Košice – Nitra 2:5 (kon.) | Nové Zámky – Trenčín 0:2 (kon.) | Zvolen – Žilina 1:2 (0:1 po s.n.)
Detva – Banská Bystrica 6:5 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Poprad 1:3 (kon.)
konec
HC Košice
2:5 (0:3, 1:1, 1:1)
HK Nitra
sk Neděle 04.02.2018, 16:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešný šláger kola medzi Košicami a Nitrou je už na konci. Zápas sa končí výsledkom 2:5.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 23:39

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok víkendu. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (18:18:53)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:38
    Sú tu záverečné sekundy, už sa nič podstatné neudeje.
     
    58:27
    Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
    56:50 David PACAN - 2:5
     
    56:50
    Košice dali gól!
    Tak napokon predsa. Aktivita Košíc bola odmenená druhým gólom v zápase. DAVID PACAN odviedol v útočnom pásme skvelú prácu, po ktorej sa ešte puk dostal k nemu, a tak upravil kanadský center na 2:5. Asistencie: Ladislav Nagy, Patrik Koch.
     
    56:30
    Zápas sa už len dohráva, zdá sa, že na ďalšie presné zásahy budeme čakať len márne.
     
    55:18
    Krištof buly prehral, Lawson tak musel čeliť ďalšiemu zakončeniu. Toto už ale nebolo nebezpečné, Nitra preto po chvíli puk vyviezla do stredného pásma.
     
    54:58
    Koyš prihral Jenčíkovi, ten zasa priamo pred bránku Hovorkovi. Posledný menovaný sa na seba poriadne hnevá, trafil totiž len do lapačky Nathana Lawsona. Nasleduje komerčná prestávka.
     
    53:39
    Ordzovenský posúval Blackwaterovi, ten našiel pri mantineli len Nagya. Košický kapitán ešte prihral lepšie postavenému útočníkovi, každopádne, strela smerovala do pripraveného Lawsona.
     
    51:52
    Nitra teraz vvyštartovala do protiútoku so štyrmi korčuliarmi, jej snaženie ale zastavila nepresná kombinácia v pásme Oceliarov.
     
    50:48
    Obraz hry nám už neponúka prakticky nič zaujímavé. Corgoni z Nitry sa v ostaných minútach zmerali na pozornú defenzívu, a tak je pre Košičanov len extrémne ťažké presadiť sa.
     
    49:30
    Nitra medzičasom pokračuje s piatimi korčuliarmi.
     
    48:38
    Hovorkov prvý puk Lawson vykopol, avšak len ku Koyšovi. Ten tak prihral opäť na slovenského reprezentanta, ktorý nechal tentokrát vyniknúť lapačku nitrianskeho gólmana.
     
    48:10
    Nitra sa oslobodzuje, puk letí cez všetky čiary.
     
    47:50
    Košičania kombinujú v pásme svojho súpera, so strelou ale až zbytočne váhajú. Vypáliť sa napokon odvážil kapitán Nagy, ktorého pokus Lawson sklepol mezi betónmi.
     
    47:18
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Peter Ordzovenský – 2 min., podrazenie).
     
    46:01
    Tento fakt sa zmenil až teraz. Po ľavej strane si pred bránku nakorčuľoval Hovorka, ktorý pohroziť gólmanovi Nitry. Nathan Lawson si ale s jeho dvomi pokusmi poradil.
     
    45:15
    Píska sa zakázané uvoľnenie domácich Oceliarov. Na ľade sa v ostatných minútach, s výnimkou presného zásahu Kovacsa, nedeje nič zaujímavé.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 23. Boltun (Miklík, Šedivý), 57. Pacan (Nagy, Koch) – 9. Csányi (Šiška), 13. Blackwater (J. Milam, Kovacs), 18. Krištof (Paulovič, Mezei), 24. Bradley (J. Ručkay, Versteeg), 41. Kovacs (J. Milam)


    HC Košice: Habal (18. Lundström) – Kessel, Šedivý, Koch, Pulli, Michalčin, Ovčačík, Novotný – Miklík, Pacan, Nagy (C) – Koyš, Hovorka (A), Šoltés – Klíma, Boltun, Jenčík (A) – Hričina, Vrábeľ, Petráš
    HK Nitra: Lawson (Foltán) – Mezei (C), T. Milam, Ordzovenský, J. Milam (A), Rýgl, Versteeg, Korím, Pupák – Paulovič, Krištof (A), H. Ručkay – Blackwater, Slovák, Kovacs – J. Ručkay, Bradley, Macík – Csányi, Šiška, Rzavský

    Rozhodčí: Stano, Kubuš – Výleta, Smrek
    thejrc.org