Tottenham – Arsenal 1:0 (kon.) | Everton – Crystal Palace 3:1 (kon.) | Stoke – Brighton 1:1 (kon.)
Swansea – Burnley 1:0 (kon.) | West Ham – Watford 2:0 (kon.) | Manchester City – Leicester 5:1 (kon.)
konec
Manchester City
5:1 (1:1)
Leicester City
Sobota 10.02.2018, 18:30 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou. (20:31:27)
     
    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 6:0. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:12.
     
    Příjemná zpráva pro hosty, především pak pro Kaspera Schmeichela, dnešní utkání je u konce! Manchester City pouze potvrdil svou letošní dominanci a rozstřílel Leicester 5:1. Do vedení se domácí dostali už ve třetí minutě, když se po De Bruyneho pasu prosadil Raheem Sterling. Lišky se postupem času začaly favorizovanému soupeři vyrovnávat a za svou zvýšenou aktivitu byli odměněni vyrovnávací brankou, o kterou se postaral Jamie Vardy. Po přestávce ale Etihad Stadium vidělo one-man show v podání Sergia Agüera, jenž dánského gólmana v barvách Foxes překonal hned čtyřikrát, na dva z jeho gólů nahrával znovu fantastický Kevin De Bruyne.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Kdo by si byl po prvním poločase pomyslel, že Manchester dnes nad Liškami zvítězí takto jednoznačně. V prvních pětačtyřiceti minutách Leicester svému soupeři vzdoroval, po přestávce ale Sky Blues naprosto dominovali a pouze potvrdili svou neskutečnou fazónu.
     
    90+1
    Nastavovat se budou tři minuty.
    90. Sergio AGÜERO - 5:1
     
    90
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Tak tohle už je debakl, Manchester City v samotném závěru přidává pátou branku a obrana hostí je zralá na ručník! Míč na útočnou polovinu zatáhl mladičký Foden, který poté nalezl kousek za šestnáctkou číhajícího SERGIA AGÜERA. Argentinský zabiják se nijak nerozmýšlel a parádní ranou, po které se balon do sítě odrazil od horní tyče, počtvrté v tomto duelu překonal Schmeichela.
     
    90
    Utkání už se pouze dohrává. Claude Puel určitě doufal, že s příchodem Mahreze a Iheanacha se ofenzivní hra jeho svěřenců zvedne, opak je ale pravdou, ani jeden ze dvou zmíněných hráčů není na place vidět.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Harry Maguire (Leicester City).
     
    87
    Riyad Mahrez místo očekávaného centru nahrával Albrightonovi. Až od něj přilétla do pokutového území nabídka pro spoluhráče, těm ale vypálil rybník vybíhající a přesně vyskočivší Ederson.
     
    86
    Kelechi Iheanacho si u postranní lajny v souboji s Bernardem Silvou došel pro faul, následovat tak bude standardní situace Leicesteru. Zaznamenají hosté druhou branku v tomto zápase?
     
    85
    Bernardo Silva odcentroval přes marně se natahujícího Fuchse, o hlavičku se snažící Sergio Agüero si ale tentokráte nepohlídal vlastní postavení a byl přistižen v jasném ofsajdu.
     
    84
    Na De Bruyneho centr si naběhl Sergio Agüero, jenž jej asi ne úplně chtěně ještě prodlužoval za sebe. Jeho nepovedený pokus o zakončení se nakonec stal zajímavou přihrávkou pro Gündoğana, ten ale mířil pouze do připraveného Schmeichela.
     
    83
    Jamie Vardy s Aymericem Laportem si vysvětlovali některou z předchozích situací, jejich povídání nakonec vyústilo v drobnou strkanici. Sudí byl tentokráte nekompromisní a oběma aktérům udělil žlutou kartu.
     
    82
    Wilfred Ndidi ztratil míč na polovině hřiště a poté naháněl kupředu upalujícího Agüera. Nakonec byl úspěšný, počínal si ale na hranici fotbalových pravidel, domácí se tedy dožadovali odpískání faulu, sudí ale nechal hru plynout.
     
    81
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Nicolás Otamendi, přichází John Stones.
     
