Třinec – Zlín 2:4 (kon.) | Chomutov – Litvínov 3:4 (0:2 po s.n.) | Vítkovice – Kometa Brno 0:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Mountfield HK 2:3 (kon.) | Jihlava – Plzeň 1:6 (kon.) | Pardubice – Liberec 2:1 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
1:6 (0:1, 0:1, 1:4)
HC Škoda Plzeň
Úterý 06.02.2018, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Tipsport extraliga • 48. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo nám poslední utkání před olympijskou pauzou. Jihlava selhala ve třetí třetině, evidentně jí došly síly a na výsledku se to podepsalo. Oboustranně to ale nebylo zázračné utkání, Dukla prohrála nejvyšším rozdílem za celou základní část. hostující fanoušci děkují svým hráčům za výkon, brankář Svoboda ještě provádí nezbytné setkání s hráči na střídačce Dukly. Ode mě je to dnes vše, s přáním příjemného zbytku týden se s vámi loučím a nashledanou. (19:55:15)
     
    Konec zápasu.
     
    59:23
    Na stadionu zůstali ti nejvěrnější z fanoušků Dukly, hosté taktéž nehrají přesilovku na maximum. Anděl mohl využít nepřesné přihrávky, ale nestalo se tak a uzavřel toto utkání.
     
    58:53
    Utkání zřejmě uzavře faul Jiránka, který se stane druhým hráčem na trestné lavici Dukly, je vyloučen za sekání.
    57:47 Denis KINDL - 1:6
     
    57:47
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Gól střídá gól. Stav utkání se tak ještě mění, po dalším útočném tažení hostí Kracík od mantinelu posunul na Jonese, americký bek ve službách Škodovky předal puk na DENISE KINDLA, jeho střela obloučkem zapadla za bezmocného Kořenáře. Asistence: Nick Jones, Jaroslav Kracík.
    56:37 Matěj STŘÍTESKÝ - 1:5
     
    56:37
    Dukla právě vstřelila branku!
    Radost jihlavských fanoušků, Svoboda dnes již nulu neudrží! Po vhazování v útočném pásmu Straka podél modré čáry přesunul puk k MATĚJI STŘÍTESKÉMU, domácí bek propálil vše před sebou a trefil se k levé tyči! Asistence: Petr Straka, Jakub Suchánek.
     
    55:57
    Dnešní utkání sleduje 4 102 diváků. Momentálně je to rozhodně menší číslo, postupně se desítky diváků trousí k východu.
     
    55:33
    Dukla očividně odpadla, evidentně se podepisuje řada zranění a únava z náročných utkání. Čestný gól mohl vsítit aktivní Anděl, pas od Skořepy mu nesedl na hůl a puk skončil po střele v ochranné síti. Komerční pauza.
    54:06 Jan SCHLEISS - 0:5
     
    54:06
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Potupný výsledek, přitom ale Jihlava nehrála zase tak zle. Z levého křídla se do útočného pásma dostal JAN SCHLEISS a trochu překvapivě vypálil z ostrého úhlu, puk ještě překvapivěji prolétl okolo bližší tyče do sítě. Mnoho diváků opouští předčasně stadion. Asistence: Jaroslav Kracík, Jakub Kindl
     
    52:59
    Anděl využil nepřesné přihrávky a měl šanci na další brejk, jenže vedle sebe měl Moravčíka a nemohl naplno vystřelit, což se také ukázalo, Svoboda vyrazil betony.
     
    52:15
    Anděl zavážel puk znovu do útočného pásma, kde se kotouč dostal až na hůl Kajínka, ten vypálil od modré podobně jako jeho slavný jmenovec. Byla to ale pořádná bomba přímo na solar Kodýtka, který to hodně dlouho rozdýchával. Naštěstí odjel po svých na střídačku, tam si ho do péče bere záchranná služba.
     
    51:02
    Hosté vyhodili kotouč z vlastního pásma a Dukla se musí snažit znovu. Nebude to lepší ani o pár sekund později, kdy si vzal kotouč do parády Kratěna a taktéž vyhodil.
     
    50:35
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Jaroslav Kracík – 2 min., vysoká hůl).
     
    50:06
    V hostujícím sektoru, který je asi třicetičlenný, probíhá nefalšovaný fanatismus. Na ledě bude hrát Dukla dnes sedmou početní výhodu.
     
    49:18
    Pro Jihlavu se jedná za základní část extraligy o jeden z nejvyšších rozdílů, kterým kdy prohrávala. Stejný stav utkání byl k vidění i po 28 minutách domácího utkání proti Spartě v 41. kole, tam však domácí korigovali na 2:4.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 57. Stříteský (Straka, Suchánek) – 14. Kratěna (Kodýtek, D. Sklenička), 34. Indrák (Mertl), 43. Gulaš (D. Sklenička), 49. Kracík (D. Sklenička, D. Kindl), 55. Schleiss (Kracík, J. Kindl), 58. D. Kindl (Jones, Kracík)


    HC Dukla Jihlava: Kořenář (Volden) – Kajínek, Šidlík, J. Zdráhal, de la Rose, Suchánek, Stříteský, D. Váňa – Jiránek, Hamill, Čachotský (C) – F. Seman, Skořepa (A), Straka – Anděl, R. Hubáček, Diviš (A) – Půža, Rys, Bryhnisveen.
    HC Škoda Plzeň: M. Svoboda (Hylák) – D. Sklenička, Jones, J. Kindl, Čerešňák, Moravčík, L. Kaňák, Kvasnička – Kratěna, Mertl (A), Gulaš (C) – Kantner, Kodýtek, Indrák (A) – D. Kindl, Kracík, Pour – Schleiss, Hollweg.

    Rozhodčí: Hradil, Hejduk – Flegl, Polonyi

    Diváci: 4 102
    ocianews.com