Litvínov – Mladá Boleslav 4:3 (po pr.) | Liberec – Sparta 3:2 (1:0 po s.n.) | Plzeň – Chomutov 5:4 (4:3 po s.n.)
Vítkovice – Jihlava 3:0 (kon.) | Olomouc – Třinec 1:2 (kon.) | Kometa Brno – Pardubice 2:1 (kon.)
Mountfield HK – Zlín 6:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
6:3 (0:1, 3:1, 3:1)
Berani Zlín
Neděle 04.02.2018, 17:00 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 47. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Dobré odpoledne všem příznivcům ledního hokeje z královéhradecké ČPP Arény! Olympijská přestávka se blíží stále zběsilejším tempem, přesto ještě zbývají odehrát dvě kola Tipsport extraligy, než se myšlenky všech fanoušků obrátí na jihovýchod Asie. Dnes budeme společně sledovat střetnutí, v němž Mountfield HK hostí Aukro Berani Zlín.
     
    Mountfield HK

    Celek z města pod Bílou věží se i nadále vyhřívá na 2. místě extraligové tabulky se ziskem 90 bodů. Svěřenci Václava Sýkory stáhli v pátek náskok průběžného lídra z Plzně na 7 bodů a boj o Pohár prezidenta ČSLH ještě není úplně rozhodnutý. Současně Východočeši bojují o co nejlepší pozici pro play off, které by rádi zahájili před svými fanoušky, k čemuž se potřebují udržet do 4. příčky, na aktuálně 5. Brno již mají solidní náskok 10 bodů.

    Forma Mountfieldu měla ještě minulý týden velké otazníky. Královéhradečtí prohráli zápas v Plzni 2:3 i v Třinci 1:2 po samostatných nájezdech a zdálo se, že je opět trochu trápí jejich dlouhodobější potíž – produktivita. Veškeré pochybnosti ale smetli v úterý, respektive pátek, když nejprve pohodlně přehráli Olomouc 3:0 a následně si s notnou dávkou elegance poradili také s pražskou Spartou, kterou přemohli v poměru 4:1. Lvi tak nabrali před olympijskou pauzou správný směr, uvidíme, zda se jim podaří na předchozí úspěchy navázat také proti urputně bojujícímu Zlínu.
     
    Aukro Berani Zlín

    Berani se aktuálně nacházejí na 6. příčce tabulky, když na své konto zatím nastřádali 68 bodů. Moravané hrají o přímý postup do čtvrtfinále vyřazovací části, přesto si také musejí hlídat záda, 12. Chomutov na ně stále ztrácí jen 7 bodů a účast v play off tak pořád není jistá. V pondělí svolali Zlínští tiskovou konferenci, na které oznámili, že generální partner, společnost Aukro, neuplatnil opci. Příjemnějšími zprávami pak byly podpisy nových smluv s Antonínem Honejskem a Ralfsem Freibergsem.

    Ani Ševcům se nejprve v době po 20. lednu nedařilo. Postupně prohráli s Libercem (hrůzostrašným poměrem 0:7), Boleslaví (1:3) i Brnem (opět 1:3) a podobně jako Mountfield museli přemýšlet o své produktivitě. Klíčovým se z dlouhodobého hlediska jeví duel s Jihlavou, který svěřenci Roberta Svobody otočili a vyhráli 2:1. Na tento úspěch se jim pak povedlo navázat dvěma dalšími. V úterý zvítězili 4:3 po prodloužení v Litvínově a v pátek přehráli v přímém boji o 6. místo Olomouc 4:3. Bude zajímavé sledovat, zda si dokáží poradit i s protivníkem ze špice extraligového pelotonu.
     
    Vzájemné zápasy týmů

    Hradec má v letošních soubojích se Zlínem zatím navrch, Moravané však ještě mají šanci poměr získaných bodů srovnat. Hned dva duely Mountfieldu a Beranů byly tak vyrovnané, že je muselo rozhodnout prodloužení, respektive nájezdy. Lvi ovšem zatím jediné střetnutí, které s Ševci sehráli v ČPP Aréně ovládli jasným poměrem – 5:1. Bude tomu tak i nyní, nebo bude zápas dramatičtější?

    29. září 2017 Aukro Berani Zlín – Mountfield HK 2:1sn
    15. listopadu 2017 Mountfield HK – Aukro Berani Zlín 5:1
    5. prosince 2017 Aukro Berani Zlín – Mountfield HK 2:3p
     
    Vzájemné vazby

    Pro několik hráčů a také pro jednoho funkcionáře bude tento duel speciální událostí. Bedřich Köhler i Petr Zámorský mají jakožto hráči Mountfieldu k Zlínu určitě specifický vztah, oba v jeho dresu odehráli nejedno střetnutí. Na opačné straně barikády dnes bude stát Antonín Honejsek, jenž pod Bílou věží působil v sezóně 2015/16. O zcela unikátní událost půjde také pro generálního manažera Beranů Martina Hostáka, který je hradeckým rodákem a stále zde i s rodinou bydlí.
     
