Toulouse – PSG 0:1 (kon.) | Angers – Monaco 0:4 (kon.) | Bordeaux – Amiens 3:2 (kon.)
Dijon – Nice 3:2 (kon.) | Guingamp – Caen 0:0 (kon.) | Méty – Montpellier 0:1 (kon.)
konec
FC Méty
0:1 (0:1)
Montpellier HSC
Sobota 10.02.2018, 20:00 • Stade Saint-Symphorien, Méty • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ačkoliv výsledek nevypadá přesvědčivě, Montpellier zaslouženě zvítězilo na hřišti posledních Mét, když se v polovině prvního poločasu postaral o jediný gól zápasu Giovanni Sio. Útočník hostů odehrál fantastický zápas a společně se svými spoluhráči si vytvořil několik velkých šancí, zejména těsně před přestávkou, kdy domácí neuvěřitelnými zákroky podržel nad vodou Ejdži Kawašima. Jednou ale přece jen inkasoval. Konečný výsledek atraktivního zápasu. Méty 0 Montpellier 1. (21:51:19)

     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Benjamin Lecomte poněkolikáté během závěrečných okamžiků utkání stáhl míč po dlouhém nákopu Mét bez problému ze vzduchu. Minuta do konce zápasu.
     
    90+2
    Méty se neustále snaží sebrat zbytky sil na vyrovnání, už se ale do jejich hry vkrádají nepřesnosti. Montpellier pečlivě brání a čeká na šanci zahrozit z protiútoku.
     
    90+1
    Nad rámec utkání byly nastaveny 3 minuty.
     
    90
    Pokud máme někoho vyzdvihnout ze sestavy Mét, není o čem debatovat. Ejdži Kawašima odchytal skvělý zápas.
     
    89
    Montpellier zřejmě na hřišti posledních Mét potvrdí roli papírového favorita, a přestože dokázalo jen jednou skórovat, mělo několik šancí a vítězství si zaslouží.
     
    88
    Giovanni Sio dnes odehrál fantastické utkání a jeho jediný gól je těsně před koncem utkání stále vítězný.
     
    87
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Giovanni Sio, přichází Souleymane Camara.
     
    84
    Rohový kop domácích fotbalistů nic nepřinesl, stejně jako následný centr ze hry na levé straně.
     
    83
    Florent Mollet se postavil k rozehrání volného přímého kopu a přízemní střelou mířil dobře k přední levé tyči, jenže Benjamin Lecomte šel rychle k zemi a skvělým reflexivním zákrokem míč vyrazil na rohový kop! Ve vzduchu visí gól.
     
    82
    Daniel Congré špatně odkopl míč a Danijel Milićević našel na pravé straně šestnáctky Emmanuela Rivièra, který se vpádu snažil přehodit vybíhajícího brankáře Benjamina Lecomta, což mu vyšlo, míč ale skončil za.
     
    81
    Rohový kop fotbalistů Mét nic nepřinesl, což znamená, že Montpellier dělí od vítězství jen deset minut.
     
    80
    Julian Palmieri vzápětí posílal míč do ohně od levé postranní čáry a jeden z hráčů Montpellier si na přední tyči málem vstřelil hlavou vlastní gól, míč ale skončil na horní síti.
     
    79
    Iván Balliu předvedl u pravé postranní čáry dlouhý sprint a poslal do šestnáctky přízemní centr, který byl odvrácen.
     
    78
    Emmanuel Rivière si na pravé straně šestnáctky naběhl na krásnou narážečku a pohotově zkusil vypálit, jeho přízemní střela ale nebyla prudká a umístěná, aby Benjamina Lecomta překonala!
     
    78
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Isaac Mbenza, přichází Rodrigue Casimir Ninga.
     
    77
    Montpellier rozehrálo standardní situaci a na přední pravé tyči si nabíhali na míč Pedro Mendes a Junior Sambia. Nakonec to byl Pedro Mendes, který se snažil ve skluzu zakončit, bránu ale minul.
     
    75
    Fotbalisté Montpellier rozehráli na pravé straně obranné poloviny a Julian Palmieri předvedl nechutný zákrok, když oběma nohama napřed vlétl do protihráče a až dodatečně viděl žlutou kartu, která mohla mít jinou barvu.
     
    74
    Ve středu hřiště došlo před střídačkami k ostrému střetu dvou hráčů, rozhodčí si ale vystačil s domluvou.
     
    73
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Keagan Dolly, přichází Junior Sambia.
     
    72
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Vahid Selimovic, přichází Ibrahima Niane.
     
