Toulouse – PSG 0:1 (kon.) | Angers – Monaco 0:4 (kon.) | Bordeaux – Amiens 3:2 (kon.)
Dijon – Nice 3:2 (kon.) | Guingamp – Caen 0:0 (kon.) | Méty – Montpellier 0:1 (kon.)
konec
Angers SCO
0:4 (0:2)
AS Monaco
Sobota 10.02.2018, 20:00 • Stade Raymond Kopa, Angers • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Krásný sobotní večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Francouzská nejvyšší soutěž Ligue 1 pokračuje již pětadvacátým kolem a my se společně zaměříme na zápas Angers, které před domácím publikem přivítá obhájce titulu z Monaka.
     
    Angers SCO

    Angers se v předchozím ročníku pohybovalo v klidném středu tabulky a obsadilo konečné dvanácté místo. I v nové sezoně se Angers pohybuje v hloubi druhé poloviny tabulky. Po nadějném začátku roku se Angers stále propadá tabulkou až na aktuální šestnáctkou příčku. O propad se postarala především série devíti zápasů bez výhry na konci roku 2017. Po vánoční přestávce se Angers již probojovalo k sedmi bodům. V domácím prostředí si Angers poradilo s Troyes 3:1, o týden později těsně porazilo 1:0 Amiens. V posledním zápase se však Angers muselo sklonit před Montpellier.
     
    AS Monaco FC

    Tým z městského státu v minulé sezoně zaskočil všechny soupeře. Jen třikrát prohrál a s přehledem osmibodovým rozdílem porazil i slavné PSG a připsal si tak titul!

    Letos na Monako čeká nejspíše jen boj o druhou pozici za suverénním PSG. S devítibodovým mankem je však prvním týmem, který nahání pařížský velkoklub. V posledním zápase se Monako představilo na domácí půdě proti nebezpečnému Lyonu. Po dramatickém střetnutí získal tři body pro obhájce titulu dvě minuty před koncem Rony Lopes, který završil skóre na konečných 3:2.

    V Lize mistrů se ale týmu kolem útočníka Radamela Falcaa vůbec nedařilo. V konkurenci Besiktase, Porta a Lipska obsadilo v základní skupině poslední místo se ziskem pouhých dvou bodů za nerozhodné výsledky v Besiktasi a Lipsku a jasní část evropských pohárů tak už bude bez francouzského mistra.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    02.12. 2017 Monako – Angers 1:0
    08.04. 2017 Angers – Monako 0:1
    24.09. 2016 Monako – Angers 2:1
    30.01. 2016 Angers – Monako 3:0
    01.11. 2015 Monako – Angers 1:0
     
    Úvodní sestavy:

    Angers SCO: Butelle – Bamba, I. Traoré (C), Thomas, Andreu – Santamaría – Fulgini, Oniangué, Mangani, Capelle – Toko Ekambi.
    Náhradníci: Michel – Sunu, Kanga, Ketkeophomphone, Puyo, T. Touré.

    AS Monaco FC: Sy – Sidibé, Glik, Jemerson, Raggi (C) – Tielemans, Fabinho – Rony Lopes, Moutinho, Diakhaby – Jovetić.
    Náhradníci: Badiashile – Pellegri, R. Ghezzal, Boschilia, Lemar, N'Doram, A. Touré.

    Rozhodčí: Léonard – Ocak, Mouysset.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas pětadvacátého kola tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hostující fotbalisté rozehráli první poločas ze středového kruhu. Následně se na levém kraji pokoušel prodrat do vápna Diakhaby, ale byl lehce ubráněn Bambou.
     
    3
    Angers si po zaváhání hostujícího brankáře vybojovalo rohový kop. Po centru do vápna si však našel balon jen stoper Glik.
     
    4
    Diakhaby znovu prokázal svůj tah po levém kraji. Bamba však skvěle skluzem odsunul nabíhajícího soupeře za postranní lajnu.
     
    5
    Angers začalo zápas aktivně. Fulgini přehrál na pravé straně Raggiho, ale poté nasměroval svůj centr jen do náručí hostujícího brankáře.
     
    6
    Tentokrát to domácí zkusili na levém kraji. Capelle kombinoval s Manganim, ale poté se do jejich kombinace nacpal bránící Tielemans, který akci přerušil.
     