    Nejproduktivnější hráči týmů

    Mountfield HK
    Jaroslav Bednář (11+26)
    Rudolf Červený (20+16)
    Petr Koukal (12+22)
    Bedřich Köhler (16+6)
    Andris Džerinš (6+16)

    Aukro Berani Zlín
    Roberts Bukarts (19+23)
    Zdeněk Okál (14+13)
    David Šťastný (13+14)
    Antonín Honejsek (14+12)
    Ralfs Freibergs (3+20)
     
    Procentuální úspěšnost zákroků brankářů

    Mountfield HK
    Patrik Rybár 93,78 %
    Jaroslav Pavelka 94,46 %

    Aukro Berani Zlín
    Libor Kašík 92,40 %
    Tomáš Štůrala 85,29 %
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Rybár (J. Pavelka) – Zámorský, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Rosandić – Jaroslav Bednář (C), Džerinš, Cingel – Látal, Koukal (A), Červený – Köhler (A), Dragoun, Šimánek – Vopelka, Kukumberg, Berger – R. Pavlík.

    Aukro Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Ferenc, Freibergs, Nosek (A), Valenta, Žižka (A), Řezníček, Matějíček – Okál, Fořt, O. Veselý (C) – Šťastný, Honejsek, Roberts Bukarts – J. Ondráček, Popelka, Klhůfek – M. Kratochvíl, Fryšara, Illo.

    Rozhodčí: Hribik, Svoboda – Pešek, Klouček.
    Illo zatím letos v 29 zápasech získal tři kanadské body.

    Slovenský bojovník Radoslav Illo ???????? #CCMhockey #MadeOfHockey

    Příspěvek sdílený CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Ještě jednou mi dovolte, abych vás přivítal na utkání Hradce se Zlínem, které začne přibližně za osm minut. Hokejisté už absolvovali rozbruslení a rolba upravila ledovou plochu. Nyní se čeká už jen na příchod hráčů a sudích, aby mohl duel začít.
     
    Východočeši nastupují na kluziště, Moravané jsou jim v patách, do startu střetnutí zbývá pár sekund.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Zlínští vyhráli úvodní vhazování a okamžitě nastřelili puk až za bránu Rybára, odraz od zadního mantinelu pohlídal Zámorský a zakládá první akci Lvů.
     
    00:43
    Brankář Hradce nyní nezastavil puk za svou klecí, z čehož mohl těžit Nosek, který nahodil puk na strážce svatyně Mountfieldu od pravého hrazení. Gólman Lvů byl připraven.
     
    00:54
    Zlín právě vstřelil branku!
    Zlín rychle otevírá skóre duelu! Štastný získal touš po vhazování na pravém kruhu, posunul puk na osu a ROBERTS BUKARTS z mezikruží překonal Rybára přesnou bekhendovou ranou na zadní horní růžek! Asistence: David Šťastný, Antonín Honejsek.
    00:54 Roberts BUKARTS - 0:1
     
    01:31
    Východočeši odpovídají na inkasovanou branku náporem, Šimánek dorážel v předbrankovém prostoru, ale Kašík se na ledě dobře roztáhl.
     
    01:59
    Zámorský se snažil rozehrát po pravé straně, ke kotouči se ale dostali Moravané a Kratochvíl pálil z levého kruhu, Rybár jeho ránu v náruči udržel.
     
    02:19
    Matějček si po vhazování vyjel až do nulového úhlu a prověřil brankáře Hradce, jenž však měl přední tyč dobře pokrytou.
     
    02:42
    Následně opět zamotali Lvi hlavu soupeři před jeho klecí. Kašík ale střelu z větší vzdálenosti udržel, takže Džerinš dorážet nemohl.
     
    02:42
    Následně se lotyšský útočník v službách Mountfieldu dostal do konfliktu s jedním z beků Ševců a inkasuje dvě minuty za hrubost.
     
    03:13
    Moravané se vlastní nepřesností připravili o pásmo a Hradečtí posílají na led čerstvé síly.
     
    03:46
    Köhler se dostal v oslabení do šance, od pravého hrazení pálil na bránu Zlína, Kašík ale jeho pokus dokázal vyrazit.
     
    04:14
    Roberts Bukarts vypálil z levého kruhu, kotouč trefil břevno a poté tyč, následně se odrazil ven, sudí se přesto jedou raději podívat, zda puk nepřešel brankovou čáru, v tom případě by Zlín vedl již o dvě branky!
     
    04:14
    Rozhodčí už vyjel z boxu a rozpažil, stav se tedy nemění, Berani i nadále vedou 1:0.
     
    04:42
    Východočeši se opět dokázali osvobodit vyhozením přes všechny čáry a Džerinš se vrací z trestné lavice.
     
    05:12
    Zámorský dlouhou dobu kontroloval puk za svou bránou, následně vyjel, krásnou otočkou obelstil Klhůfka a může postupovat přes střed hřiště kupředu.
     