    71
    Giovanni Sio si pustil na levé straně šestnáctky míč po diagonální přihrávce ze středu hřiště do pohybu a z otočky napřáhl k přízemní střele, která zamířila pouze doprostřed brány. Ejdži Kawašima si připsal snadný zákrok.
     
    71
    U postranní čáry už je vysvlečený jeden z hráčů Mét. Na straně domácího týmu dojde ke druhému střídání.
     
    70
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 20 minut a hráči obou týmů mají stále hodně sil, protože hra se přelévá ze strany na stranu. Jediné, co tomu chybí, jsou góly.
     
    68
    Hosté vybojovali u levé postranní čáry standardní situaci, po centru se ale na přední tyči k ničemu nedostali.
     
    67
    Montpellier předvedlo na levém křídle po dlouhé kolmé přihrávce nádhernou kombinaci na jeden dotyk, Isaac Mbenza ani Ruben Aguilar ale do vápna nepronikl.
     
    65
    Florent Mollet na levé straně hřiště zatáhl míč do šestnáctky a poté z úhlu napřáhl k prudké střele, která mu nesedla, a minul bližší levý horní roh brány.
     
    64
    Giovanni Sio se po centru z rohového kopu dostal na přední tyči k hlavičce, která letěla k zemi a těsně minula bránu. Ejdži Kawašima měl ale situaci pod kontrolou.
     
    63
    Isaac Mbenza předvedl na pravé straně šestnáctky pěkné přešlapovačky, jeho přízemní centr ale poté ve skluzu skvěle zablokoval Moussa Niakhaté. Rohový kop pro hosty.
     
    62
    Montpellier mohlo pojistit své vedení po zpětné přihrávce z levého křídla, jenže Méty hosty na přední tyči do zakončení nepustili. Rychlý protiútok byl poté zastaven.
     
    61
    Centr Mét z levého křídla způsobil vybíhajícímu brankářovi Benjaminovi Lecomtemu velké problémy, když míč nedokázal udržet, vzápětí mu ale pomohli spoluhráči.
     
    60
    Danijel Milićević se rozeběhl podél levé postranní čáry, kde ho Nordi Mukiele levou rukou poslal k zemi. Žlutá karta sice udělena nebyla, je tu ale standardní situace.
     
    59
    Centr Emmanuela Rivièra byl odvrácen a po zpracování odvráceného míče to zkusil z dálky Renaud Cohade, jehož pokus nabral obrovskou výšku a skončil nad.
     
    58
    Emmanuel Rivière byl faulován na pravém křídle a vybojoval pro svůj tým standardní situaci, po jejímž centru se domácí na vzdálenější levé tyči k ničemu nedostali.
     
    57
    Nedorozumění mezi brankářem a stoperem Montpellier přineslo hostům rohový kop, Nolan Roux ani některý z jeho spoluhráčů se ale na přední levé tyči k ničemu nedostal.
     
    55
    Giovanni Sio je hodně aktivní a u levé postranní čáry vybojoval standardní situaci. Následný dlouhý pas do šestnáctky byl ale na její hranici odvrácen do bezpečí.
     
    53
    Hosté se dostali po rohovém kopu a odvráceném centru ke střele zpoza šestnáctky, míč ale zamířil vysoko nad.
    51. Giovanni Sio předvedl, jak důležitý je první dotyk s míčem
     
    51
    Giovanni Sio to provedl nádherně, když si na levé straně šestnáctky prvním dotykem zpracoval míč nejprve do pohybu a po druhém napřáhl k prudké střele z úhlu, kterou tečoval Fallou Diagné, a míč mířil do bližšího horního rohu brány, Ejdži Kawašima ho ale reflexivním zákrokem vyrazil mimo! Rohový kop pro hosty.
     
    50
    Giovanni Sio se tentokrát snažil prosadit na pravém křídle, opět se ale ocitl v ofsajdu. Hra přerušena.
     
    49
    Ejdži Kawašima v závěru prvního poločasu předvedl několik fantastických zákroků a jen jeho zásluhou Méty doma neprohrávají s Montpellier o čtyři nebo více gólu.
     
    48
    Giovanni Sio si naběhl na levém křídle na kolmý pas za obranu a po zpracování míče už si to chtěl namířit před bránu, vpřed ho ale nepustil zdvižený praporek.
     
    47
    Montpellier vyrazilo do rychlého protiútoku, který nic nepřinesl, a vzápětí mohli po kolmé přihrávce za obranu skórovat domácí, jenže jeden z hráčů Mét na míč nedosáhl.
     
    46
    Méty obstaraly výkop druhého poločasu, během něhož se budou snažit smazat jednobrankové manko.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:02.
     