    80
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Fernandinho, přichází Philip Foden.
     
    79
    Jamie Vardy ještě nehodlá nic vzdát. Nyní se anglický útočník střemhlav vrhl směrem k brance soupeře a v souboji s Laportem vybojoval alespoň standardní situaci, z ní ale Lišky nedokázaly nic kloudného vytěžit.
    77. Sergio AGÜERO - 4:1
     
    77
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Nyní už můžeme s definitivní jistotou říci, že Manchester City zvítězí i v dnešním utkání, necelých deset minut před koncem totiž vede už 4:1. Kasper Schmeichel dnes nepůsobí vůbec jistě a potvrdil to i nyní, když ukázkově namazal SERGIU AGÜEROVI. Argentinský kanonýr prokázal zabijácký instinkt, když vybíhajícího brankáře soupeře chladnokrevně přeloboval, a zkompletoval tak hattrick.
     
    77
    Po další akci Bernarda Silvy přišla přihrávka na Sergia Agüera, do jehož přízemní rány stačil vložit nohu Harry Maguire, od kterého se kulatý nesmysl odrazil za brankovou čáru. Následovat tak bude rohový kop.
     
    76
    Tohle byla paráda. Bernardo Silva se fantasticky zbavil napadajícího Fuchse, hostující kapitán se ale nechtěl vzdát jen tak lacino a díky dobrému obrannému skluzu nakonec přeci jen získal míč zpět do své moci.
     
    75
    Do konce základní hrací doby zbývá posledních patnáct minut a vše nasvědčuje tomu, že Manchester dokráčí k dalšímu tříbodovému zisku. Závěrečný tlak ze strany Leicesteru zatím stále ne a ne přijít.
     
    74
    Po Gündoğanově faulu na unikajícího Riyada Mahreze měli Foxes k dispozici standardní situaci z poměrně zajímavé vzdálenosti. Volba exekuce nakonec padla na Marca Albrighton, po jehož centru pálil Maguire, trefil ale pouze boční síť.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Ilkay Gündoğan (Manchester City).
     
    72
    Bernardo Silva naznačil střelu, a zbavil se tak Christiana Fuchse. Poté si portugalský šikula nachystal míč na silnější levačku a kroutil balon na zadní tyč, naštěstí pro hosty ale o pár decimetrů minul.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Onyinye Wilfred Ndidi (Leicester City).
     
    70
    Domácí si občas neodpustí velice laxní přístup při rozehrávce, špatnou zpětnou přihrávkou se nyní prezentoval Gündoğan, načež se kupředu hnal Jamie Vardy, proti přesile toho ale příliš nezmohl.
     
    69
    Pep Guardiola si může oddechnout, Sergio Agüero se po krátkém ošetření za postranní lajnou vrací zpět na hrací plochu. Bývalému kouči Barcelony musel spadnout kámen ze srdce, na marodce se totiž momentálně nachází další dva klíčoví ofenzivní hráči Citizens, Gabriel Jesus a Leroy Sané.
     
    68
    Hra se musí na pár okamžiků přerušit, na trávníku totiž po souboji s Fuchsem zůstává ležet Sergio Agüero. Opakovaný záběr ale ukázal, že argentinský kanonýr si ublížil sám, když si při pádu nepříjemně zkroutil zápěstí.
     
    67
    Aleksandar Dragović si při rozehrávce počínal velmi nepřesně, když doslova namazal De Bruyenmu. Ten roztáhl hru směrem k Raheemu Sterlingovi, po jehož nabídce vysoko nad branku mířil Sergio Agüero.
     
    66
    Sterling udržel na zádech nepříjemně dotírajícího veterána Simpsona, poté zvedl hlavu a přenesl hru k Fernandinhovi. Ten chytrým způsobem nalezl Agüera, jenž z ostrého úhlu zkusil zkompletovat hattrick, tentokráte měl ale mířidla pořádně vychýlená.
     
    65
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Olexandr Zinčenko, přichází Danilo.
     
    64
    Citizens už se nikam bezhlavě hnát nebudou, naopak Foxes by měli, pokud chtějí s vývojem utkání ještě něco udělat, začít aktivněji napadat a trochu otevřít hru.
     