    05:19
    Přesilovku si vyzkouší také hráči Mountfieldu, Klhůfek je vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    06:08
    Početní výhoda se svěřencům Václava Sýkory zatím nedaří, Zlínští se dokázali už dvakrát osvobodit.
     
    06:34
    Moravané opět zvládli vyhodit přes všechny čáry. Rybár musel rozehrát před Bukartsem, který ještě naznačoval, že ho gólman Lvů zasáhl svou holí do obličeje.
     
    07:14
    Bednář dostal nabito na levou stranu k modré čáře od Gregorce a vypálil, Kašík však jeho pokus viděl a skryl v náruči.
     
    07:38
    Zlínští jsou v plném počtu, ale musí se i nadále bránit tlaku Mountfieldu, nakonec Klhůfek dostal puk přes obrannou modrou.
     
    08:02
    Pláněk podržel touš za bránou a počkal na dostřídání svých spoluhráčů, následně přenechal kotouč Gregorcovi.
     
    08:33
    Zlínští se hnali kupředu, ale dobře se vrátil Jan Berger, který hokejkou šikovně zasáhl do přihrávky a akci ukončil.
     
    09:05
    Filip Pavlík poslal kupředu po pravé straně Bednáře, který ale na útočné modré hrací předmět ztratil.
     
    09:33
    Pláněk rozehrává ve spolupráci s Látalem, Východočeši se ale opět nedokázali dostat do pásma Beranů a musí se stáhnout zpět.
     
    10:06
    Rosandič nastřelil puk po hrazení do třetiny Moravanů, na druhé straně ho u mantinelu neudržel Pláněk. Ze situace o chvíli později vytěžil Valenta, který pálil z osy hřiště od modré čáry, jenže Rybár vytáhl parádní zákrok lapačkou. Následuje komerční pauza.
     
    10:41
    Bedřich Köhler padl obětavě do rány od modré, kterou chtěl vyslat Ferenc, jeho pokus však byl zblokován právě tímto prvním bránícím hráčem Lvů.
     
    11:06
    Moravané se drží na puku, znovu ho nastřelili až za klec Rybára, kde ho brankář Mountfieldu nestihl zastavit. Východočeši se následně sice dostali ke kotouči, ale rozehrávka se jim nepovedla, je jim pískáno zakázané uvolnění.
     
    11:43
    Zlínští se vyhraným vhazováním vyhnali z třetiny Hradce a s rozehrávkou musí začít od svého brankáře Kašíka.
     
    12:08
    Džerinš chtěl od modré pálit na bránu, jenže Okál jeho pokus srazil, takže puk zamířil jen do rohu hrací plochy.
     
    12:36
    Moravané kontrolují touš za vlastní klecí. Tam se teď ale přiřítil Látal a kotouč jim sebral, Lvi roztáčejí kolotoč přihrávek.
     
    13:23
    Rosandič kontroluje puk v rohu hřiště a nakrátko si jej vyměňuje s Červeným, obě mužstva posílají na led čerstvé síly. Další útok svěřenců Václava Sýkory zastavil ofsajd.
     
    13:37
    Žižka nahodil kotouč od pravého hrazení, střela to nebyla nijak tvrdá, ale dobře ukrytá v chumlu hráčů. Nakonec rozezněla přední tyč svatyně Rybára!
     
    13:42
    Následně Hradečtí nepřekročili útočnou modrou, jejich ofenzíva byla zastavena faulem Šimánka, který inkasuje dvě minuty za vysokou hůl. Na řadě je komerční brejk.
     
    14:01
    Okál drží puk u pravého hrazení, vyměnil si ho s Freibergsem a následně přihrál na druhou stranu. Touš se mu dvakrát vrátil a forvard Zlína vyslal dvě rány, první mířila mimo, druhá vyrazila Rybárovi vyrážečku z ruky!
     
    14:50
    Moravané dlouho mačkali soupeře v jeho obranném pásmu, nakonec se ke kotouči dostal Červený a poslal ho přes všechny čáry.
     
    15:19
    Východočeši se dokázali znovu osvobodit, Zlínští musí začít se svou akcí znovu až od Kašíka.
     
    15:42
    Vyloučený Šimánek je zpět na ledě, Rybár skryl v náruči nahození z větší vzdálenosti. Buly po jeho pravici.
     
    16:06
    Rosandič přihrál přes Bergera Kukumbergovi, akce Lvů ale do zakončení nedošla. Ševci se poté osvobodili jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    16:20
    Pláněk sroloval hrazení na led Ondráčka, útočníkovi Zlína však nic není, v poklidu odchází na střídačku.
     
    16:49
    Gregorc rozehrál přes Bednáře, který mu šikovnou zadovkou puk vrátil. Teď táhne akci po pravé straně Džerinš.
     