    Úvodních pětačtyřicet minut nabídlo několik šancí, z nichž drtivou většinu měli na svědomí fotbalisté Montpellier. Nakonec ale padl jen jeden gól, o který se postaral po krásném přízemním centru střelou do prázdné brány Giovanni Sio. Skóre po velice atraktivním prvním poločase. Méty 0 Montpellier 1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
    45+1. Brankář Ejdži Kawašima a další z jeho parádních zákroků
     
    45+1
    A další šance Montpellier! Jeden z hostů se na pravé straně šestnáctky dokázal prosadit po krásné kombinaci v souboji jeden na jednoho a přízemní střelou mířil k přední pravé tyči, jenže Ejdži Kawašima dalším fantastickým zákrokem vyrazil míč na rohový kop! Centr nic nepřinesl.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
    45. Icaac Mbenza pořádně protáhl brankáře Ejdžiho Kawašimu!
     
    45
    Isaac Mbenza mohl krátce před koncem prvního poločasu poslat Montpellier do dvoubrankového vedení, když z místa napřáhl k nádherné táhlé střele a málem vymetl levý horní roh brány, jenže domácí brankář Ejdži Kawašima míč nádherným volejbalovým zákrokem vyrazil!
     
    44
    Na opačné straně se pokusil skórovat zpoza šestnáctky Ruben Aguilar, jeho rána ale zamířila vysoko nad.
    42. Benjamin Lacomte levou nohou zabránil vyrovnání na 1:1!
     
    42
    Méty v rychlém sledu vybojovaly dva rohové kopy, přičemž druhý rozehrály nakrátko a přízemní střelou z hranice šestnáctky mířil k pravé tyči Florent Mollet, Benjamin Lecomte ale jeho střelu levou nohou fantasticky vykopl!
     
    41
    Montpellier má v závěru prvního poločasu tlak. Nyní se hosté dostali k táhlé přízemní střele zpoza šestnáctky, stejně jako předchozí hlavička ale zamířila pouze do náruče brankáře.
     
    39
    Giovanni Sio si na vzdálenější levé tyči naběhl na krásný přetažený centr z pravého křídla, jeho následná hlavička ale zamířila pouze do rukavic Ejdžiho Kawašimi.
     
    38
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Georges Mandjeck, přichází Danijel Milićević.
     
    37
    Georges Mandjeck ve středu hřiště zatáhl za záchranou brzdu a za ostrý faul viděl žlutou kartu.
    36. Emmanuel Rivière se řítil sám na bránu, ale neskóroval!
     
    36
    Emmanuel Rivière si krásně zpracoval míč a diagonální přihrávkou z otočky poslal do samostatného úniku Nolana Rouxa, který přízemní střelou v tváří v tvář vybíhajícímu Benjaminovi Lecomteovi neuspěl! Málem 1:1!
     
    35
    Hráči Mét se v rychlém sledu snažili dostat na dostřel, jenže ani v jednom případě neuspěli. Nordi Mukiele poté vyrazil do rychlého protiútoku a hned v jeho úvodu byl faulován.
     
    33
    Giovanni Sio si nabíhal na levé straně šestnáctky na míč a už se ocital ve slibné šanci, jenže domácí ho skvěle zdvojili a k ohrožení brány ho nepustili.
     
    30
    Renaud Cohade si nabíhal na pravém křídle na prudkou kolmou přihrávku, jenže Paul Lasne si skvěle pokryl míč tělem a vybojoval odkop od brány Montpellier.
     
    29
    Méty jsou směrem vpřed hodně aktivní, jenže Montpellier velice dobře brání. Někdy za cenu tvrdých faulů.
     
    27
    Do pokutového území Montpellier mířily v rychlém sledu dva centry z levé strany hřiště. Jeden přímo ze hry, zatímco druhý po rozehrání rohového kopu, oba ale skončily v náručí brankáře.
     
    26
    Julian Palmieri rozkmital své rychlé nohy na levém křídle, kde ho nedaleko šestnáctky sestřelil Nordi Mukiele a za svůj ostrý faul viděl žlutou kartu.
    24. Giovanni SIO - 0:1
     
    24
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Isaac Mbenza si naběhl na kolmou přihrávku do běhu a z pravé strany šestnáctky poslal na vzdálenější levou tyč nádherný přízemní centr, na který si naběhl GIOVANNI SIO a z blízkosti zamířil do sítě – 0:1! Asistence: Isaac Mbenza.
     
    21
    Paul Lasne si navedl míč po přihrávce z pravého křídla rychle na levačku a napřáhl ke střele, která zpoza šestnáctky zamířila o pořádný kus vedle levé tyče domácích Mét.
     