    62
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Ben Chilwell, přichází Kelechi Iheanacho.
     
    62
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Fousseni Diabaté, přichází Riyad Mahrez.
     
    61
    Na druhé straně byla Chilwellova dalekonosná střela zablokována na rohový kop, z nějž ale hosté opět nevytěžili zhola nic. Přetažený centr směřoval k vytáhlému Dragovićovi, ve vzduchu ale výtečně zafungoval Laporte.
     
    60
    Citizens nyní kombinovali v bezprostřední blízkosti Edersonovy pokladnice, Agüero se ale s míčem pomazlil o chvíli déle než bylo potřeba, čehož dokázal využít Harry Maguire.
     
    59
    Stejná situace byla k vidění i na opačném konci hrací plochy, ovšem s tím rozdílem, že domácí se po rohovém kopu dostali k zakončení. Jmenovitě to byl Nicolás Otamendi, kdo hlavičkoval ze zajímavé pozice, jeho pokus ale nebyl přesný.
     
    58
    Konečně o sobě směrem kupředu ve druhém poločase dali vědět i hosté. Marc Albrighton pro ně vybojoval rohový kop, jehož rozehrávky se o chvíli později také ujal, obrana Manchesteru City v čele s Edersonem ale zapracovala bezchybně.
     
    57
    Kevin De Bruyne, který v dnešním mači zaznamenal už neuvěřitelné tři gólové přihrávky, se nyní protáhl okolo Simpsona, zkušený obránce ale jeho pokus o centr na poslední chvíli stačil zablokovat naraženou pravou nohou.
     
    56
    Claude Puel reaguje na nepříznivě se vyvíjející skóre a posílá rozcvičovat dvě ofenzivní esa, která má na střídačce. Je dost možné, že na hřiště se v blízké době podívají Riyad Mahrez a Kelechi Iheanacho.
     
    55
    Pokud je nepotká žádný herní výpadek, tak si troufám říci, že při momentální neuvěřitelné formě a herní pohodě si fotbalisté Manchesteru dvoubrankový náskok už bez problémů pohlídají.
    53. Sergio AGÜERO - 3:1
     
    53
    Manchester City právě vstřelil branku!
    V prvním poločase Lišky favorizovanému soupeři ještě vzdorovaly, začátek toho druhého ale naprosto nezvládají a znovu inkasují. Po Schmeichelově nepovedeném odkopu se míče ujal De Bruyne, který opět vyslal do gólové příležitosti SERGIA AGÜERA. Argentinský kanonýr se znovu nemýlil a tvrdou ranou prostřelil hostujícího brankáře, jenž si tento gól za rámeček rozhodně nedá.
     
    52
    Rychlonohý Raheem Sterling naznačil střelu, díky čemuž se v šestnáctce zbavil hned dvou protivníků. Ideální moment pro střelu ale anglický záložník prováhal, načež se pokoušel alespoň vymodlit penaltu, pádu po kontaktu s Albrightonem ale hodně přidal.
     
    51
    Domácí tak měli k dispozici standardní situaci, kterou rozehráli na krátko. Silva nahrával De Bruynemu, jenž předvedl ochozům parádní technickou finesu při zpracování, poté ale narazil na připraveného Dannyho Simpsona.
     
    50
    Fousseni Diabaté se pokoušel prosadit samostatně, ukousl si ale až příliš velké sousto, protože si míč navedl hned mezi trojici pozorně bránících protivníků Rodící se protiakci Manchesteru zastavil Maguire jen za cenu faulu na Agüera.
    48. Sergio AGÜERO - 2:1
     
    48
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Sky Blues navazují na to, co předvedli na začátku zápasu, a také vstup do druhého poločasu zvládají naprosto fantasticky! Lví podíl na druhé brance domácího týmu opět měl Kevin De Bruyne, který si narazil se Sterlingem a poté jako na zlatém podnose naservíroval gól pro SERGIA AGÜERA, s jehož ranou už nemohl Schmeichel nic dělat.
     
    48
    Jako první o sobě směrem vpřed daly vědět Lišky. Matty James se ukázkově zbavil napadajícího De Bruyneho a poté vyslal na zteč Jamieho Vardyho, ten ale svůj náběh za obranu soupeře tentokráte nenačasoval ideálně.
     
