Litvínov – Mladá Boleslav 4:3 (po pr.) | Liberec – Sparta 3:2 (1:0 po s.n.) | Plzeň – Chomutov 5:4 (4:3 po s.n.)
Vítkovice – Jihlava 3:0 (kon.) | Olomouc – Třinec 1:2 (kon.) | Kometa Brno – Pardubice 2:1 (kon.)
Mountfield HK – Zlín 6:3 (kon.)
po prodl.
HC VERVA Litvínov
4:3 (1:1, 1:1, 1:1 - 1:0)
BK Mladá Boleslav
Neděle 04.02.2018, 15:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky • Tipsport extraliga • 47. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:55 František LUKEŠ - 4:3
     
    60:55
    Litvínov právě vstřelil branku!
    František Lukeš se zasloužil o rychlý konec prodloužení! Hübl nahrál do jízdy FRANTIŠKU LUKEŠOVI, který našel volný prostor v hostující brance! Litvínov si tak z dnešního zápasu odnáší po výhře 4:3 dva body!
    Asistence: Viktor Hübl, Marek Baránek.
    59:32 Lukáš ŽEJDL - 3:3
     
    59:32
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté přeci jen svůj závěrečný tlak přetavují ve vstřelenou branku. Orsava poslal puk na LUKÁŠE ŽEJDLA, který propálil svou ranou vše, co mu stálo v cestě za úspěchem. Mladá Boleslav se tak vrací zásluhou Lukáše Žejdla zpátky do hry!
    Asistence: Jakub Orsava, Jakub Klepiš.
     
    58:19
    Růžička už je na střídačce a hosté hrají v šesti!
    47:59 Viktor HÜBL - 3:2
     
    47:59
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí hráči se dnes poprvé v utkání dostávají do vedení! Čutta našel v dobré pozici VIKTORA HÜBLA, který překonal Růžičku úspěšnou střelou do dolní části branky. Viktor Hübl se tak dnes již podruhé zapisuje mezi střelce dnešního zápasu. A na Zimním stadionu Ivana Hlinky tak znovu propuká obrovská radost zásluhou zdejší oblíbené "šestadvacítky".
    Asistence: Jakub Čutta.
     
    42:31
    Verva zapomněla před brankou na Jakuba Klepiše, který získal chvíli prostoru na zakončení! Klepiš svým pokusem ale trefil jen Kantora!
     
    40:05
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Jakub Orsava – 2 min., vysoká hůl).
     
    37:30
    Verva teď udělala pořádný vichr v hostující obraně! Hned několikrát se domácí hráči dostali k dorážce, všechny ale odrážel úspěšnými zákroky Růžička. Nakonec se kotouč dostal k Ibererovi na modrou čáru, jenž pohotově vypálil. Po jeho ráně se strhla mela před mladoboleslavskou brankou o kotouč! K puku se ale nedostal ani jeden z litvínovských hráčů tak, aby jej mohl zamést za záda Růžičky!
     
    34:48
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Jiří Říha – 2 min., podražení).
     
    28:44
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Jakub Orsava – 2 min., vysoká hůl).
    26:58 Viktor HÜBL - 2:2
     
    26:58
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí se prosazují ve svém vlastním oslabení! Velký kus práce odvedl František Lukeš, který nejprve vystihl špatnou kombinaci Mladé Boleslavi, pak kličkou oklamal bránícího hráče před sebou a vypálil na branku Mladé Boleslavi. Lukešovu střelu sice Růžička ještě vyrazil před sebe, kde ovšem ale číhal připravený VIKTOR HÜBL, na jehož dorážku už byl hostující gólman krátký. Verva tak srovnává se svým soupeřem krok!
    Asistence: František Lukeš.
     
    26:39
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Jiří Gula – 2 min., vysoká hůl).
     
