Třinec – Sparta 1:0 (kon.) | Zlín – Mladá Boleslav 1:3 (kon.) | Litvínov – Jihlava 1:3 (kon.)
Liberec – Kometa Brno 6:2 (kon.) | Mountfield HK – Chomutov 1:0 (kon.) | Pardubice – Vítkovice 5:3 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
6:2 (1:2, 2:0, 3:0)
HC Kometa Brno
Úterý 23.01.2018, 18:00 • Home Credit Arena (7 500 míst) • Tipsport extraliga • 49. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne už je to pro dnešek vše. Z Home Credit Areny se s vámi loučím. Příjemný zbytek večera a někdy příště opět na počtenou! (20:26:29)
     
    Konečný poměr střel:
    Liberec 29, Brno 26.
     
    Je dobojováno. Vítězem dnešního utkání se nakonec stává jednoznačně tým Bílí Tygři Liberec! Ve třetí periodě se úspěšně prosadili Martin Bakoš, Lukáš Jašek a Jan Ordoš. Tygři tak vítezí již potřetí za sebou, přičemž v těchto utkáních nastříleli neskutečných 18 branek!
     
    Konec zápasu.
    59:32 Jan ORDOŠ - 6:2
     
    59:32
    Liberec právě vstřelil branku!
    Nádherná akce dokonává dnešní zápas, ve kterém si Kometa musí kalich hořkosti vypít až do dna. Lukáš Jašek poslal puk na druhou stranu pásma Dominiku Lakatošovi. Ten moc dobře věděl o volném JANU ORDOŠOVI, adresoval mu pas před branku a domácí útočník už pouze nastavil hůl. Asistence: Dominik Lakatoš, Lukáš Jašek.
     
    58:57
    Lakatoš už mohl střílet, z levého kruhu však ještě hledal Redenbacha. Obrana Brna zasáhla dobře.
     
    58:36
    Domácím se zatím tato přesilovka příliš nedaří. Tráví ji mimo útočné pásmo, vzhledem ke stavu je to ale nemusí příliš trápit.
     
    58:00
    Jelínkova nepřesná přihrávka mohla dostat do úniku Dočekala. Proti byl ovšem Martin Ševc, jenž byl u puku jako první.
     
    57:49
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Tomáš Vondráček – 2 min., vysoká hůl).
     
    57:15
    Tygři poctivou minutu kroužili v útočném pásmu jako dravé šelmy. Exhibici nakonec ukončil kapitán Brna Leoš Čermák, jenž dostal černou gumu do neutrální zóny.
     
    56:15
    Marek Kvapil se mohl proti svému bývalému týmu prosadit i dnes. Z pravé strany se protlačil až před branku, na Čiliaka už si ale nepřišel. Brněnský gólman zasáhl dobře vyrážečkou.
     
    55:49
    Ondřej Němec se nesetkal s podporou spoluhráčů. Nahodil tedy za branku a poroučel se na střídačku.
     
    54:58
    Zatímco už domácí příznivci pomalu slaví rýsující se tři body, připsal si spolehlivý zákrok Roman Will. Po komerční pauze uvidíme buly před jeho brankou.
    53:45 Lukáš JAŠEK - 5:2
     
    53:45
    Liberec právě vstřelil branku!
    Home Credit Arenou se rozléhá známý hit Pátá. Lukáš Jašek v první velké šanci ještě neuspěl, akce ovšem pokračovala. Stránského střelu LUKÁŠ JAŠEK pohotově tečoval a zvyšuje tak na 5:2. Asistence: Jan Stránský, Filip Pyrochta.
     
    52:34
    Kometa zase zvyšuje obrátky. Šmíd u mantinelu přetlačil Malce a alespoň vyhazuje. Tak akorát, icing se pískat nebude.
     
    51:38
    Hraje se již poměrně dlouho bez přerušení. Kupředu se vydala Kometa, leč akce Leoše Čermáka skončila na pozorném Dernerovi.
     
