Třinec – Zlín 2:4 (kon.) | Chomutov – Litvínov 3:4 (0:2 po s.n.) | Vítkovice – Kometa Brno 0:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Mountfield HK 2:3 (kon.) | Jihlava – Plzeň 1:6 (kon.) | Pardubice – Liberec 2:1 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
1:6 (0:1, 0:1, 1:4)
HC Škoda Plzeň
Úterý 06.02.2018, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Tipsport extraliga • 48. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:53
    Utkání zřejmě uzavře faul Jiránka, který se stane druhým hráčem na trestné lavici Dukly, je vyloučen za sekání.
    57:47 Denis KINDL - 1:6
     
    57:47
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Gól střídá gól. Stav utkání se tak ještě mění, po dalším útočném tažení hostí Kracík od mantinelu posunul na Jonese, americký bek ve službách Škodovky předal puk na DENISE KINDLA, jeho střela obloučkem zapadla za bezmocného Kořenáře. Asistence: Nick Jones, Jaroslav Kracík.
    56:37 Matěj STŘÍTESKÝ - 1:5
     
    56:37
    Dukla právě vstřelila branku!
    Radost jihlavských fanoušků, Svoboda dnes již nulu neudrží! Po vhazování v útočném pásmu Straka podél modré čáry přesunul puk k MATĚJI STŘÍTESKÉMU, domácí bek propálil vše před sebou a trefil se k levé tyči! Asistence: Petr Straka, Jakub Suchánek.
    54:06 Jan SCHLEISS - 0:5
     
    54:06
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Potupný výsledek, přitom ale Jihlava nehrála zase tak zle. Z levého křídla se do útočného pásma dostal JAN SCHLEISS a trochu překvapivě vypálil z ostrého úhlu, puk ještě překvapivěji prolétl okolo bližší tyče do sítě. Mnoho diváků opouští předčasně stadion. Asistence: Jaroslav Kracík, Jakub Kindl
     
    50:35
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Jaroslav Kracík – 2 min., vysoká hůl).
    48:40 Jaroslav KRACÍK - 0:4
     
    48:40
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tohle zavání debaklem. První šanci, v podobě kličky Denisa Kindla Kořenář vychytal, ale následnou střelu od Skleničky Kořenář ve své výstroji neudržel a způsobil tlačenici, ve které se zorientoval nejlépe JAROSLAV KRACÍK a Západočeši vedou již o čtyři branky. Asistence: David Sklenička, Denis Kindl.
     
    43:52
    Nálada na stadionu je na bodu nula, slyšet jsou výlučně hostující fanoušci. Ti si mohli počtvrté zakřičet gól, Denis Kindl však kotouč přes ležící těla do brány nedopravil!
    42:30 Milan GULAŠ - 0:3
     
    42:30
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Troufám si tvrdit, že je hotovo. Po vhazovaní v útočném pásmu přišli domácí o kotouč, Sklenička přihrál dopředu na MILANA GULAŠE, hostující kapitán a olympionik se trefil přesně do šibenice z mezikruží a Prezidentský pohár pro Plzeň je už téměř jistý. Asistence: David Sklenička.
     
    42:10
    Suchánek z modré vyslal pumelici, která blokujícímu Pourovi skoro ustřelila hlavu, Bryhnisveen ještě těsně před Svobodou tečoval a byla spíše náhoda, že zůstal Svobodovi kotouč pod betony!
     
    38:00
    Dukla se částečně vymanila z tlaku hostí a sama vyráží do útoku, břímě nese Petr Straka a jeho pas před bránou si málem do vlastní sítě srazil jeden z hostujících hráčů!
     
    36:54
    Hra utíká, stejně tak jako čas. Ohromnou hrubici vyrobila hostující obrana a k Jiránkovi se dostal kotouč na levý kruh, kde měl moře času, avšak Svobodu střelou nepřekonal a plzeňský fantom drží Duklu na distanc!
     
    33:59
    Další vyloučení na straně indiánů, v pořadí šesté. Podmínky na trestné okusí Denis Kindl za podražení.
    33:08 Miroslav INDRÁK - 0:2
     
    33:08
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Možná trochu nezasloužený gól pro Duklu, ale tak jako tak, platit bude bez ohledu na vývoj hry. Tlak Plzně v útočném pásmu uzavřel Mertl přihrávkou na MIROSLAVA INDRÁKA, který přízemní střelou prostřelil i domácího Kořenáře v brance a Plzeň vede o dvě trefy. Asistence: Tomáš Mertl
     
    28:34
    Gulaš sice rychlou stahovačkou posunul kotouč hlouběji do útočné poloviny. Trefil však také holí do obličeje Zdráhala a má to za dvě minuty.
     
