Motor ČB – Vsetín 4:2 (kon.) | Kadaň – Benátky n/J 3:5 (kon.) | Prostějov – Frýdek-M. 7:2 (kon.)
Havířov – Třebíč 3:0 (kon.) | Slavia – Ústí n/L 3:5 (kon.) | Litoměřice – K. Vary 0:4 (kon.)
Přerov – Kladno 2:1 (kon.)
konec
LHK Jestřábi Prostějov
7:2 (1:0, 4:2, 2:0)
HC Frýdek-Místek
Středa 07.02.2018, 18:00Chance liga • 47. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    LHK Jestřábi Prostějov

    Prostějovští Jestřábi prožívají zatím velmi povedenou sezonu, v play-off by rádi došli hodně daleko. Postup do vyřazovací části sice ještě stoprocentně jistý nemají, ale prakticky už o něj v podstatě přijít nemohou. To by musel přijít značný pokles formy, čemuž ale nic nenasvědčuje.

    Prostějov totiž vyhrává jeden zápas za druhým, aktuálně jeho série vítězství čítá tři utkání, doma vyhrál už šestkrát po sobě. Nejprve si Jestřábi vyšlápli na vedoucí Motor, který doma vyškolili 7:2. Také následující utkání neslo příchuť debaklu, Prostějovští doma srazili 6:0 Benátky. Až překvapivě proti poslední Kadani se Hanáci dost natrápili. Sice vyhráli, ale až v prodloužení. Už ve 3. minutě zápasu otevřel skóre Tomáš Nouza, ale domácí Trhači dokázali srovnat. Po bezbrankové prostřední části to byli znovu Jestřábi, kteří si vybojovali vedení. Tentokrát zásluhou Alexe Rašnera. Jenže ani tentokrát se Kadaň nevzdala, srovnala a šlo se do prodloužení. To nakonec netrvalo moc dlouho, už po 86 sekundách rozhodl o dvou bodech pro Prostějov Tomáš Divíšek.
     
    HC Frýdek-Místek

    Frýdek-Místek v závěru základní části nabírá síly na urputný boj o play-off. Po dvou po sobě jdoucích prohrách se Slavií (doma 1:3) a Havířovem (venku 1:3) je v kabině rysů zase o něco lepší nálada. Slezanům se totiž povedlo ve strhujícím zápase porazit vedoucí České Budějovice 4:3.

    Zápas přitom začal pro domácí rysy špatně, už po pěti minutích prohrávali 0:2. Jenže se dokázali rychle otřepat a ještě do první přestávky zásluhou Davida Klimši a Filipa Kuťáka vyrovnali. Ve druhé třetině nastal klíčový zlom utkání. Nejprve hostující Galamboš neproměnil nájezd a brzy poté se dvakrát trefil Bajtek, z toho jednou z trestného střílení. Motor se pak ještě v závěrečné části utkání zmohl na snížení, ale víc už nestihl.
     
    Vzájemné zápasy:

    V letošní sezoně je zatím ve vzájemných zápasech o něco úspěšnější Prostějov. Ten sice první utkání prohrál, ale z následujících dvou vytěžil pět bodů. První vzájemné utkání se hrálo v Polárce a domácí červenobílé mužstvo zvítězilo 4:1 hlavně díky skvělé druhé třetině, ve které vsítilo všechny čtyři branky. Dvakrát se trefil Aron Chmielewski, po jedné brance přidali bratři Ondřej a Michal Kovařčíkové.

    Zatím poslední utkání proběhlo ve Frýdku-Místku a Slezanům se vůbec nepovedlo. Po bezgólové první dvacetiminutovce se v té druhé prosadili hostující hráči Rudovský, Marek Drtina a Radek Prokeš. Ačkoliv ještě do přestávky snížil domácí Matyáš, Jestřábi hned zkraje třetí třetiny dalšími dvěma brankami už definitivně o svém vítězství rozhodli. Konečná podoba skóre byla nakonec po Kalusově snížení 5:2 pro Prostějov.
     
