Dortmund – Hamburg 2:0 (kon.) | Hoffenheim – Mohuč 4:2 (kon.) | Frankfurt – Kolín nad Rýnem 4:2 (kon.)
Leverkusen – Hertha 0:2 (kon.) | Hannover – Freiburg 2:1 (kon.) | Bayern – Schalke 2:1 (kon.)
konec
Bayern Mnichov
2:1 (2:1)
FC Schalke 04
Sobota 10.02.2018, 18:30 • Allianz Arena, München • Německá Bundesliga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, a tak vám přeji příjemný zbytek dnešního večera. U sledování dalších online přenosů na počtenou. Loučí se s vámi Daniel Kinc. (20:29:28)

     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:5. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:15.
     
    Utkání je u konce! Domácí Bayern Mnichov nakonec udržel poločasové vedení 2:1 nad Schalke a připisuje si další tři body na čele tabulky Bundesligy.

    V první půli poslal do vedení domácí celek z dorážky Lewandowski, hosté však odpověděli zásluhou Di Santa, který se trefil parádně z voleje. Výhru nakonec vystřelil bavorskému celku Thomas Müller, který nachytal brankáře hostů na švestkách a propálil jej z těžkého úhlu na bližší tyč. Hosté měli ve druhé půli šanci vyrovnat díky Embolovi, ale toho skvěle vychytal Ulreich.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ale i o tu nejspíš přišli, protože domácí jsou stále na polovině hřiště. S koncem nastaveného času pálil technicky z levé strany na zadní tyč Coman, jeho pokus byl tečován, ale i tak musel Ralf Fährmann konečky prstů zasahovat a vyrazit míč na roh.
     
    90+2
    Robben z pravé strany hodil míč z autu Thomasi Müllerovi, který ale po dvojitém obležení o balón přišel. Hosté mají zjevně poslední šanci zaútočit.
     
    90+1
    Naldo hodně ostrým šlapákem trefil Kimmicha, ale karty se hostující stoper nedočkal, a tak domácí budou "jen" rozehrávat.
     
    90
    Nastavují se tři minuty nad rámec druhého poločasu!
     
    89
    Jenže domácí dlouhý centr ustáli, navíc Martínez zvládl i rozehrát a obhájce titulu znovu drží míč ve své kombinaci.
     
    88
    Schalke po faulu vybojovalo míč na středu hřiště a nyní se všichni hráči ženou dopředu.
     
    87
    Domácí se znovu dostali do útoku a po akci na levé straně v podání Comana se dožadovali odpískáni faulu, ale rozhodčí nechal ve hře pokračovat a gólman Schalke bude vykopávat.
    86. Martínezova rána a teč Lewandowského
     
    86
    Šance domácích! Po sraženém centru Alaby vybojoval míč na hranici vápna Javi Martínez, dostal se ke střele, kterou na penaltě tečoval zády Robert Lewandowski, a míč se poté vytočil těsně vedle levé tyče!
     
    85
    Ulreich se dostal při rozehrávce pod tlak, ale nakonec našel přesně na polovině hřiště stojícího Comana. Ten chtěl okamžitě vyslat kupředu vstříc brance Lewandowského, ale svůj pas přetáhl.
     
    84
    Rozehrávky se ujal Robben, nicméně centr byl nepřesný. Odražený míč poté se ujal Kimmich, který pohodlně rozehrál dozadu a jeho spoluhráči kombinují.
     
    83
    Střídající Coman se dobře protáhl s míčem na noze po levé straně, nakonec v pádu odcentroval, a hosté jeho prudký pas museli srazit na rohový kop.
     
    81
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází James Rodríguez, přichází Javi Martínez.
     
    81
    Jenže také hosté odpověděli stejnou mincí, a to když se faulem provinil Embolo. Míče a rozehrávky se chopí Ulreich.
     
    80
    Robben chtěl po levé straně vyrazit dopředu, ale Kehrer mu velmi dobře zakřížil cestu, a tak jej Holanďan alespoň fauloval.
     
