Heracles – Willem II 1:0 (kon.) | Utrecht – Zwolle 2:1 (kon.) | Sparta Rotterdam – Eindhoven 1:2 (kon.)
Heerenveen – Kerkrade 1:1 (kon.) | Alkmaar – Venlo 0:0 (kon.)
konec
Sparta Rotterdam
1:2 (1:1)
PSV Eindhoven
Sobota 10.02.2018, 19:45 • Sparta Stadion Het Kasteel (Rotterdam) • Nizozemská Eredivisie • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Nizozemská nejvyšší soutěž má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Sparta Rotterdam a PSV Eindhoven.
     
    Sparta Rotterdam

    Fotbalisté Sparty Rotterdam předvádějí v letošní sezóně hodně bídné výkony, který je posadily až na samostatný chvost tabulky. Sparta ztrácí na první nesestupovou pozici už pět bodů a navíc navíc ani forma z posledních zápasů nenapovídá tomu, že by se nějak závratně mělo měnit postavení v tabulce. Rotterdam dokázal v letošním ročníku zvítězit pouze ve třech případech a rovněž se potýká s nejméně produktivní útočnou vazbou. Podobně je na tom i defenzíva, jenž je třetí nejhorší.
     
    PSV Eindhoven

    Na druhé straně stojí jeden z aspirantů na celkové vítězství v nizozemské nejvyšší soutěži PSV Eindhoven. PSV zatím naplňuje očekávání vedení klubu a se sedmibodovým náskokem vévodí celé lize. PSV se nachází ve velmi sympatické formě, přičemž naposledy v lize ztratilo body necelý týden před Vánoci. Hostující celek dnešního utkání má druhou nejlepší ofenzívu soutěže, totožné je to při počínání defenzivní linie.
     
    Úvodní sestavy:

    Sparta Rotterdam: J. Huth – Holst, Fischer, Chabot, Nelom – Sanusi (C), van Moorsel, Dougall – Brogno, Friday, Ahannach.
    Náhradníci: Fabrie – Ache, Breuer, Alhaft, dos Santos, Duarte, Floranus, Goodwin, Harroui, Mühren, Proschwitz, Vriends.

    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Brenet – Mauro Júnior, Ramselaar, Hendrix – Bergwijn, L. de Jong (C), Lozano.
    Náhradníci: Room, van Osch – Gakpo, A. Gudmundsson, Luckassen, S. Lammers, Pereiro, Obispo, Rigo, Rosario..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Poprvé se k míči dostali také hosté, avšak jednalo se pouze o razantní odklizení balónu ke středovému kruhu.
     
    4
    Na zemi skončil domácí Ahannach, nicméně jednalo se o nedovolený zákrok právě křídelníka Rotterdamu.
     
    5
    Hra je nyní přerušena, neboť na zeleném pažitu zůstal ležet de Jong. Hostující forvard je ihned v péči lékařského personálu.
     
    6
    Přerušení trvalo zhruba minutu hry, což se pochopitelně promítne do nastaveného času. De Jong by ale měl být schopen pokračovat ve hře.
     
    6
    Sparta se chopila rozehrávky rohového kopu, který nebyl vůbec špatný. Na zadní tyči ale na poslední chvíli odvrátil číhající nebezpečí Hendrix.
     
    6
    Sparta Rotterdam právě vstřelila branku!
    Nyní už domácí hráči ale slaví! Na centrovanou nabídku si naskočil KENNETH DOUGALL, jehož hlavička zapadla přesně k tyči.
    6. Kenneth DOUGALL - 1:0
     
    7
    Favorit zápasu se okamžitě pokusil o vyrovnávací branku, akce středem hřiště ale nikam nevedla. Huth tak bude vykopávat.
     
    8
    Bergwijn se musel stáhnout až k půlící čáře, kde roztáhl hru na pravou stranu. Následně do šestnáctky připlachtil nepovedený centr.
     
    9
    První zakončení také na hostující straně. Ve vzdušném prostoru si udělal prostor de Jong, který hlavičkoval zhruba metr nad branku.
     