    47
    Druhý poločas právě odstartoval, rozehrávky se tentokráte ujali hostující fotbalisté, kteří budou ve zbytku utkání hrát v klasickém rozestavení se čtyřmi obránci. Dovede je tato změna k nečekanému úspěchu?
     
    46
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Adrien Silva, přichází Danny Simpson.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je za námi a skóre je poměrně překvapivě nerozhodné, Manchester City hraje s Leicesterem nerozhodně. Určitě není sporu o tom, že domácí diktují tempo utkání a jsou lepším týmem, Lišky ale jejich náporu zatím vzdorují velice statečně. Na začátku to s nimi ovšem vypadalo bledě, už ve třetí minutě se totiž po De Bruyneho pasu prosadil Sterling. Hosté ale postupem času začali vystrkovat růžky a ve čtyřiadvacáté minutě srovnali zásluhou Vardyho. Ve zbytku první půle si sice Citizens vypracovali další příležitosti, Puelovu družinu ale drží jistý Schmeichel.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Další práce pro Kaspera Schmeichela. Po odpoutání se od svého strážce jej ranou ze střední vzdálenosti prověřil Ilkay Gündoğan, ten ale zamířil přesně doprostřed branky, kde číhal připravený brankář Leicesteru City.
     
    45+1
    S Dragovićem se zdá být vše v pořádku, mezitím hlavní sudí nastavil jednu minutu.
     
    45
    Hra se musí na pár okamžiků přerušit, po kontaktu s Otamendim, který se k hlavičce dral opravdu důrazně, totiž na trávníku zůstává ležet Aleksandar Dragović. Snad se nebude jednat o nic vážného a Claude Puel nebude muset sáhnout k vynucené změně.
     
    44
    Exekuce přímého kopu se podle očekávání ujal Kevin De Bruyne, obrana Leicesteru si ale počínala bezchybně. O chvíli později Walker ještě hledal před brankou bojujícího Otamendiho, tentokráte ale zasáhl Kasper Schmeichel.
     
    43
    Zinčenkův vysoký a přetažený centr odhlavičkoval Christian Fuchs pouze k Bernardovi Silvovi. Ten rozjel další ofenzivní snažení svého týmu, na jehož konci vybojoval Walker po faulu od Ndidiho přímý kop.
     
    42
    Obrovská šance Manchesteru, který si mohl vzít ztracené vedení zpět. Do šestnáctky soupeře se jako vítr přiřítil Raheem Sterling, jenž obešel vybíhajícího Schmeichela, prázdnou branku ale díky skvělému zákroku stopera Dragoviće netrefil.
     
    41
    Laporte ale o chvíli později znovu špatně rozehrál, svůj díl viny na tom ale nesl i Bernardo Silva, který na míč zbytečně dlouho čekal a nechal se předskočit Fuchsem. Ofenzivní výlet kapitána Lišek ale nikam nevedl.
     
    40
    Fousseni Diabaté zatlačil na rozehrávajícího Otamendiho a donutil jej k drobné nepřesnosti při rozehrávce. Těžit z toho mohl aktivní Vardy, jeho druhý vzájemným souboj s Laportem ale vyzněl lépe pro domácího zadáka.
     
    39
    Adrien Silva vybojoval míč ve středu hřiště a poté díky šikovné kolmici vyslal kupředu Jamieho Vardyho. Ten ale doplatil na nedostatečnou podporu ze strany svých kolegů a byl odzbrojen pozorným Fernandinhem.
     
    38
    Fernandinho přenesl hru na kraj pokutového území, kde se nacházel osamocený Kyle Walker. Na jeho nabídku si u zadní tyče počíhal Sterling, to samé ale udělal také Dragović, jenž ve vzduchu nedal anglickému šikulovi šanci.
     
    37
    Po Ndidiho faulu měli domácí k dispozici standardní situaci z nějakých dvaatřicet metrů. Přímý pokus Kevina De Bruyneho mířil k brankáři Schmeichelovi, který mohl být rád, že těsně před ním na míč o kousek nedosáhl natahující se Gündoğan.
     