    Úvodní sestavy:

    LHK Jestřábi Prostějov: Groh (Neužil) – M. Drtina, D. Kolář, Rašner, Havlík, Žovinec, Mikliš – Starý, Nouza, Divíšek – Dvořáček, Rudovský, Venkrbec – L. Luňák, V. Meidl, Z. Král – Zabloudil, Švarc, Prokeš – Švec.

    HC Frýdek-Místek: Strmeň (L. Daneček) – Zahradníček, Matyáš, Pastor, Hrachovský, Foltýn, Piegl – Poruba, Mikulík, Kofroň – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Martynek – J. Kalus, Kuťák, Klimša – Bajtek, Štumpf, Franek..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Úvodní vhazování vybojoval hostující Frýdek-Místek a zakláda první akci zápasu.
     
    00:30
    První střela zápasu, Tomáš Divíšek vůbec nic nevymýšlel a vyslal dělovku od modré čáry, jeho rána ale letěla mimo tři tyče.
     
    01:14
    Jan Strmeň musel poprvé zasahovat. Řítil se na něho Ladislav Havlík, ale brankář si poradil a schoval kotouč od své lapačky, bude se vhazovat.
     
    01:34
    Rozhodčí přerušil hru, jeden z útočníku Prostějova se nacházi v území, které patři brankáři( útočíčí hráč v brankovišti).
     
    02:00
    Jestřábi jsou zatím o hodně aktivnější a drží kotouč jasně na svých hokejkách, v útočném pásmu ho ale nakonec ztratil Matěj Zabloudil.
     
    02:50
    Hráči podstupují souboje o puk těsně za brankou hostujícího Frýdku-Místku.
     
    03:25
    Lukáš Luňák si připravil kotouč ke střele, ale jeho rána neměla nejmenší naději na úspěch, nakonec letěla asi metr od levé tyče.
     
    04:05
    Frýdek-Místek v kombinaci, moc daleko to ale nedotáhl, Tomáš Pastor neměl komu přihrát a poslal míč jen na branku.
     
    04:50
    Filip Bajtek se prezentoval nepřesnou přihrávkou a naprosto zbytečně přišel o kotouč, Prostějov opět útočí.
     
    05:50
    Radek Prokeš se dostal do obrovské tutovky! Těsně před brankář bez zcela osamocený a mohl si vybrat, kam pošle střelu, při zakončení ale uklouzl a Strmeň dokázal reagovat.
     
    07:00
    Marek Drtina teď poněkud zrzdil celou akci. Prostějov se dostal do přečíslení tři na jednoho, ale již zmíněný útočník se s pukem zastavil a obránci už byli včas na místě.
     
    07:55
    První zakončení Frýdku-Místku. Michal Kovařčík poslal prudkou ránu od modré čáry a brankář musel kotouč schovat do své lapačky.
     
    08:50
    Ondřej Mikliš a jeho rána. Útočník střílel rovněž od modré čáry a měl hodně prostoru. Jan Strmeň ale dobře viděl na ránu a zasáhl velice dobře.
     
    09:20
    Jan Zahradníček ztratil kotouč u své vlastní branky a bylo z toho zakončení Prostějova, následná rána ale letěla mimo tři tyče.
     
    09:32
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Daniel Kolář – 2 min., nedovolené bránění).
     
    09:35
    Ihned po vhazování se rysi dostali ke střele, tou se prezentoval Ondřej Kovařčík, ale brankář Dominik Groh se nenechal zaskočit a zasáhl.
     
    10:00
    Ondřej Kovařčík a jeho střela. Ta si nakonec ale cestu do branky nenašla, neboť byla hned několikrát tečovaná. Poté fanoušci byli svědky dalšího zákroku domácího brankáře.
     
    10:31
    A do třetice vhazování. Frýdek-Místek se i díky přesilové hře dostává do většího nasazení a vytváří si tlak na svého soupeře.
     