    50:17
    Z ničeho nic mohl Liberec navýšit svůj náskok! Lakatoš si puk krásně narazil s Jaškem, načež první jmenovaný diagonálně našel Tylera Redenbacha. Čiliak už ležel na ledě, ale kanadský útočník puk nedokázal trefit ideálně a přízemní střela se stala brankářovou kořistí.
     
    49:32
    Další pokus o zaskočení domácího brankáře předvedl Jakub Krejčík. Čerstvá střela zpoza kruhů přistála ve Willově rukavici. Zanedlouho poté vyhazují Liberečtí na zakázané uvolnění.
     
    48:59
    Zahrozit se pokusily pro změnu bílé šelmy. Černá guma se při jejich snažení zatoulala na brněnskou hráčskou lavici a hra se tedy přerušuje.
     
    48:41
    Neskutečné! Kometa spálila obrovskou šanci na vyrovnání. Z mezikruží pálil Zaťovič. Roman Will skvěle zasáhl, nicméně puk se nakonec odrazil k Janu Hruškovi, jenž jej z úhlu zasouval do prázdné klece. Tam padl Tyler Redenbach, jenž dorážky nepustil za čáru a skóre se tedy nemění.
     
    47:42
    Kometa pokračuje ve zvýšené aktivitě. Kvapil puk alespoň poslal do středního pásma, hosté se nicméně herně zvedají.
     
    46:38
    Erat zavezl puk na úroveň brankové čáry a posunul jej za sebe na Zaťoviče. Ten se chystal k zakončení, o kotouč ho ovšem obral navrátivší Krenželok.
     
    45:58
    Liberečtí pod tlakem odpravili pryž na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před Romanem Willem.
     
    45:16
    Kometa prožívá silnou pasáž. Opět sevřela Tygry před brankou. Střela Leoše Čermáka po zákroku Willa projela před prázdnou klecí, kde žádný z Brňanů nehlídkoval.
     
    44:50
    Mohlo být sníženo! Hosté přehráli Tygry jedinou přihrávkou a Vojtěch Němec pádil sám na branku. Zvolil bekhendový blafák, proti kterému se Roman Will skvěle přesunul.
     
    44:44
    Marek Čiliak před dotírajícími hráči přerušil hru a uvidíme tak vhazování, které proběhne po jeho pravé ruce.
     
    Dnešní utkání sleduje 3 864 diváků.
     
    43:40
    Kometa se konečně vymanila z pásma. Z pravého kruhu střílel Zaťovič, jenž si kotouč dlouho připravoval. Nakonec vystřelil tahem a pokus na bližší tyč Will nepropustil.
     
    43:22
    Liberec je velice aktivní! Stále drží soupeře před jeho svatyní a nebezpečně kombinuje.
     
    42:28
    Derner si všiml volného prostoru a vyslal dopředu Jaška. Ten se pokoušel o střelu, do té mu však vložil hůl Gulaši a zblokoval ji mimo tři tyče.
     
    41:53
    Kometa vyhazuje na zakázané uvolnění. Buly v obranném pásmu ale zvládla a může se tak vrhnout do ofenzivy.
    40:53 Martin BAKOŠ - 4:2
     
    40:53
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberec vede o dvě branky! Vytvořil si poměrně velký tlak. Dlouho svíral svého soupeře před Čiliakem, až nakonec vystřelil do skrumáže těl Lukáš Krenželok. Gólmanovi jeho střela vypadla přímo k MARTINU BAKOŠOVI, který už nemohl minout. Slovenský olympionik se prosazuje podruhé v utkání! Asistence: Lukáš Krenželok, Lukáš Derner.
     
    40:06
    Kometa rozvíjí první akci. O puk ale záhy přišla. Krenželok se posléze prezentoval rovněž nepřesně a hraje tak opět Brno.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:47.
     