    35
    Do konce prvního poločasu zbývá posledních deset minut. Dočkáme se před odchodem do šaten ještě nějaké branky, nebo vydrží nerozhodný stav 1:1?
     
    34
    Ben Chilwell chtěl zpětnou přihrávkou uklidnit hru, balon mu ale před kontaktem s kopačkou lehce poskočil. Christian Fuchs se proto ocitl v nezáviděníhodné situaci, dočkal se ale pomoci od Kaspera Schmeichela.
     
    33
    Kevin De Bruyne ukázal, že není pouze skvělým nahrávačem, ale umí také velmi solidně zakončit. Belgický šikula se zbavil napadajícího Adriena Silvy, přehodil si míč na pravačku a vypálil tvrdě na bližší tyč, tam ale číhal Kasper Schmeichel.
     
    32
    Po Zinčenkově pasu se míče zhostil Raheem Sterling, jenž se v pokutovém území poroučel k zemi po kontaktu s Marcem Albrightonem, sudí ale penaltu správně nenařídil.
     
    30
    Další přízemní centr od Bernarda Silvy vytěsnil Schmeichel příhodně pro mladičkého Ukrajince Zinčenka, jenž přenechal míč lépe postavenému Gündoğanovi. Jeho dělovka hostujícího gólmana protáhla, Schmeichel ale stačil zasáhnout.
     
    29
    Zajímavá možnost Manchesteru City. Bernardo Silva předložil další důkaz o své neuvěřitelné šikovnosti, když zamotal hlavu Fuchsovi, přihnal se do šestnáctky a z ostrého úhlu prověřil Schmeichela, ten ale vytěsnil míč do rohu hřiště.
     
    28
    Nyní už se ale Guardiolova družina opět zabydlela na obranné polovině svého soupeře. Ryzí nahrávač De Bruyne vymyslel zajímavou kolmici pro mezi stopery si sbíhajícího Sterlinga, výtečně ale zasáhl Harry Maguire.
     
    27
    Dlouhé balony za stopery zatím dělají Manchesteru nezvyklé potíže. Jeden takový nyní vyslal Ben Chilwell, adresátem jehož pasu byl podle očekávání Jamie Vardy. Otamendi působil hodně nejistě, domácí ale znovu zachránil Ederson.
     
    26
    Nerozhodný stav domácím fotbalistům pochopitelně nevyhovuje. Nějak změnit aktuální skóre se pokoušel Ilkay Gündoğan, který si nachystal balon na silnější pravačku a vypálil z uctivé vzdálenosti, Schmeichel ale s klidem zasáhl.
    24. Jamie VARDY - 1:1
     
    24
    Leicester právě vstřelil branku!
    No vida, Lišky se v posledních minutách začaly ofenzivě osmělovat a nyní se přeci jen dočkávají vyrovnání! Obrana domácího celku nyní rozhodně nezafungovala ideálně, Fernandinho totiž nepovedenou zpětnou nahrávkou namazal JAMIEMU VARDYMU, jenž se vyhnul De Bruynemu s Gündoğanem, nachystal si míč na silnější pravačku a ukrytou ranou přes obránce překonal bezmocného Edersona.
     
    23
    Trmu – vrmu ve středu hřiště nakonec nejlépe ze všech vyřešil Wilfred Ndidi. Po jeho pasu se na kraji šestnáctky objevil naprosto osamocený Albrighton, na jehož přetažený centr jen o pár decimetrů nedosáhl mladíček Diabaté.
     
    22
    Raheem Sterling, ač nedovoleně atakován Ndidim, dokázal přenést balon k Agüerovi. Ten si ale v pokutovém území nepočínal dostatečně důrazně, se zakončením příliš dlouho otálel, což byla voda na mlýn pro vracejícího se Dragoviće.
     
    21
    Tentokráte to Guardiolova družina zkoušela po pravé straně, konkrétně to byl Bernardo Silva. Portugalský šikula a bývalý hráč monackého AS se snažil pro svůj tým vybojovat rohový kop, sudí Jones ale nakonec nařídil odkop od branky.
     
