Rheindorf Altach – Salzburg 0:1 (kon.) | Austria – Linz 1:3 (kon.) | Sturm Graz – Wolfsberger 0:1 (kon.)
St. Pölten – Mattersburg 0:3 (kon.)
konec
SK Sturm Graz
0:1 (0:0)
RZ Pellets Wolfsberger AC
Sobota 10.02.2018, 18:30 • Merkur Arena, Graz • Rakouská Bundesliga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Sturm Graz se poprvé v jarní části rakouské Bundesligy přestaví před svými fanoušky v Merkur Areně, kde přivítá v sobotu večer fotbalisty předposledního Wolfsbergeru. Hosté čekají patnáct utkání na výhru a na hřišti Sturmu naposledy zvítězili 23. srpna 2014.

     
    Úvodní sestavy:

    SK Sturm Graz: Siebenhandl – Koch, Schoissengeyr, Schulz, Schrammel – Jeggo – Huspek, Hierländer, Potzmann, Jantscher – Alar.
    Náhradníci: Schützenauer – Lovric, Ovenstad, Spendlhofer, Schmerböck, Schubert, Eze.

    RZ Pellets Wolfsberger AC: Kofler – Sollbauer, Rnić, Igor – Frieser, Ashimeru, Zündel, Offenbacher, Wernitznig – Gschweidl, Ouedraogo.
    Náhradníci: Dobnik – Topcagic, Orgill, Rabitsch, Drescher.

    Rozhodčí: Christopher Jäger. Asistenti: Roland Riedel, Jasmin Sabanovic. Čtvrtý rozhodčí: Walter Altmann.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Christopher Jäger dal pokyn k zahájení zápasu, jehož výkop obstarali fotbalisté domácího Sturmu Graz. Domácí se ihned vydali vpřed, jejich akci ale přerušil útočný faul.
     
    2
    Wolfsberger zahrozil po levé straně, odkud do šestnáctky poslal přízemní střílený centr, domácí ho ale na přední tyči odvrátili a následná střela zpoza pokutového území zamířila vysoko nad.
     
    3
    Daniel Offenbacher chtěl najít některého ze svých spoluhráčů na vzdálenější levé tyči diagonální přihrávkou z pravého křídla, míč ale zamířil do území nikoho a Jörg Siebenhandl odkopával od brány.
     
    4
    Wolfsberger je v úvodu zápasu aktivnějším týmem a po nepřesné rozehrávce Sturmu mohl na vlastní polovině hřiště u pravé postranní čáry vhazovat. Zatím čekáme na první šanci.
     
    5
    Fotbalisté Sturmu před střídačkami vybojovali standardní situaci a poté se snažili zahrozit kolmým pasem za obranu, jenže jeden z domácích hráčů byl dobře zdvojen a k míči se nedostal.
     
    6
    Bernd Gschweidl si chtěl na pravé straně šestnáctky narazit míč s jedním ze svých spoluhráčů a vybojoval rohový kop. Centr od rohového praporku sice nic nepřinesl, Daniel Offenbacher se ale dostal k odraženému míči a zpoza šestnáctky vypálil vysoko nad.
     
    7
    Wolfsberger je nadále aktivnějším týmem. Sturm Graz se snaží vyrážet směrem vpřed, jenže mu schází přesnost.
     
    8
    Domácí hráči se snažili rozvinout akci podél levé postranní čáry, kde vybojovali alespoň autové vhazování a zůstali u míče.
     
    9
    Netrvalo to ovšem dlouho a Sturm znovu o míč přišel, když se jeden z domácích fotbalistů marně snažil prosadit v blízkosti levého rohového praporku proti dvojnásobné přesile a vybojovat roh.
     
    10
    Wolfsberger poslal do šestnáctky z pravé strany dlouhý diagonální pas, který Jörg Siebenhandl snadno stáhl ze vzduchu.
     
    11
    Marvin Potzmann se postaral o první střelu domácího Sturmu, jeho táhlá střela zpoza šestnáctky ale byla hodně nepřesná.
     
    12
    Ze zápasu je odehráno téměř dvanáct minut a zatím stále čekáme na nějakou šanci, která by mohla přinést úvodní gól.
     
    13
    Christopher Wernitznig se snažil od levé postranní čáry proniknout do šestnáctky, což se mu nepodařilo a jeho následný centr z ostrého úhlu byl na přední tyči odvrácen.
     