    Prostřední perioda je za námi. Viděli jsme v ní dvě branky a obě v podání Bílých Tygrů, kteří v této dvacetiminutovce byli jednoznačně aktivnějším týmem! Z dorážky vyrovnal důrazný Tyler Redenbach a hned o minutu později byl obrat dokonán, když z mezikruží uspěl Jan Ordoš. Rozdíl ve skóre mohl být výraznější, kdyby Pyrochta ve velké šanci mířil o trošičku lépe a neorazítkoval tyčku.

    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):
    Liberec 9 (18), Brno 2 (17).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:48
    Tygři se ještě jednou ženou do pásma. Akci táhne Lukáš Vantuch, na zakončení už ale nezbývá moc času.
     
    39:26
    Dočkali jsme se! Filip Pyrochta s Janem Stránským vyšachovali soupeřovu defenzivu. Tygří obránce se nakonec protlačil až před Čiliaka, kterého obelstil bekhendovým blafákem. Zakončoval ale na dlouhou hůl a kotouč skončil na tyčce!
     
    38:41
    Druhá perioda se pomalu chýlí ke svému konci. Dočkáme se ještě nějakého vzrušení?
     
    37:35
    Zdá se, že s blížícím se koncem druhé třetiny začínají týmy myslet spíše na defenzivu. Především domácí nyní hrají velice opatrně a puk se nachází převážně ve středu pole.
     
    36:32
    Moravané se snaží vyrovnat hru. Momentálně drží kotouč na svých hokejkách, opět se jim však nepodařilo prokombinovat na dostřel Romana Willa.
     
    35:51
    Momentálně to vypadá, jako by Tygři hráli přesilovku! Soupeře svírají v jeho pásmu a pokračují tak ve svém skvělém výkonu, který předvádí od začátku druhé části.
     
    35:20
    Liberec vyrazil do zajímavého brejku. Škoda pro domácí, že Krenželok poslal puk Stránskému pouze na brusle a k zakončení tedy nedošlo.
     
    34:40
    Maierova dělovka skončila na Radimu Zohornovi. Situaci předcházel další nepřesvědčivý výlet gólmana Marka Čiliaka.
     
    33:48
    Z pravého kruhu zkoušel štěstí Adam Jánošík. Trošku se ale potýkal se stabilitou a v pádu brankáře nepropálil.
     
    33:35
    Kvapil si troufl na kličku na útočné modré čáře. Poté puk poslal směrem na branku a Haščák jeho nahození usměrnil do ochranné sítě.
     
    33:06
    Následuje další komerční přestávka. Oceňováni jsou nejlepší fanoušci. Až skončí úprava ledové plochy bude se vhazovat ve středním pásmu, Liberec totiž nezvládl přechod přes modrou čáru a pískl se ofsajd.
     
    32:27
    Krenželok vysvobodil Bílé Tygry chytrým vyhozením, které doklouzalo k Čiliakovi. Icing tedy nebyl na pořadu dne.
     
    31:54
    Leoš Čermák odvedl za brankou pořádný kus práce. Nakonec oslovil Malce, jenž si s pukem sjel na levý kruh a donutil Willa k dalšímu zásahu. Maskovaný muž byl opět spolehlivý.
     
    31:27
    Nevýrazný pokus Martina Zaťoviče přizvedl Will do ochranné sítě. Vhazovat se tedy bude před jeho brankou.
     
    30:46
    Ondřej Němec poslal po mantinelu prudké nahození, které Pyrochta nedokázal zpracovat a Kometa tak operuje v ofenzivní zóně.
     
    30:35
    Kometa se ve druhé třetině zatím nemůže dostat do hry. Nyní vyhodila na zakázané uvolnění, což jí přinese jen velice krátkou úlevu.
     
    29:51
    Vantuch si za brankou vyměňuje puk se Stránským. Mezi tím byl k vidění další zákrok na hranici pravidel, který se rozhodčí rozhodl nepotrestat. Obětí byl právě Vantuch.
     