    20
    Ani další individuální průnik Raheema Sterlinga nebyl úspěšný, Harry Maguire se ale balonu v podstatě pouze zbavil, a domácí tak mohou přispěchat s dalším náporem.
     
    19
    Teď si hostující hráči i fanoušci museli oddechnout. Po zpětné přihrávce od Fuchse totiž Kasper Schmeichel ve snaze odkopnout míč do bezpečí trefil před sebou stojícího Agüera, balon se ale odrazil příhodně pro Foxes.
     
    17
    Lišky jsou zalezlé v plném počtu na obranné polovině a snaží se eliminovat jeden ofenzivní výpad soupeře za druhým. Sterling nyní dostihl téměř ztracený míč a poté z úhlu prověřil Schmeichela, ten byl ale na svém místě.
     
    16
    Sterling si na své cestě do pokutového území narazil s De Bruynem, nakonec balon ještě přenechával Agüerovi. Ten se hodlal protáhnout okolo Dragoviće, rakouský stoper ale ze svého repertoáru vytáhl povedený skluz.
     
    15
    CItizens sice od úvodních minut vedou, a potvrzují tak roli favorita, že bychom ale sledovali nějakou drtivou převahu v jejich podání, to se určitě říct nedá. Leicester zatím lídrovi Premier League sympaticky vzdoruje.
     
    14
    Rychlou protiakci Citizens zakončoval Agüero netradičně ještě přihrávkou na Raheema Sterlinga, který si místo střely ještě chtěl přichystat balon do lepší pozice, to se mu ale nakonec stalo osudným.
     
    13
    Dragović zvedl hlavu a posléze posunul balon pro Marca Albrightona. Ten se nijak dlouze nerozmýšlel a téměř okamžitě odcentroval směrem k Diabatému, tomu ale zakončení nepovolil vybíhající Ederson.
     
    12
    Bernardo Silva se zbavil Chilwella a poté si to hodlal namířit směrem do pokutového území, proti ale byl hostující kapitán Fuchs. Jeho se poté vydal napadat Gündoğan, počínal si ale za hranicí fotbalových pravidel a regulí.
     
    11
    Harry Maguire se zbavil napadajícího Agüera a poté vyslal dlouhý balon na obrannou polovinu soupeře, na který si sbíhal Jamie Vardy. Obávaný kanonýr dělal vše, co bylo v jeho silách, vybíhající Ederson ale nakonec byl u míče o chvíli dříve.
     
    10
    S touto možností měly Lišky naložit daleko lépe. Před Adrienem Silvou se otevřelo moře volného prostoru, portugalský záložník nahrával vlevo volnému Chilwellovi, ten mu ale balon vrátil příliš zbrkle a především nepřesně.
     
    9
    Bernardo Silva si opět počínal velice šikovně, když zatlačil na Chilwella, který zbytečně chyboval v rozehrávce. Na to konto centroval Kyle Walker, k hlavičce se dral Sergio Agüero, jeden potřebný krok navíc mu ale scházel.
     
    8
    Zásah zdravotníků nakonec nebyl nutný, Marc Albrighton v utkání pokračuje, rychlost jeho pohybu ale zatím není ideální, předchozí střet musí anglický záložník ještě rozchodit.
     
    7
    Dragović zakopává míč za postranní čáru, hra se přerušuje. Po kontaktu s Gündoğanem totiž na trávníku zůstal ležet Marc Albrighton, kterému německý záložník podle opakovaného záběru nechtěně šlápl na kotník. Snad bude vše v pořádku.
     
    6
    Adrien Silva neměl na útočné polovině s kým kombinovat, proto hru otočil směrem vzad na kapitána Fuchse. Z jeho dlouhého nákopu mohl těžit Ben Chilwell, svůj náběh ale nenačasoval ideálně a byl přichycen v ofsajdu.
     
