Buffalo – NY Islanders 4:3 (kon.) | New Jersey – Calgary 2:3 (kon.) | Philadelphia – Montreal 5:3 (kon.)
Ottawa – Nashville 4:3 (po pr.) | Tampa – Vancouver 5:2 (kon.) | St. Louis – Colorado 6:1 (kon.)
Minnesota – Arizona 3:4 (po pr.) | Chicago – Dallas 2:4 (kon.) | San Jose – Vegas 3:5 (kon.)
konec
St. Louis Blues
6:1 (1:0, 4:1, 1:0)
Colorado Avalanche
Pátek 09.02.2018, 02:00 • Scottrade Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    COLORADO AVALANCHE

    Objeví se Laviny letos na jaře ve vyřazovacích bojích? Možné to je. Po loňské zpackané sezóně, která byla jednou z nejhorších v historii klubu, se Colorado zvedlo a usiluje o postup mezi nejlepší osmičku Západní konference. Nyní mu sice v Centrální divize patří až šesté místo, ale na páté Minnesota Wild do Denverští mají pouhé bod daleko. Navíc se jim v posledních utkáních docela dařilo. Minule na domácím ledě přehráli výsledkem 3:1 San Jose Sharks. Ještě předtím padli 0:3 proti Winnipeg Jets, ale na druhou stranu uspěli s Edmonton Oilers (4:3 po prodloužení). Avalanche potřebují do tabulky každý bod a s trocho nadsázky se dá říci, že jim už play-off začalo. Každý ztráta se teď bude počítat. Uspějí Laviny na horském kluzišti v St. Louis?

    Kanadské bodování Colorada vede jeho nejlepší střelec Nathan MacKinnon (24 + 37), následovaný Mikko Rantanenem (17 + 33) a Gabrielem Landskogem (19 + 21). Výbornou formu v posledních dnech a týdnech vykazuje brankář Jonathan Bernier.
     
    ST. LOUIS BLUES

    Už jsme si na to zvykli. Blues jsou tradičně dobrým týmem v základní části, ale jakmile přijde play-off, nastane problém. St. Louis dlouhá léta čeká na výrazný úspěch v boji o Stanley Cup. Mohlo by se dočkat letos? Zatím mu patří třetí místo Centrální divize, se ziskem 67 bodů. Zespodu se ale tlačí silní Dallas Stars, takže Bluesmani rozhodně nemohou polevit. St. Louis se navíc v tomto měsíci příliš nevedlo. Nejprve padlo 1:3 na ledě Boston Bruins, aby pak vydřelo těsné vítězství 1:0 nad Buffalem Sabres. Nedávná návštěva Minnesoty pro tým dopadla hrozivě. Blues od Wild dostali šest branek, k tomu na domácím kluzišti. A odnesli si porážku 2:6. Výhodou St. Louis je, že je v únoru nečeká tak náročný program, střídají venkovní zápasy domácími.

    Statistikám St. Louis panuje Brayden Schenn (21 + 30), kterého doplňují Vladimir Tarasenko (21 + 26), Jaden Schwartz (16 + 21) nebo Paul Stastny (11 + 25).
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu utkaly poměrně nedávno, na konci ledna. St. Louis Blues doma vyzvali Colorado Avalanche a zvítězili 3:1.
     
    Československá stopa v utkání

    Vladimír Sobotka (STL) (9 + 15)
    Dmitrij Jaškin (STL) (5 + 8)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat souboj dvou týmů z Centrální divize. Narazí na sebe dva tradiční soupeři, St. Louis Blues doma vyzvou Colorado Avalanche.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    St. Louis Blues: C. Hutton (Allen) – Gunnarsson, Pietrangelo, Bouwmeester, Parayko, Edmundson, Dunn – Steen, Stastny, Tarasenko – Schwartz, B. Schenn, Berglund – Jaškin, Sobotka, T. Thompson – Upshall, Brodziak, Barbašev.

    Colorado Avalanche: J. Bernier (Hammond) – Zadorov, E. Johnson, A. Lindholm, Barrie, Nemeth, Girard – Landeskog, Kerfoot, Rantanen – Compher, Jost, C. Wilson – Nieto, Söderberg, Comeau – G. Bourque, Toninato, Jakupov.