    29:13
    Martin Dočekal prosvištěl až na pravý kruh, napřáhl, a pořádnou dělovkou zaměstnal Willa. Ten dokázal zkrotit puk hned napoprvé a hra je přerušena.
     
    28:30
    Za fandění domácích příznivců se prezentoval Krenželok nepřesnou přihrávkou. Puk snadno sebral Nahodil a vyváží jej vpřed.
    27:18 Jan ORDOŠ - 3:2
     
    27:18
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bleskový obrat je na světě a Home Credit Arena je na nohou. Marek Kvapil od pravého mantinelu poslal přihrávku do oblasti mezi kruhy. Tam situaci nezvládl jeden z Brněnských a kotouč mu projel pod hokejkou až k JANU ORDOŠOVI. Ten se s ním rychle otočil a pověsil svoji střelu pod horní tyčku! Asistence: Marek Kvapil, Mário Bližňák.
     
    26:50
    Vstřelený gól navnadil domácí příznivce k silnější podpoře a hokejisty k dalším útočným akcím. Žádné zajímavé zakončení se ale neudálo. Puk nakonec skončil mezi střídačkami a bude se vhazovat ve střední třetině.
    26:02 Tyler REDENBACH - 2:2
     
    26:02
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři těží z velkého důrazu na brankovišti a vyrovnávají! Dominik Lakatoš vystřelil zpoza kruhu. Čiliak jeho pokus vyrazil před sebe, kde operovali Lukáš Jašek a TYLER REDENBACH. Po sérii dorážek se nakonec mohl radovat kanadský forward. Asistence: Lukáš Jašek, Dominik Lakatoš.
     
    25:45
    Teď už to bylo zajímavé! Kvapil lišácky přihrál za sebe Janu Ordošovi. Ten si sjel až před Čiliaka, střelu z bezprostřední blízkosti ale zblokoval Gulaši!
     
    25:16
    K vidění je poněkud neurovnaná pasáž s nepřesnostmi na obou stranách. Čas rychle plyne, moc akce ovšem v těchto chvílích k vidění není.
     
    24:27
    Stránský za Čiliakovou brankou prohrál souboj s Gulašim. Brno vyráží vpřed, momentálně se mu daří eliminovat tygří aktivitu.
     
    23:28
    Brno už je znovu kompletní. V závěru početní výhody se důrazem pokoušel prosadit Lakatoš, jeho dorážka z těžké pozice ale branku minula.
     
    22:39
    Tentokráte se u mantinelu nechal obrat Kvapil a Leoš Čermák vyhazuje do bezpečí. Tribuny už začínají nespokojeně pískat.
     
    21:59
    Ondřej Němec osvobozuje svoje mužstvo úspěšným vyhozením. Tygři se nemohou dostat do přesilovkové pohody.
     
    21:48
    Kvapil svým nástřelem oslovoval na brankovišti hlídkujícího Bakoše. Kotouč nakonec skončil v ochranné síti, kam jej poslala brněnská defenziva.
     
    21:24
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Michal Gulaši – 2 min., podražení).
     
    21:20
    Kvapil zastihl za brankou Čiliaka v nedbalkách. Posléze se snažil poslat puk na Ordoše, brněnský gólman ale pas zblokoval hokejkou!
     
    20:42
    Jan Hruška v nouzi alespoň nahodil kotouč do útočného pásma. Jeho spoluhráči právě střídali, dopředu tak mohou vyrazil domácí.
     
    20:03
    Opět hrajeme! V úvodních sekundách se s pukem mohou polaskat Tygři, Jelínek totiž znovu uspěl na buly.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:54.
     
    První třetina je minulostí. Rozhodně šťastněji do ní vstoupili Bílí Tygři, které poslal brzy do vedení pěknou individuální akcí Martin Bakoš. Kometu ale rychlý direkt nesrazil. Ba naopak, nabudil ji k ještě větší aktivitě! V úniku se objevil Martin Zaťovič a zamířil přesně. Brno se krátce před odchodem do kabin dostalo dokonce do vedení, a to diskutabilním gólem Tomáše Vondráčka. Zatím sledujeme pěkný hokej. Doufejme, že se v podobném duchu bude pokračovat i nadále!