    17:03
    Gregorc znovu rozehrává, tentokrát ve spolupráci s Filipem Pavlíkem, jeho přihrávka však nebyla dobrá. Bukarts z protiútoku zakončoval od levého mantinelu, mířil jen těsně vedle!
     
    17:40
    Řezníček udržel puk před napadajícím Dragounem a Moravané mohou kupředu, aktuálně motají soupeře v jeho obranném pásmu, přihrávají si podél hrazení a hledají vhodnou palebnou pozici.
     
    18:07
    Východočeši byli v protiútoku zastaveni, když nepřešli útočnou modrou v souladu s pravidly, pročež je jim pískáno postavení mimo hru.
     
    18:32
    Vopelka už už dostával přihrávku do prostoru mezi kruhy. Na poslední chvíli se k němu přiřítil Kratochvíl a o puk ho okradl.
     
    19:01
    Graňák dostal od Bednáře přihrávku na pravý kruh a vypálil na přední tyč, Kašík ale předvedl svou hbitou lapačku!
     
    19:30
    Džerinš rozehrál dozadu na vlastní beky, Filip Pavlík si s Graňákem vyměnil puk a následně přihrál po pravém mantinelu kupředu. Lvi se dostávají do pásma.
     
    19:37
    Štastný vystřelil od pravého hrazení, Rybár vyrazil puk nad sebe, následně si ho chtěl rukou na zem stáhnout Filip Pavlík, který jej však dle sudích sevřel rukou, za což inkasuje dvě trestné minuty. ČPP Aréna pochopitelně bouří zlostí.
     
    19:59
    Moravané už nedostali šanci zakončit, Rudolf Červený obkroužil s pukem na holi celé útočné pásmo, následně přihrál na beky a těl znemožnil Bukartsovi napadat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První dějství je minulostí, Zlín do něj vstoupil podstatně lépe, Roberts Bukarts otevřel skóre už po 54 sekundách, když pěknou bekhendovou ranou trefil vzdálenější růžek klece Rybára. Následně jsme byli svědky poměrně vyrovnaného hokeje, který na vyložené šance zrovna bohatý nebyl, přestože se jich pár urodilo. Uvidíme, jak se obraz hry změní v druhé dvacetiminutovce.
     
    Střely na bránu v první třetině:

    Mountfield HK – 10
    Aukro Berani Zlín – 7
     
    Druhá třetina začne přibližně v 17:56.
     
    Sudí jsou zpět na ledě, z jejich návratu publikum příliš nadšené nebylo. Podstatně větší aplaus sklidili příchozí hráči obou mužstev.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Moravané znovu vyhráli úvodní vhazování, Freibergs zakládá jejich ofenzívu, kotouč vyváží přes střed hřiště. Zlín dohrává přesilovou hru.
     
    20:41
    Šťastný vystřelil tvrdě z levé strany od modré čáry, jeho pokus se odrazil od brusle Pláňka doprava, kde prázdnou klec minul Okál.
     
    21:34
    Ostrou ránu Bukartse od pravého hrazení vykopl Rybár betonem. Forvard Zlína se o chvíli později dostal k druhému pokusu, který brankář Lvů skryl v náruči. Filip Pavlík se vrací na led.
     
    21:59
    Pláněk rozehrál na pravý mantinel, kudy akci Mountfieldu posunul Rosandič, Hradec se usazuje v pásmu soupeře.
     
    22:18
    Lukáš Cingel nyní příliš otálel se svou střelou od modré čáry, nakonec pokus vyslal, ale ten mezi tři tyče nemířil.
     
    22:48
    O chvíli později měl Hradec dvě podstatně větší šance. Koukal zakončoval rychlou akci po pravé straně, Kašík ale jeho pokus na vzdálenější tyč zlikvidoval vyrážečkou a následně chytil i Zámorského ránu z levé strany od modré čáry.
     
    23:16
    Zámorský opět natáhl svou hokejku a dvakrát pálil, první střelu zastavil Kašík betonem, druhý zblokoval první napadající hráč – Žižka.
     
    23:43
    Klhůfek zakončoval z předbrankového prostoru, jenže mířil mimo! Následně sudí hru přerušili pro jeho postavení v brankovišti.
     
    24:12
    Graňák přihrál pěkně na Dragouna, který z osy hřiště posunul doleva, odkud střílel Šimánek, jeho ránu vytěsnil Kašík ramenem nad!
     
    24:38
    Druhá třetina začala ve vysokém tempu a šance střídá šanci, hráči je ale zatím nedovedou proměnit v góly.
     
    25:19
    Bukarts nadvakrát zakončoval z předbrankového prostoru, svou první ranou minul, druhou opřel do brusle bránícího Zámorského.
     
    25:27
    Druhá přesilovka pro Hradec v tomto duelu. Řezníček inkasuje zasloužené dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    25:33
    Koukal ztratil u pravého hrazení kotouč a Freibergs tak mohl pohodlně vyhodit přes všechny čáry až k Rybárovi.
     