    10
    PSV se dle očekávání dostalo k více do hry a momentálně to jsou domácí, kdo pouze běhá za balónem. Míč má v tuto chvíli na kopačce Isimat-Mirin.
     
    11
    Brogno se hezkým manévrem zbavil napadajícího protihráče a poté vyslal zpětnou přihrávku až k Huthovi. Sparta se zatím v poklidu brání.
     
    12
    Momentálně sledujeme hodně nezáživnou pasáž, neboť se na hrací ploše neděje nic moc zajímavého. Eindhoven se nemůže prodrat k opačné šestnáctce.
     
    13
    Stále ta samá písnička. Míč putuje z kopačky na kopačku a do rozehrávky se zapojuje kompletní čtyřčlenná obranná linie.
     
    14
    Schwaab vyvezl hrací předmět až za středový kruh, odkud zkoušel vyslat kolmici na Ramselaara. Druhý jmenovaný se ale dopustil faulu.
     
    15
    Jak shrnout dosavadní průběh zápasu? Možná tak, že se poslední celek nizozemské nejvyšší soutěže rozhodně nezalekl favorita zápasu.
     
    16
    V pokutovém území se s trochou štěstí prodral ke střele Bergwijn, který z velmi dobré pozice napálil pouze před sebou stojícího protihráče.
     
    17
    PSV se dostalo k rozehrávce svého úvodní rohového kopu. Ten nebyl nikterak nebezpečný a Huth se nemusel příliš zapotit.
     
    18
    Ahannach zkoušel obalamutit napadajícího Schwaaba, který ho ale velmi dobře stínoval. Domácí hráč se tak zmohl pouze na zpětnou přihrávku.
     
    19
    Kousek za vápnem napřáhl ke střele Mexičan Lozano, který ale nasměroval svoje zakončení pouze doprostřed branky.
     
    20
    Do další rozehrávky se zapojil také brankář Huth, který pro jistotu zvolil odkop za polovinu hřiště. Tam jeho kolegové vybojovali aut.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nabídla hodně vyrovnanou partii. Zatím není příliš patrné, kdo je vlastně favorit zápasu.
     
    22
    Hendrix se ujal režie hry, načež svojí přihrávku oslovil vedle stojícího Ariase. Ten se pro změnu dopustil laxní ztráty míče.
     
    23
    Posléze z pravé strany přiletěl hodně vysoký centr, jenž logicky neměl šanci na úspěch. Posléze ještě přihrával pod sebe de Jong, nicméně žádný z jeho kolegů se nenacházel na malém vápně.
     
    24
    Bergwijn byl nakonec jako první u balónu a Holst měl s jeho bráněním spousta práce. Nakonec to defenzíva Sparty přeci jenom zvládla.
     
    25
    Nakonec to bylo i díky teči a míč se tak svezl za brankovou čáru. Druhý rohový kop v podání hostů odvrátil na přední tyči Ahannach.
     
    26
    Nakonec z toho byl ještě jeden roh, který nebyl o nic lepší. Naopak se domácí znovu ubránili, což pochopitelně ocenili také příznivci na stadionu.
     
    27
    Také Sparta se dostala k rozehrávce rohového kopu. Balón směřoval směrem k malému vápnu, kde byl nejvýše ve vzduchu Isimat-Mirin.
     
    28
    Další centrovaný balón nadělal domácí obraně menší potíže, které ale byly následně zahnány. PSV ale začíná pořádně větrat soupeřovu defenzíviu.
     
    29
    Na hranici ofsajdového postavení se kolem autové čáry řítil Brogno, který v souboji tělo na tělo nakonec vybojoval autové vhazování.
     
    30
    Brenet si nekomplikoval život a raději poslal míč na druhou stranu hrací plochy. Netrvalo dlouho a balón se vrátil zpět k Brenetovi.
     
    31
    Zničehonic dostal hodně prostoru Mauro Júnior a málem to mohlo mít fatální následky. Ostrá rána ale narazila pouze do kopačky soupeře.
     