    Střely na branku v 1. třetině:
    Liberec 9, Brno 15.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:49
    Hosté tráví v útoku také samotný závěr úvodní části. Zdá se ale, že už jim na další trefu nezbývá čas.
    19:09 Tomáš VONDRÁČEK - 1:2
     
    19:09
    Kometa právě vstřelila branku!
    Skóre se mění na druhé straně a Brno jde do vedení! Po zákroku Willa se kotouč snášel mezi hráče, kde jej rukou sklepl k ledu Leoš Čermák. Kotouč doklouzal až k TOMÁŠI VONDRÁČKOVI, který bezezbytku využil skvělé pozice a propálil domácího brankáře. Nutno ale podotknout, že situace zaváněla Čermákovou přihrávkou rukou. Asistence: Leoš Čermák.
     
    18:38
    Opět se pryž odrazila přímo na hůl Martina Ševce. Teď již liberecký kapitán neváhal a pálil. Dělovka skončila těsně vedle!
     
    17:59
    V rohu kluziště v brněnském obranném pásmu probíhá zdlouhavý souboj o puk. Nakonec jej vydolovali právě hráči Komety.
     
    17:20
    Maierovo pomalé vyhození sice doklouzalo až za koncovou čáru, Krejčík ale neprojevil snahu hrát puk a hra se tedy přerušovat nebude.
     
    16:26
    Kometa je v plném počtu. Jan Hruška chvíli po návratu spoluhráče na led zahrál na zakázané uvolnění a vhazovat se tak bude před hostující brankou.
     
    15:55
    Domácí už se drží před Čiliakem. Váhají však se střelbou a přesilovka jim protéká mezi prsty. Nevyslali v ní navíc ani jednu střelu.
     
    15:13
    Elitní přesilovková formace Liberce se nemůže usadit v pásmu. Snadno přišel k vyhození Ondřej Němec, který kotouč poslal až k Willovi.
     
    14:29
    Puk se odrazil příhodně na hůl Ševce. Škoda pro domácí, že v zajímavé pozici ještě nepřesně hledal Bakoše.
     
    14:22
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Tomáš Bartejs – 2 min., vysoká hůl).
    13:44 Martin ZAŤOVIČ - 1:1
     
    13:44
    Kometa právě vstřelila branku!
    Liberecká defenziva byla nyní zastižena ve velkých nedbalkách! Kometa se bleskově prokombinovala z vlastního pásma, Haščák chytře prohodil puk na MARTINA ZAŤOVIČE, jenž chvátal sám na branku. Před Willem nic nevymýšlel a prostřelil jej milimetrovou střelou k tyči. Asistence: Marcel Haščák, Vojtěch Němec.
     
    13:11
    Krenželok přenechal touš Bakošovi. Ten pálil z prakticky nulového úhlu a trefil jen boční síť.
     
    12:34
    Domácímu celku překážela v kombinaci ležící Malcova hokejka. Přeci jen se ale dostali do zakončení. Zpoza kruhů pálil Adam Jánošík, jenž po nepřesné střele pouze zklamaně pozvedl hlavu ke stropu haly.
     
    12:20
    Po ofsajdu Komety proběhne vhazování v neutrální zóně.
     
    11:52
    Tygři se znovu vydali vpřed. Obranné povinnosti si důsledně splnil Krejčík a obrací hru na druhou stranu. Akci ale zhatila nepřesná přihrávka v podání Leoše Čermáka, který toho spoustu odehrál také v libereckém dresu.
     
    11:30
    Oboustranně velice zajímavý zápas pokračuje. Liberecká čtvrtá formace se dostala do tlaku. Nakonec to nadvakrát zkoušel Vlach. Nejprve zasáhl Čiliak, později mu pomohli obětaví obránci.
     