    7
    Monako se nemůže dostat k balonu. Postupný útok Angers pokračoval u Andreua, který se uvolnil kolem Sidibého. Následný centr však už končí za brankovou lajnou.
     
    8
    Nadějná akce Monaka. Po průniku Lopese do vápna přišla zpětná přihrávka na Fabinha, který pálil tvrdě, ale jen vedle branky Angers.
     
    9
    Jovetič si narazil s Moutinhem, ale následně už přihrávku od Portugalce nedostal přesně ke kopačkám a toho využil Santamaría.
     
    10
    Sidibé spolupracoval s Lopesem, který ale následně našel zpětnou nahrávkou jen Thomase a akce Monaka končí znovu ještě před šestnáctkou.
     
    11
    Moutinho získal balon ve středu trávníku, poté chtěl rozběhnout nabíhajícího Jovetiče. Ten ale balon před Thomasem nezískal.
     
    12
    Abdoulaye Bamba nyní zapracoval skvěle do obrany. Diakhaby se uvolnil na levé strany, ale následně narazil na dobře postaveného Bambu.
     
    12
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Monako se dostává z první vážnější akce do vedení. Velmi aktivní Diakhaby centroval po trávníku do vápna z levé strany, následně se ale položil skluzem do balonu bránící Thomas. Nedokázal tomu zabránit už ani brankář LUDOVIC BUTELLE, od kterého se balon odrazil do sítě.
    12. Ludovic BUTELLE - 0:1
     
    14
    Žlutou kartu dostává Romain Thomas (Angers SCO).
     
    15
    Po faulu Thomase se hosté dostali k volného přímému kopu, ale tentokrát si situaci ve vápně pohlídal Butelle.
     
    16
    Moutinho zastavoval ve středu hřiště rychlou akci soupeře. Nakonec si musel záložník Monaka pomoci faulem.
     
    17
    Fulgini se snažil napadat rozehrávajícího Glika, ale polský reprezentant si pomohl zpětnou přihrávku na svého brankáře.
     
    19
    Rony Lopes měl na kopačce druhou branku Monaka. Jovetič pronikl do vápna, naservíroval balon Lopesovi, který v jasné pozici pálil bez razance do Butelleho.
     
    20
    Monako stále drží balon pod kontrolou. Obhájci titulu kombinují ve středu pole a čekají na vhodný moment k útoku.
     
    21
    Nyní zaváhal v rozehrávce Raggi, k balonu se dostal Bamba, ale právě obránce Angers si pomohl v souboji s Raggim rukou a je pískán faul.
     
    22
    Útočnou akci Glika podpořil náběhem na pravé straně Lopes. Následně se ale portugalská spolupráce Lopese s Moutinhem rozpadla po odpískání ofsajdu.
     
    23
    Stevan Jovetič nyní motal obráncům hlavy před vápnem. Následně si navedl míč na levou nohu, ale ze stoje Butelleho nepřekonal.
     
    24
    Moutinho si chtěl pracoval vysoký balon nohou, ale k balonu se také skláněl hlavou bránící Thomas a je tak pískána nedovolená hra vysokou nohou.
     
    25
    Také Angers se připomnělo v útoku. Sy měl co dělat s prudkým centrem z levého kraje. Brankář Monaka však položil své tělo na trávník a ukryl balon do rukavic.
     
    26
    Seydou Sy si dal načas s rozehrávkou. Byl napomínám i hlavním rozhodčím, ale žlutou kartu ještě hostující brankář nedostává.
     
    27
    Adama Diakhaby nebyl dlouho vidět, ale nyní získal balon u středového kruhu, následně hledal Jovetiče, ale ten byl schován za obráncem Angers.
     
    28
    Po zmatcích ve středu pole se dostal k balonu Kamil Glik. Následně měl našlápnuto k úniku Moutinho, ale právě Portugalce fauloval Santamaría.
     
    29
    Monaku se daří držet u balonu. Parádní akci Lopese mohl zakončovat z hranice vápna Jovetič, ale jeho dělovka byla tečování lehce nad.
     
    30
    Hostující celek pokračoval od rohového praporku. Va vápně Angers se však nejvýše vyšplhal jen Romain Thomas, který míč hlavou odpravil mimo nebezpečí.
     
    31
    Thomas Mangani se opřel do balonu dobrých třicet metrů od branky Monaka. Jeho střela byla podobně jako před malé chvíli na druhé straně sražena na rohový kop.
     