    14
    Dvojice hráčů Wolfsbergeru kombinovala na pravém křídle nedaleko rohového praporku na minimu prostoru a poté, co se navzájem nechtěně trefili, se Sturm Graz snadno ubránil.
     
    15
    Čtvrthodiny téměř za námi. Sturm Graz hraje před svými fanoušky s hostujícím Wolfsbergerem zatím bez branek.
     
    16
    Majeed Ashimeru rozehrál na levé straně rohový kop a po jeho krásném přetaženém centru hlavičkoval nad Ismael Ouedraogo.
     
    17
    Wolfsberger se snažil na levém křídle zrychlit hru dlouhou kolmou přihrávkou, která zamířila do dvoumetrového ofsajdu.
     
    18
    Marvin Potzmann fauloval jednoho z hostů a Daniel Offenbacher rozehrál na pravé straně standardní situaci, svým centrem ale nikoho nenašel a Jörg Siebenhandl stáhl míč snadno ze vzduchu.
     
    19
    Hosté se opět dostali k centru na pravé straně hřiště, tentokrát ze hry, míč ale znovu stáhl do rukavic Jörg Siebenhandl.
     
    20
    Sturm Graz po sraženém centru z pravého křídla vybojoval rohový kop a má příležitost ohrozit bránu Wolfsbergeru.
     
    21
    Philipp Huspek byl zřejmě hráčem, který se po rohovém kopu v blízkosti hranice šestnáctky pohotově opřel do míče. Jeho rána ovšem zamířila vysoko nad hostující bránu.
     
    22
    Jakob Jantscher zahrál na vlastní polovině hřiště nechtěně rukou při zpracování míče a Wolfsberger se zadarmo dostal k míči.
     
    23
    Hra je během posledních minut hodně vyrovnaná a odehrává se převážně mezi oběma šestnáctkami. Ani jeden z týmů se nevrhá nikterak bez hlavě do útočných akcí.
     
    25
    Velice rád bych Vám pospal nějakou útočnou akci, která by brala dech, bohužel v dnešním zápase jsme zatím nebyli svědky ani jedné. Oba týmy dobře brání a vpředu se jim příliš nedaří.
     
    27
    Konečně nějaké vzrušení! Sturm Graz po zablokovaném centru z pravého křídla vybojoval autové vhazování a znovu poslal míč do ohně. V šestnáctce si dokázal najít místo Deni Alar, jeho hlavička ovšem o pořádný kus minula levou tyč.
     
    28
    Christopher Wernitznig z pohledu hostů odvedl na levé straně obranné poloviny hřiště svého týmu skvělou práci, když si pokryl míč tělem a jeden z napadajících hráčů Sturmu Graz ho fauloval.
     
    29
    James Jeggo na levé straně nepříjemně napadal rozehrávku Wolfsbergeru, který si pomohl přihrávkou na brankáře.
     
    30
    Za pár okamžiků se stane minulostí třicátá minuta utkání, během něhož jsme zatím nebyli svědky žádné nebezpečné příležitosti.
     
    31
    James Jeggo si naběhl do šestnáctky na krásný přetažený centr z pravého křídla a v blízkosti levé tyče se dostal po zpracování míče hrudí ke střele levačkou, která byla zablokována!
    31. James Jeggo si krásně zpracoval míč, střela ale neprošla
     
    32
    Dvojice hráčů se nepříjemně střetla hlavami před střídačkami a oba dva vzápětí museli být ošetřováni. Určitě z toho bude boule.
     
    33
    Christopher Jäger přerušil hru a následoval míč rozhodčího, po kterém Daniel Offenbacher sportovně vrátil míč soupeři.
     
    34
    Christian Schoissengeyr podstoupil v blízkosti půlící čáry hlavičkový souboj, během něhož fauloval, a viděl žlutou kartu.
     
    36
    Majeed Ashimeru ve středu hřiště zpracovával těžký míč a jeden z fotbalistů Sturmu Graz ho v tváří v tvář povalil k zemi.
     
    37
    Mohli jsme být svědky první střely na bránu, to by ovšem jeden z domácích fotbalistů nesměl s pokusem zpoza šestnáctky dlouho otálet. Proti dvojnásobné přesile už nic nevymyslel.
     
    38
    Thomas Schrammel rozehrál na levé straně hřiště rohový kop a po jeho přetaženém centru se jeden ze spoluhráčů na vzdálenější pravé tyči dostal k hlavičce, která o pořádný kus minula levou tyč.
     