    10:27
    Lukáš Jašek se svojí dravostí dostal v útočném pásmu k puku a z úhlu jej bekhendem posílal na branku. Čiliak byl spolehlivý.
     
    10:18
    Vojtěch Němec krátce po přejetí modré čáry pozdravil Willa nástřelem na betony. Domácí maskovaný muž neměl se zákrokem problém.
     
    09:30
    Šmíd rozjíždí ve spolupráci s Maierem další ofenzivní snažení. Této dvojici se extrémně povedlo předchozí utkání se Zlínem, oba zaznamenali čtyři kladné body.
     
    09:03
    Netradičně od modré čáry pálil Lukáš Krenželok. Čiliak si proti jeho zakončení pomohl holí, nápor šelem ovšem nekončí!
     
    08:45
    Tygři se usadili v pásmu. Puk držel Pyrochta, jenž nakonec Čiliaka z úhlu sám prověřil.
     
    07:58
    Hynek Zohorna poslal nevybíravým způsobem Lukáše Dernera přímo proti mantinelu, vylučovat se ale k nevoli domácích fanoušků nebude.
     
    07:11
    Kometa po rychle inkasované brance přebírá iniciativu. Je více na puku a snaží se neustále hrnout hru před Willa.
     
    06:12
    Lukáš Derner odvedl parádní práci za hostující svatyní a chytře posílal puk přímo do ohně. Tam operoval Kvapil, leč přihrávka se k němu přes pozorného Gulašiho nedostala.
     
    05:28
    Roman Will si na nedostatek práce rozhodně nemůže stěžovat. Nyní hru opět přerušil a uvidíme buly po jeho pravé ruce.
     
    05:00
    Derner je zpátky na ledě! Brno nesehrálo početní výhodu vůbec zle, leč na obětavého soupeře a pozorného brankáře ve dvouminutovce nevyzrálo.
     
    04:24
    Po vyhození šelem spěchají hosté zpátky do útočného pásma. Opět se tam ale dlouho neudrželi a musí začít od vlastní klece.
     
    03:55
    Kometa hraje přesilovku příkladně. Tygry sevřela pod velký tlak. Nakonec to od modré znovu zkoušel Krejčík a Will jeho pokus vyškrábl ramenem.
     
    03:11
    Záludné nahození vyslal na úvod oslabení Jakub Krejčík. Will se pouze ohlédl a mohl si oddechnout, že šla střela těsně vedle.
     
    03:00
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Lukáš Derner – 2 min., držení).
    02:34 Martin BAKOŠ - 1:0
     
    02:34
    Liberec právě vstřelil branku!
    Jak je to jednoduché! Tygři po poměrně divoké pasáži otvírají skóre. Individuální akcí se prezentoval MARTIN BAKOŠ, jenž postoupil přes střední pásmo až na levý kruh a z této pozice povedenou střelou švihem nedal Čiliakovi šanci. Asistence: Petr Jelínek, Martin Ševc.
     
    00:20
    Snaha domácích přinesla posunutí brněnské branky. Vhazovalo se před Čiliakem a kotouč získala Kometa.
     
    00:04
    Na úvodním vhazování získal puk Petr Jelínek, po jehož dobré práci vyráží Liberec směrem k Čiliakovi.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Po zaznění státní hymny zápas odstartuje.
     
    Hráči obou týmů už vstupují na ledovou plochu. Vítají je poloprázdné ochozy. Uvidíme, jaká nakonec bude návštěva, nicméně rozhodně zůstane pod zdejším průměrem.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    Lukáš Krenželok se představí v dnešním utkání v prvním útoku vedle Jelínka a Bakoše.
     
    Mezi tyčemi se můžeme těšit na souboj Romana Willa s Markem Čiliakem. Oba týmy tedy vložily důvěru svým jedničkám.
     
