Dortmund – Hamburg 2:0 (kon.) | Hoffenheim – Mohuč 4:2 (kon.) | Frankfurt – Kolín nad Rýnem 4:2 (kon.)
Leverkusen – Hertha 0:2 (kon.) | Hannover – Freiburg 2:1 (kon.) | Bayern – Schalke 2:1 (kon.)
konec
Eintracht Frankfurt
4:2 (1:0)
1. FC Kolín nad Rýnem
Sobota 10.02.2018, 15:30 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Německá Bundesliga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji Vám za pozornost a zase někdy příště se budu těšit na počtenou. (17:35:20)
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 3:2. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 19:18.
     
    Je dobojováno, brankové hody ve Frankfurtu nakonec skončily lépe pro domácí tým, který potvrdil svou formu a porazil poslední Kolín 4:2, díky čemuž se v tabulce vyhoupl na čtvrtou pozici. Eintracht od úvodních minut diktoval tempo hry, v patnácté minutě jej do vedení po Jovićově perfektním pasu poslal do vedení Ante Rebić. O chvíli později trefil Chandler tyč, na konci první půle mohli naopak hosté vyrovnat, Sörensena ale vychytal Hradecky. Po přestávce už to ale Kozlům vyšlo, když po Hasebeho faulu pokutový kop bezpečně proměnil Simon Terodde.

    Jenže nerozhodný stav vydržel pouze dvě minuty, ztracené vedení Kovačově družině vrátil zkušený obránce Marco Russ, nedlouho nato na 3:1 taktéž po standardní situaci zvyšoval Simon Falette. V sedmašedesáté minutě se po zásluze trefil i dnes velice aktivní Marius Wolf, a o výhře Orlů už tak pochyboval pouze málokdo. Kolín ale závěr utkání ještě dokázal mírně zdramatizovat, když nejistého Hradeckeho hlavou prostřelil Simon Terodde. Na víc už se ale hosté nezmohli, tři body tak zůstaly ve Frankfurtu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Míč je v domácí brance, třetí gól Kolínských ale nemůže platit. V akci střídajících hráčů Marcel Risse odcentroval k volnému Zollerovi, ten ale hlavou překonal Hradeckeho z půlmetrového ofsajdu.
     
    90+1
    Po Hallerově nedovoleném zákroku na Sörensena měli hosté k dispozici další standardní situaci, Jonas Hector ale tentokráte se svým centrem nenaložil podle vlastních představ.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se sudí rozhodl nastavit tři minuty.
     
    89
    Za vytváření dalších možností Frankfurtu může především hodně otevřená obrana hostí. Tentokráte se do ní vřítil Marius Wolf, jenž hodlal vybíhajícího Horna chytře přelobovat, celé situaci ale předcházelo ofsajdové postavení domácího záložníka.
     
    88
    Ofenzivní choutky Eintrachtu stále neberou konců! Na další z arzenálu přesných nabídek od Mariuse Wolfa si naběhl Haller, jenž ale místo střely ještě nahrával da Costovi, ten ale z ostrého úhlu trefil pouze nachystaného Horna.
     
    87
    Timo Horn málem inkasoval už popáté. Marius Wolf dnes hraje opravdu fantastické utkání a potvrdil to i nyní, když svůj centr nasměřoval přesně k nabíhajícímu Chandlerovi, ten ale na německého brankáře ve službách Kolína nevyzrál.
     
    86
    Koziello si ve středu hřiště tvrdě vyšlápl na Omara Mascarella, kterému se zpět na nohy opravdu dvakrát nechtělo. Tady měl být francouzský mladík potrestán udělením žluté karty, sudí ale do kapsičky k překvapení všech nesáhl.
     
    85
    Hosté se pomaloučku začínají nadechovat k závěrečnému tlaku. Salih Öczan, který toho v dosavadním průběhu utkání moc nepředvedl, centroval pro Teroddeho, výborně ale vyběhl Lukas Hradecky.
     
    84
    Střídající Mijat Gaćinović se okamžitě po svém příchodu na hřiště zapojil do útočení Frankfurtských. Naběhl si totiž na brilantní nahrávku od Dannyho da Costy a poté přízemní nabídkou hledal ve vápně Hallera, tomu ale ještě jeden potřebný krok scházel.
     
    82
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Ante Rebić, přichází Mijat Gaćinović.
     
    81
    Obrana Kozlů byla znovu v pozoru, po faulu na Wolfa totiž domácí zahrávali rohový kop. Právě křídelník Frankfurtu poslal míč do šestnáctky od rohového praporku, na přední tyči jej ale do bezpečí stačil odklidit Dominique Heintz.
     
    80
    Do konce základní hrací doby zbývá ještě posledních deset minut, domácí v souboji s posledním Kolínem stále drží komfortní náskok, o který by mohli přijít jen svou vlastní nekoncentrovaností.
     
    78
    Na druhé straně si balon okolo da Costy na svou silnější pravačku přehodil Marcel Risse, jehož střílený centr proskákal skrze šestnáctku soupeře a stáčel se ke vzdálenější tyči, Hradecky ale bleskově zareagoval.
     
    77
    Nechybělo mnoho k tomu, aby Frankfurt přidal pátou branku. Koziello si ve středu hřiště ukousl až příliš velké sousto, načež o míč přišel. Wolf vyslal do samostatného úniku Hallera, tomu ale scházela rychlost, čehož využil Meré.
     
    76
    Makoto Hasebe vymyslel zajímavý bochánek do běhu pro Sebastiéna Hallera, jenž dělal vše, co bylo v jeho silách, u balonu se zjevil ale až o chvíli později než včas vybíhající Timo Horn.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 15. Rebić (Jović), 59. Russ (M. Wolf), 65. Falette, 67. M. Wolf (D. da Costa) – 57. Terodde (pen.), 74. Terodde (Risse)

    Karty:   49. Mascarell (FRN), 71. Russ (FRN) – 64. Meré (KLN)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 3:2. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 19:18.
    Eintracht Frankfurt: Hradecky – D. da Costa, Russ, Falette, Chandler – Hasebe (C), Mascarell – M. Wolf, K-P. Boateng (72. G. Fernandes), Rebić (82. Gaćinović) – Jović (58. Haller).
    Náhradníci: Zimmermann – G. Fernandes, Haller, Fabián, Gaćinović, Salcedo, Willems.

    1. FC Kolín nad Rýnem: T. Horn – F. Sörensen, Meré, Heintz, Hector – S. Özcan, Höger, Lehmann (C) (71. Koziello), Jojić (58. Zoller) – J. Córdoba (64. Risse), Terodde.
    Náhradníci: Kessler – Maroh, Risse, Zoller, J.-K. Horn, C. Pizarro, Koziello.

    Rozhodčí: Daniel Siebert – Lasse Koslowski, Jan Seidel
    ocianews.com