    24:12
    Tohle Kindl hodně přehnal. Po stažení Čachotského na zem ještě domácího kapitána mimo hru absolutně zbytečně krosčekoval zezadu a dostává dvě minuty za držení, navrch ještě dvě minuty za krosček. Nepřilepšil tak rozhodně svým spoluhráčům.
     
    18:19
    Na tohle může jednou Jihlava skuhrat! Přihrávky a odrazu od mantinelu z rohu využil najíždějící Seman mezi kruhy, který se napřáhl z první, jenže přestřelil!
     
    13:49
    Nedlouho po inkasovaném gólu měl opět únik domácí obránce Suchánek, zkusil na Svobodu střelu, pokus mířil vedle levé tyče!
    13:21 Ondřej KRATĚNA - 0:1
     
    13:21
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Radost hostí, neboť skórovali v oslabení! Navrátilec z trestné Sklenička si ihned našel kotouč, našel na středovém kruhu Kodýtka a Kodýtek ještě posunul na pravé křídlo ONDŘEJI KRATĚNOVI, který střelou nad Kořenářovo rameno otevírá účet dnešního špílu! Asistence: Petr Kodýtek, David Sklenička.
     
    13:05
    Dvě sekundy před Skleničkovým návratem si půjde přisednout na trestnou Mertl za podražení a jedná se tak víceméně o čtyřminutovou přesilovku.
     
    11:14
    de la Rose dostal kotouč na levý kruh a poslal ho Skořepovi před poloprázdnou branku, za přispění teče hostujícího plejera však Skořepa nemohl dorážet do prázdné!
     
    11:07
    Sklenička v souboji za brankou zahákoval jednoho z červených a je vyloučen na dvě minuty. Během signalizované výhody byl ještě Indrákem namáčknut na mantinel Čachotský, nebylo to ale vůbec nic, co by po trestu volalo.
     
    10:26
    První šance hostí! Na modré dostal kotouč Mertl a najížděl si mezi dva obránce, zhruba na úrovni kruhů střílel na Kořenáře, ten mu nastavil lapačku a zabránil gólu! Mladý gólman si užívá zasloužené ovace publika.
     
    06:31
    Anděl využil chyby v rozehrávce a sám se řítil na Svobodu, hostující gólman jeho forhendovou kličku vychytal!
     
    02:49
    Prvním trestaným bude domácí Rys, v souboji u mantinelu si přitáhl Schleisse k sobě.
     
    00:03
    Hned na úvod utkání vytahují fanoušci domácího celku choreo, prošvihli tak ale první šanci Dukly! Střelu Kajínka od modré tečoval jeden z domácích hráčů, Svoboda vyrazil, stejně tak jako následnou dorážku Hamilla!
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 57. Stříteský (Straka, Suchánek) – 14. Kratěna (Kodýtek, D. Sklenička), 34. Indrák (Mertl), 43. Gulaš (D. Sklenička), 49. Kracík (D. Sklenička, D. Kindl), 55. Schleiss (Kracík, J. Kindl), 58. D. Kindl (Jones, Kracík)


    HC Dukla Jihlava: Kořenář (Volden) – Kajínek, Šidlík, J. Zdráhal, de la Rose, Suchánek, Stříteský, D. Váňa – Jiránek, Hamill, Čachotský (C) – F. Seman, Skořepa (A), Straka – Anděl, R. Hubáček, Diviš (A) – Půža, Rys, Bryhnisveen.
    HC Škoda Plzeň: M. Svoboda (Hylák) – D. Sklenička, Jones, J. Kindl, Čerešňák, Moravčík, L. Kaňák, Kvasnička – Kratěna, Mertl (A), Gulaš (C) – Kantner, Kodýtek, Indrák (A) – D. Kindl, Kracík, Pour – Schleiss, Hollweg.

    Rozhodčí: Hradil, Hejduk – Flegl, Polonyi

    Diváci: 4 102
    thejrc.org