Tottenham – Arsenal 1:0 (kon.) | Everton – Crystal Palace 3:1 (kon.) | Stoke – Brighton 1:1 (kon.)
Swansea – Burnley 1:0 (kon.) | West Ham – Watford 2:0 (kon.) | Manchester City – Leicester 5:1 (kon.)
konec
Tottenham Hotspur
1:0 (0:0)
Arsenal FC
Sobota 10.02.2018, 13:30 • Wembley Stadium, London • Anglická Premier League • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.
     
    Zdravím a vítám všechny příznivce anglického fotbalu u sledování on-line přenosu 27. kola Premier League mezi týmy Tottenham Hotspur a Arsenal FC. Zápas se odehraje na Wembley Stadium v Londýně.
     
    Tottenham Hotspur

    Tottenham je ambiciózní celek z Londýna, který měl před sezonou jasný cíl. Zabojovat o titul. Jenže to už téměř jistě Tottenhamu nevyjde. V tabulce Premier League se nachází po 26 kolech až na pátém místě a na první Manchester City ztrácí osmnáct bodů. To už je nesmazatelná ztráta. Ale třeba o druhé místo ještě může Tottenham zabojovat. Na to ztrácí jen sedm bodů. To by ale Spurs museli pravidelněji vyhrávat a to se jim v poslední době nedaří. Z minulých pěti ligových zápasů Tottenham hned třikrát ztratil body za remízu. Překvapivě bral jen jeden bod doma s West Hamem, na Southamptonu a pak po hektickém závěru i v Liverpoolu. V roce 2018 ale Tottenham ještě neprohrál ani jeden soutěžní zápas, naposledy se mu to stalo v prosinci minulého roku, kdy nestačil 1:4 na Manchester City. Své domácí zápasy hraje v letošní sezoně Tottenham ve Wembley. Na tomto stadionu naposledy prohrál ještě v říjnu loňské ho roku proti West Hamu 2:3. To je jediná domácí prohra Spurs v této sezoně. Tottenham nemá před derby žádné zraněné hráče a navíc by dnes mohl poprvé v jeho dresu nastoupit Brazilec Lucas Moura, posila z PSG.
     
    Arsenal FC

    Arsenal je také mužstvo ze severní části Londýna. A rovněž ono má jen ty největší ambice. Nyní je však jasné, že, stejně jako Tottenham ani Arsenal, nemůže reálně bojovat o mistrovský titul. Ale jinak je ještě o co hrát. Arsenal nemůže být se současným šestým místem vůbec spokojen, protože by si rád zahrál po roce znovu prestižní Ligu mistrů. Aby se mu to povedlo, musel by ale skončit do čtvrtého místa, na které ztrácí momentálně pět bodů. Jedním z hlavních konkurentů Arsenalu je i městský rival Tottenham, který je na tom v tabulce jen o jedno místo a o čtyři body lépe. Arsenal je v této sezoně Premier League doma velmi silný, ale na hřištích soupeře mu to vůbec nejde. Z třinácti zápasu na stadionech soupeřů Arsenal vyhrál jen třikrát. Naposledy prohrál na Liberty Stadium i s tehdy poslední Swansea 1:3. Arsenal má před severolondýnským derby několik zdravotních nesnází. Utkání s Evertonem nedochytal Petr Čech a jeho start je nepravděpodobný. Dále hlásí zdravotní potíže i Natcho Monreal a Danny Welbeck, ale oba by měli být na zápas v pořádku. Naopak Santi Cazorla ani tentokrát nebude schopen nastoupit.
     
    Vzájemné zápasy

    Zápasy Tottenhamu a Arsenalu jsou tím nejslavnějším derby v Anglii. Tottenham sídlil v severní části Londýna jako první, později sem přesídlil i Arsenal. A od té doby se tyto dva týmy nesnesou a soupeří o to, kdo bude vládcem severní části Londýna. Zápasy Arsenalu s Tottenhamem bývají vždy velmi vypjaté, napínavé a v poslední době také hodně vyrovnané. Hned čtyři z posledních šesti skončily remízou. Naposledy se ale v této sezoně z vítěství radoval Arsenal, který vyhrál nad Tottenhamem doma 2:0. O branky se v listopadu postarali Mustafi a Sánchez. Ten už ale v klubu není. Tottenham dnes nebude chtít podobný scénář dopustit a za každou cenu bude chtít urvat tři body, aby se svému městskému konkurentovi v tabulce vzdálil.
     