    26:05
    Východočeši parádně zakombinovali. Na konci akce byla rána Bednáře, který z levé strany trefil nejspíš tyč.
     
    26:38
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec vyrovnává v početní výhodě, nutno však říct, že to bylo v podstatě v přesilovce pět na tři, jelikož Veselý ležel zraněný na ledě. Bednář pálil zleva, kotouč se odrazil na pravou stranu, odkud střílel Koukal, Kašík vyrazil jen před sebe, kde byl připraven na svém stanovišti na brankovišti BEDŘICH KÖHLER – 1:1. Asistence: Petr Koukal, Jaroslav Bednář.
    26:38 Bedřich KÖHLER - 1:1
     
    27:16
    Východočeši se teď hnali za dalším gólem, ale zastavilo je postavení mimo hru. Po něm následuje komerční přestávka.
     
    27:32
    Ondřej Veselý bohužel není schopen v zápase pokračovat, odešel do kabiny. Doufejme, že útočník Zlína bude v pořádku.
     
    27:38
    Ani Moravané nyní nedokázali překročit útočnou modrou v souladu s pravidly, pročež je jim také pískáno postavení mimo hru.
     
    28:08
    Východočeši nedokázali vyvézt kotouč z vlastního pásma. Na druhý pokus nastřelili touš až za bránu Kašíka, kde však byli první beci Ševců.
     
    28:41
    Jenže ani Berani si teď neporadili dobře se svou akcí a je tu další nepřesnost – postavení mimo hru v podání svěřenců Roberta Svobody.
     
    28:56
    Do solidní příležitosti se probil Antonín Honejsek, který z pravého kruhu neprostřelil Rybára, jenž jeho pokus vyrazil před sebe.
     
    29:04
    Hradec právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš! JAROSLAV BEDNÁŘ obdržel kotouč od Cingela na pravý kruh a nekompromisní ranou propálil Kašíka na zadní tyč svým 300. gólem v extralize! Lvi tak otáčejí dnešní duel! Asistence: Lukáš Cingel.
    29:04 Jaroslav BEDNÁŘ - 2:1
     
    29:33
    Východočeši jsou teď v tlaku, Látal dostal pas na vrchol pravého kruhu a vypálil, Kašík ale tentokrát stačil zasáhnout.
     
    30:17
    Na druhé straně se z podobného prostoru snažil překvapit Rybára Okál, jenže strážce hradecké svatyně měl vyrážečku připravenou.
     
    30:58
    Vopelka nezastihl rychlý kolmý pas na útočný pas, který nakonec přikryl Kašík lapačkou. Vhazování po jeho levici.
     
    31:16
    Freibergs protečoval puk u obranné modré, čímž svému mužstvu pomohl z pásma, na kotouči jsou ale i nadále Hradečtí.
     
    31:43
    Obránce Zlína o chvíli později střílel od levého hrazení, vzdálenější tyč svatyně Rybára však minul asi o půl metru.
     
    31:53
    Moravané dostávají příležitost k tomu, aby srovnali krok. Zámorský inkasuje dvě minuty za držení a putuje na lavici hanby.
     
    32:10
    Východočeši se okamžitě osvobodili vyhozením přes všechny čáry a Freibergs musí začít zpoza vlastní klece.
     
    32:38
    Početní výhoda se Beranům zatím nedaří, znovu se kotouč ocitá až za zády Libora Kašíka u zadního hrazení.
     
    33:03
    Ani napotřetí se Zlín dlouho v pásmu Hradce neohřál, o což se postaral Červený. Prvnímu vyhození zabránil čárový sudí, druhému už nikoliv.
     
    33:39
    Mountfield hraje oslabení jako z učebnice, Kašík teď musel zastavit další vyhození, které mířilo na jeho bránu.
     
    34:03
    Hradec je v plném počtu. Žižkovu střelu z pravé strany od modré čáry zastavili jeho vlastní spoluhráči, kteří se snažili stínit Rybárovi.
     
    34:42
    Lukáš Cingel schytal tvrdou ránu od pravého hrazení přímo do helmy, sudí okamžitě přerušili hru, naštěstí to vypadá, že ochranný štítek většinu razance střely zastavil. Následuje komerční pauza.
     
    35:01
    Kukumberg zastavil rozvíjející se akci Beranů ve středu kluziště, ale s pukem se sám daleko nedostal, vpásmu Beranů o něj rychle přišel
     
    35:11
    Zlín právě vstřelil branku!
    Zlín srovnává krok se svým soupeřem! ANTONÍN HONEJSEK dostal přesnou bekhendovou přihrávku od Fryšary z osy hřiště na pravý kruh a tvrdou ranou k zadní tyči pokořil Rybára – 2:2! Asistence: Štěpán Fryšara, Matouš Kratochvíl.
    35:11 Antonín HONEJSEK - 2:2
     
    37:36
    Omlouváme se za dočasný výpadek, v ČPP Aréně nějakou dobu nefungovala internetová síť, stav je stále 2:2, hraje se v plném počtu hráčů.
     