    79
    Hostující celek je na obranné polovině, ale nyní už sám musí vrhnout většinu svých sil do útoku, aby se pokusil alespoň vyrovnat.
     
    77
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Franco Di Santo, přichází Jevhen Konopljanka.
     
    77
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Franck Ribéry, přichází Kingsley Coman.
     
    76
    Ribéry parádním pasem z poloviny hřiště vyslal dopředu Lewandowskiho, který už byl pod tlakem, a tak se pokusil vybíhajícího brankáře přelobovat, ale jeho záměr mu nevyšel zcela ideálně a míč skončil vedle branky.
     
    75
    Čtvrt hodiny před koncem se dostal k centru na levé straně střídající Oczipka, jenže na jeho pas si nikdo nenaběhl, a tak Ulreich míč lapil znovu pohodlně do rukavic.
     
    74
    Po brejku se penalty na druhé straně dožadovali také hostující fotbalisté, i tentokrát ale zůstala píšťalka Tobiase Stielera němá.
     
    73
    Thomas Müller pronikl do vápna a šajtlí servíroval míč před prázdnou branku Lewandowskému, nicméně ten byl za minutu dvanáct zastaven skluzujícím obráncem. Bayern se dožadoval penalty, ale rozhodčí zůstal klidný.
    72. Embolova střela
     
    72
    Z ničeho nic velká šance hostů! Míč propadl přes Di Santa k Embolovi, který měl čas i prostor na okraji pokutového území, nicméně jeho kroucenou ránu pravačkou brankář Ulreich fantasticky zastavil nataženou rukou!
     
    71
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Jérôme Boateng, přichází Niklas Süle.
     
    70
    Do konce duelu zbývá zhruba dvacet minut a domácí jsou stále o gól napřed. Druhá půle zatím nepřinesla tolik šancí, nicméně i tak oba celky předvádějí velmi zajímavý a aktivní fotbal.
     
    69
    Kimmicha na pravé straně hřiště povalil k zemi nedovoleně Di Santo, domácí s rozehrávkou rozhodně pospíchat nebudou.
     
    68
    Schalke získalo míč, ale svou útočnou snahu přehnalo a prudký centr skončil u Ulreicha, jenž může pohodlně rozehrát.
     
    67
    Mnichovští znovu u míče na útočné polovině. Opět to byl Robben, kdo si řekl pohybem u pravé lajny o přihrávku, ale ani v akrobatické pozici balón nezpracoval.
     
    66
    Robben kombinoval na pravé straně s Mullerem, ale míč mu utekl. Poté se dostal u rohového praporku do souboje o balón s Goretzkou, ale jeho přehnanou snahu utnula píšťalka sudího a odpískaný faul.
     
    65
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Guido Burgstaller, přichází Amine Harit.
     
    65
    Thomas Müller nakonec přeběhem přenechal rozehrávku Alabovi, který kroutil míč přes zeď, ale nakonec ji nepřekonal, a obětavý Guido Burgstaller srazil míč loktem.
     
    64
    Následně domácí opět založili akci z pravé strany, přičemž přišel faul na hranici vápna a Bayern bude mít skvělou šanci k ohrožení branky.
     
    63
    Robben si už tradičně naváděl míč zprava na střed, místo tradiční rány levačkou ale našel Mullera a jeho centr obrana Schalke nadvakrát odvrátila.
     
    62
    Embolo jako tank prošel po levé straně do vápna přes dva soupeře, ale míč se mu pod nohama zamotal, Kimmich se vrátil a v těžké pozici jej odkopl. Akce Schalke však může pokračovat dál.
    Momentka ze zatím rozhodující branky duelu!

     
    60
    Přesně po hodině hry předvedli domácí parádní akci z pravé strany, míč po ose Vidal – James doputoval k Robbenovi, jehož pas do vápna pustil Muller mezi nohama na Lewandowského, ale ten se zalekl šance a také promáchl.
     
