič. Jako čároví pak byli delegováni Milan Kis a Lukáš Rampír.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Konrád (Matoušek) – Jaroměřský, Vyrůbalík (C), Houdek, Ondrušek (A), J. Galvas, L. Galvas – Eberle, J. Knotek (A), Laš – Ostřížek, Strapáč, J. Káňa – Skladaný, Herman, Burian – Staněk, Mráz, Holec – Macuh.

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – M. Doudera, Krajíček (C), D. Musil, L. Kovář, Jank, Linhart – Petružálek, Marcinko, Rákos – Martin Růžička (A), R. Vlach, Dravecký – Svačina, Polanský, Adamský (A) – O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski.

    Rozhodčí: Pavlovič, Bulanov – Kis, Rampír.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Oba mančafty už jsou na ledě, za malý okamžik začínáme.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:24
    Třinec se hned od začátku snažil o agresivní napadání, jenže první elitní formace tlak ustála. Následně se však přeci jen dostal do volnějšího prostoru Tomáš Marincko. Hokejový dobrodruh, který si prošel i anabází v čínském Kunlunu, však pálil jen do Konrádovy lapačky.
     
    01:06
    I domácí měli první větší šanci. Káňa sice ujížděl naprosto sám do rozhozené třinecké defenzívy, jenomže přihrávka na Strapáče nedošla kvůli bruslím Janka. Následná rána z druhé vlny od Ostřížka pak byla pod kontrolou Hrubce, exbrněnský forvard mířil svou ránu tahem pouze k rukavici hostujícího brankáře.
     
    02:25
    Knotek s Eberlem zažili během krátké chvíle dvě podobné situace, těsně před palbou na bránu totiž vlastní vinou upadli. Rozhodčí zkušeně kontroverzní moment ustáli, Olomouc je však i nadále v tlaku.
     
    03:10
    Mora měla první gólovku! Hermana vychytal při ráně z úhlu s velkým štěstím Hrubcova vyrážečka, Oceláři přežili kritický moment.
     
    04:12
    Hosté zatím překvapivě svého soupeře moc nepřehrávají, naopak právě Olomouc je spíše na puku a určuje tempo hry. Domácí družstvo však zatím stále trápí stejná věc jako v posledních zápasech, tedy malá produktivita.
     
    05:19
    Oceláři domácí poprvé v utkání pořádně zatlačili, hlavně duo Adamský-Polanský mělo několik velice zajímavých možností. Při té největší však prvně jmenovaný pálil ze druhé vlny pouze vedle brány.
     
    06:21
    Marcinkova rána od mantinelu asi pořádně protáhla Jaroměřského, jenomže puk nakonec olomoucký bek dokázal odtečovat do bezpečí. Třinecké útoky nyní začínají nabírat na intenzitě a síle, první gól visí ve vzduchu.
     
    07:18
    Třinec právě vstřelil branku!
    A máme tu první trefu zápasu! Velkou nekoncentrovanost dokázal využít exolomoucký ROMAN VLACH, kterému v jeho trefě pomohl krom fantastické zadovky Růžičky i menším zaváháním brankář Konrád. Puk nakonec slovenskému reprezentantovi proklouzal mezi betony až do branky. Asistence: Martin Růžička.
    07:18 Roman VLACH - 0:1
     
    08:16
    Třinec je znovu naprostým pánem ledu, když si dělá se soupeřem, prakticky co chce. Naposledy se v obrovské tutovce objevil Musil, který mohl zužitkovat postupný útok. I on však pálil těsně vedle tyče domácí klece.
     
    09:28
    Olomouc si nyní neví v ofenzívě naprosto rady, když si svého soupeře pouští až do hloubky defenzivních řad. Jen díky pozornému Konrádovi nyní platí jen jednobrankové třinecké manko, hanácká obrana je totiž dnes mimořádně nepřesná a děravá.
     
    10:21
    Třinec si poprvé v utkání zahraje přesilovku, neboť se Jan Jaroměřský (OLO) provinil příliš dlouhým sevřením puku v rukavici. Oceláři jsou tak ve velké výhodě.
     
    11:43
    Růžička krásně viděl najetého Ciencialu, jenomže přesunout se dokázal i Konrád. Rána z první od třineckého útočníka tak trefila jen betony slovenského brankáře, hosté však i nadále vytrvale presují.
     