    38:26
    Pláněk nastřeloval kotouč do předbrankového prostoru před Kašíkem, tam ho však žádný z jeho spoluhráčů nedokázal holí zasáhnout.
     
    38:49
    Následně se Látal vytočil na levém kruhu a nebezpečně pálil na zadní tyč, Kašík si ale vyjel a střelu zkrotil na své hrudi.
     
    39:11
    Graňák nyní vystřelil z pravé strany od modré čáry, Dragoun několikrát dorážel, ale Kašík všechny jeho pokusy zastavil betony!
     
    39:11
    Následně se k Dragounovi přihnal zezadu Žižka a srazil ho k ledu. Dostává dvě trestné minuty za držení.
     
    39:37
    Fořt dobře zapracoval u obranné modré a vyhazuje puk přes všechny čáry až ke Kašíkovi.
     
    39:57
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak tohle je opravdu gól do šatny! 3 sekundy před sirénou si Hradec bere vedení zpět! Koukal vypálil z pravé strany, před bránou dorážel Köhler, kotouč se od betonů Kašíků odrazil až na levou stranu, kde si u tyčky lišácky počíhal JAROSLAV BEDNÁŘ, který touto dorážkou načíná svou čtvrtou stovku gólů – 3:2! Asistence: Bedřich Köhler, Petr Koukal.
    39:57 Jaroslav BEDNÁŘ - 3:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina přinesla opravdu značné turbulence v našem letovém plánu. Hradečtí nejprve zvládli otočit zápas, což zařídili brankou Bedřich Köhlera a 300. gólem Jaroslava Bednáře v extralize. Následně však srovnal bývalý hráč Mountfieldu Antonín Honejsek. Poté nám chvíli zlobila technika, pročež jsme nemohli zprostředkovat cca 2 minuty z dnešního duelu. Na to důležité se ale internetoví bohové umoudřili a navrátili nám spojení, takže jsme mohli sledovat vstup Jaroslava Bednáře do čtvrté stovky branek a parádní přesilovku v podání Východočechů, kteří tak začnou třetí část s nejtěsnějším možným vedením.
     
    Střely na bránu v druhé třetině (celkem):

    Mountfield HK – 20 (30)
    Aukro Berani Zlín – 9 (16)
     
    Třetí třetina začne přibližně v 18:56.
     
    Hráči a sudí jsou zpět na ledové ploše, uvidíme, jakou zápletku nám nabídne třetí třetina.
     
    Jaroslav Bednář ještě před úvodním vhazováním obdržel vlastní dres s číslem 300 – ačkoliv už má nastřílených gólů v extralize 301.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Východočeši vyhráli vhazování. Gregorc přihrál na zadním mantinelu Zámorskému, který ale ideálně neprodloužil.
     
    40:26
    Hradec právě vstřelil branku!
    Omlouvám se, JAROSLAV BEDNÁŘ už má těch branek 302! Obdržel přihrávku na pravou stranu, prohnal se po ní jako vítr a nekompromisní ranou na přední tyč završuje svůj dnešní hattrick! Asistence: Lukáš Cingel, Petr Zámorský.
    40:26 Jaroslav BEDNÁŘ - 4:2
     
    40:54
    Svěřenci trenéra Svobody byli při přechodu útočné modré příliš nedočkaví, pročež je jim pískáno postavení mimo hru.
     
    41:24
    Bedřich Köhler dostával přihrávku do předbrankového prostoru, hůl mu ale zablokoval Žižka, takže nemohl zakončit.
     
    42:06
    Gregorc rozehrál na pravou stranu, kde Vopelka sklepl Kukumbergovi, který po levém hrazení zavezl puk do pásma Beranů.
     
    42:38
    Džerinš dobře zastavil ve středním pásmu postup Fořta, Filip Pavlík vyhazuje puk z třetiny Mountfieldu po pravém mantinelu.
     
    42:55
    Fořt dostal pas do předbrankového prostoru a na vrcholu brankoviště tečoval prudkou přihrávku od pravého mantinelu, kotouč zamířil těsně vedle levé tyče svatyně Rybára!
     
    43:18
    Moravané drží puk na svých čepelích v obranném pásmu a vyčkávají na to, až se útočníci uvolní svým pohybem, Lvi aktivně napadají.
     
    43:49
    Pláněk rozehrál zpoza brány na Koukala, který prodloužil na Červeného. Ten po chvíli vrátil druhému jmenovanému, jenž od pravého mantinelu řádně protáhl Kašíka v brance Zlína!
     
    44:19
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec vede již o tři branky! MICHAL DRAGOUN se zbavil napadajícího beka, z pravé strany se procpal před bránu a prostrčil kotouč pod padajícím Kašíkem do brány – 5:2. Asistence: Blaž Gregorc.
    44:19 Michal DRAGOUN - 5:2
     
    44:49
    Mountfield je nadále v tlaku. Vopelka byl za bránou Kašíka sražen na led na hranici pravidel, sudí ale mlčí.
     