    Rozhodčí: Morton, Furlatt – Alphonso, Brisebois.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Začneme zhruba za deset minut.
     
    Už si jen poslechneme hymnu a vše bude připraveno k úvodnímu buly.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Proběhlo úvodní buly, ale moc dlouho se nehrálo. Domácí Schenn a hostující Landeskog shodili rukavice a pustili se do nečekané, ale o to drsnější bitky. Oba pochopitelně dostanou pětiminutové tresty za bitku. Zajímavý začátek.
     
    00:15
    Teď už se opravdu hraje. St. Louis chtělo založit úvodní akci jenže domácí pokus končí jen zakázaným uvolněním.
     
    00:35
    Gunnarson se vytočil s pukem za brankou a hledal Jaškina, zda nemá volnou hokejku. Český útočník byl ale obsazený. Přesto pak měl Jonathan Bernier první práci.
     
    01:15
    Zatím to vypadá spíše na vyčkávací taktiku. Ani jedna strana se nikam nežene a spíše se vyčkávat na to, kdo udělá chybu.
     
    01:34
    Nikita Zadorov zavezl touš kupředu. V akci mohl pokračovat Matt Nieto, jenže ten se nestačil protáhnout kolem dvojice bránících soupeřů.
     
    02:09
    Blues na hranici ofsajdu, ale přeci jen přechod do útoku zvládli. Se zakončením to bylo o něco horší. Vladimír Sobotka našel jen Bernierův beton.
     
    02:44
    Sledujeme delší pasáž bez přerušení, více toho využívají domácí, kteří jsou mnohem častěji v útočném pásmu.
     
    03:08
    Brodziak sice nahodil puk přes všechny čáry, ale ještě jej někdo tečoval, takže se nejednalo o zakázané uvolnění.
     
    03:30
    Stále hra pokračuje bez přerušení. Z levého kruhu měl dobře namířeno Schwartz, ten ale orazítkoval pouze boční konstrukci zařízení Avalanche.
     
    04:07
    Na druhé straně hrací plochy nahození Zadorova, to však nikam nevedlo. I když jsou k vidění střely na branku, žádná z nich není taková, aby měla potenciál gólmany ohrozit.
     
    04:50
    Girard vypálil bez přípravy, ale trefil jen hokejku Tarasenka. Ta ruskému útočníkovi vylétla z rukou, takže musel odjet vystřídat. Ještě stále rozhodčí nepoužili píšťalku.
     
    05:23
    Až nyní. St. Louis uspěchalo vyhození dopředu a je z toho jasné zakázané uvolnění.
     
    05:44
    Hodně se s pukem hraje ve středním pásmu. Ale jakmile se někdo dostane přes modrou čáru, hned je u něj obrana. Že bychom dnes sledovali utkání chudé na branky?
     
    06:13
    Bouwmeester nahodil puk ze středního pásma na branku, Bernier jej raději podržel. Nikdo teď nechce nic riskovat.
     
    06:13
    Následuje první komerční přestávka, za pár okamžiků ale budeme pokračovat.
     
    06:28
    Jeden z útočníků v modrém dresu dostával ideální nabídku mezi kruhy. Než si ale kotouč všiml, bylo pozdě. Z druhé vlnu už Bernier musel zasahovat, raději podržel puk a přerušil hru.
     
    07:15
    Pietrangelo se postaral o vyhození puku do středního pásma a vepředu zahrozil hbitý Tarasenko. Jeho střela bez přípravy však mířila jen na zadní mantinel.
     
    07:34
    Další pecka hned po buly, tu ale zblokoval Barbašev. Obrana Blues Huttonovi hodně usnadňuje práci, i díky ní zatím gólman St. Louis nemá tolik práce.
     
    08:05
    Bude se poprvé v zápase vylučovat, dvě minuty za hákování inkasuje hostující hokejista Dominic Toninato. A je tu tedy první větší šance pro jeden z týmů otevřít skóre.
     
    08:20
    Avalanche na nic nečekali, okamžitě po vyhraném buly kotouč vyhodili dopředu. Ale St. Louis se dokázalo velmi rychle vrátit zpátky před zařízení.
     