    12:05
    Burian natlačil puk do skrumáže před Hrubcem, jenomže krom chvilkového podržení puku si nic významného nevybojoval. Hanáci nadále budou čelit třineckým šikům.
     
    12:21
    Dravecký pálil těsně vedle tyče! Konrád se za jeho dělovkou jen ohlédl, Třinec prováhal velkou tutovku.
     
    12:51
    A je tu další trest za sevření puku rukou, tentokrát si jej musí odpykat Vladimír Dravecký (TRI), Olomouc tak půjde poprvé v duelu do početní výhody.
     
    13:56
    Konrád znovu dost výrazně zahrál na nervy domácích příznivců, když jen tak tak zlikvidoval Ciencialovu ránu po brejku v oslabení. Dorážející Chmielewski už byl ale nakonec u puku o chloupek později, než by bylo potřeba
     
    14:38
    Laš se snažil dorážet puk přes houští těl, avšak nakonec nebyl úspěšný. Hrubec spolu s Krajíčkem kotouč odklidili mimo pásmo, Hanáci tak musí znovu rozehrávat do své vlastní klece.
     
    14:51
    Dravecký je zpět na ledě, Olomouc své početní výhody ve vyrovnání nakonec nevyužila.
     
    15:21
    Vlach si už už najížděl na nahrávku od Draveckého, jenže zřejmě nepočítal s aktivitou Ondruška. Zkušený bek mu skočil pod do přihrávky, čímž zřejmě zabránil další velké tutovce hostí.
     
    16:21
    Olomouc se bude muset znovu popasovat s oslabením, tentokrát je za faul v obranném pásmu vykázán na trestnou lavici Lukáš Galvas (OLO).
     
    17:22
    Martin Růžička vypálil od modré, jenomže na trajektorii jeho rány Konrád tentokráte viděl. Olomoucký brankář tak po sérii nepřesností předvedl jistý zákrok, Oceláři budou pokračovat v kombinaci před jeho bránou.
     
    18:10
    Jaroměřský nyní na poslední chvíli hasil další šanci soupeře, kterou vyprodukoval Svačina. Svým blokem nakonec zřejmě zabránil tutové gólové přihrávce na Polanského, domácí se ovšem nyní osvobodili.
     
    18:21
    Lukáš Galvas je zpět na ledě, oba týmy jsou tak nyní kompletní.
     
    19:31
    Ostřížek se dostal před brankou k velikánské tutovce, nicméně Hrubec mu už moc prostoru na zakončení nenechal. Klička domácího útočníka tak zůstala nevyužita.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na branku v 1. třetině: Olomouc – 10, Třinec – 16
     
    První třetina ukázala, že Třinec oprávněně jede v posledních kolech na vlně pohody. Olomouc dlouhou dobu prakticky nepustili do větší šance a připisovali si jednu tutovku za druhou. Kohouti se osmělili až prakticky po trefě jejich bývalého souputníka Romana Vlacha, k vyrovnání se však již do pauzy nedostali. Zápas tak přinese ještě zřejmě napínavé vyvrcholení, pokračujeme přibližně v 17:49.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Rozhodčí se ještě rozhodli udělit trest z konce předešlé periody, za hru vysokou holí byl na trestnou lavici vykázán Petr Strapáč (OLO).
     
    21:18
    Třinec zatím není ve své přesilovce moc aktivní, neboť si prakticky ještě nepřipsal ani jednu střelu na bránu. Hanáci naopak proti první třetině dokazují v obraně menší progres.
     
    22:00
    Strapáč je zpět na ledě, olomoucká sestava tak zvládla oslabení bez úhony. Navíc pak těsně po konci oslabení pálil z mezikruží velmi nebezpečně Herman, avšak Hrubec byl tentokráte pozorný.
     
    22:41
    Tak neměl Hrubec neskutečné štěstí! Knotek po Eberleho nahrávce málem dostal dorážkou puk přes třineckého brankáře, jenomže podle všeho puk nepřešel brankovou čáru. Olomouc pokračuje v obrovitánském tlaku.
     
    23:11
    Ostřížek a následně i Strapáč se pokoušeli využít menšího zaváhání Hrubce, který moc dobře nevyhodnotil svůj výjezd z brankoviště. Hostující golman ale nakonec dokázal šancím zabránit, kohouti tak žádnou z nich nevyužívají.
     