    45:16
    Graňák si dobře všiml na ose najetého Džerinše, který ale svou přihrávkou na pravou stranu žádného spoluhráče nenašel.
     
    45:26
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak úplně rozhodnuto ještě není! ROBERTS BUKARTS dostal puk na pravou stranu a svou ránu z kruhu otřel o zadní tyč, snižuje tak na 3:5 z pohledu svého celku! Asistence: Jakub Ferenc, Dalibor Řezníček.
    45:26 Roberts BUKARTS - 5:3
     
    45:57
    Dnešnímu utkání v ČPP Aréně přihlíží 4922 diváků.
     
    46:16
    Filip Pavlík rozehrává z rohu obranného pásma, puk udržel před napadajícími Ondráčkem a Kratochvílem a posouvá jej na levou stranu.
     
    46:53
    Graňák vyslal dlouhou křižnou přihrávkou kupředu Vopelku, který ranou z pravého kruhu prověřil Kašíka, jenž jeho pokus skryl ve své náruči. Následuje komerční pauza.
     
    47:07
    Žižka projel po levé straně a nastřelil puk za bránu Hradce, kde byl však první Pláněk, který rozehrává na Kukumberga.
     
    47:43
    Cingel zavezl puk do rohu hrací plochy za klec Kašíka, kde se teď o něj přetahuje čtveřice hokejistů.
     
    48:13
    Zámorský neudržel útočnou modrou, pročež se kupředu hnal Fořt, jenž se snažil zpoza brány zaskočit Rybára, ten ale měl přední tyč dobře pokrytou.
     
    48:32
    Freibergs dostal krátce po vhazování krátkou přihrávku na modrou a okamžitě pálil, jeho pokus vykopl Rybár betonem do ochranné sítě.
     
    49:01
    Graňák vystřelil od modré čáry, Koukal před bránou tečoval patkou hole, jenže Kašík se skvěle roztáhl a kotouč zastavil betonem!
     
    49:20
    Následně se svěřenci Václava Sýkory osvobodili jen za cenu zakázaného uvolnění, buly po pravé ruce Rybára.
     
    49:38
    Pláněk přihrál za bránu Graňákovi, který zvládl před napadajícím Ondráčkem vyhodit, je z toho však další icing Mountfieldu.
     
    50:01
    Červený teď vyhodil z obranného pásma vysokým obloukem, díky čemuž mohou Hradečtí vystřídat.
     
    50:31
    Moravané drží puk na svých čepelích za klecí Kašíka a nechávají dost prostoru k tomu, aby obě mužstva poslala na led čerstvé síly.
     
    50:53
    Zámorský se snažil napodobit Červeného, jeho oblouk byl ale o něco delší, pročež se puku lehce zmocnili beci Ševců.
     
    51:16
    Džerinš obdržel přihrávku do mezikruží a okamžitě pálil na bránu, Kašík jeho pokus vyrazil ramenem!
     
    51:25
    Zlín má šanci pořádně zamotat závěr dnešního střetnutí. Jaroslav Bednář inkasuje dvě trestné minuty za podražení.
     
    51:46
    Moravané drží puk v pásmu Lvů, Freibergs vypálil od modré, jenže trefil jen jednoho ze sudích. Následně se Mountfield osvobodil.
     
    52:04
    Následně bek Zlína pálil z levého kruhu, Rybár však jeho pokus udržel ve své náruči.
     
    52:36
    Bukarts se snažil vypálit ze stejné pozice, jako předtím Freibergs, jenže puk přes chumel hráčů před bránou neprošel.
     
    53:01
    Bukarts pálil z pravého kruhu, Rybár ale jeho pokus vyrazil a následně se rozplácl na ledě, aby zastavil i dorážku Honejska, famózní zákrok brankáře Hradce!
     
    53:32
    Zámorsk pustil kotouč k Cingelovi, který jej ale neudržel a Zlín tak nadále kombinuje v nebezpečné blízkosti pro klec Mountfieldu.
     
    53:40
    Nakonec se však Bednář vrátil na led a Moravané už nemohli pokračovat v akci pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Následuje poslední z dnešních komerčních pauz.
     
    53:54
    Matějíček se prohnal přes útočnou modrou a z mezikruží pálil na klec Lvů. Rybár však předvedl svou rychlou lapačku.
     
    54:08
    Moravané se vlastní nepřesností připravili o pásmo, zpoza svatyně Hradce tak může v klidu rozehrát Rosandič.
     