    31
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Parádní akce STEVANA JOVETIČE. Po odvráceném rohovém kopu se dostal do úniku Diakhaby, který následně naservíroval míč k Jovetičovi a ten luxusním dloubáčkem přehodil padajícího brankáře Angers.
    31. Stevan JOVETIĆ - 0:2
     
    33
    Ani po dvou brankách v síti soupeře se Monako nezatahuje do obrany. Nyní však zkoušel vysunout spoluhráče do vápna Oniangué. To se mu však vůbec nepodařilo a Sy bude rozehrávat.
     
    34
    Angers si vybojovalo další rohový kop. Nejprve Glik odsunul nebezpečí před vápno hlavou, následně ale pálil lehce na branku Mangani. Sy byl připraven a chytá balon do rukavic.
     
    35
    Monako stále drží balon. Diakhaby spolupracoval podobně jako při druhé brance s Jovetičem, ale ten už nebyl tak v ideální pozici jako před malou chvílí.
     
    37
    Angers se zatím nemůže dostat k balonu. Nyní se dostal k balonu Sidibé. Následně se ale po lehkém kontaktu skácel k zemi, hlavní rozhodčí nechal hru plynout a toho téměř využil Jovetič. Butelle byl ale u své tyče včas.
     
    38
    Santamaría se snažil roztáhnout hru k pravé postranní lajně, ale jeho přihrávku vystihl Fabinho. Poté měl Fabinho dostatek času na rozehrávku. Moutinho ale akci zastavil u středové lajny a domácí se stačili přesunout do obrany.
     
    39
    Angers zatím nemá co nabídnout. Většinu času jsou u balonu hostující hráči, kteří se stále snaží kombinoval ve středu pole a příliš se do útoku neženou.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Po delším čase se dostal k balonu Mangani, chtěl centrovat do vápna, kde byl připraven Toko Ekambi, ale Seydou Sy předvedl parádní předvídavost a míč sebral ze vzduchu.
     
    41
    Nyní už se dostal Toko Ekambi ke střele. Ta však přišla až po odpískání ofsajdu právě domácímu hrotovému útočníkovi.
     
    42
    Monako získalo balon u středové lajny, následně se dostal k balonu na pravé straně Rony Lopes. Ten ještě hledal Jovetiče, ale těsně před střelce druhé branky srazil míč k brankáři Andreu.
     
    44
    Minutu před pauzou se dostal k balonu Kamil Glik. Stoper Monaka si mohl vybrat komu bleskově nahraje, ale zvolil mírný postup individuálně. Následně už je ale přistřižen v ofsajdu Jovetič.
     
    45
    Na dlouhou přihrávku za obranu si sbíhal Karl Toho Ekambi. Kamerunec však balon už nestačil zachytit na hrací ploše a Sy tak může znovu rozehrávat od své branky.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí nenastavil v prvním poločase ani sekundu navíc a tak první pětačtyřicetiminutovka končí. Angers začalo zápas velmi sympaticky, v úvodních minutách drželo balon, ale zlom přišel při nešťastném skluzu Thomase, který srazil míč na vlastní branku a ač dělal Ludovic Butelle co mohl, tak už míč vyrazit nedokázal. Druhá branka přišla po půlhodině hry, kdy se Monako dostalo do rychlého protiútoku po ubráněném rohu. Diakhaby skvěle našel Stevana Jovetiče, který parádně předhodil padajícího brankáře Angers.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou domácí fotbalisté. První nákop k vápnu Monaka však skončil jen u Glika.
     
    48
    Na levém kraji držel balon Yoann Andreu, chtěl se prosmýknout kolem bránícího Sidibého, ale ten dokázal alespoň odrazit míč za postranní lajnu.
     
    49
    Po boji ve středu trávníku se dostal k balonu Mangani, ale poté dalších zmatcích ho velmi rychle ztratil. Vše se uklidnilo až u Jemersona, který balon podržel u kopačky.
     
    50
    Monako má spoustu času na rozehrávku. Domácí hráči se nepokoušejí napadat a hosté tak s přehledem drží míč u středové lajny.
     
    51
    Kapitán Monaka mohl po uvolnění na levé straně centrovat do vápna, ale v šestnáctce byl jen osamocený Jovetič a ten si proti velké přesile balon nevybojoval.
     