    Na ploše Home Credit Areny právě probíhá rozbruslení obou týmů. Šelmy nastoupí v tmavě modrých dresech, zatímco Kometa oblékne bílé.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Will (Janus) – Pyrochta, Ševc (C), Jánošík, Derner, Maier, Šmíd (A), Jan Bednář – Bakoš (A), P. Jelínek, L. Krenželok – Ordoš, Bližňák, M. Kvapil – Lakatoš, Redenbach, Jašek – J. Stránský, Vantuch, J. Vlach.

    HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – Barinka, O. Němec (A), J. Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec – M. Erat (A), Hruška, R. Zohorna – Haščák, V. Němec, Zaťovič – H. Zohorna, Nahodil, T. Havránek – Vondráček, L. Čermák (C), Dočekal – P. Kratochvíl..
     
    POSLEDNÍ ZÁPAS BRNA

    42. kolo: Ml. Boleslav – Brno 5:2 (1:1 3:0 1:1)
    --------------------------------------------------
    Branky a nahrávky: 7. Klepiš (P. Holík, Urban), 20. Kotvan (P. Holík, Pacovský), 33. Pacovský (Kotvan, P. Holík), 39. Pacovský (Kotvan, Lenc), 46. Pabiška (P. Kousal, Urban) – 3. Dočekal (Vondráček, Barinka), 45. Haščák (Mallet, Hruška). Rozhodčí: Lacina, Hejduk – Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 6:3, navíc Mallet (KOM) 5 + do konce zápasu. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 747. Střely na branku: 22:15.
     
    POSLEDNÍ ZÁPAS LIBERCE

    42. kolo: Liberec – Zlín 7:0 (0:0 5:0 2:0)
    ---------------------------------------------------
    Branky a nahrávky: 25. Ordoš (Bližňák, M. Kvapil), 31. Jašek (Lakatoš), 34. Lakatoš (Jánošík, Jašek), 35. Bližňák (M. Kvapil, Ševc), 37. Šmíd (Vantuch, J. Vlach), 41. Bakoš (L. Krenželok), 48. Lakatoš (Jašek, Šmíd). Rozhodčí: Pešina, Petružálek – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 32:32. Diváci: 5 638.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY V SEZÓNĚ

    10. kolo: Brno – Liberec 7:2 (1:0 2:2 4:0)
    ---------------------------------------------------
    Branky a nahrávky: 18. M. Erat (Zaťovič), 36. Vincour (M. Erat, J. Krejčík), 38. Zaťovič (M. Erat), 42. J. Krejčík (Zaťovič, M. Erat), 44. Haščák (Štencel, Hruška), 45. Haščák (T. Svoboda), 52. V. Němec (Haščák) – 21. Bakoš (Bulíř, Ševc), 26. Ordoš (Plutnar, Vantuch). Rozhodčí: Hejduk, Kubičík – Komárek, Jelínek. Vyloučení: 9:10. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 7 485. Střely na branku: 31:26.

    23. kolo: Liberec – Brno 4:3 (0:0 1:1 3:2)
    ---------------------------------------------------
    29. Bulíř (M. Kvapil, Bakoš), 44. J. Stránský (Kolmann), 48. Redenbach (Havlín), 55. M. Kvapil (Bulíř) – 35. Mallet (H. Zohorna), 50. Nečas (H. Zohorna, Mallet), 54. L. Čermák (R. Zohorna). Rozhodčí: Hradil, Kika – Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 1:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 959. Střely na branku: 29:23

    36. kolo: Brno – Liberec 3:2 (2:1 1:0 0:1)
    ---------------------------------------------------
    Branky a nahrávky: 14. M. Erat (Hruška, J. Krejčík), 15. Dočekal (L. Čermák), 28. Štencel (Dočekal, Mallet) – 7. L. Krenželok (Bakoš), 47. M. Kvapil (Lakatoš). Rozhodčí: Lacina, Pražák – Frodl, Komárek. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 7 075. Střely na branku: 35:23.
     