    59
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Max Meyer, přichází Bastian Oczipka.
     
    59
    Žlutou kartu navíc obdržel dodatečně za faul ve středu hřiště na Goretzku Arturo Vidal.
     
    58
    Tak teď to na tribunách jen zahučelo. Thomas Müller po pasu od Kimmicha centroval na zadní tyč, kde Ralf Fährmann míč vyboxoval. Ten však vyplaval na hranici vápna, kam se dostal z druhé vlny Alaba, ale jeho volej z první skončil nad brankou.
     
    57
    Hosté nyní přidali plyn a sevřeli Bayern na jeho polovině. Goretzka dával míč na Di Santa, ale ten bral celou akci na sebe, a Vidal mu jej vypíchl.
     
    56
    Centr z rohu byl odvrácen, ale akce domácích pokračovala. Nejprve centr Kimmicha na Jamese obrana Schalke zastavila, aby následně Alaba prošel do vápna, ale Ribéry zcela sám ve vápně jeho pas nezpracoval a málem si sám ublížil.
     
    55
    Nakonec si o pasu do běhu po levé lajně řekl pohybem David Alaba, a stihl míč odrazit o blokujícího soupeře, a vybojovat tak rohový kop.
     
    54
    Domácí se momentálně s míčem na kopačkách nikam neženou, jsou nastěhováni na polovině soupeře, ale stále se drží jen v pozvolné kombinaci.
     
    53
    Nakonec akci zastavil faul a domácí mohli rychle rozehrát. Té se chopil James, ale ještě před dotekem kopačky s míčem jej trochu nesportovně povalil k zemi Di Santo, vše se ale obešlo bez karty.
     
    52
    Di Santo po přihrávce zleva prošel k centru z hranice vápna, do šestnáctky si však nikdo v bílém nenaběhl, a tak jeho centr vyšel vniveč.
     
    51
    Ve hře se opět pokračuje, ale stále oba celky více diskutují, než hrají, a tak se diváci příliš fotbalovými momenty nebaví.
     
    50
    A co víc, hostující forvard uviděl žlutou kartu za filmování.
     
    50
    Tak pozor! Goretzka nyní parádně vysunul za obranu Burgstallera, který si píchl míč kolem Ulreicha a následně po domnělém kontaktu upadl, jenž penalta se nepíská!
     
    49
    Thomas Müller dostal výborný míč na pravé a postupoval dopředu. Jeho následná myšlenka se ale nesetkala s realizací, zpětný pas na Rodrígueze byl ale nepřesný, a tak bude vhazovat Schalke.
     
    48
    Úvod druhé půle je zatím hodně nervózní z obou stran. Na té jedné přišla nepřesná přihrávka domácích na Lewandowského, na té druhé pak zastavil rozlet Schalke útočný faul.
     
    47
    Jenže z přímého kopu absolutně nic nevytěžili, neboť na centr si nikdo nenaběhl a míč tak zamířil pohodlně do rukavic Svena Ulreicha.
     
    47
    Nakonec ale Ribéry při dobrém presinku soupeře přišel o míč, následně se domácí provinili faulem a hosté mohou rozehrávat.
     
    46
    Domácí fotbalisté načali rozehrávkou druhý poločas a v úvodu mohou v poklidu kombinovat na obranné polovině.
     
    46
    Začal druhý poločas.

     
    První poločas nesmírně zajímavého duelu je za námi a domácí zatím vedou 2:1. Do vedení se lídr tabulky dostal zásluhou Roberta Lewandowského, který do sítě pohotově dorazil vyraženou ránu Mullera. Hosté však nic nezabalili, byli aktivní a dočkali se vyrovnání, kdy se do míče po Embolově centru opřel z voleje Franco Di Santo. Bayern se následně dostal ještě jednou do vedení, a to když Robben vysunul kolmicí Thomase Mullera a ten z úhlu nachytal nepřipraveného Fahrmana.

    Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas. Buďte u něj s námi.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:33.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nakonec rychlými dvěma doteky spoluhráčů se k ráně dostal Naldo, jeho pumelice přeletěla zeď, ale zároveň také branku, a tím také první půle končí.
     
    45+1
    A Schalke uzavře celý poločas standardní situací z velmi dobré palebné pozice.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45
    Jeho cent nakonec přistál na hlavně Artura Vidala, ten však neseřídil svá mířidla podle představ a hlavičkoval zhruba dva metry nad branku.
     
    44
    Robben dostal míč do běhu, píchl si jej kolem soupeře a po drobném kontaktu upadl k zemi. Pádu sice hodně přidal, ale nutno dodat, že se o faul opravdu jednalo a sám Nizozemec nyní rozehraje přímý kop.
     
    43
    Schalke po rozehrání nenápadně po pravé straně proniklo až k hranici malého vápna, kde pořádně zavařilo domácí obraně, ale ta natřikrát zvládla míč odvrátit a celou akci nakonec přerušil faul Burgstallera.
     
    42
    Nyní už ji ale tasit musí. James Rodríguez hodně ostře zajel oběma nohama napřed do Alessandra Schöpfa a zaslouženě uviděl žlutou kartu.
     
    41
    Na hřišti se opět při presinku domácích přiostřilo, ale rozhodčí zatím kartu ze své kapsičky tasit nemusel. V kombinaci pokračuje hostující celek.
    40. Goretzkova šance
     
    40
    Goretzka zatím hraje velmi dobře. Nyní zůstal sám na hranici vápna, zasekl Boatengovi a přehodil si míč na levačku, k dokonalosti celé akce však chyběla přesnější rána – míč skončila daleko vedle branky.
     
    39
    Nakonec hosté vyprodukovali zajímavý centr, ale domácí obránci byli na místě a prudký míč odvrátili.
     
    38
    Hodně nevybíravě se nyní srazili na levé straně Vidal a Caligiuri, oba zůstali chvíli ležet na zemi, ale oba také budou v pořádku. Schalke má výhodu přímého kopu od levé postranní čáry.
     
    37
    Hosté však opět rychle hledají odpověď a jsou usazeni na polovině svého soupeře v kombinaci.
    36. Thomas MÜLLER - 2:1
     
    36
    Bayern právě vstřelil branku!
    Gólové hody pokračují a domácí znovu vedou! Opět začala akce na polovině hřiště, kde dostal pas Robben a z levé strany jej zatáhl až do vápna. Následně ze středu načasoval kolmici na THOMASE MULLERA, jenž byl ve velkém úhlu, ale z něj naprosto dokonale nachytal hostujícího brankáře Fahrmana, který si vůbec nepohlídal prostor u bližší tyč a nechal přízemní ránu projít do sítě – 2:1!
     
    35
    Lewandowski je zatím všude. Nyní se dostal k míči ve vápně, po kličce a kontaktu s Naldem upadl k zemi, ale penalta se nepískala!
     
    34
    Domácí mohli znovu vést. Zatímco v předchozí akci zastavil Kimmicha ofsajd, tak následně se pas Ribéryho původně směřující k Robbenovi odrazil ve vápně k Lewandowskimu, jenž z otočky na penaltě těsně přestřelil branku!
     
    33
    Robert Lewandowski velmi dobře napadal rozehrávku Schalke a nakonec opravdu donutil soupeře k chybě. Z jeho práce mohl těžit Thomas Müller, jenže jeho rána byla zablokována do autu.
     
    32
    A jsou to právě hostující fotbalisté, kdo je aktivněji na míči, domácí obrana však nedovoluje soupeři žádné další brejky a hlídá si náběhy.
     