    5
    No, takovýto začátek zápasu si hosté, kteří do Manchesteru rozhodně přijeli s defenzivní taktikou a chtěli co nejdéle udržet bezbrankový stav, určitě nepředstavovali. Času ale zbývá dost, tak uvidíme, zda Leicester dokáže zareagovat.
    3. Raheem STERLING - 1:0
     
    3
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Další ofenzivní snažení Manchesteru City už ale končí úspěšně, domácí si lepší vstup do utkání asi nemohli přát! Celá situace se narodila poměrně nenápadně, Bernardo Silva přenechal balon De Bruynemu, jehož skákavý centr k překpvapení všech doputoval až ke vzdálenější tyči, kde Schmeichela z bezprostřední blízkosti překonal RAHEEM STERLING.
     
    3
    O chvíli později už byli domácí při zakládání útočné akce úspěšnější. Kyle Walker přenesl hru k Raheemu Sterlingu, na jehož nabídku si sbíhal Agüero, dobrou defenzivní práci ale předvedl Maguire.
     
    2
    Manchester ihned po rozehrávce přišel o balon, načež Matty James zvedl hlavu a dlouhatánským pasem za obranu soupeře zkoušel najít rozběhnutého Vardyho, těsně před ním ale zasáhl Otamendi.
     
    1
    Mike Jones právě foukl do píšťalky, dnešní atraktivní duel mezi Manchesterem City, suverénním lídrem tohoto ročníku Premier League, a předloňskými šampiony z Leicesteru tak může začít. Rozehrávky se ujali domácí, kteří nastupují ve světle modrých dresech, naopak Lišky budou hrát v černém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Mike Jones, který bude mít dnešní utkání na povel, právě nyní přivádí jeho aktéry na hrací plochu před solidně zaplněné tribuny Etihad Stadium, utkání mezi Manchesterem City a Leicesterem tak za pár okamžik začne.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Manchester City: Ederson – Walker, Otamendi, Laporte, Zinčenko – De Bruyne, Fernandinho (C), Gündoğan – B. Silva, Agüero, Sterling.
    Náhradníci: Bravo – Danilo, Kompany, Stones, Foden, Díaz, Nmecha.

    Leicester City: Schmeichel – Dragović, Maguire, Fuchs (C) – Albrighton, James, Adrien Silva, Ndidi, Chilwell – Vardy, Diabaté.
    Náhradníci: Jakupović – Simpson, Benalouane, Gray, Iborra, Mahrez, Iheanacho.

    Rozhodčí: Mike Jones – Simon Long, Ian Hussin.
     
    Ještě jednou Vás vítám u sledování našeho online přenosu z atraktivního duelu v rámci Premier League mezi Manchesterem City a Leicesterem. Oproti poslednímu kolu, ve kterém Sky Blues pouze remizovali s Burnley, udělal Pep Guardiola dvě změny v obraně. Pouze na lavičce zůstávají Vincent Kompany s Danilem, důvěru naopak dostávají Aymeric Laporte, lednová akvizice z Bilbaa, a talentovaný Olexandr Zinčenko. Lišky dnes nastupují v poměrně netradičním rozestavení 3-5-2, místo Dannyho Simpsona nastupuje Ben Chilwell, Kelechiho Iheanacha nahradí Matty James. Za zmínku pak určitě stojí i to, že na střídačce bude na svou šanci čekat Riyad Mahrez.
    V rámci Premier League Manchester City před vlastními fanoušky neprohrál už pětadvacet utkání. Dokážou Lišky z Leicesteru tuto obdivuhodnou sérii ukončit?

     
    Poslední vzájemné ligové utkání

    18.11.2017 – Leicester City – Manchester City 0:2

    Branky: 45. Jesus (D. Silva), 49. De Bruyne (Sané)

    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Maguire, Fuchs – Mahrez (83. Slimani), Iborra (83. Okazaki), Ndidi, Albrighton (68. Iheanacho) – Gray – Vardy

    Manchester City: Ederson – Walker, Stones (31. Mangala), Kompany (C), Delph – De Bruyne (89. Gündoğan), Fernandinho, D. Silva – Sterling (84. B. Silva), Jesus, Sané
    Riyad Mahrez po nezdařeném přestupu právě do Manchesteru City na několik dní opustil svůj klub a jeho budoucnost vypadala velmi nejasně. Včera se ovšem alžírský šikula znovu hlásil na tréninku Foxes, proti Guardiolově družině ale zřejmě nenastoupí.