    Úvodní sestavy:

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Trippier, D. Sánchez, Vertonghen, Davies – Dier, M. Dembélé, Alli – Eriksen – Kane, Son.
    Náhradníci: Vorm – Rose, Lamela, Wanyama, Moussa Sissoko, Lucas Moura, Aurier.

    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Elneny, Xhaka, Özil, Wilshere – Mchitarjan, Aubameyang.
    Náhradníci: Ospina – A. Lacazette, Iwobi, Chambers, Welbeck, Maitland-Niles, Kolašinac.

    Rozhodčí: Taylor – Beswick, Nunn.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hráči obou mužstev už čekají v tunelu a za malý okamžik nastoupí na trávník zaplněného Wembley.
     
    Hráči obou londýnských rivalů už nakráčeli na zelený pažit a podávají si mezi sebou ruce.
     
    Oba týmy budou hrát ve svých tradičních dresech. Tottenham v bílém, Arsenal v červených dresech s bílými rukávy.
     
    Hlavním rozhodčím dnešního velkolepého derby zápasu je pan Anthony Taylor.
     
    Hráči už se staví na své pozice a do zahájení zápasu už teď zbývají opravdu jen sekundy.
     
    Až nyní nakráčel na lavičku také trenér Arsenalu Arséne Wenger, ještě předtím šel podat ruku svému protějšku Mauriciu Pochettinovi.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Zápas začal, tito dva odvěcí rivalové už se do sebe mohou pustit.
     
    1
    Jako první se vydal na polovinu soupeře Arsenal, ale Elnenyho nepřesná přihrávka skončila v rukou Llorise.
     
    2
    Také Tottenham už podnikl první útočný výpad, ale Alli se za obranu Arsenalu nedostal a ani jeho následný centr z pravé strany nebezpečný nebyl.
     
    2
    Spurs drží míč na polovině Arsenalu a snaží se přechytračit obranu hostů za pomocí krátkých přihrávek.
     
    3
    Son předvedl nadějný průnik po pravé straně, prosmýkl se kolem dvou obránců a dostal se až do pokutového území. Poté mu však míč od kopačkek odkopl stoper červenobílých Shkodran Mustafi.
     
    4
    Úvodní minuty patří Tottenhamu. Ten ale nyní kvůli nepřesné přihrávce jen odevzdal míč Petru Čechovi.
     
    4
    Poprvé v dnešním zápase byla lednová posila Arsenalu Pierre-Emerick Aubameyang a vybojovala pro svůj tým první rohový kop zápasu.
     
    5
    Centr do vápna od rohového praporku poslal Granit Xhaka, ale netrefil hlavu žádného ze svých spoluhráčů. Ve vzduchu byl nejvýš záložník soupeře Dele Alli.
     
    6
    Son je znovu hodně aktivní a dostal se z levé strany opět až do pokutového území. Ale přes Mustafiho si nakonec projít netroufl a akci tím zpomalil.
     
    6
    Tentokrát se rozhodl Son zleva jednoduše odcentroval, ale trefil jen blokujícího krajního beka Arsenalu Héctora Bellerín. První rohový kop také pro Spurs.
     
    7
    Tottenham rozehrál rohový kop na krátko a nebylo z toho pro branku střeženou Petrem Čechem nic nebezpečného.
     
    7
    Trippier se dopustil faulu,v souboji byl pozdě. Rozehrávat tedy bude z vlastní poloviny Arsenal. To si bere na starosti brankář Čech.
     
    8
    Monreal poslal z levé strany do pokutového území nadějný centr. Davinson Sánchez ho nechal projít za sebe a byl tam Wilshere. Ale do zakončení se nedostal.
     
    9
    Domácí tým se následně řítil do protiútoku a poprvé ohrozil branku soupeře. Alli hledal ve vápně dobře postaveného Kanea. Toho ale pohlídal Mustafi, skluzem před ním míč vypíchl. Zasahovat pak musel i Petr Čech a svou práci zvládl.
     
    10
    Teď už jsou u míče pro změnu hosté. Zkoušeli to po pravé straně, ale nic nebezpečného nevymysleli. Centr Bellerína skončil na těle Vertonghena.
     