    08:41
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tohle byla hodně rychle využitá přesilovka. Nejdříve sice Colorado vyhodilo a osvobodilo se, ale Blues byli rychle zpátky v útočném pásmu. Střelu Jaden Schwartze ještě Jonathan Bernier v pohodě vyrazil před sebe. Když ale čekal mezi kruhy na dorážku BRAYDEN SCHENN, už to gólman Avalanche nestihl. Útočník St. Louis pověsil kotouč do horní poloviny klece. Během prvních deseti minut tak stihl už bitku a gól. A domácí využívají početní výhodu. Asistence: Jaden Schwartz, Vince Dunn.
    08:41 Brayden SCHENN - 1:0
     
    09:55
    Colorado se snaží oplácet stejnou mincí, ale zatím marně. Sotva se dostane s pukem do útoku, hned o něj přijde.
     
    10:10
    Na hranici středního pásma došlo ke srážce dvou hráčů. A málem z toho byla zase mela, rukavice shazoval Zadorov, oháněl se po něm Steen. Nejspíš padnou nějaké tresty.
     
    10:10
    Dvě minuty za hrubost dostává domácí Vladimir Tarasenko, takže Avalanche čeká také první přesilovka v zápase. Povede se jim vyrovnat?
     
    10:25
    I Blues začali početní nevýhodu dobře. Vyhodili kotouč přes všechny čáry a počkali na to, co předvede soupeř.
     
    11:20
    Už více než polovina trestu Vladimira Tarasenka je pryč a Colorado se stále k ničemu nedostalo. St. Louis třikrát po sobě v pohodě vyhodilo puk přes všechny čáry.
     
    11:51
    Kerfoot si hledal místo na levé straně ke střele. Také že ho našel, jenže následným pokusem zápěstím minul horní tyčku.
     
    12:11
    Vladimir Tarasenko je zpátky na ledové ploše. Laviny na rozdíl od svého soupeře nemohou být s úvodní přesilovkou vůbec spokojeny.
     
    12:35
    Výborný zákrok Huttona, proti kterému se postavil Comeau. Hostující hokejista byl ve výborné pozici, ale beton brankáře Blues překonat nedokázal.
     
    13:13
    Znovu se hraje dlouho bez přerušení, což oběma stranám očividně vyhovuje. Vysoké tempo nabízí více pohledných šancí a více práce pro gólmany.
     
    13:40
    Kerfoot to znovu zkusil odvážně, najel sám mezi tři hráče v modrém dresu. Ale nebylo moc překvapivé, že o puk přišel. Nikdo ze spoluhráčů mu nepomohl.
     
    14:13
    Avalanche potřebovali vystřídat. Takže jen nahodili puk dopředu a poslali do hry čerstvé síly.
     
    14:19
    Ještě jedna komerční přestávka v této části, pak už budeme pokračovat v jejím zbytku.
     
    14:34
    Už se znovu hraje. Dmitrij Jaškin zavezl puk po pravém mantinelu do útočného pásma. Potom chtěl sám zakončovat, jenže někdo mu zezadu pokus znemožnil.
     
    14:52
    Jakupov až moc spěchal do útočného pásma. Nevšiml si rozjetého spoluhráče na levé straně, takže se dostal do jasného postavení mimo hru.
     
    15:48
    Po minulé komerční přestávce tempo zápasu mírně opadlo. Oba celky si dávají záležet s rozehrávkou. Situaci mírně okořenil až Tarasenko, který nečekaně vypíchl puk soupeři.
     
    16:20
    Po Steenově střele zazvonila tyčka branky Jonathana Berniera. Teď měl ted gólman Avalanche také potřebnou porci štěstěny.
     
    16:48
    Colorado se snaží být aktivní, ale pravda je taková, že hraje častěji u své branky. Bernier měl další práci, naposledy byl nucen likvidovat nepříjemnou střelu Pietrangela.
     
    17:21
    A další pecka z dálky. Nyní nevytáhl hostující gólman zákrok, nýbrž se poskakující puk odrazil od zadního mantinelu. Potom už Colorado dokázalo aspoň vyhodit.
     
    17:44
    Hra přerušena, puk se od hokejky Vladimíra Sobotky odrazil do ochranné sítě.
     