    52
    Diakhaby si to namířil středem do vápna. Obrana před ním ustupovala až si jednadvacetiletý Francouz pokopl balon mezi dvěma obránci. To už odváženému hráči nevyšlo.
     
    53
    Santamaría vybojoval balon u vápna Monaka. Následně ho ještě předal k nohám Fulginiho, který ale pálil z nepřipravené pozici jen metr od levé tyče.
     
    54
    Podobně jako v úvodu prvního poločasu tak i nyní se domácí snaží hrát aktivně směrem dopředu. Capellova přihrávka na Fulginiho neprošla přes Glika.
     
    55
    Naopak na druhé straně rozehrával Fabinho rohový kop. Ten však končí jen u brankáře Angers, který si došel pro balon na hranici malého vápna.
     
    56
    Nadějná šance domácího týmu. Fulgini si pohrál na pravém kraji se Sidibém, následně našel na bodu pro penaltu Toka Ekambiho, který ale v jasné pozici přestřelil Syovu branku.
     
    57
    Angers však ještě pokračovalo v aktivní hře. Po centru do vápna od Manganiho se však dostali do rychlého protiútoku hosté. Lopesova střela z hranice vápna se však mezi tři tyče nevešla.
     
    59
    Rony Lopes kombinoval na pravé straně s Jovetičem, následně Lopes hledal ve vápna Fabinha, který se ale už k balonu neprocpal.
     
    60
    Po hodině hry vede Monako stále o dvě branky. Ve druhém poločase se ale do útoku daří pronikat také domácímu týmu. Nyní však Sidibé skvěle ubránil Toka Ekamba.
     
    61
    Monako se musí v posledních minutách bránit. Po centru z pravé strany musel dokonce vykopávat až Glik míč směřující na Sya.
     
    62
    Po několika lehkých faulech se hlavní rozhodčí rozhodl zklidnit hru. Domluvil Manganimu i Fulginimu a hra může pokračovat.
     
    63
    Nadějnou kombinace domácího týmu zastavila až nepřesnost z kopačky Capella, který minul rozběhnutého Oniaguého o dobré dva metry.
     
    64
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Angelo Fulgini, přichází Billy Ketkeophomphone.
     
    65
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Adama Diakhaby, přichází Thomas Lemar.
     
    66
    Angers se daří držet u balonu i přes snahu hostujícího celku. Nyní kombinoval Oniangué s Manganim, ale následný centr do vápna už Toko Ekamba nenašel.
     
    67
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Naprosto jednoduchá akce Monaka a už to je o tři branky. Střídající Lemar si naběhl na kolmici za obranu, mohl už pálit, ale viděl před prázdnou brankou ještě STEVANA JOVETIČE, pro kterého už nebyl problém dostat do sítě.
    67. Stevan JOVETIĆ - 0:3
     
    69
    Angers se po třetí inkasované brance snaží ještě se zápasem něco udělat, ale přechod do útoku se nyní domácímu týmu vůbec nedaří.
     
    70
    Na další přihrávku za obranu si zabíhal Rony Lopes, ale tentokrát si už domácí obrana situaci pohlídala.
     
    71
    Monako se ve druhém poločase více bránilo, ale nyní odskočilo na tři branky a motivace domácího týmu pomalu opadává.
     
    72
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Hra Angers se začíná rozpadat. Na pravé straně se uvolnil Tielemans, který skvěle servíroval míč před branku domácího celku a k zadní tyči se přiřítil kapitán Monaka ANDREA RAGGI, který už jen umístil balon do odkryté branky.
    72. Andrea RAGGI - 0:4
     
    74
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Pierrick Capelle, přichází Jeff Reine-Adélaïde.
     
    75
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Marcos Rony Lopes, přichází Rachid Ghezzal.
     
    76
    Monako se i po čtvrté vstřelené brance drží u balonu na útočné polovině. Lemar kombinoval s Moutinhem, ale následně už Portugalcova přihrávka nebyla z nejpřesnějších a toho využil Mangani.
     
    77
    Mangani hledal v pokutovém území Toka Ekamba, ale ten míč jen lehce tečoval a s tím neměl Seydou Sy žádné problémy.
     
    78
    Domácím se nedaří už ani rozehrát. Přihrávka na několik metrů se Thomasovi vůbec nepodařilo a míč končí za postranní lajnou.
     
