Buffalo – NY Islanders 4:3 (kon.) | New Jersey – Calgary 2:3 (kon.) | Philadelphia – Montreal 5:3 (kon.)
Ottawa – Nashville 4:3 (po pr.) | Tampa – Vancouver 5:2 (kon.) | St. Louis – Colorado 6:1 (kon.)
Minnesota – Arizona 3:4 (po pr.) | Chicago – Dallas 2:4 (kon.) | San Jose – Vegas 3:5 (kon.)
konec
St. Louis Blues
6:1 (1:0, 4:1, 1:0)
Colorado Avalanche
Pátek 09.02.2018, 02:00 • Scottrade Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Brayden Schenn (STL) (2 + 0)
    Vince Dunn (STL) (0 + 3)
    Ivan Barbašev (STL) (1 + 0) (04:44:20)
     
    Československá stopa v utkání

    Vladimír Sobotka (STL) (0 + 0, 0 střel na branku čas na ledě 15:46)
    Dmitrij Jaškin (STL) (0 + 0, 2 střely na branku, čas na ledě 14:24)
     
    Střely na branku v zápase

    St. Louis Blues: 31

    Colorado Avalanche: 24
     
    Máme za sebou zajímavé, ale popravdě ne příliš napínavé utkání. Na první gól domácích Colorado ještě stačilo reagovat, když ve druhé třetině srovnalo na 1:1. Pak ale přišel hostující propadák. Blues dali před druhým odchodem do kabin čtyři rychlé branky, prakticky během pár minut duel rozhodli. Ve třetí třetině se už spíše dohrávalo. Přesto ještě St. Louis zaznamenalo šestou trefu, puk do sítě dopravil Paul Stastny. Nutno říci, že Blues vítězí zaslouženě, většinu duelu měli více ze hry. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký začátek víkendu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Na druhou stranu ještě vyrazil Jaškin, ale ani on už nikam spěchat nebude.
     
    59:15
    Rozběhla se poslední minuta základní hrací doby a také poslední minuta celého utkání. V útočném pásmu zůstávají Avalanche, jenže beze střely.
     
    58:49
    St. Louis Blues jsou kompletní a ubránili i pravděpodobně poslední oslabení v zápase. Navíc jim to nevzalo ani moc sil.
     
    58:22
    Od některého z hostujících hráčů se puk odrazil do ochranné sítě. Vhazování proběhne ve středním pásmu, to už se nám blíží konec utkání.
     
    57:55
    Polovina z trestu Gunnarssona už je pryč a hosté se stále k ničemu nedostali. Tyson Barrie sice nahazoval puk na branku, jeho pokus ale zastavil Hutton.
     
    57:12
    Blues se navíc velmi rychle osvobozují vyhozením přes všechny čáry. Početní výhody dnes mimochodem zvládají opravdu dobře.
     
    56:48
    Teď už se přerušilo. Colorado půjde do přesilovky, protože dvě minuty za hákování dostává Carl Gunnarsson. Už se ale jedná spíše o symbolický trest, na dělbě bodů nic nezmění.
     
    56:35
    Avalanche mají ponechanou výhodu, ještě je na závěr zápasu čeká přesilová hra.
     
    56:01
    Blues pro sebe získali útočné pásmo a znovu jsou nebezpeční. Před brankovištěm se nabízel osamocený Tarasenko, ten ale minul a nedokázal překonat Varlamova.
     
    55:27
    Postavení mimo hru v podání Colorado Avalanche. Čeká nás poslední komerční pauza duelu.
     
    55:08
    Kerfoot vyhodil puk směrem do středního pásma, avšak i on trefil jen hokejku soupeře. A hned z toho Jaden Schwartz zkusil něco vytvořit.
     
    54:35
    Nikita tak dlouho kličkoval za brankou soupeře a na levém kruhu, až mu Brayden Schenn puk z hokejky vypíchl. Carter Hutton dlouho čeká na těžší zákrok.
     
    54:02
    Colorado je po další době zpátky v útočném pásmu. Jost se snažil prodrat od levého mantinelu do zakončení, ale dvojice soupeřů mu to důrazně znemožnila.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 9. B. Schenn (Schwartz, Dunn), 25. Barbašev (Parayko, Upshall), 26. B. Schenn (Berglund), 28. Brodziak (Steen, Dunn), 36. Pietrangelo (Dunn, Stastny), 46. Stastny (Bouwmeester, Gunnarsson) – 23. G. Bourque


    St. Louis Blues: C. Hutton (Allen) – Gunnarsson, Pietrangelo, Bouwmeester, Parayko, Edmundson, Dunn – Steen, Stastny, Tarasenko – Schwartz, B. Schenn, Berglund – Jaškin, Sobotka, T. Thompson – Upshall, Brodziak, Barbašev.
    Colorado Avalanche: J. Bernier (26. Varlamov) – Zadorov, E. Johnson, A. Lindholm, Barrie, Nemeth, Girard – Landeskog, Kerfoot, Rantanen – Compher, Jost, C. Wilson – Nieto, Söderberg, Comeau – G. Bourque, Toninato, Jakupov.

    Rozhodčí: Morton, Furlatt – Alphonso, Brisebois

    Diváci: 18 951
    thejrc.org