    18:08
    Jaškin dlouho držel puk v pravém rohu. Když ho ale pak chtěl nahrát zpátky před brankoviště, nikdo další v modrém dresu se mi nenabídl.
     
    18:35
    Blues sice vyhodili skoro přes všechny čáry, ale tak šikovně, aby se nejednalo o zakázané uvolnění. Potom se ale ofsajdem provinili hostující hráči.
     
    19:04
    Začala poslední minuta první třetiny, puk má v lapačce Jonathan Bernier. Ten sice ještě mohl rozehrávat, ale radši nic neriskoval a přerušil hru.
     
    19:22
    Dunnovu ránu bez přípravy Bernier vyrazil do rohu, potom se postarala obrana Avalanche o vyhození. Nakonec je z toho ještě jedno buly na druhé straně hrací plochy.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou první třetinu utkání. Zatím jsme viděli jednu branku a také jednu bitku. Ještě v prvních deseti minutách otevřel skóre domácí Brayden Schenn. Na jeho trefu doposud nikdo jiný neodpověděl. Uvidíme, co nám přinese dalších dvacet minut. Rozhodně se ale nehraje v rukavičkách, sledujeme hokej plný důrazných soubojů.
     
    Střely na branku v první třetině

    St. Louis Blues: 13

    Colorado Avalanche: 8
     
    Blíží se začátek prostřední části. Dočkáme se v ní více než jedné branky?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Hned se do šance vrhl Mikko Rantanen, kterému chyběl jen kousek, aby po ledě dotlačil puk za Huttona. Ale tentokrát měl pro změnu štěstí domácí brankář.
     
    20:48
    Už hrají na druhé straně St. Louis Blues, tam ale Edmundson minul branku pokusem bez přípravy. Je samozřejmě dobře, že to oba celky od začátku třetiny zkoušejí vepředu.
     
    21:17
    Střelu Nieta Hutton přizvedl vyrážečkou do ochranné sítě. Vhazovat se bude před brankou domácího výběru.
     
    21:36
    Vladimír Sobotka posílal puk Brodziakovi před brankoviště. Udělal to moc pěkně, druhého jmenovaného ale Bernier výborně zastavil. Zatím na obou stranách drží své týmy gólmani.
     
    21:55
    Střela Comphera z dálky prosvištěla kolem. klece. Sama o sobě nebezpečná nebyla, ale kdyby ji někdo tečoval, mohlo to být mnohem zajímavější.
     
    22:25
    Tentokrát zazvonila tyčka domácího zařízení, ale Hutton si dal pozor, aby puk nezapadl do sítě.
     
    22:50
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Vladimír Sobotka dnes předvedl v útočném pásmu už hodně pěkných akcí a nahrávek. Teď ale nebude trenéry pochválen. Když totiž vyvážel puk z obranného pásma, nedal si pozor a soupeř jej obral o kotouč. Byl to GABRIEL BOURQUE, kdo pak mířil samotný na Cartera Huttona. A nezaváhal. Ukázkově pověsil puk pod horní tyčku. Máme tedy docela brzy srovnáno a začínáme výsledkově od začátku. Bez asistence.
    22:50 Gabriel BOURQUE - 1:1
     
    23:48
    Domácí se hned snaží odpovědět. Parayko nadvakrát dorážel na brankovišti, jenže na pohotového Jonathana Berniera si nepřišel.
     
    24:17
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Jenže Colorado se z vyrovnaného stavu moc dlouho neradovalo. IVAN BARBAŠEV překvapil všechny, možná i sám sebe, když u levého mantinelu v útočném pásmu nabral puk na hokejku a zkusil do něj plácnout. Puk si to pak zamířil do ramena Jonathana Berniera, od něj přímo pod horní tyčku branky Colorada Avalanche. Nešťastná chvíle pro domácí, ale Blues znovu vedou. Asistence: Colton Parayko, Scottie Upshall.
    24:17 Ivan BARBAŠEV - 2:1
     
    25:05
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Povedené okamžiky St. Louis Blues pokračují. Sotva domácí oslavili jednu branku, je na světě další. Nahození Patrika Berglunda mezi kruhy si ukázkově našel BRAYDEN SCHENN. Útočník Bluesmanů zasáhl kotouč ze vzduchu a překvapil tím Jonathana Berniera. Schenn dnes prožívá hodně zajímavý večer. Ještě nejsme ani v polovině duelu a už má ve statistikách dva přesné zásahy a bitku. Asistence: Patrik Berglund.
    25:05 Brayden SCHENN - 3:1
     
    25:05
    Střídání v týmu Colorado Avalanche: ze hřiště odchází Jonathan Bernier, přichází Semjon Varlamov.
     