    40
    Stefan Hierländer si naběhl ze druhé vlny na zpětnou přihrávku z pravé strany šestnáctky a napřáhl bez přípravy k nádherné technické střele, která mířila do bližšího horního rohu brány, Alexander Kofler ale předvedl fantastický reflexivní zákrok, když jednou rukou míč ve výskoku vytáhl nad břevno! Stále je skóre 0:0.
    40. Alexander Kofler před přestávkou vytáhl úžasný zákrok!
     
    41
    Na opačné straně mohl zahrozit Wolfsberger, jenže dlouhá kolmá přihrávka mířila na levé straně hřiště do ofsajdu.
     
    43
    Marvin Potzmann se snažil ze středového kruhu poslat směrem dopředu dlouhý nákop a jeden z protihráčů ho objal z boku jako medvěda. Jasný faul, po kterém následoval volný kop.
     
    45
    Philipp Huspek si chtěl u pravé postranní čáry hodit míč kolem protihráče a Thomas Zündel fauloval, když se mu postavil do cesty.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
     
    45+1
    Ismael Ouedraogo si nabíhal do šestnáctky na jemný oblouček od jednoho ze spoluhráčů a ve snaze zakončit se nepříjemně střetl s vybíhajícím brankářem Jörgem Siebenhandlem. O faul se ovšem nejednalo.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Diváci v Merkur Areně toho během prvního poločasu příliš mnoho neviděli, přesto se jeden z týmů mohl ujmout vedení, když krátce před přestávkou málem skóroval Sturm Graz, jenže Alexander Kofler vytáhl proti parádní technické střele ještě lepší zákrok. Skóre po prvním poločase. Sturm Graz 0 Wolfsberger 0.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:32.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    V Merkus Areně začal druhý poločas utkání, ve kterém Sturm Graz a Wolfsberger hrají po pětačtyřiceti minutách bez branek.
     
    47
    Úvod druhého poločasu se nejspíše ponese ve stejném duchu, jako téměř celý průběh zápasu. Oba týmy se sice snaží útočit, jenže jen stěží se dostávají do pokutového území soupeře.
     
    50
    Wolfsberger právě vstřelili branku!
    Christian Schoissengeyr si zpracovával zpětnou přihrávku a míč mu v roli posledního hráče odskočil od holeně, což by ještě nebylo tak hrozné, když by po jeho doběhnutí nechal pláchnout MAJEED ASHIMERU, který ze středu pokutového území zamířil přízemní střelou k pravé tyči! Obrovská chyba. Hosté vedou 1:0!
    50. Majeed ASHIMERU - 0:1
     
    53
    Fotbalisté Sturmu Graz se snažili rychle odpovědět a vypadalo to na nebezpečný útok, který ovšem zhatila diagonální přihrávka, jenž na pravé straně hřiště mířila do ofsajdu.
     
    54
    Jakob Jantscher rozehrál na pravé straně hřiště standardní situaci, jeho následný centr ale našel pouze náruč brankáře.
     
    55
    Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Jakob Jantscher, přichází Emeka Eze.
     
    56
    Sturm Graz po přestávce tlačí a je aktivnějším týmem, jenže zatím se na inkasovaný gól snaží odpovědět marně. Střídající Emeka Eze si nabíhal do šestnáctky na míč, jenže byl v ofsajdu.
     
    57
    Wolfsberger na pravém křídle vybojoval po hlavičkovém souboji standardní situaci a jeden z hostujících hráčů mohl ze středu šestnáctky hlavičkou zvýšit na 2:0, jenže to by musel míč zamířit na bránu, což se nestalo a dokonce zůstal ve hře.
     
    58
    Bernd Gschweidl byl zřejmě hráčem, který na levé straně šestnáctky dostihl zdánlivě ztracený míč a z ostrého úhlu napřáhl k přízemní střele, kterou na přední tyči zastavil Jörg Siebenhandl.
     
    59
    A rychle na opačnou stranu hřiště, kde už se schylovalo k nádhernému úniku a individuální akci, nakonec z ní ale nic nebylo. Pěkný sprint podél levé čáry byl k ničemu.
     
    62
    Sturm Graz z pěkné individuální akce nic nevytěžil a po hodině hry stále prohrává s Wolfsbergerem těsně 0:1.
     
    64
    Fabian Koch na pravém křídle obstaral autové vhazování, po kterém rozhodčí odpustil hostům faul a Wolfsberger vyrazil do protiútoku. Centr z levé strany ale poté skončil vysoko nad bránou.
     