    11:10
    David Klimša nahazoval puk na branku, kde číhál Michal Kovařčík, ale ke kotouči se nakonec nedostal.
     
    11:32
    Domácí v plném počtu.
     
    11:48
    Takřka ihned po skončení přesilovky se Jestřábi dostali do zakončení. Jan Strmeň musel předvést pohledný zákrok betonem.
     
    12:20
    Útočník Ondřej Kovařčík se rozhodl pomoc obraně a akceptoval několik soubojů o kotouč. Puk se mu povedlo vyvést až do útočného pásma.
     
    13:05
    Matouš Venkrbec při svém průniku čelil hned dvěma obráncům a nepovedlo se mu ani přes kličky vymyslet nějaké nebezpečné zakončení.
     
    13:20
    Zakázané uvolnění Frýdku-Místku.
     
    13:53
    Jeden z hostujících hráčů se ocitl na zemi a nevypadá to, že by měl jen tak vstanou, bude ošetřován. Je to Filip Bajtek.
     
    14:20
    Jan Zahradníček svému sokovi udělil razantní stopku poté, co ho obral o kotouč a při tom si pomohl svým vlastním tělem.
     
    15:29
    Jan Strmeň a jeho další zákrok. Tentokrát to zkoušel Matouš Venkrbec, ale ani jeho rána neměla ty správné gólové parametry.
     
    15:57
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Michael Foltýn – 2 min., držení).
     
    16:20
    Pár minut před koncem úvodní třetiny budou mít i domácí hokejisté výhodu početní převahy.
     
    16:27
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Daniel Štumpf – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    16:35
    Dvojnásobná přesilová hra pro Jestřábi! Frýdku-Místku se povedlo první zakončení odvrátit a poté přišlo dlouhé odpalení puku.
     
    17:06
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Domácí tým se ujímá vedení! Dvojnásobná početní převaha je tedy využita! Tomáš Nouza vytvořil pohlednou kombinaci, poté nahrával zcela volnému TOMÁŠI DIVÍŠKOVI, který už neměl problém kotouč doťuknout do odkryté branky. Asistence: Tomáš Nouza, Jan Rudovský.
     
    18:27
    Hosté v plném počtu.
     
    18:51
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Filip Bajtek – 2 min., sekání).
     
    18:51
    Hra Frýdku-Místku je v posledních minutách naprosto nedisciplinovaná a jsme svědky již třetího vyloučení v krátkém časovém období.
     
    19:40
    Rysmů s povedlo vyhodit a už nejspíš k žádnému zakončení nedojde.
     
    19:50
    Ofsajd Jestřábů z Prostějova.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:50.
     
    A je konec úvodní třetiny. Začátek se odehrál v hodně poklidném tempu a žádné nebezpečné šance se fanoušci nedočkali. To nejzajímavější přinesla poslední pětiminutovka. Došlo totiž hned ke třem vyloučením Frýdku-Místku. Nejprve se provinil Foltýn za sekání, poté si k němu sedl také Štumpf a byla z toho přesilovka 5 na 3. Jestřábi tedy získali velkou šanci otevřít gólový účet zápasu, a to se jim také povedlo, prosadil se útočník Tomáš Divíšek. Prostějov bude ještě dohrávat přesilovku v úvodu druhého dějství.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Frýdku-Místku se povedlo vyhodit, ale ještě bude čelit několika sekundám početní nevýhody.
     
    21:02
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    A další branka domácího týmu, to teda moc dlouho netrvalo. TOMÁŠ NOUZA dokázal vyvést kotouč ze svého obranného pásma a dostal se, nikým obsazený, až do zakončení. Svou ránu umístil do pravé šibenice.
     
    21:52
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Tohle je jasná dominance domácího týmu a zničehonic Prostějov vede už o tři přesné zásahy. Z bezprostřední blízkosti se povedlo puk dorazit za záda brankáře ALEXI RAŠNEROVI. Asitence: David Dvořáček, Ladislav Havlík.
     