    79
    Moutinho nyní chtěl vykouzlit dloubáček do vápna, ale míč mu na poslední chvíli sjel z kopačky. Následně ale chyboval při rozehrávce Traoré a Monako je znovu u balonu.
     
    80
    Thomas Lemar čaroval s míčem proti dvěma obráncům. Bamba ani Traoré se nemohli dostat k balonu, až hostující záložník udělal chybu. Bamba však odkopl balon jen na polovinu, kde jsou jen hostující fotbalisté.
     
    82
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro oba týmy. O třech bodech do tabulky nejvyšší francouzské soutěže už je rozhodnuto, ale Angers by si za sympatický výkon vstřelenou branku zasloužilo.
     
    83
    Mangani spolupracoval se Santamaríou, ale následně se dostával do úniku Ghezzal. Ten byl však čistě obrán o balon skluzem Traorého.
     
    84
    Billy Ketkeophomphone se dostal k balonu na pravém kraji, následně si chtěl narazit s Bambou, ale spolupráce dvou krajních hráčů nevyšla podle představ a toho využil Sidibé.
     
    85
    Angers se ještě snaží vytvořit si závěrečný tlak, ale obrana Monaka zdatně odolává daleko před vlastním vápnem.
     
    86
    Nyní si ale prohodil míč mezi dvěma obránci Toko Ekambi a až Kamil Glik musel odpravit balon na rohový kop. Ten však končí další nepřesnou střelou Angers.
     
    86
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Prince Oniangué, přichází Thomas Touré.
     
    87
    Snaha se Angers upřít nedá, ale k ohrožení branky Monaka to nevede. Bamba si obhazoval míč kolem Sidibého, ale následně mu balon utekl za brankovou lajnu.
     
    87
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Djibril Sidibé, přichází Almamy Touré.
     
    88
    Thomas Touré se předvedl ihned po svém příchodu na trávník. Raggiho posadil na zem, ale akci už z úhlu nedotáhl až ke střele.
     
    89
    Zápas se už jen dohrává. Angers sice drží balon na kopačkách, ale před Sya se nemůže dostat. Ani hostující hráči se už do útoku příliš neženou.
     
    90
    Mangani ztratil balon na pravé straně, hosté mohli jít do rychlého protiútoku, ale po faulu na Lemara se bude kopat volný přímý kop.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase jednu minutu.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Šedesát nastavených sekund uplynulo a zápas končí jasnou výhrou Monaka na půdě Angers 4:0.

    Angers rozehrálo utkání nadějně, první desetiminutovku drželo balon, ale poté přišla nešťastná branka v domácí síti po zásahu Thomase a od Ludavoca Butella se nakonec míč odrazil až do sítě. Po půlhodině hry zakončil rychlý protiútoku Stevan Jovetič. Také po změně stran se domácí hnali do útoku, ale sympatický výkon nekorunovali brankou. Ty se naopak podařilo přidat Monaku. Nejprve skóroval podruhé v zápase Stevan Jovetič a na konečných 4:0 uzavřel skóre kapitán Monaka Andrea Raggi.

    Monako se díky dnešním třem bodům a zaváhání Marseille vrací zpět na druhou pozici za zcela suverénní PSG. Naopak Angers je stále namočeno do sestupových problémů.
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 8:2. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 11:5. (21:52:23)

    Vít Schück

    Branky: 12. Butelle (vla.), 31. Jovetić (Diakhaby), 67. Jovetić (Lemar), 72. Raggi (Tielemans)

    Karty:   14. Thomas (AGR)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 8:2. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 11:5.
    Angers SCO: Butelle – Bamba, I. Traoré (C), Thomas, Andreu – Santamaría – Fulgini (64. Ketkeophomphone), Oniangué (86. T. Touré), Mangani, Capelle (74. Reine-Adélaïde) – Toko Ekambi.
    Náhradníci: Michel – Sunu, Kanga, Ketkeophomphone, Puyo, T. Touré, Reine-Adélaïde.

    AS Monaco: Sy – Sidibé (87. A. Touré), Glik, Jemerson, Raggi (C) – Tielemans, Fabinho – Rony Lopes (75. R. Ghezzal), Moutinho, Diakhaby (65. Lemar) – Jovetić.
    Náhradníci: Badiashile – Pellegri, R. Ghezzal, Boschilia, Lemar, N'Doram, A. Touré.

    Rozhodčí: Léonard – Ocak, Mouysset
    thejrc.org