Litvínov – Mladá Boleslav 4:3 (po pr.) | Liberec – Sparta 3:2 (1:0 po s.n.) | Plzeň – Chomutov 5:4 (4:3 po s.n.)
Vítkovice – Jihlava 3:0 (kon.) | Olomouc – Třinec 1:2 (kon.) | Kometa Brno – Pardubice 2:1 (kon.)
Mountfield HK – Zlín 6:3 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 04.02.2018, 17:00 • DRFG Arena, Brno • Tipsport extraliga • 47. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:00
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Petr Čáslava – 2 min., hákování).
     
    55:45
    Martin Dočekal odvezen do nemocnice, skutečně se jednalo o vyražený dech, ale pro jistotu odjel na vyšetření.
     
    55:33
    Utkání přihlíží 7265 diváků.
     
    52:09
    Martin Dočekal je odvážen rovnou do kabin, je v péči lékařů. Snad bude vše v pořádku. Dá se odhadovat, že to byly žebra a poté vyražený dech. Tohle na hokeji nevidíme rádi.
     
    50:17
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Martin Zaťovič – 2 min., vražení na hrazení).
     
    47:26
    Hostům v této třetině nelze upřít snaha, ale Kometa je v útoku podstatně nebezpečnější. Takový Haščák by mohl vyprávět. Po jeho teči kotouč prošel mezi Kacetlovými betony, ale mimo tři tyče.
     
    44:11
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Alexandre Mallet – 2 min., podražení).
     
    37:57
    Kometa má v závěru třetiny velký tlak. Z množství šancí lze vybrat tu, kterou měl Nečas. Po jeho teči šel kotouč těsně vedle brány. Pardubice byly dlouho pod tlakem a nemohly střídat, nakonec to zvládly.
     
    33:12
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Martin Zaťovič – 2 min., podražení).
     
    32:24
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Tomáš Vincour – 2 min., faul loktem).
     
    31:45
    Holík přihrál mezi kruhy puk na Zaťoviče, ten se zjevil sám před Kacetlem, ale hádejte, kdo uspěl. Opět pardubický brankář. A poté se do šance po delší době dostaly i Pardubice, Beran ale nechal vyninkout Langhamera.
    30:14 Radim ZOHORNA - 2:1
     
    30:14
    Kometa právě vstřelila branku!
    A to už neplatí. RADIM ZOHORNA dokázal svým aktivním forčekingem obrat soupeře o kotouč, rovnou se od modré čáry vydal směrem na Kacetlovu bránu a parádním zakončením poslal Kometu do vedení. Nejmladší z trojice bratrů Zohornů si pardubického brankáře položil a poslal puk po ledě za jeho záda. Bez asistence.
     
    26:00
    Kometa mohla duel otočit po parádní kombinaci čtvrté formace. Dočekal hledal před bránou Čermáka a také ho našel. Zkušený brněnský veterán sám před Kacetlem nedokázal zvednout kotouč. Poté další tutovka, pro změnu Holíka. Toho pardubický gólman vychytal pro změnu vyrážečkou.
    24:42 Tomáš VINCOUR - 1:1
     
    24:42
    Kometa právě vstřelila branku!
    A to končí gólem, byť poněkud šťastným. Kotouč se od mantinelu záhadně odrazil místo do rohu tak do prostoru mezi kruhy, kde byl všudybyl připravený TOMÁŠ VINCOUR a jeho dělovka málem protrhla síť. Bez asistence.
     
    18:58
    Ani teď to není gól. Zaťovič vypálil, Kacetl vyrazil kotouč pouze před sebe. Z voleje a ze vzduchu střílel Holík, ale přestřelil úplně prázdnou bránu.
     
    17:07
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Ty Wishart – 2 min., krosček).
    12:36 Marek TRONČINSKÝ - 0:1
     
    12:36
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Kometě se přesilovka vůbec nedařila. Nemohla se usadit v útočném pásmu a navíc udělala chybu při střídání. Nejprve střílel Kaut, Langhamer kotouč vyrazil do rohu, Kaut ho dojel a našel před bránou volného MARKA TRONČINSKĚHO, který si položil brněnského brankáře a bekhendem zavěsil. Gól v oslabení. Asistence: Martin Kaut, Antonín Dušek.
     
    11:33
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Tomáš Mojžíš – 2 min., sekání).
     
    10:11
    A opět gólovka pro Brno. Pumelici od modré vyslal Ondřej Němec, puk šikovně tečoval smolař posledních minut Martin Zaťovič. Kotouč následně propadl Kacetlovi mezi betony, jenže se doklouzal mimo tři tyče.
     
    09:22
    Tohle ale špatné nebylo. Martin Kaut poslal štiplavou střelu na zadní tyč a Langhamer se jen ohlédl za sebe. Puk letěl těsně vedle.
     
    07:05
    Festival gólových šancí Komety pokračuje. Nejprve od modré střílel Malec, odražený kotouč uzmul Radim Zohorna a předložil parádní přihrávku na zadní tyč, kde byl Zaťovič, ale ani on síť nedokázal rozvlnit.
     
    03:36
    Další tutovka pro Kometu. Mallet servíroval kotouč mezi kruhy, kde byl Hynek Zohorna, ten se snažil ihned vypálit z voleje a Kacetlova lapačka vyletěla v pravý čas. Pěkná akce domácích a výtečný zákrok brankáře.
     
    02:51
    Obrovská šance Komety a v ní Zaťovič. Ten si dojel k odraženému puku a sám mezi kruhy mířil na Kacetla. Poté ještě zkoušel štěstí Radim Zohorna, ale obě možnosti zůstávají nevyužité. Pardubický gólman se dostal honem rychle do provozní teploty.
    Marken.cz

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 25. Vincour, 31. R. Zohorna – 13. Trončinský (M. Kaut, Dušek)


    HC Kometa Brno: Langhamer (Čiliak) – J. Krejčík, O. Němec (A), Gulaši, Štencel, Bartejs, Malec – Zaťovič (A), P. Holík, P. Kratochvíl – Vincour, Hruška, Haščák – Mallet, Nečas, H. Zohorna – Dočekal, L. Čermák (C), Vondráček – R. Zohorna.
    HC Dynamo Pardubice: Kacetl (Klouček) – Čáslava (C), Trončinský (A), Wishart, Cardwell, Mojžíš, Hrabal, Holland – Starý, Marosz, P. Sýkora (A) – Treille, Tomášek, T. Svoboda – Perret, Poulíček, M. Kaut – Beran, Dušek, Bojko.

    Rozhodčí: Mrkva, Bejček – Gebauer, Lederer

    Diváci: 7265
    thejrc.org