    30
    Půlhodina hry je za námi, hosté se nakonec dočkali svého vyrovnání a nyní společně začínám od znovu.
    29. Franco Di Santo - 1:1
     
    29
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno a skvělý duel pokračuje! Celá akce započala po chybě na středu. Nepřesný centr z levé strany vracel na do ohně Embolo, do jehož centrovaného míče se chtěl nůžkami opřít Goretzka, ale zastříhal naprázdno. Míč však lehce lízl a připravil jej přesně pro FRANCA DI SANTA, jenž z první z voleje napálil míč po zemi do protipohybu Ulreicha na zadní tyč – 1:1!
     
    29
    Mnichovští nyní těží z brejků. Jeden takový teď táhnul Robben, který našel Ribéryho, ale ten s kličkou neuspěl.
     
    28
    Další akce Heynkesových svěřenců směřovala pro změnu po levé straně, kde své rychlé nohy rozkmital James Rodríguez, ale pod velkým tlakem a pressu soupeře centroval jen do zámezí.
     
    27
    Domácí zatlačili soupeře u rohového praporku a vybojovali míč. Ten doputoval k Lewandowskému, jenž vzal akci na sebe, místo přihrávky udělal zasekávačku a jeho rána proletěla těsně vedle levé šibenice!
     
    26
    Thomas Müller táhl akci středem, ale jeho kolmici k nabíhajícímu Robbenovi nedoputovala. Na druhé straně si o centr do běhu říkal Burgstaller, ale Ulreich byl znovu připraven, vyběhl a schoval míč do rukavic.
     
    25
    Další načechraný centr na zadní tyč si pohlídala obrana Bayernu s vypětím sil, celou akci pak definitivě uhasil brankář Sven Ulreich, který lapil balón do rukavic.
     
    24
    Embolo přízemním pasem nasadil efektivní jesličky Hummelsovi, jenže z jeho pasu nikdo neprofitoval. Nakonec ale hosté budou moci v akci pokračovat, po dalším faulu v zajímavé pozici rozehrávají přímý kop.
     
    23
    Vidal po pasu Robbena mohl pálit z hranice vápna, ale dvakrát zbytečně zasekl a soupeř mu míč vypíchl. Hosté šli poté do brejku, ale jakoby se šance zalekli a nechali domácí beky se zformovat zpět v obraně.
     
    22
    Schalke se zatím snaží rozhodit obranu taktikou vysokých nakopávaných míčů, nicméně obrana domácích je i dnes zatím skvěle připraveno a zejména Guido Burgstaller nedostává ani metr prostoru.
     
    21
    Následně ve středu hřiště Hummels v osobním souboji povalil k zemi Embola, jenž však souboji hodně přidal. Rozhodčí následně musel krotit emoce, ale vše se obešlo bez karet.
    20. Fährmannův zákrok proti ráně Alaby
     
    20
    A obrana bundesligového lídra přestála i akci u rohového praporku a okamžitě založila brejk. Na jeho konci stál se svou ránou Alaba, jehož pokus pořádně protáhl brankáře hostů!
     
    19
    Při zmatcích obou celků na středu hřiště vybojoval míč Meyer, který jej zatáhl dopředu. Jeho spoluhráči však celou akci uspěchali zbytečným dlouhým nákopem, s nímž si obrana Mnichovských poradila.
     
    18
    Lídr tabulky nyní kontruje a uklidňuje hru při kombinaci na obranné polovině, Schalke však odpovídá velmi rychlým a neméně účinným presinkem.
     
    17
    Max Meyer nyní na středu hřiště hodně nevybíravě zajel mimo balón do kopaček Ribéry a je prvním hráčem dnešního zápasu potrestaným žlutou kartou.
     
    16
    Hosté zahrávali přímý kop, ale ten se jim vůbec nepovedl a domácí šli do akce 3 na 3. Ribéry se snažil najít z druhé vlny nabíhajícího Robbena, ale obránci hostů jeho pas přečetli.
    Lewandowski se letos trefil již po devatenácté, z toho hned 11 branek zaznamenal v domácích duelech!

     
    15
    Nakonec přišel centr od pravé lajny na zadní tyč, kde se však v osobním souboji provinil faulem Guido Burgstaller a brankář domácích Ulreich bude rozehrávat.
     