    24:03
    Burian se ihned po překročení modré čáry rozhodl k palbě do plných, nicméně i on skončil na Hrubcovi. Fantastický zákrok si tentokrát připsal maskou.
     
    24:51
    Ostřížek zkoušel pozornost Hrubce, jenomže i on našel pouze svého protivníka. Oceláři díky dalšímu výbornému zákroku svého muže v masce drží svůj náskok.
     
    25:28
    Laš taktéž otestoval Hrubce, ale i jeho rány byla lapena jeho rivalem. Puk byl navíc nadzvednut lapačkou do ochranné sítě.
     
    25:39
    Olomouc se dostane k přesilové hře, tentokrát je za sekání potrestán Tomáš Marcinko (TRI).
     
    26:51
    Houdkova rána letěla těsně vedle tyče, ale to bylo vše, co zatím kohouti v přesilovce vyprodukovali. Ocelářská obrana je i prozatím na svých pozicích mimořádně pozorná.
     
    27:51
    Na Hrubce už po návratu Marcinka na led letěla pumelice Buriana, avšak i tu dokázal vyrazit. Olomouc stále v produktivitě zatím nedokáže nic zlepšit, Třinci stačí momentálně jen pozorný brankář, k dorážkám se totiž domácí nedostávají.
     
    28:30
    I Konrád se po dlouhatánské době mohl dostat k puku, když na něj od modré vypálil Doudera. Domácí brankář však byl jistý, přízemní ránu příklepem uklidil v lapačce.
     
    29:35
    Domácí formace zkoušela dostat Třinec pod tlak, jenže tento záměr se moc nevydařil. Hosté se dokázali zformovat a jednoduchou rozehrávkou se dostali mimo vlastní pásmo. Olomouc tak musí sprintovat vzad.
     
    30:37
    Krajíček posílal puk Chmielewskému, leč tento záměr nevyšel. Do přihrávky vložil čepel Jaroměřský, čímž byla celá situace v momentě utnuta. Hanáci se tak mohou soustředit i na útočení.
     
    31:15
    Knotek se zjevil v hloubce obrany a okamžitě pálil! Hrubec byl však i tentokrát připraven.
     
    32:42
    Po obrovitánské chybě obrany se dostával do samostatného úniku Petružálek, na poslední chvíli však vzala litvínovskému odchovanci gól horní tyčka. Konrád tak nemusel zasahovat.
     
    33:41
    Domácí se zkouší dostávat do útočných akcí, nicméně v této chvíli se to i kvůli fantastické obraně Třineckých moc nedaří. Hrubcovi spoluhráči nyní svého soupeře dokonale zneutralizovali.
     
    34:20
    Polanskému se podařilo vybojovat puk po Vyrůbalíkově hrubici, avšak nakonec se však akce zastavila u Adamského. Olomoucký kapitán svou předchozí chybu napravil a dostal puk mimo obranné pásmo.
     
    35:07
    Na trestnou lavici tentokrát zamířil David Ostřížek (OLO), Třinec se tak po jeho faulu ve středním pásmu může těšit na další přesilovku.
     
    36:27
    Eberle s Lašem Třinci v jeho obranném pásmu pořádně zatopili, nicméně nakonec ze svého náhlého tlaku kromě jedné rány nic nevyplodili. Oceláři si tak mohou po dlouhé době nervozity pořádně oddechnout.
     
    37:07
    Ostřížek je zpět ve hře, Ocelářům se předchozí početní výhoda v porovnání s ostatními pokusy moc nepovedla.
     
    38:23
    Domácí mančaft se sice viditelně snaží, na Třinec však stále nemůže najít účinný recept. Olomouc tak musí stále brát v potaz svůj jednobrankový náskok.
     
    39:15
    Eberle se dostal před bránou k šanci, když se dostal přes několik bránících soupeřů, Hrubce však ani tentokráte nepřekonal. V dorážkách mu navíc zabránil krajíček, který si posléze na brankovišti udělal pořádek. Jeho počínání následně museli rychle hasit i sudí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina ukázala, že Třinec ještě nemusí mít nic jistého. Olomouc dokázala hostům dlouho konkurovat, jenomže k vyrovnávací trefě se ne a ne dostat. Hlavním rozdílovým faktorem v ustálení aktuálního skóre je rozhodně brankář Hrubec, který ve svém brankovišti předvádí fantastické zákroky. Rozhodnutí tak padne zřejmě až ve třetí třetině, jež startuje přibližně v 18:39.
     