    65
    Wolfsberger si málem vstřelil vlastní gól, když centr Sturmu z levé strany hřiště jeden z hostujících fotbalistů usměrnil nohou tak, že míč mířil do pravého horního rohu brány, naštěstí ale nebyl jeho dotyk silný a Alexander Kofler míč stáhl ze vzduchu do rukavic! Málem vyrovnáno.
     
    68
    Fabian Koch si srovnal míč na pravačku a zpoza šestnáctky napřáhl k prudké přízemní střele, která minula levou tyč.
     
    70
    O další střelu zpoza šestnáctky se vzápětí postaral Emeka Eze, také on ale po zemi minul levou tyč.
     
    71
    Střídání v týmu RZ Pellets Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Ismael Ouedraogo, přichází Dever Orgill.
     
    74
    Střídající Emeka Eze brousí levou postranní čáru, zatím ale jeho centry ani střela žádnou škodu nenadělaly.
     
    76
    Emeka Eze se znovu snažil prosadit prosadit podél levé postranní čáry a tentokrát fauloval za žlutou kartu.
     
    77
    Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Marvin Potzmann, přichází Fabian Schubert.
     
    78
    Střídání v týmu RZ Pellets Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Nemanja Rnić, přichází Daniel Drescher.
     
    79
    Christian Schoissengeyr si naběhl na vzdálenější levé tyči na krásný diagonální pas a pokusil se o nůžky, které těsně minuly levý horní roh brány!
     
    82
    Nervozita by se v závěru zápasu dala krájet. Sturm Graz se marně snaží vyrovnat a vzadu poměrně hodně fauluje.
     
    83
    Stefan Hierländer fauloval a jeho taktický faul po protiútoku Wolfsbergeru byl oceněn žlutou kartou.
     
    85
    Pět minut před koncem málem bylo vyrovnáno, když si jeden z domácích fotbalistů naběhl na krásný centr z pravého křídla, jenže ze značky pokutového kopu placírkou zamířil ze vzduchu pouze do náruče brankáře Alexandera Koflera!
     
    86
    Dominik Frieser se dopustil faulu, který byl navíc hodně tvrdý, a tak za něj viděl žlutou kartu.
     
    89
    Střídání v týmu RZ Pellets Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Majeed Ashimeru, přichází Christoph Rabitsch.
     
    90
    Nad rámec zápasu bylo nastaveno 6 minut!
     
    90+1
    Emeka Eze se dostal na levé straně šestnáctky k přízemní střele, která byla sražena na rohový kop.
     
    90+2
    Domácí se po centru z rohového kopu dostali na přední levé tyči k hlavičce, jenže jejich pokus nezamířil na bránu a navíc jim byl vzápětí odpískán útočný faul.
     
    90+4
    Šest minut nastaveného času je ideální variantou, protože v závěru utkání se hra hodně často přerušovala.
     
    90+5
    Bernd Gschweidl se řítil sám na bránu a už se chystal dělat kličku brankářovi, jenže mu byl odpískán ofsajd.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    O osudu utkání rozhodl jediný gól, když krátce po přestávce udělal velkou chybu v roli posledního hráče Christian Schoissengeyr, kterou po krásném sprintu potrestal přízemní střelou k tyči Majeed Ashimeru. Konečný výsledek utkání. Sturm Graz 0 Wolfsberger 1. (20:31:45)

    Tomáš Reiner

    Branky: 50. Ashimeru

    Karty:   34. Schoissengeyr (STG), 76. Eze (STG), 83. Hierländer (STG) – 86. Frieser (WAC)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 7:5. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 17:15.
    SK Sturm Graz: Siebenhandl – Koch, Schoissengeyr, Schulz, Schrammel – Jeggo – Huspek, Hierländer, Potzmann (77. Schubert), Jantscher (55. Eze) – Alar.
    Náhradníci: Schützenauer – Lovric, Ovenstad, Spendlhofer, Schmerböck, Schubert, Eze.

    RZ Pellets Wolfsberger AC: Kofler – Sollbauer, Rnić (78. Drescher), Igor – Frieser, Ashimeru (89. Rabitsch), Zündel, Offenbacher, Wernitznig – Gschweidl, Ouedraogo (71. Orgill).
    Náhradníci: Dobnik – Topcagic, Orgill, Rabitsch, Drescher.

    Rozhodčí: Christopher Jäger. Asistenti: Roland Riedel, Jasmin Sabanovic. Čtvrtý rozhodčí: Walter Altmann
    bahis siteleri