Buffalo – Anaheim 3:4 (po pr.) | Pittsburgh – Vegas 5:4 (kon.) | Carolina – Philadelphia 1:2 (po pr.)
Columbus – Washington 2:3 (kon.) | Ottawa – New Jersey 5:3 (kon.) | Detroit – Boston 2:3 (kon.)
Florida – Vancouver 3:1 (kon.) | St. Louis – Minnesota 2:6 (kon.) | Winnipeg – Arizona 4:3 (kon.)
Chicago – Calgary 2:3 (kon.) | Colorado – San Jose 3:1 (kon.)
konec
Winnipeg Jets
4:3 (3:2, 1:0, 0:1)
Arizona Coyotes
Středa 07.02.2018, 02:00 • MTS Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (05:05:19)
     
    Československá stopa v utkání
    Marko Daňo (WPG)
    0+1, 0 střel, čas na ledě 9:25
    Richard Pánik (ARI) 0+0, 0 střel, čas na ledě 12:08.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Dustin Byfuglien (WPG) 1+1
    2. Jack Roslovic (WPG) 1+0
    3. Christian Dvorak (ARI) 1+1.
     
    Střely na branku: 23 – 24 (11:7, 8:7, 4:10).
     
    Je dobojováno! Utkání dvou celků z opačných konců Západní konference končí vítězstvím favorizovaného Winnipegu, jenž v úvodu třetí části inkasoval na rozdíl jediné branky, ale své vítězství 4:3 si v závěru pohlídal. Jets tak bodují už poosmé v řadě a díky zaváhání Vegas ztrácí na čelo tabulky už jenom jeden bod. Arizoně naopak nepomohl ani srdnatý výkon a zaznamenala čtvrtou porážku za sebou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Arizona se ještě naposledy dostala do útočného pásma. Z levého mantinelu zkusil překvapit Hellebuycka Stepan, ovšem domácí brankář svůj tým trochu krkolomným zákrokem podržel.
     
    59:28
    Goligoski šel po dalším vyhození do riskantního obratu a o kotouč přišel. Copp mohl rozhodnout, jenže teč Kellera nepustila střelu od modré do prázdné branky.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:46
    Ani Ekman-Larsson vyrovnat nedokázal a Jets naopak vyhodili puk ven z obranného pásma tak, aby částečně vystřídali.
     
    58:17
    Kojoti si přihráli přes celý obvod útočného pásma, Keller nakonec pálil z pravé strany. Střela to byla tečovaná, nicméně hosté se po zásahu Hellebuycka neprobili k dorážkám.
     
    57:43
    Antti Raanta podle očekávání zůstal na střídačce a Arizona to v závěru zkusí v šesti proti pěti!
     
    57:43
    Mathieu Perreult lehce tečoval Connautův pokus z delší vzdálenosti a puk skončil v ochranné síti. Coyotes si v přerušené hře vzali oddechový čas.
     
    57:30
    Copp vedle brankoviště nevybral zatáčku a v obrovské rychlosti to napálil rovnou do tvrdého mantinelu. Po rychlém ošetření se však sám zvedl a odjel na střídačku.
     
    57:26
    Andrew Copp ve třetí třetině dělá hostující obraně velké problémy. Nyní se minimálně potřetí dostal do úniku, nicméně po přiťuknutí od Connora minul.
     
    56:52
    Goligoski od modré o velký kus minul. Fischer se poté dostal pod tlak a Myers mu vypíchl puk do středního pásma.
     
    56:38
    Stepan nabral parádní rychlost, jenže Perlini finální přihrávku nezpracoval. Bývalý útočník Rangers pak nahrával z krátkého mantinelu, ale Perliniho střela z bezprostřední blízkosti gólové parametry neměla.
     
    56:08
    Chychrun tečoval Ehlersovu přihrávku na nastartovaného Perreaulta a ten se kvůli tomu vystavil do postavení mimo hru. O pár sekund později Yotes vyhodili na icing.
     
    55:42
    Kellerovy dvě razantní střely letěly mimo tři tyče. Copp pak táhl další protiútok, jenže Petan na přihrávku nedosáhl a v rychlosti naboural do brankové konstrukce, kterou posunul.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 1. Roslovic (Enström, Byfuglien), 8. Byfuglien (Little, Perreault), 15. Petan (Chiarot, Daňo), 23. D. Kulikov (Connor, Copp) – 5. Connauton (Archibald, Dvorak), 18. Dvorak (Stepan, Ekman-Larsson), 41. Stepan (Goligoski)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Hutchinson) – T. Myers, Morrissey, Byfuglien (A), Enström, D. Kulikov, Chiarot – Roslovic, Wheeler (C), Laine – Ehlers, Little (A), Perreault – Armia, Copp, Connor – Daňo, Petan, Lemieux.
    Arizona Coyotes: Raanta (Wedgewood) – Goligoski, Ekman-Larsson (A), Hjalmarsson (A), Chychrun, L. Schenn, Connauton – Keller, Stepan (A), Perlini – Archibald, Dvorak, Pánik – Fischer, Domi, Rinaldo – Cousins, Richardson, Martinook.

    Rozhodčí: Peel, Rooney – Devorski, Nowak

    Diváci: 15 321
    ocianews.com