    Střely na branku ve 2. třetině: Olomouc – 19, Třinec – 6
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    Olomouci se tentokráte nepovedlo rozehrát, čímž vybídla Třinecké k aktivitě. Petružálek tak sbírá vyhozený, jenže následně svou akci ukončil nepřesností. Domácí tak mohou přebrat iniciativu.
     
    41:32
    Konrád vůbec nebyl jistý při lehkém, nadýchaném nahození Svačiny. Olomoucký brankář však nakonec kotouč lapil, hra je tak pro tuto chvíli přerušena.
     
    42:40
    Knotek se dostal ke kolmici od obrany a sprintoval na branku, leč jeho rána moc úspěchu nepřinesla. Puk se svez po Douderově holi a odlétl do ochranné sítě. Třinec se tak i tentokrát celkem bez potíží ubránil.
     
    43:26
    Třinec se musí nyní vypořádat s oslabením, unikajícího Strapáče totiž u mantinelu zafauloval Lukáš Kovář (TRI), čímž zabránil rodícímu se brejku.
     
    43:56
    Laš pálil z mezikruží po nabití od Vyrůbalíka jen do Hrubce, Třinec měl obrovské štěstí!
     
    44:39
    Jakub Galvas se dostal na osu hřiště, avšak jeho rána brankáře hrubce nijak nepřekvapila. Puk letící doprostřed brány tak skončil bezpečně v jeho lapačce, domácí ovšem budou nadále pokračovat v tlaku.
     
    45:36
    Hrubec zatím září! Hned čtyřikrát v posledních pár sekundách zachránil Třinec od inkasováním svým parádním zákrokem. Nejblíže měli ke gólu Laš s Ostřížkem, jenže jejich rány doskákali jen před brankovou čáru.
     
    46:53
    Hromada hokejek a těl se nyní bila před Hrubcovou bránou, jenomže obrana hostů nyní srdnatě veškeré pokusy spolu se svým mužem v bráně vyclonila. Následně pálil Ondrušek, jenomže jeho pád na kolena s pocity neuvěření jen dokresloval olomouckou bezmocnost. Jeho pumelici do odkryté části brány Hrubec taktéž vychytal.
     
    47:18
    Ondřej Kovařčík na chvíli svým výpadem do útočné třetiny ledu dokázal uklidnit a nechal vydechnout své obranné dvojici. Domácí nyní takřka pět minut bez přestávky tlačili, leč bez úspěchu.
     
    47:51
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak přeci jen je tady vyrovnání! Dlouhý olomoucký tlak nakonec dospěl k velké skrumáží, v níž se nejlépe zorientoval JAN EBERLE. Jeho rána po zpracování žabičky Jaroměřského nakonec už byla pro Hrubce nechytatelná. Asistence: Jan Jaroměřský.
    47:51 Jan EBERLE - 1:1
     
    48:16
    Olomouc bude ve své cestě za obratem muset pro tuto chvíli přestat, neboť se dostane k oslabení. Na trestnou lavici zamířil za držení protihráče u mantinelu Tomáš Houdek (OLO).
     
    49:22
    Herman mohl vyspurtovat do úniku, jenže přihrávka od Ondruška mu nakonec zamířila na paty. Z následného kontru pak Svačina našel svým pokusem jen Konráda.
     
    50:03
    Adamský nebyl daleko od gólu, jeho rána však letěla těsně vedle levé tyče!
     
    50:39
    Po návratu Houdka na led to na Konráda pořádně léta, hlavně domácí beci nyní pociťují tvrdost třineckých ran. Hosté jsou nyní mimořádně aktivní a dřou za znovunabytím vedení.
     
    51:35
    Vyrůbalík mohl vyslat do brejku Strapáče, jenže jeho nahrávka na střed nakonec byla těsně nepřesná. Slezané tak nyní mohou rozehrávat po dlouhé dob od zadních řad.
     
    Dnešní utkání sleduje 4538 diváků.
     