    25:34
    Po domácí ofsajdu sledujeme přerušenou hru, bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    26:04
    Blues teď ale mají také obrannou práci. Vše nakonec řešil zákrokem lapačkou Carter Hutton. Pokračovat budeme za chvíli, po konci komerční přestávky.
     
    26:20
    Avalanche jsou v útočném pásmu, jejich pokusy ale létají mimo. Hutton vyrazil puk do pravého rohu, o zbytek už se postarala jeho obrana.
     
    26:54
    Hosté opět rychle rozehrávali přes střední pásmo, to se jim vyplatilo. Od jednoho z útočníků Colorada přišla střela. Tu si však Hutton našel vyrážečkou.
     
    27:38
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Ani výměna brankářů Coloradu nepomohla, domácí palba pokračuje směle dál. Nejdříve sice útočili Avalanche, jenže neúspěšně. A pak na druhou stranu vyrazili Blues. Steen poslal z levé strany pěknou nahrávku mezi kruhy, přičemž trefil brusli spoluhráče. Kotouč se pak odrazil přímo ke hráči jménem KYLE BRODZIAK, jenž nezaváhal a z první překonal Semjona Varlamova. Asistence: Alexander Steen, Vince Dunn.
    27:38 Kyle BRODZIAK - 4:1
     
    29:18
    Sledovali jsme delší pasáž bez přerušení. Až do chvíle, než domácí zbytečně vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    29:55
    Stále platí, že jsou Blues aktivnější. Teď se sice nedostávají tak často ke střelám, ale drží se kolem klece Semjona Varlamova.
     
    30:41
    Toninato ve středním pásmu hledal spoluhráče v bílém dresu, ale nikdo se mu nenabídl. A tak potom mohli znovu hrát Bluesmani. Sobotka jen ta tak minu horní tyčku.
     
    31:00
    Hosté si zahrají početní výhodu. Domácí Tage Thompson dostává dvě minuty za hákování a bude doufat, že jeho spoluhráči oslabení zvládnou.
     
    31:18
    Blues začali oslabení velmi dobře. Hned co se dostali na puk v obranném pásmu, vyhodili a ušetřili v početní nevýhodě drahocenné vteřiny.
     
    31:49
    Söderberg chystal puk pro Kerfoota, mladík v dresu Avalanche ale nevystřelil ideálně. Pak už z toho bylo jen další hostující vyhození.
     
    32:20
    Vladimír Sobotka a jeho dobrá práce na oslabení. Český útočník si chvilku povozil puk na hokejce, teprve potom jej vyhodil dopředu.
     
    32:50
    Po nahrávce Landeskoga krásně zakončoval Jost. Ale Hutton si střelu pohlídal zákrokem vyrážečkou. Domácí početní nevýhoda bude co nevidět u konce.
     
    33:24
    St. Louis Blues jsou kompletní a Colorado tedy nevyužilo ani další přesilovku. Ještě ale zůstává v útočném pásmu, nahozením z dálky to zkoušel Rantanen.
     
    34:28
    Na závěr druhé třetiny se moc nepřerušuje. Pietrangelo nabral puk na hůl mezi kruhy a zakončoval bez větší přípravy. V tutové šanci ale minul.
     
    35:01
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Napoprvé se neprosadil, napodruhé už ano. Obránce domácího tým ALEX PIETRANGELO dostal ukázkovou nahrávku na hrot levého kruhu, odkud vyslal pecku bez přípravy. Gólman Avalanche Semjon Varlamov se nestačil přesunout ke své pravé tyči a znovu inkasuje. Tohle už je čtvrtá inkasovaná branka Colorada ve druhé třetině, náskok Blues se opět rozšiřuje. Zvednou se ještě Laviny? Asistence: Vince Dunn, Paul Stastny.
    35:01 Alex PIETRANGELO - 5:1
     
    35:39
    Ještě jedna komerční pauza v tomto dějství, po jejím konci budeme pokračovat.
     