    26:15
    Pacovský se ocitl osamocený v dobré střelecké pozici. Kantor se ovšem ale vyznamel a povedeným zákrokem podržel svůj tým!
    20:47 Dominik PACOVSKÝ - 1:2
     
    20:47
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Gólové hody z konce první dvacetiminutovky pokračují. Klepiš nahrál dobře postavenému DOMINIKU PACOVSKÉMU, který číhal na přihrávku a i přes bránícího hráče před sebou následně překonal nejistého Kantora, čímž propukla radost v kotli hostujících. Mladá Boleslav se tak dostává opět do vedení!
    Asistence: Jakub Klepiš, Ondřej Dlapa.
    19:58 Karel KUBÁT - 1:1
     
    19:58
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Litvínov v závěru první třetiny přece jen proměňuje svoji přesilovou hru! František Lukeš nahrál napravo KARLU KUBÁTOVI, který si krásně vyjel do středu kluziště, odkud se pouhé dvě vteřiny před vypršením času trefil přesně mezi betony Růžičky. Domácí obránce poté předvedl oslavný kotoul a rozveselil litvínovské fanoušky.
    Asistence: František Lukeš, Juraj Mikúš.
     
    19:43
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Lukáš Žejdl – 2 min., nedovolené bránění).
     
    16:47
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Zbyněk Sklenička – 2 min., podražení).
    16:16 Jakub ORSAVA - 0:1
     
    16:16
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hostující hráči zmátli obranu Litvínova, která zaspala. Němeček nahrál JAKUBU ORSAVOVI, který byl připravený na pravé straně, krásnou kličkou oklamal bránícho hráče před sebou, rychle si povyjel až před branku, odkud tváří v tváří vyšel úspěšněji v souboji s Kantorem. Domácí brankář neměl na povedené zakončení Orsavi žádný nárok. Mladá Boleslav tak hýbe světelným ukazatelem skóre na Hlinkově stadionu a dostává se do jednobrankového vedení!
    Asistence: Lukáš Žejdl.
     
    11:07
    Dvojice Žejdl-Nahodil teď pořádně zavětrala domácím v jejich obranném pásmu. Nebezpečnou střelu Lukáše Žejdla, kterou Kantor vyrazil před sebe, dorážel ještě druhý jmenovaný. Útočník Mladé Boleslavi ale našel jen připravenou náruč Pavla Kantora.
     
    10:25
    Hübl se dostal za obranu Mladé Boleslavi, a i když na něj dotírala zezadu hostující obrana, tak domácí mazák dokázal vypálit! Jeho pokus ale hostující gólman svým betonem vyrazil.
     
    09:00
    Po nebezpečné kombinaci Mladé Boleslavi zazvonila Kantorovi u hlavy tyčka!
     
    06:59
    Matouškovi se skýtala šance ve vlastním oslabení, když ujížděl po pravém křídle! Domácí hráč svou střelou našel pouze betony připraveného hostující gólmana, který podržel svůj tým!
     
    06:27
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Juraj Mikúš – 2 min., hákování).
     
    01:01
    Orsava teď pořádně prozkoušel pozornost Kantora, když hned na několikrát před brankou nebezpečně dorážel. Kantor ovšem klec uzavřel a puk za svá záda nepropustil!
    Marken.cz

    Sabina Šťástková

    Branky a nahrávky: 20. Kubát (F. Lukeš, J. Mikúš), 27. V. Hübl (F. Lukeš), 48. V. Hübl (Čutta), 61. F. Lukeš (V. Hübl, Baránek) – 17. Orsava (Žejdl), 21. Pacovský (Klepiš, Dlapa), 60. Žejdl (Orsava, Klepiš)


    HC VERVA Litvínov: Kantor (Soukup) – Baránek, Iberer, L. Doudera, Čutta, Kubát, Gula (A), Z. Sklenička – Marek Růžička, J. Mikúš, M. Hanzl – Trávníček (C), Gerhát, Jurčík – F. Lukeš, V. Hübl (A), Jánský – Matoušek, Válek, Řehoř.
    BK Mladá Boleslav: J. Růžička (Maxwell) – Hanzlík (C), Nedomlel, Němeček, Eminger, Dlapa, Hrdinka, J. Říha – Žejdl, Nahodil, Orsava – Pacovský, V. Němec, Klepiš (A) – Lenc (A), P. Musil, Pabiška – Valský, Urban, P. Kousal.

    Rozhodčí: Hejduk, Pešina – Gerát, Hynek

    Diváci: 3127
    thejrc.org