    52:27
    Domácí se v této chvíli dopouštějí celkem laciné chyby při rozehrávce, po icingu Olomouce se tak Oceláři jednoduše vrátí znovu před Konráda.
     
    53:21
    Eberle nabízel hezkou žabičku Lašovi, avšak puk se od hole druhého jmenovaného nakonec o milimetry vzdálil. Třinec tak přežil další velikánskou tutovku Hanáků.
     
    54:35
    Na domácích je vidět velká snaha o dokonání obratu, prozatím však jejich snaha vychází naprázdno. Pro tuto chvíli se totiž třinecká obrana dokázala výrazně zlepšit a zavřela už i střední pásmo.
     
    55:03
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hosté jdou znovu do vedení! Po chytrém průniku po levém křídle se dostal k palbě MARTIN RŮŽIČKA, jenž krásným backhandovým nadhozem dostal puk přesně do šibenice. Konrád na jeho střelu nestačil ani reagovat. Asistence: Vladimír Dravecký, Roman Vlach.
    55:03 Martin RŮŽIČKA - 1:2
     
    55:59
    Olomouc se nyní dostává k další přesilovce, za faul v obranném pásmu si nyní musí na trestnou lavici odpočinout Tomáš Marcinko (TRI).
     
    56:38
    Domácím se zatím v přesilovce moc nedaří, Knotek se sice před malou chvílí mohl dostat k nebezpečné dorážce, jenomže v poslední chvíli mu uskočil puk. Třinec tak přežil další fatál.
     
    57:59
    Marcinko je zpět na ledě, Konrád navíc v této chvíli ustál samostatný únik Martina Růžičky. Myšlenky Olomouce o vítězství se zbortily jako domeček z karet, Oceláři jsou nyní bezkonkurenčně dominantní.
     
    58:25
    Domácím se nedaří dostat se z vlastní obranné třetiny, Hanákům nyní moc ofenzivních věcí už nevychází. Třinec je naopak nabyt obrovským sebevědomím, které ventiluje i při svém počínání na ledě.
     
    59:28
    Kouč Olomouce Zdeněk Venera si vybral oddechový čas!
     
    59:31
    Vyrůbalík pálil od modré, ale Hrubec je připraven. Domácí mají před třineckou bránou další vhazování.
     
    59:31
    I třinecký Václav Varaďa si vyžádal time-out!
     
    59:51
    Hrubec ještě sbírá puk do lapačky, přichází zřejmě poslední větší možnost na zdramatizování zápasu.
     
    59:55
    Icing Ocelářů.
     
    Konec zápasu.
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Olomouc – 18, Třinec – 7
     
    Střely na branku celkem: Olomouc – 47, Třinec – 29
     
    Nejlepší hráči utkání: Jan Jaroměřský (Olomouc) – Šimon Hrubec (Třinec)
     
    Třetí třetina sice nakonec přinesla olomoucké vyrovnání, jenomže Třinec potvrdil svou sílu a zásluhou kanonýra Martina Růžičky si nakonec odveze z plecharény tři body. Kohouti se sice i posléze snažili o vyrovnání, jenomže ani obrovská snaha k ničemu nepomohla. Domácí tak klesli už na devátou pozici a od pozic pro skupinu o udržení tak mají už jen tříbodový náskok, Třinec naopak potvrdil svou třetí příčku. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek večera. (19:21:13)
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 48. Eberle (Jaroměřský) – 8. R. Vlach (Martin Růžička), 56. Martin Růžička (Dravecký, R. Vlach)


    HC Olomouc: Konrád (Matoušek) – Jaroměřský, Vyrůbalík (C), Houdek, Ondrušek (A), J. Galvas, L. Galvas – Eberle, J. Knotek (A), Laš – Ostřížek, Strapáč, J. Káňa – Skladaný, Herman, Burian – Staněk, Mráz, Holec – Macuh.
    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – M. Doudera, Krajíček (C), D. Musil, L. Kovář, Jank, Linhart – Petružálek, Marcinko, Rákos – Martin Růžička (A), R. Vlach, Dravecký – Svačina, Polanský, Adamský (A) – O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski.

    Rozhodčí: Pavlovič, Bulanov – Kis, Rampír

    Diváci: 4538
    thejrc.org