     
    Leicester City

    Překvapiví předloňští šampioni do této sezony nevstoupili nikterak oslnivě, proto vedení klubu už v úvodu sáhlo ke změně na trenérském postu. Po příchodu Claudea Puela začaly Lišky znovu potvrzovat své kvality a putovat tabulkou směrem vzhůru. Momentálně je nalezneme na solidní osmé pozici, jejich ztráta na elitní šestku, kterou uzavírá Arsenal, ovšem čítá už propastných deset bodů. Od začátku roku 2018 nastoupil Leicester k pěti zápasů, přičemž v roli poraženého odcházel pouze jednou, když nestačil na Everton.

    Jinak si ale parta okolo kanonýra Vardyho lehce poradila s nováčkem z Huddersfieldu, kterému před vlastními fanoušky nasázela tři branky, dále přehrála trápící se Watford a navíc získala i cenný bod za bezbrankovou remízu na Stamford Bridge. Minulý víkend Foxes na domácí půdě naopak ztratili, když pouze remizovali se zvedající se Swansea. Lodivod Puel se proti lídrovi soutěže bude muset obejít bez Wese Morgana a Šindžiho Okazakiho, kterého stále trápí problémy s kolenem.
    Podle posledních zpráv by měl v létě do Manchesteru City zamířit brazilský středopolař Fred, který momentálně působí v Šachtaru Doněck.

     
    Manchester City

    Guardiolovi svěřenci v tomto ročníku anglické nejvyšší soutěže dominují a o zisk mistrovského titulu je může připravit už jen obrovský výkonnostní výpadek. Na čele tabulky totiž mají Citizens naprosto komfortní třináctibodový náskok před druhými United, třetí Liverpool je zpátky už o osmnáct bodů. Právě proti družině trenéra Kloppa zaznamenal Manchester před necelým měsícem jedinou porážku v dosavadním průběhu této sezony, když v parádním zápase prohrál na Anfield Road 3:4.

    Poté si parta okolo střelce Agüera zlepšila náladu, když zaznamenala dvě výhry před vlastními fanoušky, s prázdnou z Etihad Stadium odjeli West Brom a Newcastle. Minulý víkend Sky Blues sahali po dalším tříbodovém zisku, s Burnley ale nakonec pouze remizovali, když v samotném závěru srovnával Islanďan Gudmundsson. Dnes se Pep Guardiola bude muset obejít hned bez trojice klíčových hráčů, z různých důvodů nemohou nastoupit David Silva, Gabriel Jesus a Leroy Sané, návrat do sestavy by naopak mohl ohlásit John Stones.
     
    Příjemný sobotní podvečer přeji všem fanynkám a fanouškům té nejlepší možné kopané! Anglická Premier League má dnes na programu hned šest utkání v rámci sedmadvacátého kola, my se v tomto online přenosu zaměříme na atraktivní střetnutí, v němž Manchester City vyzve Leicester City. Na Etihad Stadium je úvodní výkop naplánován na 18:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 3. Sterling (De Bruyne), 48. Agüero (De Bruyne), 53. Agüero (De Bruyne), 77. Agüero, 90. Agüero (Foden) – 24. Vardy

    Karty:   73. Gündoğan (MAC), 83. Laporte (MAC) – 71. Ndidi (LEC), 83. Vardy (LEC), 89. Maguire (LEC)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 6:0. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:12.
    Manchester City: Ederson – Walker, Otamendi (81. Stones), Laporte, Zinčenko (65. Danilo) – De Bruyne, Fernandinho (C) (80. Foden), Gündoğan – B. Silva, Agüero, Sterling.
    Náhradníci: Bravo – Danilo, Kompany, Stones, Foden, Díaz, Nmecha.

    Leicester City: Schmeichel – Dragović, Maguire, Fuchs (C) – Albrighton, James, Adrien Silva (46. Simpson), Ndidi, Chilwell (62. Iheanacho) – Vardy, Diabaté (62. Mahrez).
    Náhradníci: Jakupović – Simpson, Benalouane, Gray, Iborra, Mahrez, Iheanacho.

    Rozhodčí: Mike Jones – Simon Long, Ian Hussin

    Diváci: 54 416
    thejrc.org