Buffalo – Anaheim 3:4 (po pr.) | Pittsburgh – Vegas 5:4 (kon.) | Carolina – Philadelphia 1:2 (po pr.)
Columbus – Washington 2:3 (kon.) | Ottawa – New Jersey 5:3 (kon.) | Detroit – Boston 2:3 (kon.)
Florida – Vancouver 3:1 (kon.) | St. Louis – Minnesota 2:6 (kon.) | Winnipeg – Arizona 4:3 (kon.)
Chicago – Calgary 2:3 (kon.) | Colorado – San Jose 3:1 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
Washington Capitals
Středa 07.02.2018, 01:10 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:35
    Závar před svojí brankou Holtby kryje.
    59:17 Nicklas BÄCKSTRÖM - 2:3
     
    59:17
    Washington právě vstřelil branku!
    Obrovská sprcha pro Columbus, který inkasuje kuriózní branku po nešťastném zákroku beka Savarda. Domácí měli před malou chvílí přesilovku, ale nevyužili jí. Ovečkin na druhé straně nahodil kotouč na branku, který – jak se nejprve zdálo – Bobrovskij vyrazil. Jenže kus zlobivé černé gumy zasáhl Savarda přímo do obličeje a bek Columbusu spadl jako podťatý a zároveň šel na zem i puk. Ačkoliv byl Oshie v nepříjemné pozici, jelikož padající Savard jej nechtěně podrazil, dokázal kotouč poslat podél brankoviště na druhou stranu a NICKLAS BÄCKSTRÖM střílel do prakticky volné klece. Asistence: T.J. Oshie, Alexander Ovečkin.
     
    57:21
    Velký závar před Holtbym, který asi vůbec nevěděl, kde má puk, ale Panarin s Folignem ho zblízka nedokázali protlačit za čáru.
     
    56:49
    Ačkoliv odjíždí Jakub Vrána na trestnou lavici s mírným rozlícením, nedá se vůbec nic dělat. Artěmij Panarin nabíral na levé straně za vlastní modrou rychlost a český útočník jej sekl do podpaží. Možná může být rád, že to nebylo za čtyři, hokejka totiž mířila do Panarinova obličeje, kde ale asi nejsou známky krve.

    Na vyloučení: 1-3.
    Vyšší tresty: 1-1.
     
    55:04
    Ovečkin pálil z pravé strany. Bobrovskij neviděl zhola nic, ale i tak dokázal kotouč nějakým způsobem vyrazit do rohu kluziště za branku.
    53:55 Brandon DUBINSKY - 2:2
     
    53:55
    Columbus právě vstřelil branku!
    Vyrovnáno jest. Smith-Pelly zlomil ve svém útočném pásmu hokejku, z čehož plynul rychlý protiútok Columbusu. Calvert přejel po levé straně pásmo, udělal kličku na osu hřiště a přihrál Nutivaarovi. Ten nahodil kotouč před branku, na který Holtby asi zcela neviděl a BRANDON DUBINSKY jej zblízka nadvakrát usměrnil pod betonem gólmana kousek za brankovou čáru. Asistence: Markus Nutivaara, Matt Calvert.
     
    51:23
    Od času 21:57 jsme neviděli přesilovou hru, ta přichází tedy až nyní. Sekáním dává střelec zatím rozdílového gólu, Tom Wilson, možnost Columbusu vyrovnat zápas.

    Na vyloučení: 1-2
    Vyšší tresty: 1-1
     
    47:14
    Pohledná a hlavně rychlá kombinační akce Blue Jackets, kterou střelou z pravého kruhu zakončoval Artěmij Panarin. Ruský forvard, který přišel do Columbusu z Chicaga, ale minul vzdálenější tyčku.
     
    45:14
    Panarin připravil palebnou pozici na kruhu pro Setha Jonese, jenž se kličkou uvolnil před soupeře a nahodil puk na branku. Ten sebral Oliver Bjokrstrand a mířil zblízka těsně vedle.
     
    35:31
    Další tyčka. Tu má na svědomí Dean Kukan, který na levé straně středního pásma nabral puk na hůl a rychle se zleva přesunul až k Holtbymu, když se natlačil přes obránce a Niskanena nechal jenom sledovat. Mířil nad rameno gólmana a jeho radost zastavila horní část bližší tyče.
     
    34:40
    To je neuvěřitelné, co nyní zachránil Braden Holtby, jenž má i trošku štěstí. Seth Johes i Cam Atkinson mířili z dobrých pozic nad branku, poté gólman Washingtonu vychytal Cama Atkinsona z gólové pozice mezi kruhy.
     