    11
    Stoper Spurs Jan Vertonghen odvrátil i další centr Arsenalu. Tentokrát posílal míč z pravé strany do vápna Mesut Özil.
     
    12
    Kieran Trippier dnes už podruhé fauloval. Tentokrát si pomohl nedovoleným způsobem rukama ve vzdušném souboji o míč.
     
    12
    Pierre-Emerick Aubameyang už se chystal, že poběží sám na branku Huga Llorise, ale byl mu odpískán ofsajd. Bylo to těsně, ale správně odmávané.
     
    13
    Hra se zatím hodně rychle přelévá z jedné strany na druhou. Z pravé strany cpal míč do šestnáctky Arsenalu Dán Christian Eriksen, avšak neúspěšně.
     
    14
    Héctor Bellerín se postavil do vesty dalšímu centru Tottenhamu. Spurs budou kopat rohový kop.
     
    14
    Míč Erriksena letěl na Erica Diera. Ten byl ale bráněn Aubameyangem hodně na těsno a i proto anglický reprezentant branku hlavou netrefil.
     
    15
    Monreal byl v menší tísní a tak zvolil dlouhý nákop dopředu. To však nebylo to nejlepší řešení, protože se k míči nikdo z hráčů Arsenalu nedostal.
     
    16
    Hraje se sice ve velmi svižném tempu, ale i obrany obou týmů mají ještě hodně sil a hrají velmi soustředěně. Takže se ještě neudála ani jedna střela na bránu.
     
    17
    Son se uvolnil přes Wilshera, ale jeho následný centr zablokoval Bellerín. Tottenham však zůstal dál na míči až do té doby, než ho dokázal sebrat a odkopnout anglický záložník ve službách Gunners Jack Wilshere.
     
    18
    První střela na branku je tady. A postaral se o ní zatím hodně aktivní Son. Jenže střílel po zemi z velké dálky a navíc ani ne moc prudce. S tímto nemohl mít Čech žádné potíže.
     
    19
    I dál platí, že Tottenham má zatím mírně více ze hry. Ale nyní ztratil uprostřed hřiště míč a Arsenal se zase hned hnal dopředu. Jenže Mesut Özil kousek za půlící čarou také balón ztratil.
     
    20
    Rozehrávku Arsenalu obstaral dlouhým výkopem Petr Čech. Ale velmi rychle se k míči dostali znovu hráči Tottenhamu.
     
    21
    Nákop domácího týmu měl na levém křídle vysunout Sona, ale byl hodně nepřesný, takže nakonec míč skončil po přihrávce spoluhráče u Petra Čecha.
     
    21
    Moussa Sidi Yaya Dembélé ztratil míč a hosté šli dopředu. Jenže Mesut Özil a Jack Wilshere nakonec zpomalili hru. A pak vše ukončil nepřesný centr Arsenalu z levé strany.
     
    22
    Nepřesnost pokazila akci i na druhé straně. Dánský středopolař předvedl nepřesný pas, míč skončil v zámezí.
     
    23
    Hra se trochu zdržela, Petr Čech musel počkat, až dostane nový míč, aby mohl rozehrát.
     
    23
    Henrich Mchitarjan zatím dnes není moc vidět. Teď se nová posila Arsenalu ze zimního přestupového období prezentovala jen nepřesnou přihrávkou, která skončila v autu.
     
    25
    Rozhodčí Taylor odpískal první nedovolený zákrok Arsenalu v zápase. Provinil se jeho kapitán Laurent Koscielny.
     
    25
    Po Trippierově centru se k míči dostal hlavou Christian Eriksen. Ale neměl dobře načasovaný náběh a míč poslal hodně mimo. Čech mohl zůstat v ledovém klidu.
     
    26
    Taylor pouští některé zákroky, které jsou na hraně. Tím přispívá k plynulosti hry.
     
    27
    Poprvé dnes zahrozil nejlepší kanonýr Premier League Harry Kane. Byl trestuhodně volný v šestnáctce Arsenalu a položil se hlavou do centru. Jenže také on byl nepřesný. I když moc nechybělo.
    27. Nepřesná hlavička Kanea.
     