    36:15
    Už se znovu hraje, ale po páté brance domácích tempo mírně opadlo. Bouwmeester to zkoušel bez přípravy, jenže trefil pouze bránícího hráče před sebou.
     
    36:48
    Také v dalším střídání se snažil prosadit Pietrangelo, avšak minul. Potom ještě do šance sjížděl Vladimir Tarasenko, ten taktéž o kousek netrefil zařízení.
     
    37:18
    Colorado působí ve druhé třetině hodně odevzdaně. Pomineme-li přesilovku, prakticky se nedostává do šancí a Carter Hutton má dostatek klidu.
     
    37:57
    Thompson se vydal na útočný výlet podél pravého mantinelu, také nakonec sám vypálil. Moc mu nechybělo, aby poslal kotouč někam k tyči.
     
    38:15
    Po delší době práce pro Cartera Huttona. Ten si puk rád pochoval v lapačce, pak přerušil hru.
     
    38:45
    Alex Pietrangelo dal pátou branku Blues, teď ale musí pykat. Rozhodčí mu udělují dvě minuty za držení protihráče. Šance pro Avalanche, jak se ještě vrátit do zápasu.
     
    39:05
    Rozběhla se poslední minuta prostředního dějství. Compher zkoušel hledal Rantanena na modré čáře, finský mladík ale neměl dostatek času na střelu.
     
    39:31
    Paul Stastny se výborně postaral o vyhození kotouče. Zdá se, že další branky v této dvacetiminutovce neuvidíme.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Jsme na konci prostřední části. Ta dopadla jednoznačně lépe pro St. Louis Blues, kteří ji vyhráli 4:1 a celkem vedou už o čtyři branky. Colorado sice bude hrát na startu poslední periody zbytek přesilovky, ale jinak to bude mít hodně těžké, pokud chce s výsledkem ještě něco udělat. Ale nechme se překvapit.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    St. Louis Blues: 24

    Colorado Avalanche: 15
     
    Za chvíli odstartuje třetí třetina zápasu. Dokážou hosté ještě s výsledkem něco udělat, nebo si Blues náskok v klidu pohlídají?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Jako první se ve třetí třetině do akce vrhli Blues. Puk doletěl k brance Varlamova, a ten okamžitě přerušil hru. Bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    40:24
    Colorado to zkoušelo protiútokem, jenže zatím neúspěšně. Dále než na modrou útočnou čáru hosté nedojeli.
     
    40:50
    St. Louis Blues jsou v plném počtu, zvládli také další oslabení zápasu. Nyní se hokejisté v modrých dresech mohou opět soustředit na útočné akce.
     
    41:24
    Patrik Berglund hledal prostor, kudy dostat puk aspoň do středního pásma. Ale nenašel ho, místo toho hráli ještě Avalanche. I když bez zakončení.
     
    41:51
    Podle očekávání se zatím hraje v rychlém tempu a bez přerušování hry. Hlavně Blues za současného stavu nemají důvod riskovat.
     
    42:24
    Hutton musel dávat pozor, šla na něho pecka z dálky. Poslal ji Johnson. Ten ale nebyl vůbec přesný, napálil pouze mantinel za svatyní.
     
    42:44
    Na druhé straně Varlamov řešil problémy, které pro něj připravil Ivan Barbašev. Také hokejista Blues se ale neprosadil, protože mířil hodně nepřesně.
     
    43:03
    Zakázané uvolnění domácího výběru. Teď Blues hodně uspěchali nahození přes celé kluziště.
     
    43:35
    Barbašev sice ztratil puk ve středním pásmu, ale jeho tým to moc mrzet nemuselo. O chvíli později totiž chyboval také hostující Gabriel Landeskog, jenž se sám připravil o šanci.
     
    44:18
    Avalanche jen vyhodili puk k zadnímu mantinelu a odjeli vystřídat. Zatím to nevypadá, že bychom měli sledovat závěrečné drama.
     