    21:52
    Střídání v týmu HC Frýdek-Místek: ze hřiště odchází Jan Strmeň, přichází Lukáš Daneček.
     
    22:10
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Michael Foltýn – 2 min., podražení).
     
    23:30
    Prostějov se sice dostal do několika zakončení, ale ani jeden pokus neletěl mezi tři tyče.
     
    24:10
    Hosté v plném počtu.
     
    25:00
    Hostující Frýdek-Místek se nachází pod velkým tlakem a jakoby nevěděl, co má vlastně hrát.
     
    26:00
    Hráčům v červených dresech se povedlo vyvést kotouč od své branky a konečně dochází k nějaké akci. Michal Kovařčík ale o puk velice rychle přišel.
     
    27:14
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Daniel Kolář – 2 min., zdržování hry / posunutá branka).
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Ondřej Hrachovský – 2 min.).
     
    27:50
    Hra je ve čtyřech, ta zatím lépe vyhovuje hostům. Milan Mikulík nabil na střelu Bajtkovi, ten se ale netrefil.
     
    28:21
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Frýdek-Místek snižuje vedení domácího celku, že by kontaktní branka? ONDŘEJ KOVAŘČÍK dokázal poměrně snadno vyvést puk a ještě se zbavit obránce. Filip Kuťák poté čekal před brankou, ale Ondřej se rozhodl zakončit sám a svou ránu poslal pod horní tyč. Asistence: Michal Kovařčík, Filip Kuťák.
     
    29:22
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Tomáš Franek – 2 min., hákování).
     
    29:34
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Tomáš Nouza – 2 min., podražení).
     
    29:55
    A opět hra ve čtyřech, dočkáme se znovu snížení?
     
    30:35
    Ofsajd Jestřábů, bude se vhazovat. Šťastnější byli hosté a přechází do útoku. Michal Kovařčík ale netrefil kotouč dobře a zlomil u toho svou hokejku.
     
    31:10
    Jan Kalus se snaží zbavit svého soupeře, ale moc se mu to nedaří a vlastně jen daroval kotouč.
     
    31:22
    Hosté v plném počtu.
     
    31:34
    Domácí v plném počtu.
     
    32:30
    Marek Drtina se dobře obtočil kolem svého protihráče a dostal se až do zakončení, jeho ránu Daneček dokázal zlikvidovat, hra je tedy přerušena a bude se vhazovat.
     
    32:30
    Na chvíli se nebude hrát, opravuje se plexisklo.
     
    33:00
    Michael Foltýn poslal hodně trvrdě k zemi jednoho z domácích útočníků a tomu se to pochopitelně nelíbí. Tito dva hráči si vyměňují své poznámky.
     
    33:22
    Dominik Groh si šáhl na puk, poté co na něho z bekhednu střílel David Klimša, bude se vhazovat v útočném pásmu Frýdku-Místku.
     
    33:58
    Další střela na hostující straně. Tentokrát to zkoušel David Kofroň, ale jeho rána letěla pouze do výstroje brankáře, ten si poté kotouč schoval do lapačky.
     
    34:20
    Tomáš Divíšek se zničehonic dostal do samostatného průniku, ale jeho zakončení bekhendem dokázal Lukáš Daneček zlikvidovat! Velká šance.
     
    34:41
    Daneček si poradil i s dorážkou Matouše Venkrbece!
     
    34:44
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Třibrankové vedení je zpět. Takřka ihned po vhazování pálil JAN RUDOVSKÝ a výstavně vymetl levou šibenici branky! Brankář Lukáš Daneček neměl nejmenší šanci reagovat. Asistence: Matouš Venkrbec.
     
    35:30
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Jan Rudovský – 2 min., vysoká hůl).
     
    35:55
    Frýdek-Místek bude dlouhé čtyři minuty zahrávat přesilovou hru.
     