    28
    Arsenal musel znovu hasit problémy ve vlastním pokutovém území po další individuální akci Sona. Míč nakonec co nejdál odkopl egyptský defenzivní záložník Mohamed Elneny.
     
    29
    Mustafi odvrátil míč do zámezí a je to rohový kop pro Tottenham.
     
    30
    Hodně nebezpečně rozehraný rohový kop Spurs. Bylo to zřejmě nacvičený signál, po kterém se ke střele z hranice vápna dostal Moussa Dembélé. Ta střela mu ovšem nesedla. Trefil jen Diera, který ale nedokázal míč usměrnit na branku.
     
    31
    Kane zpracoval míč a hned vyslal po levém křídle dopředu Alliho,. Ten pak hledal nabíhajícího Eriksena, ale ten byl pokrytý. K míči se nemohl dostat.
     
    32
    Po boji o míč ve středu hřiště nakonec vyplaval míč prudce směrem k brance Čecha. Ten míč zastavil a rozehrál.
     
    33
    Nákop Diera na Eriksena byl hodně nepřesný. V cestě míře stál záložník Gunners Elneny a míč hlavou odvrátil alespoň prozatím do bezpečí.
     
    34
    Bellerín stihl ještě míč na hrací ploše a mohl ho nacentrovat před branku, kde mu nabíhalo hned několik spoluhráčů. Jenže Španěl trefil prvního clonícího hráče v dresu Spurs.
     
    35
    Wilshere našel volného Mchitarjana, ale tomu pak přihrávka vůbec nevyšla. Chtěl míč hned servírovat na malé vápno, ale špatně ho trefil a všechny vysoko překopl.
     
    36
    Znovu byl v akci Arménský reprezentant Henrich Mchitarjan. Zpracování dlouhého míče mu vyšlo, ale stejně ho o míč dokázal obrat velmi rychle krajní bek Suprs Kieran Trippier.
     
    37
    Davies hezky přesunul míč na pravou stranu kde hlídkoval zcela volný Kieran Trippier. Ten však poté celou akci pokazil, protože centr do pokutového území se mu ani trochu nepovedl.
     
    37
    Eriksen se musí omluvit svému spoluhráči Sonovi za nepřesnou přihrávku. Ten mu ale přesto alespoň za správnou myšlenku poděkoval.
     
    38
    Po Čechově nepřesvědčivé rozehrávce se museli jeho spoluhráči uchýlit k faulu a Tottenham bude zahrávat nebezpečnou standardní situaci.
     
    39
    Eriksen poslal míč do vápna, ale nikdo z jeho spoluhráčů se k zakončení nedostal. Vzdušnému prostoru kralovali hráči v červených dresech.
     
    40
    Po rychlém protiútoku Arsenalu se stal adresátem přenesená hry obránce Monreal. Hlavou hned posílal míč před branku, ale i s mírným zaváháním si obrana Spurs poradila.
     
    41
    Bellerín se rozhodně z dálky vystřelit nebojí a teď to právě názorně ukázal. Ale chyběla jeho ráně přesnost, míč o kousek přeletěl břevno. Hugo Lloris ale celou situaci měl pod kontrolou.
     
    42
    Dele Alli se nemůže vůbec divit, že mu Talylor odpískal šlapák. V souboji s Mustafim to přehnal s tvrdostí.
     
    43
    Pomalu se nám blíží konec první půle a zatím jsme neviděli žádnou opravdovou gólovku. Uvidíme, jestli se na tom ještě něco změní, než odejdou hráči do šaten,
     
    44
    Wilshere byl zezadu faulovaný Dembélém. Uprostřed hřiště tak bude rozehrávat hostující celek.
     
    44
    Pierre-Emerick Aubameyang chtěl propustit míč, tak aby došel až k Mchitarjanovi. Ten se však nakonec k míči vůbec nedostal.
     