    44:40
    Nemeth před svou brankou ztratil puk a málem z toho byly velké potíže pro Laviny. Hostující hráč měl štěstí, že si jeho chyby zrovna nikdo v modré trikotu nevšiml.
     
    45:28
    Thompson neměl nikoho najetého vepředu, a tak jen nahodil puk k zadnímu mantinelu. Sledujeme zatím nejméně atraktivní pasáž tohoto duelu.
     
    46:00
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Neštěstí pro Colorado pokračuje. St. Louis sice dlouho nebylo v útočném pásmu a nevystřelilo na branku. Ale jakmile se tam přesunulo, hned skóruje. Jay Bouwmeester vyslal pecku od modré čáry a Semjon Varlamov nezvládl udržet puk. Čehož využil dorážející PAUL STASTNY, který usměrnil poskakující kotouč za soupeřova gólmana. Vypadá to, že domácí dnešní duel už opravdu dohrají v klidu. Asistence: Jay Bouwmeester, Carl Gunnarsson.
    46:00 Paul STASTNY - 6:1
     
    46:20
    St. Louis Blues budou hrát oslabení, protože Jay Bouwmeester dostává od sudích menší trest za vysokou hůl.
     
    46:50
    Domácím fanouškům se to moc nelíbí, ale rozhodčí odpískali postavení mimo hru. Vhazovat se bude znovu, stejně jako před pár okamžiky, ve středním pásmu.
     
    46:50
    Počet hráčů na ledě se srovná. Hostující Samuel Girard dostává dvě minuty za nedovolené bránění a musí se tedy odebrat na trestnou lavici.
     
    48:19
    Semjon Varlamov si musel pohlídat střelu z dálky, zvládl to v pohodě. Musel při tom hodně rychle máchnout lapačkou.
     
    48:31
    Bouwmeester je zpátky na ledě. Takže Bluesmani si teď užijí početní výhodu, i když bude trvat jen velmi krátce. Domácí se samozřejmě nemají moc kam hnát.
     
    49:05
    Opět se hraje v plném počtu. Už skoro polovina třetí třetiny je pryč. Blues vyhodili na zakázané uvolnění, jelikož si při kombinaci přes střední pásmo moc nerozuměli.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:34
    Po delší době šance Colorada. Girard zkoušel střílet od modré čáry. Jenže místo aby poslal puk na branku, trefil jen prvního bránícího hráče před sebou.
     
    50:15
    Blues už se vyloženě nikam netlačí. Jakmile mají ve středním pásmu puk na hokejkách, jen jej posunují co nejvíce do bezpečí.
     
    50:50
    Jay Bouwmeester a jeho dobrá obranná práce, když zabránil šanci hned dvou soupeřů. Pak ale i přesto pálil z dálky hostující obránce Nemeth.
     
    51:21
    Odvážně se směrem k Huttonovi hnal Mikko Rantanen. Ten ale spíše potřeboval, aby ho ještě v akci někdo podpořil. Sám zakončit nedokázal.
     
    52:00
    Schenn dostal nahrávku od Schwartze na modro čáru, ale nikam se nehnal. Raději počkal, až mu na stejnou úroveň sjedou také ostatní spoluhráči.
     
    52:35
    Střelu Pietrangela Varlamov vyrazil jen tak tak před sebe. Ruský brankář měl pak štěstí, že nikdo nečekal na dorážku. Jinak by nejspíš znovu inkasoval.
     
    53:06
    Už se hraje pořádně dlouho bez přerušení, čehož Blues využívají k dalšímu vyhazování kotoučů. Z herního projevu na ledě je znát, že už se utkání spíše dohrává.
     
    53:38
    Až nyní přerušená hra, puk skončil sražený za mantinelem. Budeme sledovat komerční přestávku a po jejím konci vhazování ve středním pásmu.
     
    54:02
    Colorado je po další době zpátky v útočném pásmu. Jost se snažil prodrat od levého mantinelu do zakončení, ale dvojice soupeřů mu to důrazně znemožnila.
     
    54:35
    Nikita tak dlouho kličkoval za brankou soupeře a na levém kruhu, až mu Brayden Schenn puk z hokejky vypíchl. Carter Hutton dlouho čeká na těžší zákrok.
     