    36:35
    Milan Mikulík už měl ideální střeleckou pozici, ale trošku nepochopitelně se rozhodl nahrávát a jeho přihrávka nenašla svého adresáta.
     
    37:25
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Další využitá početní výhoda. Tohle dneska opravdu jde obou týmum. Milan Mikulík tentokrát už pálil a jeho rána se odrazila až o dobře postavenému ONDŘEJI KOVAŘČÍKOVI, který dává ještě nějaké nadějě Frýdku-Místku. Asistence: Filip Kuťák, Milan Mikulík.
     
    38:40
    Rysi si vytváři tlak, ale zatím z toho nebyla žádná nebezpečná sitauce, která by stála za zmínku.
     
    39:16
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Jestřábi dokázali znova zareagovat. Matouš Venkrbec se dostal do samostatného nájezdu a brankář Lukáš Daneček si vyjel ze své svatyně a ještě poměrně dobře zasáhl. Na dorážku JANA STARÉHO už ale neměl šanci dosáhnout. Asistence: Matouš Venkrbec.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:42.
     
    A je konec této šilené druhé třetiny, ve které padlo neuvěřitelných šest branek. Nejprve se domácí dostali do vedení 3:0 po brankách Nouzy a Rašnera. Poté Frýdek-Místek dokázal reagovat a dva přesné zásahy si připsal Ondřej Kovařčík, který byl povolán do hostující celku z Třince. Ani to ale zatím Frýdku-Místku moc nepomáhá a prohrává o tři branky. Největší zbraní dnešního zápasu je rozhodně produktivita v početní převaze, ta je opravdu neskutečná. Po třetí brance Jestřábů také přišlo na střídaní v kleci rysů, do branky se postavil Lukáš Daneček. Uvidíme, zda nám závěrečné dějství nabídne podobnou přestřelku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Jan Poruba se jako blesk vydal do útoku, ale jeho snahu na poslendí chvíli překazil obránce Daniel Kolář.
     
    41:13
    Bratři Kovařčíci se dostali do rychlého protiútoku. Nakonec zakončoval Michal a jeho rána mířila do pravého horního rohu, brankář Dominik Groh dokázal zasáhnout.
     
    41:36
    Ofsajd Jestřábů z Prostějova.
     
    41:56
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Destrukce Frýdku-Místku pokračuje. Prostějov hraje v neskutečné pohodě a předvádí nádherné kombinace, u té poslední zakončoval ZDENĚK KRÁL do prázdné branky. Prostějov už má hodně komfortní náskok. Asistence: Václav Meidl, Dušan Žovinec.
     
    43:16
    Milan Mikulák dokázal podržet kotouč na své hokejce a zakládá akci Frýdku-Místku.
     
    43:50
    Další ofsajd domácího celku.
     
    44:23
    Jan Kalus prověřil připravenost domácího brankáře a prezentoval se nenápadnou ránou od modré čáry. B Dominik Groh neměl problém reagovat.
     
    46:00
    Frýdek-Místek má teď lepší chvilku a dostává se do zajímavých šancí. Tu poslední překazil rozhodčí, kotouč se objevil mimo hřiště.
     
    46:39
    Zakázané uvolnění Prostějova. Rysi budou mít další šanci na střelu, k té ale nakonec nedošlo, buly vyhrál Prostějov a přechází do útoku.
     
    47:55
    David Klimša a jeho střelecký pokus, bohužel pro hostující fanoušky, mimo brankovou konstrukci.
     
    49:30
    Poslední minuty se odehrávájí v klidnější tempu a překvapivě ani jeden z celků se už nikam nehrne.
     
    50:10
    René Piegl vyslal ránu od levé strany, ale jeho pokus byl několikrát zblokovaný.
     
    51:17
    Filip Kuťák si našel ideální střeleckou pozici, ale nakonec při své střele uklouzl a nemířil ani mezi tři tyče.
     