    45
    Son vyzval k centru Eriksena. Dán neváhal a míč hned poslal do vápna. Jenže ani tentokrát Čech zasahovat nemusel. Po mírných zmatcích před jeho brankou nakonec odkopl míč španělský zkušený stoper či krajní záložník Nacho Monreal.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Rozhodčí nenastavil ani minutu a ukončil první půle. Severolondýnské derby mezi Tottenhamem a Arsenalem se zatím hraje bez branek a ani žádné velké šance se před oběma brankami neodehrály. O něco více ze hry měl více ze hry Tottenham. Hned po pár minutách musel zasahovat Petr Čech poté, co na něj míč skluzem nasměrovat jeho spoluhráč Mustafi, který tímto způsobem bránil Kanea. To bylo asi to nejnebezpečnější, co se v prvním poločase stalo. Pak už byli hráči obou týmů nepřesní. Ať už hlavou Kane nebo střelou z dálky Bellerín.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 14:31.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Son poslal míč Daviesovi, který od brankové čáry cpal míč před branku, ale trefil jen prvního bránícího hráče Arsenalu.
     
    47
    Tentokrát centroval sám Son, ale do cesty se mu postavil Héctor Bellerín a byl trefen do zad.
     
    48
    Henrich Mchitarjan byl u míče dřív, šikovně si ho pokryl a pak byl faulován. To všechno se odehrálo ještě na polovině Arsenalu.
     
    48
    Čech zabrnkal na nervy fanoušků Arsenalu, když si hodil míč těsně kolem napadajícího Kanea. Vyšlo mu to.
     
    49
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Máme tu první gól zápasu, ve druhém poločasu jsme na něj čekali jen chvíli. Byla to hodně jednoduchá akce Spurs. Po centru Daviese z levé strany se k míči dostal hlavou HARRY KANE, který se prosadil přes Koscielného i Monreala a neomylně skóroval. Petr Čech za jeho střelou ani neskočil. Asistence: Ben Davies.
    49. Harry KANE - 1:0
     
    50
    To je studená sprcha pro Arsenal, ten potřebuje vyrovnat, aby ještě zachránil sezonu.
     
    51
    Mohlo to být 2:0! Harry Kane se znovu dostal k nebezpečné hlavičce. Tentokrát o malý kousek branku minul.
     
    52
    Arsenal se pokouší reagovat, ale velmi rychle ztrácí na polovině soupeře míč.
     
    53
    Zároveň chtějí Gunners uklidnit hru a proto do rozehrávky zapojují i Petra Čecha.
     
    54
    Do třetice obrovská šance Kanea! Tentokrát střílel anglický útočník z volete nohou a trefil přesně střed brány, kde stál Čech, který míč dokázal vyrazit.
     
    55
    Arsenal je dál pod tlakem. Teď se dokázal ubránit rohového kopu Spurs.
     
    56
    Tottenham je na koni. A bude kopat nebezpečnou standardní situaci z hranice pokutového území. Sona fauloval skluzem Héctor Bellerín.
     
    57
    K míči se staví záložník s výbornou kopací technikou Christian Eriksen.
     
    57
    Eriksenova střela mířila přesně pod břevno branky Arsenalu, ale Petr Čech byl proti! Vytáhl fantastický zákrok a přizvedl míč nad břevno.
    57. Erriksenův přímý kop a skvělý Petr Čech.
     
    58
    A následný rohový kop Arsenal zvládl, takže si opět může na okamžik oddechnout.
     
    58
    Přihrávka Arsenalu mířila do pokutového území Arsenalu, ale Xhaka se k balónu vůbec nedostal.
     
    59
    Christian Eriksen se dopustil v blízkosti branky Arsenalu nedovoleného zákroku. Rozehrávat bude Petr Čech.
     
    60
    Xhaka chtěl kolmým pasem za obranu poslat do šance Pierra-Emericka Aubameyanga, ale přihrávka na něj byla nepřesná a Gaboňan byl pohlídán.
     
    61
    Dele Alli si šikovně pokryl míč a došel si pro faul. Další standardní situace pro domácí celek.
     
    62
    Christian Eriksen to zkoušel prudkým nákopem zhruba do poloviny těl hráčů. A to se hodně těžko trefuje. Přesto z toho domácí vytěžili alespoň rohový kop.
     
    63
    První centr Spurs hosté odvrátili, druhý skončil v moci Petra Čecha. Ten teď může založit protiakci svého týmu.
     
    63
    Jenomže Arsenal se znovu na míči dlouho neudržel a hned se zase musel bránit. A bude se muset bránit i dalšímu rohovému kopu.
     
    64
    Eriksen centroval od rohového praporku, ale trefil jen hlavu Xhaky, který vyskočil nejvýš. Míč ale dál drží hostující fotbalisté.
     