    32
    Hendrix se během krátkého časového úseku hned několikrát seznámil s míčem a stále to nevypadá, že by hostující záložník měl překvapit obranu Sparty.
     
    33
    Naopak z toho byla riskantní přihrávka směrem k pokutovému území, kterou včas vystihl Chabot. Rotterdam si následně vybojoval další aut.
     
    34
    Netrvalo dlouho a do dalšího zakončení se natlačil Mauro Júnior, tentokráte se ale jednalo o sraženou střelu do rukavic Hutha.
     
    35
    Nehraje se více než minutu, neboť zdravotní problémy má pro změnu hostující Lozano. Uvidíme, jestli bdue zapotřebí střídat.
     
    36
    Mexický forvard nakonec opustil hrací plochu po svých dolních končetinách a z vážností zranění to nevypadá příliš pesimisticky.
     
    37
    V pokutovém území domácích zůstal ležet opět Lozano a vypadá to, že se bude opravdu střídat. Hlavní sudí nakonec přerušil hru.
     
    38
    Z hlediště se začal ozývat bouřlivý pískot, který vyprovodil Lozana už podruhé z hrací plochy. Mexičan je v tuto chvíli ošetřován za postranní čárou.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Určitě můžeme počítat s několikaminutovým nastavením.
     
    40
    Po rohovém kopu vznikl v šestnáctce menší zmatek, který mohl přinést druhou branku. Odražený balón napálil Sanusi vysoko nad.
     
    41
    PSV se poklidnou kombinací snaží uklidnit hru. Momentálně je k vidění nespočet přihrávek v blízkosti středového kruhu.
     
    41
    PSV právě vstřelilo branku!
    Zničehonic je vyrovnáno! STEVEN BERGWIJN si navedl míč na pravou nohu a poté vyprodukoval parádní ránu. Huth se natahoval po balónu, který nakonec přeci jenom skončil v síti.
    41. Steven BERGWIJN - 1:1
     
    42
    Ještě před odchodem do kabin hostující hráči vyrovnali, což může být pro následující minuty hodně důležitým faktem.
     
    45
    První poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    45+2
    Po delší době bylo rušno také před brankářem Zoetem, nicméně ten nakonec nemusel zasahovat. Míč z vápna totiž odvrátil Schwaab.
     
    45+3
    Na druhé straně si Ramselaar narazil s Bergwijnem, načež se těžiště hry přesunulo k pravé autové čáře, kde nyní operuje Arias.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl hodně překvapivou podívanou. Hned v úvodu se totiž poslední celek nizozemské nejvyšší soutěže dostal do vedení a naopak vedoucí tým Eredivisie dlouho hledal cestičku k brance soupeře. Nakonec pár minut před koncem prvního dějství udeřil Bergwijn, který tak učinil konečnou podobu poločasového stavu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Sparta Rotterdam: ze hřiště odchází Loris Brogno, přichází Dabney dos Santos.
     
    46
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Hirving Lozano, přichází Albert Gudmundsson.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si vzali na starost tentokráte hosté. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu se hodně nebezpečným zákrokem prezentoval střídající Gudmundsson. Ten na polovině hřiště doslova sestřelil protihráče.
     
    49
    Sanusi se rozhodl napadat rozehrávku, což nakonec vedlo k zisku míče. Zpětná nabídka v podání dos Santose mířila pouze na kopačku Ariase.
     
    50
    Nedovolených zákroků neubývá, ba naopak. De Jong byl tvrdě zezadu poslán k zemi, nicméně hlavní sudí ani tentokráte nebude žlutit.
     
    51
    K rozehrávce volného kopu se postavil Attanach, jenž kroutil centr směrem do branky. Míč byl přeci jenom trochu delší a skončil až za čárou.
     
    52
    Sparta táhla nadějný protiútok, který ale nebyl vyřešen vůbec ideálně. Centr z kopačky Ahannacha skončil pouze v náruči Zoeta.
     
    53
    U opačné šestnáctky si s balónem neporozuměl Bergwijn, kterému odskočil kulatý nesmysl příliš daleko od kopačky. Poté již nestačil reagovat.
     