    14
    Schalke i přes první inkasovanou branku hraje stále nebojácně. Nyní vzal na sebe zodpovědnost opět Goretzka, který prošel po pravé straně, ale svou zasekávačkou neuspěl. Jeho spoluhráči však pokračují v kombinaci.
     
    13
    Na druhé straně nejprve neuspěli domácí na ose Rodríguez – Muller – Lewandowski středem, následně sám Thomas Müller nepřesně centroval z pravé strany vápna.
     
    12
    Hosté měli nakonec k dispozici rohy hned dva, a právě po tom druhém se do odraženého míče opřel z dálky Goretzka, jeho přízemní volej si ale cestu na branku nenašel.
     
    11
    Na jeho prudký kroucený centr si nabíhal Daniel Caligiuri, nicméně u míče byl dříve stoper domácích Boateng, jenž nekompromisně odvrátil balón na další rohový kop.
     
    10
    Breel Embolo byl faulován ve středu útočné poloviny a sám nyní bude moci rozehrávat přímý kop.
     
    9
    Rohový kop následně zahrávali i Mnichovští, přičemž přetažený centr vracel do vápna z levé strany Franck Ribéry, ale Lewandowski hlavičkoval nad branku.
     
    8
    Schalke však v útoku pokračovalo a vybojovalo rohový kop. Na ten si naskočil ve vápně volný Kehrer, ale jeho hlavička skončila těsně vedle levé tyče!
     
    7
    Na druhé straně se snažil velmi rychle odpovědět svým průnikem Di Santo, ale k centru se ani nadvakrát nedostal.
    6. Robert LEWANDOWSKI - 1:0
     
    6
    Bayern právě vstřelil branku!
    Domácí jdou zkraje duelu do vedení! Celá akce začala na pravé straně, kde Bayern rozebral svého soupeře a Ribéry rychle nacentroval na střed. Tam Lewandowski pustil míč mezi nohama Mullerovi, který parádně vypálil pravačkou, ale Ralf Fährmann jeho pokus neméně hezkým zákrokem vyrazil. Pro svou smůlu však jen před sebe, kam dobíhal připravený ROBERT LEWANDOWSKI a míč pohodlně dorazil do prázdné branky – 1:0!
     
    5
    Rozehrávky se ujal sám Kolumbijec James Rodríguez, který zakroutil míč na penaltu, ale nabíhající Hummels hlavičkoval jednak nepřesně a druhak z ofsajdu.
     
    4
    Přihrávka byla sražena, ale Robben rychle vhodil. Domácí poté přenesli hru k levé lajně, kde po Rodríguezově pasu předvedl velmi dobrou kličku Ribéry, byl faulován a Bayern bude zahrávat přímý kop.
     
    3
    Nyní už jsou u míče zpět fotbalisté Mnichova a Thomas Müller s Vidalem kombinují na pravé straně hřiště.
     
    2
    Hned v úvodu tu byla velká šance pro hosty! Domácí naprosto propadli ve středu hřiště, a tak šli hosté do brejku. Míč se po přihrávce dostal na hranici vápna ke Embolovi, jenž se štěstím napodruhé vystřelil, ale Ulreich měl co dělat, aby jeho pokus k tyči vyrazil!
     
    1
    Hostující fotbalisté uvedli míč do pohybu a oficiálně načali dnešní duel. Po dlouhém nákopu se však balón odrazil ke kopačkám domácích, kteří mohou přejít dopředu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky jsou již na trávníku zaplněné Allianz Areny. Atmosféra v bavorské metropoli je znovu úchvatná. Domácí nastoupí tradičně v červených dresech, hosté se oděli do bílého.
     
    Úvodní sestavy:

    Bayern Mnichov: Ulreich – Kimmich, J. Boateng, Hummels, Alaba – T. Müller (C), Arturo Vidal, James Rodríguez – Robben, Ribéry – Lewandowski.
    Náhradníci: Starke – Javi Martínez, Rafinha, Süle, Coman, Tolisso, Wagner.