    65
    Kane byl přistižen v ofsajdu. A chystá se střídání Arsenalu.
     
    65
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Henrich Mchitarjan, přichází Alexandre Lacazette.
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Mohamed Elneny, přichází Alex Iwobi.
     
    66
    Lacazette zůstal viset v ofsajdu, takže se v první akci po svém příchodu na trávník nemohl naplno předvést.
     
    66
    Dlouhý nákop Tottenhamu měl oslovit Christiana Eriksena, ale dobře přečetl směr hry Čech a pro ten míč si došel.
     
    67
    Kane teď jako tank zboural hned dva hráče Arsenalu. Ten druhý souboj proti Wilsherovi byl už ale vyhodnocen jako faul.
     
    68
    Mohlo být vyrovnáno! Jack Wilshere se dostal k odraženém u míči a zpoza šestnáctky nádherně vypálil okolo obránce. Jeho zatočenou střelu k tyči ale fantasticky dokázal vytáhnout Hugo Lloris.
    68. Wilsherova nádherná technická rána.
     
    69
    Chystá se také střídání na druhé straně. Přijde Érik Lamela.
     
    70
    Son byl na hranici pokutového území úplně sám, ale střela mu vůbec nevyšla. Míč z první trefil nedobře.
     
    70
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Son, přichází Érik Lamela.
     
    71
    Koscielny nezpracoval dobře míč a pak se dostal do velké šance Alli. Těsně před Čechem dokázal špičkou kopačky trefit míč, ale těsně minul branku.
    71. Alli mohl navýšit vedení Spurs.
     
    72
    Lamela se dostal do gólovky! Zprava si to přímočaře namířil na Čecha a ten předvedl skvělý zákrok. Roh pro domácí.
     
    73
    Centr Eriksena z rohového kopu byl příliš vysoký, nikdo z jeho spoluhráčů na něj nemohl dosáhnout.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Shkodran Mustafi (Arsenal FC).
     
    75
    Druhý poločas patří jednoznačně hráčům Tottenhamu. Až na jednu šanci Wilshera je Arsenal pod velkým tlakem.
     
    76
    Eriksen narýsoval nádherný centr na Trippiera. Ten zakončoval z první, ale trefil jen Petra Čecha, který znovu svůj tým skvělým způsobem podržel.
     
    77
    Hugo Lloris musel ven z branky, aby zamezil šanci Arsenalu. A kapitán Tottenhamu to zvládl naprosto přesně.
     
    78
    Granit Xhaka se sice dostal k míči, ale pak neměl komu přihrát. Protože se mu nikdo nenabízel z toho mohla být další šance pro Spurs. Nakonec to pro hosty dobře dopadlo.
     
    79
    První žlutá karta Tottenhamu. Za ostrý faul ji dostává Érik Lamela.
     
    80
    Fanoušci Arsenalu jsou dál smutní, protože ani teď se jejich tým nedostal do šance. Tu kvůli ofsajdu, ve kterém byl francouzský hrotový útočník Alexandre Lacazette.
     
    81
    Xhaka sice zavařil nepřesnou přihrávkou svým spoluhráčů, ale ti nakonec Tottenham do protiútoku nepustili a vybojovali balón zpět.
     
    82
    Další náznak šance Gunners a další zdvižený praporek pomezního rozhodčího. Tentokrát v něm byl rychlík z Gabonu Pierre-Emerick Aubameyang.
     
    83
    Arsenal přeci jen v závěru začíná vyvíjet tlak na obranu Tottenhamu. Ta je ale disciplinovaně zatažená a zatím se v klidu brání.
     
    84
    Když mají Spurs možnost, hned se vydají dopředu. Stejně jako teď, kdy si vybojovali rohový kop.
     
    85
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Dele Alli, přichází Victor Wanyama.
     
    86
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Granit Xhaka, přichází Danny Welbeck.
     
    86
    Lamela našel centem z rohového kopu hlavu Diera, ale jeho hlavička povedená nebyla.
     
    86
    Přichází šance pro Arsenal ještě tohle utkání vyrovnat. Gunners mají rohový kop.
     
    86
    Jenže ten byl rozehraný špatně. Na první tyči bylo hodně hráčů Tottenhamu.
     
    87
    WIlshere předvedl povedený průnik a pak přihrávku za obranu na Welbecka. Ten ale nakonec míč nedostal. Byl pokrytý.
     