    54
    Bergwijnovi se nakonec s pořádnou dávkou štěstí povedlo vrátit míč před branku, jeho útočný kolega Gudmundsson se ale hnul špatným směrem.
     
    55
    Arias na nic nečekal a okamžitě poslal ostrý centr na urostlého de Jonga. Ten sice uplatnil své výškové předpoklady, důraznější ale byl Chabot.
     
    56
    Gudmundsson se snažil rozhýbat statickou hru, načež ho dosti nebezpečným způsobem poslal k zemi jeden z protihráčů.
     
    56
    PSV si nakonec po sražené ráně vybojovalo rohový kop. Míč plachtil do na malého vápna, kde si na něj v poklidu počíhal Friday.
     
    56
    PSV právě vstřelilo branku!
    Hosté otáčejí stav utkání! Nyní se de Jongovi podařilo sklepnout balón na STEVENA BERGWIJNA, jehož rána z první zaplula přesně k tyči.
    56. Steven BERGWIJN - 1:2
     
    57
    Domácí hráči to v tuto chvíli budou mít hodně složité. Favorit zápasu se totiž dostal do vedení a i nadále je směrem dopředu nebezpečnější.
     
    58
    Nelom nebyl v souboji u půlící čáry vůbec důrazný a napadání v podání Ramselaara tak slavilo úspěch. Eindhoven je zpět u balónu.
     
    59
    Schwaab si nechtěl komplikovat život a vysoký balón z první poslal až k Huthovi. Domácí brankář okamžitě rozehrál do strany.
     
    60
    Van Moorsel přispěchal na pomoc svým kolegům, kteří mají velké problémy s rozehrávkou. Střed hrací plochy je velmi přehuštěný.
     
    61
    Maurio Júnior se po krátkém driblinku odhodlal ke střele, kterou nakonec konečky prstů vyráží brankář Huth.
     
    62
    Nelom se po přihrávce od Dougalla skácel v pokutovém území k zemi, rozhodčí ale gestem dává najevo, že se o faul nejednalo.
     
    63
    Isimat-Mirin se zvednutou rukou přihlásil o slovo, nicméně jeho obranný spoluhráč Schwaab ho ignoroval a místo toho vyvezl balón.
     
    64
    Doposud dvougólový střelec dnešního zápasu má menší zdravotní problémy. Hlavní sudí naznačil, že tato prodleva bude započítána do nastaveného času.
     
    65
    Střídání v týmu Sparta Rotterdam: ze hřiště odchází Paco van Moorsel, přichází Deroy Duarte.
     
    66
    Hostující Mauro Júnior se hnal za dlouhým pasem, nicméně v rychlostním souboji si pomohl rukama. Jednoznačný faul, Huth bude rozehrávat.
     
    67
    Své štěstí zkusil hostující Arias, který s míčem došel až k šestnáctce, odkud poslal propagační ránu pouze do reklamního banneru.
     
    68
    Duarte se ihned po svém příchodu na hrací plochu zapojil do kombinace svého celku. Nakonec z toho je zisk rohového kopu.
     
    69
    Centrovaná nabídka byla hodně vysoká a vyběhnuvší Zoet měl s ní spoustu práce. Nakonec míč přeci jenom poslal do bezpečnějšího prostoru.
     
    70
    Poslední vteřiny patří domácím hráčům, kteří si ale nemohou přijít na obranu soupeře. Před malým momentem přisla zbytečná ztráta.
     
    71
    Doposud hodně nenápadný Friday si rovnal míč k zakončení, načež mu pod nohy na poslední chvíli přiletěl Schwaab.
     
    72
    Dougall se vzorně vrátil s hostujícím Brenetem a výsledkem byl nakonec zisk hracího předmětu. Eindhoven se začíná pouze bránit.
     
    73
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Mauro Júnior, přichází Pablo Paulino Rosario.
     
    74
    Poslední celek nizozemské nejvyšší soutěže se pokusil zahrozit z dalšího rohu. Ten ale opět našel pouze hráče v opačném dresu.
     
