Jablonec – Dalkurd FF 1:1 (5:4 po pen.) | Nitra – Karviná 0:0 (zruš.) | Dukla Praha – Vardar 0:1 (kon.)
Plzeň – Ried 0:0 (kon.)
konec
FK Dukla Praha
0:1 (0:0)
FK Vardar
Neděle 04.02.2018, 15:00 • Antalya, Turecko • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Je konec. Dukla v rámci tureckého soustředění nestačila na makedonský Vardar 0:1. Během zápasu toho moc nepředvedla a před začátkem jarní části HET ligy má ještě na čem pracovat. Z tohoto utkání je to vše, mějte se fajn. (18:16:20)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Hlavní sudí se už dívá na hodinky a vypadá to, že Dukla nedostane už ani jednu šanci na útok.
     
    89
    Jan Holenda objal soupeře ve středovém kruhu a fauloval. Vardar rozehrál a šetří cenné sekundy, které ho dělí od vítězství.
     
    88
    Lehce zkrácený roh z pravé strany neměl žádné skvělé parametry, prudký centr z malého vápna vyboxoval Gačevski.
     
    87
    Pražané zkusili překvapit nepřipraveného soupeře rychlým rozehráním standardní situace z prostoru vedle šestnáctky. Rozhodčí ale byli proti a hrát se bude až se zazněním píšťalky.
     
    86
    Makedonci tak dlouho kombinovali v klidné části hřiště, až Toševski zkazil nahrávku na autora jediné branky Popzlatanova. Dukla vhazuje.
     
    85
    Skopje je mnohem jistější v kombinaci v zahuštěném prostoru, balóny tak snadno neztrácí a naopak je v obraně precizně získává.
     
    83
    Blaževski uprostřed hřiště obral o míč Doumbiu a Vardar mohl jít do postupného útoku, který skončil jen Hruškovým odkopem.
     
    82
    Štěpán Koreš přihrál Holendovi a pokračoval kupředu, čímž si řekl o narážečku. O tu se urostlý útočník pokusil, jenže neprovedl ji natolik precizně, aby svého blonďatého spoluhráče uvolnil.
     
    80
    Pražané se na poměrně dlouhou dobu zabydleli na útočné polovině a vyměnili si několik desítek přihrávek. Ani jedna z nich ale nevedla ani k náznaku střelecké příležitosti.
     
    79
    Popzlatanov dal míč na volnou pravou stranu, odkud odcentroval Toševski na Blaževského. Ten se opřel do míče z voleje, který se mezi tři tyče Hruškovy branky nevešel.
     
    78
    Rohový kop z pravé strany proletěl celým pokutovým územím bez toho, aby ho některý z hráčů Dukly zastavil a případně mohl zakončovat.
     
    77
    Grnčarov se obětavě postavil proti prudkému centru z pravé strany a přesměroval ho na rohový kop. Předním se obránce Skopje hodně pomalu zvedal, ale nakonec bude moci pokračovat.
     
    76
    Do konce tohoto přípravného duelu zbývá poslední čtvrthodina. Stále se hraje fotbal podprůměrné kvality s minimem zajímavějších momentů.
     
    74
    V průběhu zápasu se na hřiště dostal také Moustapha Quaynor, který je teď realizačním týmem Vardaru odváděn k ošetření do zámezí.
     
    73
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Lukáš Holík, přichází Mohamed Doumbia.
     
    71
    Další faul Pražanů, jehož obětí se tentokrát stal Blaževski. Hráči v černém rychle rozehráli a opět dobývají obranu českého týmu.
     
    70
    Z faulu a nařízené standardky z levé autové čáry Skopje nic nevytěžilo. Mezitím se v Turecku už setmělo a posledních dvacet minut se bude odehrávat pod umělým osvětlením.

    Michal Břuchanský

    Branky: 50. Popzlatanov

    Karty:   18. Hruška (DUK), 28. Bilovský (DUK)


    FK Dukla Praha: Hruška – Kušnír, Holek, Ostojič, Preisler – Bilovský (46. Bezpalec), Brejcha, Holík (73. Doumbia) – Douděra (61. Koreš), Djuranovič (61. Holenda), Schranz.
    Náhradníci: Czehowsky – Bezpalec, Kozel, Brandner, Holenda, Koreš, Doumbia, Dancák.

    FK Vardar: Gačevski – Brdarovski, Grnčarov, Novak, Glišić – Marković, Gligorov, Ribeiro, Popzlatanov – Barseghjan, Blaževski.
    thejrc.org