    51:31
    Zakázané uvolnění Frýdku-Místku.
     
    51:52
    Dnešní utkání sleduje 1659 diváků.
     
    52:30
    Jan Rudovský prodloužol kotouč na branku Danečka a poté šel vystřídat. V posledních minutách se toho moc opravdu neděje.
     
    52:57
    Dominik Groh předvedl takzvaný povinný zákrok a schoval střelu Kovařčíka do lapačky, bude se vhazovat v útočném pásmu Frýdku-Místku.
     
    53:13
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Sedmička je na světě. Marek Drtina vyslal ránu od modré čáry a LUKÁŠ LUŇÁK byl přesně tam, kde měl a dorazil puk do poloodkryté branky. Prostějov už se tak ujímá pětibrankového vedení a o výhře už nejspíš nikdo nemůže pochybovat. Asistence: Marek Drtina, Zdeněk Král.
     
    53:47
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Ladislav Havlík – 2 min., nedovolené bránění).
     
    55:00
    Ondřej Kovařčík se sice hodně pohledně uvolnil, ale jeho následný pokus letěl pouze těsně nad brankovou konstrukci.
     
    55:47
    Domácí v plném počtu.
     
    56:32
    Radek Prokeš si všiml, že jeho spoluhráč je v dobrém postavení, ale jeho přihrávka nenašla svého adresáta a skončila u Danečka.
     
    57:50
    Frýdek-Místek se ještě snaží vyvinout tlak, ale mo se mu nedaří a jakýkoliv zvrat už naprosto vyloučen.
     
    58:47
    Milan Mikulík se dostal do hodně nebezpečného zakončení! Jeho první rána byla zlikvidovaná Grohem a s dorážkou si poradil jeden z domácích obránců.
     
    Konec zápasu.
     
    A je dobojováno. Frýdek-Místek je zase o něco dál postupu a už to bude extrémně těžké, zůstává na desatém místě, přičemž ztrácí devět bodů na osmou Třebíč. Prostějov dominoval od úvodní minuty až do závěrečného hvizdu. Opravdu hodně branek dnešního zápasu padlo v početní výhodě. Na domácí straně si skvěle vedl například Jan Rudovský (1+1) či třeba Zdeněk Král ( rovněž 1+1). Na druhé straně jediné dvě branky Frýdku-Místku vstřelil Ondřej Kovařčík, který přijel týmu pomoct z Třince, ale ani to nebylo moc platné. Prostějov zůstává na čtvrtém místě a play/off už má takřka jisté. To je z dnešního přenosu vše, přeji příjemný večer. (20:20:33)
    Marken.cz

    Marek Jašek

    Branky a nahrávky: 18. Divíšek (Nouza, Rudovský), 22. Nouza (Havlík, M. Drtina), 22. Rašner (Dvořáček, Havlík), 35. Rudovský (Venkrbec), 40. Starý (Venkrbec), 42. Z. Král (V. Meidl, Žovinec), 54. L. Luňák (M. Drtina, Z. Král) – 29. O. Kovařčík (M. Kovařčík, Kuťák), 38. O. Kovařčík (Kuťák, Mikulík)


    LHK Jestřábi Prostějov: Groh (Neužil) – M. Drtina, D. Kolář, Rašner, Havlík, Žovinec, Mikliš – Starý, Nouza, Divíšek – Dvořáček, Rudovský, Venkrbec – L. Luňák, V. Meidl, Z. Král – Zabloudil, Švarc, Prokeš – Švec.
    HC Frýdek-Místek: Strmeň (22. L. Daneček) – Zahradníček, Matyáš, Pastor, Hrachovský, Foltýn, Piegl – Poruba, Mikulík, Kofroň – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Martynek – J. Kalus, Kuťák, Klimša – Bajtek, Štumpf, Franek.

    Rozhodčí: Přikryl, Kopeček – Kreuzer, Polák

    Diváci: 1659
    thejrc.org