    55:08
    Kerfoot vyhodil puk směrem do středního pásma, avšak i on trefil jen hokejku soupeře. A hned z toho Jaden Schwartz zkusil něco vytvořit.
     
    55:27
    Postavení mimo hru v podání Colorado Avalanche. Čeká nás poslední komerční pauza duelu.
     
    56:01
    Blues pro sebe získali útočné pásmo a znovu jsou nebezpeční. Před brankovištěm se nabízel osamocený Tarasenko, ten ale minul a nedokázal překonat Varlamova.
     
    56:35
    Avalanche mají ponechanou výhodu, ještě je na závěr zápasu čeká přesilová hra.
     
    56:48
    Teď už se přerušilo. Colorado půjde do přesilovky, protože dvě minuty za hákování dostává Carl Gunnarsson. Už se ale jedná spíše o symbolický trest, na dělbě bodů nic nezmění.
     
    57:12
    Blues se navíc velmi rychle osvobozují vyhozením přes všechny čáry. Početní výhody dnes mimochodem zvládají opravdu dobře.
     
    57:55
    Polovina z trestu Gunnarssona už je pryč a hosté se stále k ničemu nedostali. Tyson Barrie sice nahazoval puk na branku, jeho pokus ale zastavil Hutton.
     
    58:22
    Od některého z hostujících hráčů se puk odrazil do ochranné sítě. Vhazování proběhne ve středním pásmu, to už se nám blíží konec utkání.
     
    58:49
    St. Louis Blues jsou kompletní a ubránili i pravděpodobně poslední oslabení v zápase. Navíc jim to nevzalo ani moc sil.
     
    59:15
    Rozběhla se poslední minuta základní hrací doby a také poslední minuta celého utkání. V útočném pásmu zůstávají Avalanche, jenže beze střely.
     
    59:45
    Na druhou stranu ještě vyrazil Jaškin, ale ani on už nikam spěchat nebude.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou zajímavé, ale popravdě ne příliš napínavé utkání. Na první gól domácích Colorado ještě stačilo reagovat, když ve druhé třetině srovnalo na 1:1. Pak ale přišel hostující propadák. Blues dali před druhým odchodem do kabin čtyři rychlé branky, prakticky během pár minut duel rozhodli. Ve třetí třetině se už spíše dohrávalo. Přesto ještě St. Louis zaznamenalo šestou trefu, puk do sítě dopravil Paul Stastny. Nutno říci, že Blues vítězí zaslouženě, většinu duelu měli více ze hry. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký začátek víkendu.
     
    Střely na branku v zápase

    St. Louis Blues: 31

    Colorado Avalanche: 24
     
    Československá stopa v utkání

    Vladimír Sobotka (STL) (0 + 0, 0 střel na branku čas na ledě 15:46)
    Dmitrij Jaškin (STL) (0 + 0, 2 střely na branku, čas na ledě 14:24)
     
    Tři hvězdy utkání

    Brayden Schenn (STL) (2 + 0)
    Vince Dunn (STL) (0 + 3)
    Ivan Barbašev (STL) (1 + 0) (04:44:20)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 9. B. Schenn (Schwartz, Dunn), 25. Barbašev (Parayko, Upshall), 26. B. Schenn (Berglund), 28. Brodziak (Steen, Dunn), 36. Pietrangelo (Dunn, Stastny), 46. Stastny (Bouwmeester, Gunnarsson) – 23. G. Bourque


    St. Louis Blues: C. Hutton (Allen) – Gunnarsson, Pietrangelo, Bouwmeester, Parayko, Edmundson, Dunn – Steen, Stastny, Tarasenko – Schwartz, B. Schenn, Berglund – Jaškin, Sobotka, T. Thompson – Upshall, Brodziak, Barbašev.
    Colorado Avalanche: J. Bernier (26. Varlamov) – Zadorov, E. Johnson, A. Lindholm, Barrie, Nemeth, Girard – Landeskog, Kerfoot, Rantanen – Compher, Jost, C. Wilson – Nieto, Söderberg, Comeau – G. Bourque, Toninato, Jakupov.

    Rozhodčí: Morton, Furlatt – Alphonso, Brisebois

    Diváci: 18 951
    thejrc.org