    54:22
    Hradec právě vstřelil branku!
    Máme nejspíš rozhodnuto! Pláněk projel po pravé straně a nahodil na Kašíka, který jeho pokus jen vykopl před sebe. První u puku byl však RUDOLF ČERVENÝ, který nadvakrát dostal kotouč za záda gólmana Beranů – 6:3! Asistence: Martin Pláněk.
    54:22 Rudolf ČERVENÝ - 6:3
     
    54:59
    Ještě jedna šance pro Ševce, jak dramatizovat tento duel. Michal Dragoun obdržel dvě minuty za hákování a Moravané si tak zahrají další přesilovku.
     
    55:16
    Bukarts delší dobu držel puk u levého hrazení, následně přihrál křižně na Okála, který však branku Rybára svým pokusem přestřelil.
     
    55:39
    79 sekund přesilovky pět na tři pro Zlín! Pláněk před bránou nechtěně vysokou holí atakoval Ference, kterému se hned omlouval. Přesto obdržel 2+2 minuty za vysokou hůl.
     
    56:01
    Freibergsovu ránu z větší vzdálenosti vykopl Rybár betonem, o zbytek se pak vyhozením přes všechny čáry postaral Pláněk.
     
    56:36
    Zlín je pochopitelně pevně usazen před bránou svého protivníka. Koukal však v rozhodujícím okamžiku zablokoval Ferencovi v mezikruží hůl a bek Moravanů tak nemohl pálit.
     
    57:05
    Následně se Východočeši dvakrát za sebou osvobodili a nyní hrají již se čtyřmi bruslaři v poli.
     
    57:15
    Roberts Bukarts vyslal další jedovku od levého hrazení, Rybár se musel se svým betonem řádně natáhnout, aby jeho pokus zastavil.
     
    57:51
    Hradečtí se znovu osvobodili, Berani ale spěchali s návratem před bránu Rybára. Od modré to tentokrát zkoušel Nosek, jenže gólman Lvů puk zastavil betonem a následně přikryl lapačkou.
     
    58:12
    Moravané nastřelili puk za bránu Lvů, kde o něj chvíli útočníci Ševců bojovali s obráncem Mountfieldu, kterým byl Pavlík, jenž nakonec touš proti přesile neudržel.
     
    58:42
    Zlín kombinuje v prostoru před Rybárem, ale do střelby se téměř nedostává, Popelkův pokus zpoza brány neměl nejmenší šanci na úspěch.
     
    59:16
    Východočeši opět vyhazují přes všechny čáry a hala bouří, fanoušci postávají a aplaudují svým hráčům vestoje.
     
    59:46
    Hradečtí jsou v plném počtu. Zlín navíc nedokázal založit dost možná poslední ofenzivní výpad a z dlouhé přihrávky je zakázané uvolnění. Duel je rozhodnut.
     
    59:56
    Bukarts se ještě prohnal po pravém hrazení a z ostrého úhlu se snažil zaskočit Rybára, ten však měl přední tyč skvěle pokrytou.
     
    Konec zápasu.
     
    Hradečtí vítězí v souboji se Zlínem a stáhli náskok Plzně zase o jeden bod. O své výhře rozhodli v druhé třetině, kdy skóre otočili třemi brankami. V závěrečném dějství však ještě museli bojovat. Góly Bednáře, Dragouna a Červeného však výhru potvrdili aniž by se museli ohlížet na poslední zásah Beranů, který si připsal Bukarts. Pro Zlín tato porážka znamená, že boj o přímý postup do čtvrtfinále play off bude ještě velmi náročný.
     
    Střely po třetí třetině (celkem):

    Mountfield HK – 12 (42)
    Aukro Berani Zlín – 15 (31)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Mountfield HK – Jaroslav Bednář
    Aukro Berani Zlín – Roberts Bukarts
     
    Ode mne je to pro dnešek z města pod Bílou věží vše, přeji vám pěkný zbytek nedělního večera a šťastný vstup do nového pracovního týdne. Někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (19:44:00)
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 27. Köhler (Koukal, Jaroslav Bednář), 30. Jaroslav Bednář (Cingel), 40. Jaroslav Bednář (Köhler, Koukal), 41. Jaroslav Bednář (Cingel, Zámorský), 45. Dragoun (Gregorc), 55. Červený (Pláněk) – 1. Roberts Bukarts (Šťastný, Honejsek), 36. Honejsek (Fryšara, M. Kratochvíl), 46. Roberts Bukarts (Ferenc, Řezníček)


    Mountfield HK: Rybár (J. Pavelka) – Zámorský, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Rosandić – Jaroslav Bednář (C), Džerinš, Cingel – Látal, Koukal (A), Červený – Köhler (A), Dragoun, Šimánek – Vopelka, Kukumberg, Berger – R. Pavlík.
    Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Ferenc, Freibergs, Nosek (A), Valenta, Žižka (A), Řezníček, Matějíček – Okál, Fořt, O. Veselý (C) – Šťastný, Honejsek, Roberts Bukarts – J. Ondráček, Popelka, Klhůfek – M. Kratochvíl, Fryšara, Illo.

    Rozhodčí: Hribik, Svoboda – Pešek, Klouček

    Diváci: 4922
    thejrc.org