    FC Schalke 04: Fährmann (C) – Kehrer, Naldo, Stambouli – D. Caligiuri, Goretzka, Meyer, Schöpf – Embolo, Burgstaller, Di Santo.
    Náhradníci: Nübel – Oczipka, Pjaca, Konopljanka, Harit, Tekpetey, Teuchert.

    Rozhodčí: Tobias Stieler.
    Robert Lewandowski skóroval zatím ve všech domácích bundesligových zápasech v této sezóně! Co dnes?

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Vzájemná utkání

    19.09.17 (Bundesliga) Schalke – Bayern 0:3
    01.03.17 (Pohár) Bayern – Schalke 3:0
    04.02.17 (Bundesliga) Bayern – Schalke 1:1

     
    FC Schalke 04

    To westfálský celek také letos atakuje pohárové příčky a chce se probojovat na pozice zaručující Ligu mistrů. Schalke se nachází v tabulce konkrétně na 5. místě se ziskem 34 bodů, nicméně na druhé Lipsko ztrácí jen čtyři body a v případě bodového úspěchu na hřišti favorita se na něj může dotáhnout.

    V posledním kole Schalke doma nezvládlo koncovku duelu s Brémami, nad nimiž sice dlouho po gólu Konopljanky vedlo, ale pokazilo posledních desetiminutovku, v níž dvakrát inkasovalo a padlo 1:2.

    Nejlepší střelci:
    Guido Burgstaller – 7 branek
    Naldo – 5 branek
    Leon Goretzka – 4 branky

     
    Bayern Mnichov

    Bavorský celek, který opanoval několik posledních ročníků Budesligy, si jde rázně za titulem, i přes vlažný start soutěže. V tabulce nejvyšší německé fotbalové soutěže mu patří suverénně první místo se ziskem 53 bodů za sedmnáct výher, dvě remízy a stejný počet porážek. Mnichovský celek v posledních měsících válí pod vedení trenéra Juppa Heynckese a na druhé Lipsko drží náskok 15 bodů!

    V minulém kole zvládl Bayern pohodlně duel na hřišti Mohuče, kde se střelecky prosadili Ribéry a James Rodríguez, a Mnichovští tak slavili zisk tří bodů za výhru 2:0!

    Nejlepší střelci:
    Robert Lewandowski – 18 branek
    Arturo Vidal – 6 branek
    Thomas Müller – 4 branky
    James Rodríguez – 4 branky
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky německého fotbalu! Dnes se v rámci dalšího kola Bundesligy představí před vlastním publikem FC Bayern Mnichov, na jehož hřiště zavítá FC Schalke 04. Utkáním vás provede Daniel Kinc.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Daniel Kinc

    Branky: 6. Lewandowski (T. Müller), 36. T. Müller (Robben) – 29. Di Santo (Goretzka)

    Karty:   42. James Rodríguez (BAY), 59. Arturo Vidal (BAY) – 17. Meyer (SCH), 50. Burgstaller (SCH)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:5. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:15.
    Bayern Mnichov: Ulreich – Kimmich, J. Boateng (71. Süle), Hummels, Alaba – T. Müller (C), Arturo Vidal, James Rodríguez (81. Javi Martínez) – Robben, Ribéry (77. Coman) – Lewandowski.
    Náhradníci: Starke – Javi Martínez, Rafinha, Süle, Coman, Tolisso, Wagner.

    FC Schalke 04: Fährmann (C) – Kehrer, Naldo, Stambouli – D. Caligiuri, Goretzka, Meyer (59. Oczipka), Schöpf – Embolo, Burgstaller (65. Harit), Di Santo (77. Konopljanka).
    Náhradníci: Nübel – Oczipka, Pjaca, Konopljanka, Harit, Tekpetey, Teuchert.

    Rozhodčí: Tobias Stieler
    thejrc.org