Třinec – Zlín 2:4 (kon.) | Chomutov – Litvínov 3:4 (0:2 po s.n.) | Vítkovice – Kometa Brno 0:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Mountfield HK 2:3 (kon.) | Jihlava – Plzeň 1:6 (kon.) | Pardubice – Liberec 2:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:4 (1:1, 1:0, 0:3)
Berani Zlín
Úterý 06.02.2018, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 diváků) • Tipsport extraliga • 48. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:17
    Šimon Hrubec zůstává na střídačce, Oceláři to ještě zkusí se šesti bruslaři v poli!
     
    59:17
    Pavel Sedláček se provinil proti pravidlům, Oceláři budou mít v závěrečných vteřinách k dispozici početní výhodu. Domácí si vybírají oddechový čas.
    57:51 Jiří ONDRÁČEK - 2:4
     
    57:51
    Zlín právě vstřelil branku!
    Vypadá to, že je rozhodnuto! Oceláři nedokázali zastavit protiakci Zlína, JIŘÍ ONDRÁČEK se prosmýkl kolem bránícího Petružálka, potáhl si kotouč na osu hřiště a z mezikruží trefil místo u vzdálenější tyče Hrubcovy branky! Asistence: Bez asistence.
    55:44 Jakub ŠLAHAŘ - 2:3
     
    55:44
    Zlín právě vstřelil branku!
    Další akce Zlína už končí v třinecké síti, Berani otáčejí zápas na svou stranu! Tomáš Fořt svým pokusem neuspěl, poté se mu ale povedlo posunout kotouč na Antonína Honejska, který zpoza branky našel mezi kruhy stojícího JAKUBA ŠLAHAŘE! Hostující útočník přesnou střelou do horního růžku posílá Berany do vedení! Asistence: Antonín Honejsek, Tomáš Fořt.
     
    54:43
    Milan Doudera od modré netrefil branku, odražený kotouč od zadního mantinelu do odkryté klece mohl dorazit Martin Růžička. Třinecký snajpr ale také minul!
     
    49:05
    Adamský se podél levého hrazení chtěl dostat do útočné třetiny, v tom mu ale zamezilo podražení Martina Matějíčka. Oceláři po komerční přestávce rozehrají početní výhodu.
     
    45:22
    Martin Adamský stíhal rozjetého Noska, při pokusu o zastavení hostujícího obránce si však třinecký útočník počínal nedovoleně. Přesilovka pro Zlín.
    41:00 Antonín HONEJSEK - 2:2
     
    41:00
    Zlín právě vstřelil branku!
    Třinečtí dlouho hráli oslabení velmi dobře, Berani se nakonec přeci jen prosazují a vyrovnávají skóre zápasu! ANTONÍN HONEJSEK dostal přesný pas na hranu brankoviště od Robertse Bukartse, hostujícímu forvardovi stačilo pouze nastavit hůl a usměrnit kotouč do odkryté třinecké branky! Asistence: Roberts Bukarts, Ralfs Freibergs.
     
    40:00
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Tomáš Linhart – 2 min., držení hole).
     
    39:26
    Vladimír Svačina měl na holi třetí branku Ocelářů, Svačina ale svou dorážku poslal jen do tyče hostující svatyně!
     
    38:40
    Po Bukartsově teči Matějíčkovy střely se hosté dožadovali branky, puk ale trefil jen konstrukci třinecké klece. Na druhé straně pak v protiakci neuspěli Petružálek s Marcinkem.
     
    30:51
    Jakub Šlahař nejprve nepřesně ohrožoval třineckou branku, poté ve snaze získat kotouč fauloval. Hostující útočník si odsedí dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    28:18
    Oceláři přidali na tempu a dostali hosty pod obrovský tlak! Kašík se v brankovišti musel hodně ohánět, aby zlikvidoval všechny pokusy třineckých! Proti Rákosově dorážce Jankovy bomby pak svému brankáři pomohl jeden z obránců, který srazil kotouč do ochranné sítě!
    24:20 Martin RŮŽIČKA - 2:1
     
    24:20
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři otáčejí vývoj zápasu! Jakub Petružálek poslal ze středního pásma kotouč do rohu hostující třetiny, tam si pro něj sjížděl Daniel Rákos. Ten sice byl okamžitě odstaven jedním z hostujících obránců, který chtěl odehrát volný kotouč. To se mu však nepovedlo a k puku se dostal MARTIN RŮŽIČKA, který si vyjel před branku a nechytatelnou střelou do horního rohu branky poslal Oceláře do vedení! Bez asistence.
    19:08 David MUSIL - 1:1
     
    19:08
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři ubránili oslabení a z první akce vyrovnávají! Roman Vlach vybojoval kotouč u útočné modré čáry a posunul jej nehlídanému DAVIDOVI MUSILOVI! Třinecký obránce si najel na střed kluziště a nechytatelnou střelou vsítil svou první branku v české nejvyšší soutěži! Bez asistence.
     
    16:50
    David Cienciala chtěl v rohu hostujícího pásma vybojovat kotouč, v souboji si ale pomohl lehkým háčkem, který neunikl pozornosti hlavního rozhodčího. Přesilovka pro Zlín.
    10:52 Jakub ŠLAHAŘ - 0:1
     
    10:52
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak to je hodně studená sprcha pro domácí hokejisty! Oceláři jsou od úvodního buly lepším týmem, jsou to ale právě oni, kdo inkasuje první branku! Tomáš Fořt zatáhl kotouč do útočné třetiny, z rohu kluziště pak puk přenechal Robertsi Bukartsovi. Lotyšský forvard se neukvapil a přesným pasem namazal JAKUBU ŠLAHAŘOVI, který z levé strany procedil kotouč mezi Hrubcovými betony! Asistence: Roberts Bukarts, Tomáš Fořt.
     
    08:03
    Hosté měli obrovské štěstí. Kašík s vypětím všech sil zastavil pokus Martina Růžičky, následná dorážka Tomáše Marcinka těsně minula odkrytou branku!
     
    06:25
    Martin Adamský doslova vletěl do útočné třetiny, třineckého rychlíka nakonec musel nedovoleným způsobem zastavit Michal Popelka. Po komerční přestávce tedy Oceláři budou hrát první početní výhodu zápasu.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 20. D. Musil, 25. Martin Růžička – 11. Šlahař (Roberts Bukarts, Fořt), 41. Honejsek (Roberts Bukarts, Freibergs), 56. Šlahař (Honejsek, Fořt), 58. J. Ondráček


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, L. Kovář, D. Musil, Linhart, Jank – Rákos, Marcinko, Petružálek – Dravecký, R. Vlach, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – O. Kovařčík, Cienciala, Hrňa.
    Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Freibergs, Ferenc, Valenta, Nosek (A), Řezníček, Žižka (C), Matějíček – Roberts Bukarts (A), Šťastný, Okál – Honejsek, Fořt, Šlahař – Fryšara, Popelka, J. Ondráček – M. Kratochvíl, P. Sedláček, Gago.

    Rozhodčí: Vladimír Pešina, Zbyněk Kubičík – Vít Lederer, Michal Zika

    Diváci: 4 490
    thejrc.org