    HC KOMETA BRNO

    Styl, jakým vstoupila Kometa do soutěže po krátké vánoční přestávce, udivoval celou extraligu. Brňané čerpali ze sváteční pohody téměř měsíc, když vyhráli hned devět utkání v řadě za sebou. Každá série však jednou končí, což platilo i o té brněnské. Kometu zastavil jako první hradecký Mountfield, který v posledním kole dokázala napodobit i Mladá Boleslav.

    Úřadující mistr se díky úchvatné šňůře vítězství dostal do souboje o druhé místo, o které by se v závěru soutěže měl poprat s Hradcem Králové, Vítkovicemi a Třincem. K úspěchu by mohly dopomoci i velké zkušenosti Martina Erata či Ondřeje Němce. Oba dva zmínění hráči si vydobyli pozvánku na olympijské hry. Na ledě se tak budou moci poměřit s libereckým olympionikem Martinem Bakošem.

    Jen těžko se dá odhadovat, kdo se proti Bílým Tygrům objeví mezi třemi tyčemi. Už brankářská dvojice Čiliak-Vejmelka budila pořádný respekt. Silné duo však ještě doplnil ze zámoří Marek Langhamer, který podobně jako Roman Will nakoukl i do slavné NHL. Všichni tři brněnští borci mají úspěšnost zákroků kolem 92 %. To je skutečně těžký kalibr.
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

    Bílí Tygři se v současné době nacházejí v polovině svého domácího čtyřboje, který o víkendu začal velmi úspěšně. Liberečtí zatočili s Litvínovem i Zlínem s celkovým skóre 12:1 a výrazně se přiblížili postupové desítce. Do té mohou poskočit už dnes!

    Zdá se, že to týmu z města pod Ještědem konečně začíná takříkajíc padat. V dřívější fázi sezóny šelmy často doplácely právě na produktivitu. V pátek proti Litvínovu však skórovaly z 39 střel pětkrát a především proti Zlínu excelovaly, když na sedm branek potřebovaly pouze 32 střel.

    Liberec je sice stále nejtrestanějším týmem, leč o víkendu se prezentoval pro tento klub velice netypickým dojmem. Za dva zápasy byli totiž Tygři pouze čtyřikrát posláni na lavici hanby a nedostávali se tak do oslabení, která umí bránit vůbec nejhůře ze všech ligových účastníků. Do skvělé formy se navíc rozchytal brankář Roman Will.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Tipsport extraliga pokračuje předehrávkami 49. kola a my budeme společně sledovat reprízu loňského finále mezi týmy Bílí Tygři Liberec a HC Kometa Brno. Rozhodně si tedy nenechte ujít náš přenos a užijte si aktuální informace!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 3. Bakoš (P. Jelínek, Ševc), 27. Redenbach (Jašek, Lakatoš), 28. Ordoš (M. Kvapil, Bližňák), 41. Bakoš (L. Krenželok, Derner), 54. Jašek (J. Stránský, Pyrochta), 60. Ordoš (Lakatoš, Jašek) – 14. Zaťovič (Haščák, V. Němec), 20. Vondráček (L. Čermák)


    Bílí Tygři Liberec: Will (Janus) – Pyrochta, Ševc (C), Jánošík, Derner, Maier, Šmíd (A), Jan Bednář – Bakoš (A), P. Jelínek, L. Krenželok – Ordoš, Bližňák, M. Kvapil – Lakatoš, Redenbach, Jašek – J. Stránský, Vantuch, J. Vlach.
    HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – Barinka (A), O. Němec, J. Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec (A) – M. Erat, Hruška, R. Zohorna – Haščák, V. Němec, Zaťovič – H. Zohorna, Nahodil, T. Havránek – Vondráček (C), L. Čermák, Dočekal – P. Kratochvíl.

    Rozhodčí: Hradil, Pavlovič – Brejcha, Jelínek.

    Diváci: 3 864
    thejrc.org