    75
    Málem bylo vyrovnáno! Ahannach obdržel přihrávku proti noze a proti jeho zakončení se reflexivním zákrokem vytáhl Zoet.
     
    76
    Až nyní se hostujícím hráčům podařilo uklidnit hru. Brenet se ujal autového vhazování, které nedokázal ideálně zpracovat Bergwijn.
     
    77
    Faulem na hranici žluté karty se rezentoval domácí Dougall, jenž taktickým zákrokem poslal na zelený pažit Ramselaara.
     
    78
    Riskantní rozehrávka PSV nakonec putovala pouze k naběhnuvšímu Fridayovi, který ihned pokoušel centrem nalézt dos Santose. Ten se bohužel pro domácí neopřel razantně do míče.
     
    79
    Poslední vteřiny sledujeme pouze jednu polovinu hrací plochy. Vypadá to, že PSV bude chtít hubený náskok ubránit.
     
    80
    Schwaab vyrušil z rozehrávky Sanusiho, který musel zvolit zpětnou přihrávku. Posléze vybojovali domácí hráči autové vhazování.
     
    81
    Utkání se nám dostalo do závěrěčné desetiminutovky. Nacházející minuty určitě slibují hodně zajímavé momenty, PSV stále nemá jistotu vítězství.
     
    82
    Jenomže mohl přijít trest! Brenet si narazil s de Jongem a poté našel Ramselaara. Poslednímu jmenovanému sjel balón z kopačky.
     
    83
    Střídání v týmu Sparta Rotterdam: ze hřiště odchází Soufyan Ahannach, přichází Ragnar Ache.
     
    84
    Nelom společně s Chabotem ještě udrželi balón na vymezeném prostoru a posléze se s hracím předmět pomazlil také brankář Huth.
     
    85
    Čas kvapí a kvapí. Domácí hráči sice drží míč častěji na svých kopačkách, nic vážnějšího jsme ale poslední minuty z jejich strany neviděli.
     
    86
    Zoet musel jednat opravdu hodně rychle, neboť jeho rozehrávka byla napadána hned dvojicí protihráčů. Hostující brankář to nakonec zvládl na jedničku.
     
    87
    To jsou věci! Střídající Ache si naskočil na centrovaný balón, po kterém poslal hlavičku pár milimetrů vedle tyče.
     
    89
    Hodně riskantně šel Hendrixovi pod nohy domácí Sanusi. Nakonec to bylo v rámci pravidel a penalta se tak nepíská.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+2
    PSV si v nastaveném času počíná hodně zkušeně a hru se snaží kouskovat.
     
    90+3
    Mohlo být rozhodnuto! Bergwijn mohl zkompletovat hattrick, v cestě mu ale stála vzdálenější konstrukce.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je tu konec! PSV Eindhoven nakonec otočil nepříznivý stav z úvodu utkání a nakonec bere všechny tři body. Sledovali jsme hodně vyrovnanou podívanou, přičemž ve druhém dějství měli jednoznačně navrch domácí.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 4:9. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 4:7. (21:37:51)

    David Suchý

    Branky: 6. Dougall – 41. Bergwijn, 56. Bergwijn


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 4:9. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 4:7.
    Sparta Rotterdam: J. Huth – Holst, Fischer, Chabot, Nelom – Sanusi (C), van Moorsel (65. Duarte), Dougall – Brogno (46. dos Santos), Friday, Ahannach (83. Ache).
    Náhradníci: Fabrie – Ache, Breuer, Alhaft, dos Santos, Duarte, Floranus, Goodwin, Harroui, Mühren, Proschwitz, Vriends.

    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Brenet – Mauro Júnior (73. Rosario), Ramselaar, Hendrix – Bergwijn, L. de Jong (C), Lozano (46. A. Gudmundsson).
    Náhradníci: Room, van Osch – Gakpo, A. Gudmundsson, Luckassen, S. Lammers, Pereiro, Obispo, Rigo, Rosario.
    thejrc.org