    20
    Giovanni Sio si nabíhal za obranu na dlouhý kolmý pas z poloviny hřiště, jenže míč nedokázal ze vzduchu ideálně zpracovat a na pravé straně šestnáctky o něj přišel.
     
    19
    Zatím se hraje hodně fyzicky náročný fotbal, během něhož dochází velmi často k faulům a přerušení hry.
     
    16
    A znovu Emmanuel Rivière, který si po centru z rohového kopu naskočil na míč a hlavičkou o zem minul levou tyč.
     
    15
    Emmanuel Rivière pronikl středem hřiště do šestnáctky a poté přízemní střelou mířil k pravé tyči, jenže jeho pokus byl sražen mimo a následovat bude rohový kop.
     
    12
    Méty vyrazily podél levé postranní čáry do útoku, jenže Nordi Mukiele si skvěle pokryl míč tělem a byl faulován.
     
    10
    Fotbalisté obou týmů jsou v pořádku a zápas může pokračovat. Méty hrají s Montpellier zatím bez branek 0:0.
     
    9
    Georges Mandjeck ve středu hřiště podstoupil tvrdý střet s Vitorinem Hiltonem a oba hráči zůstali ležet na trávě.
     
    7
    Giovanni Sio byl zřejmě hráčem, který napřáhl k prudké přízemní střele zpoza šestnáctky, jenže zamířil pouze doprostřed brány a Ejdži Kawašima si připsal snadný zákrok.
     
    5
    Georges Mandjeck se dostal po rozehrání rohového kopu z pravé strany na vzdálenější levé tyči k hlavičce, která z těžké pozice minula bránu. Benjamin Lecomte odkopával od brány.
     
    3
    Sám faulovaný Florent Mollet se rozhodl pro přímou střelu na bránu, která mířila do náruče hostujícího brankáře, nakonec se ale míč od ruky jednoho z hostů odrazil vedle levé tyče.
     
    2
    Florent Mollet si ve středu hřiště dobře pokryl míč tělem a vybojoval pro domácí tým výhodu standardní situace.
     
    1
    Montpellier obstaralo výkop zápasu a na pravém křídle se dostal k centru Giovanni Sio, na vzdálenější levé tyči se ale jeden z jeho spoluhráčů do zakončení nedostal.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Méty: Kawašima – Balliu, Selimovic, Diagné, Niakhaté, J. Palmieri – Mollet, Mandjeck, Cohade, Roux – Rivière.
    Náhradníci: Beunardeau – Milićević, Lempereur, A. Jallow, Niane, Rivierez, Hadraoui.

    Montpellier HSC: Lecomte – Mukiele, Mendes, Hilton, Congré, Aguilar – Mbenza, Skhiri, Lasne, Dolly – Sio.
    Náhradníci: Pionnier – Sambia, Ikoné, Camara, Poaty, Ninga, Cozza.

    Rozhodčí: Sébastien Desiage. Asistenti: M. Grosbost, F. Boudikian. Čtvrtý rozhodčí: A. Perreau Niel.

     
    Méty doma vyhrály tři ligová utkání v řadě a uprostřed týdne vypadly ve francouzském poháru s Caen, zatímco jejich nadcházejícího soupeře Montpellier vyřadil Lyon. Méty i Montpellier přitom mělo výhodu domácího prostředí. Zatímco domácím se v lize před svými fanoušky daří, Montpellier během posledních dvou venkovních zápasů nevstřelilo gól, když po ligové prohře s PSG nestačilo v Coupe de France na Monako.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Tomáš Reiner

    Branky: 24. Sio (Mbenza)

    Karty:   37. Mandjeck (MTZ), 75. J. Palmieri (MTZ) – 26. Mukiele (MON)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 4:7. Rohy: 11:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 15:11.
    FC Méty: Kawašima – Balliu, Selimovic (72. Niane), Diagné, Niakhaté, J. Palmieri – Mollet, Mandjeck (38. Milićević), Cohade, Roux – Rivière.
    Náhradníci: Beunardeau – Milićević, Lempereur, A. Jallow, Niane, Rivierez, Hadraoui.

    Montpellier HSC: Lecomte – Mukiele, Mendes, Hilton, Congré, Aguilar – Mbenza (78. Ninga), Skhiri, Lasne, Dolly (73. Sambia) – Sio (87. Camara).
    Náhradníci: Pionnier – Sambia, Ikoné, Camara, Poaty, Ninga, Cozza.

    Rozhodčí: Sébastien Desiage. Asistenti: M. Grosbost, F. Boudikian. Čtvrtý rozhodčí: A. Perreau Niel
    thejrc.org