    26:25
    Tak tohle byl velký závar před brankou Capitals. Dubinsky i Dubois se snažili zblízka dorážet a už jen čekali, kdy kotouč vyplave pod Holtbym. Ten vyplaval, ale ven kolem levé tyčky. A vše vzniklo prakticky jen tím, že Holtby nepodržel puk v lapačce ideálně.
    25:00 Tom WILSON - 1:2
     
    25:00
    Washington právě vstřelil branku!
    Na druhé straně to naopak branka je. Hosté založili rychlý protiútok, v jehož finále si vzal puk Ovečkin, z levé strany jej nahodil před Bobrovského a TOM WILSON nejenže si kotouč našel, ale ještě krásně vymíchal cara Sergeje, byť na něj ruský gólman zkoušel bleskurychlý rozklek. Asistence: Alexander Ovečkin, Christian Djoos.
     
    19:57
    Tři sekundy z dvouminutového trestu si Nicklas Bäckström odpyká nyní, větší část trestu pak přejde do druhé třetiny.

    Na vyloučení: 1-1.
    Vyšší tresty: 1-1.
     
    18:05
    Nyní vůbec Braden Holtby nevěděl, kde má kotouč. Ten po střele Matta Calverta bekhendem šel do pravého horního rohu, kde jej Holtby na poslední chvíli ještě vyškrábl ramenem těsně vedle. Sudí rozpažil, puk čáru jednoduše nepřešel. A dlužno říct, že ještě před tím se Calvert podílel výraznou měrou na vybojování puku úspěšným hitem.
     
    15:18
    Další dílčí tlak Columbusu. Panarin z levé strany zápěstím neuspěl, nicméně byl to tedy povedený pokus. Poté to hned zkusil Cam Atkinson, nicméně ani on si střelou z kruhů na Holtbyho nepřišel.
     
    12:23
    Josh Anderson a Tom Wilson si tedy odsedí pětiminutovku za vzájemnou bitku.

    Na vyloučení: 1-0.
    Vyšší tresty: 1-1.
     
    12:15
    No a nyní se oba borci poperou. Anderson si vyšlápl na Wilsona, pak na sebe oba mrkli a šli rukavice dolů. Nutno říct, že Josh Anderson lítal v souboji ze strany na stranu a nebylo se čemu divit, že jej Tom Wilson poslal poměrně rychle k zemi. Oba to mají za bůra.
     
    11:38
    Asi znáte příběh o tom, jak na modré vyrostla malá jedlička. Tak přesně tohle se nyní povedlo Sethu Jonesovi, jehož hit na Burakowského byl vskutku impozantní. Nehledě na to, že se obránci Columbusu poté povedlo vystřelit, čímž výrazně zaměstnal Holtbyho.
     
    06:29
    Hosté jsou nyní pod tlakem domácího týmu. Foligno vybojoval puk tím, že hitoval Orpika mezi kruhy. Poté vzal odražený kotouč Bjorkstrand, který nejprve minul. Útočník Blue Jackets si ale aktivním napadáním vybojoval puk znovu a z pravé strany upaloval na Holtbyho, který jej výborně vychytal.
    04:54 John CARLSON - 1:1
     
    04:54
    Washington právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno a Wennbergův trest stojí domácí vedení. Jak to je jednoduché. Bäckström zavezl kotouč napříč útočným pásmem a dal jej na Kuzněcova. Ten mu o mantinel na pravém kruhu narazil zpět. Útočník neváhal, narýsoval kolmici na modrou pro JOHNA CARLSONA a jeho ránu viděl Bobrovskij také až v síti. Asistence: Nicklas Bäckström, Jevgenij Kuzněcov.
     
    03:38
    Šance pro Washington, Markus Nutivaara dostává dvě minuty za držení.

    Na vyloučení: 1-0.
    01:58 David SAVARD - 1:0
     
    01:58
    Columbus právě vstřelil branku!
    Dělo v Nationwide Areně poprvé úřaduje. Foligno udělal výbornou akci, když se dostal mezi kruhy a svojí střelou způsobil pořádný rozruch před svatyní Holtbyho. K odraženému puku se dostal Wennberg, který do části volné branky nestřílel. Naopak – přihrál na modrou pro DAVIDA SAVARDA a ten svojí střelou využil zakrytého výhledu gólmana – pěkně do šibeničky, jak se sluší a patří. Asistence: Alexander Wennberg.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 2. D. Savard (Wennberg), 54. Dubinsky (Nutivaara, Calvert) – 5. Carlson (Bäckström, Kuzněcov), 25. T. Wilson (Ovečkin, Djoos), 60. Bäckström (Oshie, Ovečkin)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – Werenski, S. Jones, J. Johnson (A), Nutivaara, Kukan, D. Savard – Panarin, Dubois, Atkinson – Bjorkstrand, Wennberg, N. Foligno (C) – Jenner (A), Dubinsky, J. Anderson – Calvert, Sedlák, J. Jokinen.
    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Orlov, Niskanen, Djoos, Carlson, Orpik (A), Bowey – Ovečkin (C), Kuzněcov, T. Wilson – J. Vrána, Bäckström (A), Oshie – Burakovsky, Eller, Connolly – Smith-Pelly, Beagle, Stephenson.

    Rozhodčí: Skilliter, Morton – Kovachik, Sericolo
    thejrc.org