    88
    Arsenal to tentokrát zkoušel obloučkem za obranu, jenže ten nebyl přesný a míč doskákal do zámezí.
     
    89
    Lamela je po svém nástupu na trávník hodně nebezpečný. Dostal se k míči po pěkném pasu Daviese, ale z velmi dobré pozice zevnitř pokutového území minul.
     
    90
    Vzápětí se dopředu zase tlačili Gunners, ale nedostali se na dostřel branky Spurs.
     
    90+1
    Alexandre Lacazette se položil do míče z voleje, ale nedokázal ho trefit tak, jak by chtěl. Míč skončil vysoko nad brankou.
     
    90+1
    Nastavovat se budou čtyři minuty. Tolik času má ještě Arsenal na vyrovnání.
     
    90+2
    Pierre-Emerick Aubameyang šanci pro své spoluhráče nevyrobil, protože jeho centr z levé strany byl nepřesný.
     
    90+3
    Dnešní utkání sleduje 83 222 diváků.
     
    90+3
    Obrovská šance Arsenalu, ale Alexandre Lacazette ji zahodil! Iwobi ho krásně našel v náběhu, ale o kousek svým zakončením po zemi kolem Llorise netrefil branku!
    90+3. Lacazette těsně netrefil branku.
     
    90+4
    To byla nejspíš poslední šance Arsenalu. Času už zbývá velmi málo.
     
    90+5
    Tak je tu přeci jen ještě jedna nadějná šance pro Gunners. Welbeck se pustil neohroženě dopředu a byl faulovaný. Tohle bude nebezpečná standardní situace.
     
    90+5
    Za následné protesty vidí žlutou kartu Eric Dier.
     
    90+5
    Mesut Özil se opřel do míče svou pověstnou levačkou, ale trefil jen jednoho z hráčů ve zdi Tottenhamu,
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Tottenham oplatil Arsenalu předchozí porážku z Emirates Stadium a v dnešním utkání vítězí. A musíme poznamenat, že zaslouženě, protože byl většinu utkání lepším týmem. První poločas nepřinesl téměř žádné velké šance, jedinou střelu na branku měli Spurs, ale nebylo to nic těžkého pro Čecha. Druhá půle byla o hodně zajímavější. Už v 49. minutě se trefil hlavou Harry Kane. A další šance Tottenhamu přibývaly. Měli je třeba Ali, z přímáku Eriksen nebo poté i Lamela, který se v průběhu druhého poločasu dostal na trávník. Jenže Čech už další gól neinkasoval, předvedl několik výborných zákroků. Jindy míče létaly vedle jeho branky. Arsenal si vypracoval dvě velké šance na vyrovnání. Nejprve nádhernou technickou střelu vyškrábl skvělým zákrokem Lloris, v samotném závěru pak zahodil velkou příležitost Lacazette, když netrefil branku v situaci, kdy měl před sebou už jen Llorise.
     
    Statistiky utkání

    Držení míče: 50 % : 50 %
    Střely na branku: 6:1
    Střely mimo: 11:3
    Rohy: 10:2
    Ofsajdy: 1:6
    Fauly: 13:9
     
    Z mé strany je to už pro tento zápas všechno, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (15:32:12)
    Tottenham vítězem londýnského derby.

    Petr Sumbal

    Branky: 49. Kane (Davies)

    Karty:   79. Lamela (TOT), 90+5. Dier (TOT) – 73. Mustafi (ARS)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 11:3. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 13:9.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Trippier, D. Sánchez, Vertonghen, Davies – Dier, M. Dembélé, Alli (85. Wanyama) – Eriksen – Kane, Son (70. Lamela).
    Náhradníci: Vorm – Rose, Lamela, Wanyama, Moussa Sissoko, Lucas Moura, Aurier.

    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Elneny (65. Iwobi), Xhaka (86. Welbeck), Özil, Wilshere – Mchitarjan (65. A. Lacazette), Aubameyang.
    Náhradníci: Ospina – A. Lacazette, Iwobi, Chambers, Welbeck, Maitland-Niles, Kolašinac.

    Rozhodčí: Taylor – Beswick, Nunn

    Diváci: 83 222
    bahis siteleri