Dortmund – Hamburg 2:0 (kon.) | Hoffenheim – Mohuč 4:2 (kon.) | Frankfurt – Kolín nad Rýnem 4:2 (kon.)
Leverkusen – Hertha 0:2 (kon.) | Hannover – Freiburg 2:1 (kon.) | Bayern – Schalke 2:1 (kon.)
konec
Hannover 96
2:1 (1:0)
SC Freiburg
Sobota 10.02.2018, 15:30 • HDI-Arena. Hannover • Německá Bundesliga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (17:25:18)
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 5:4. Rohy: 3:4. Fauly: 13:7.
     
    Je dobojováno. Domácí sice v závěru druhé půle měli už jen jednobrankový náskok a hosté se nadechli k závěrečnému tlaku, na vyrovnání to už ale nestačilo. Hannover si tak připisuje další tři body do tabulky, hosté naopak odjedou s prázdnou.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hosté dlouho operovali před domácí brankou a byla z toho další akce před brankářem Tschaunerem, ten ale celou situaci pokryl dalším zákrokem a podržel těsné vedení svého celku.
     
    90+1
    Hosté vycítili šanci a znovu ohrozili domácí branku, ale jeden z domácích obránců zabránil další střele Freiburgu.
     
    90
    Nad rámec řádné hrací doby ve druhém poločase se budou nastavovat ještě dvě minuty navíc.
     
    90
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Iver Fossum, přichází Florian Hübner.
    88. Manuel GULDE - 2:1
     
    88
    Freiburg právě vstřelil branku!
    Nyní se to ale domácím nepovedlo a hosté se dostávají domácím na dostřel jediného gólu. Střelu pravou rukou poslal pryč domácí brankář. Míč ale doplachtil na kopačku MANUELA GULDEHO, který z voleje nedal domácímu brankáři vůbec žádnou šanci – 2:1.
     
    87
    Domácí začali svůj výsledek bránit a na vlastní polovině se snaží nenechat projít hosty před Tschaunera. To se jim zatím dobře daří.
     
    86
    Dotěrní hosté si připravili další šanci před domácí brankou, ale následná střela skončila na obraně Hannoveru. Odkop od své branky tak provede Tschauner.
     
    85
    Další rohový kop pro hosty. Ten rozehrál Günter, ale poté svým centrem nikoho v pokutovém území nenašel.
     
    84
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Ihlas Bebou, přichází Martin Harnik.
     
    83
    Günter stáhl rukou k zemi Juliana Korba a ten byl poslán k zemi. Sudí vytahuje další žlutou kartu, kterou hostujícího hráče potrestal.
    82. Füllkrugovu střelu chytil do rukavic Schwolow.
     
    82
    Niclas Füllkrug vyslal střelu přímo doprostřed branky hostů, kde byl připravený Schwolow a jeho ránu pak ukryl ve svých rukavicích. Podržel tak svůj tým!
     
    81
    Střela Katha skončila vysoko nad a je tu další odkop od domácí branky. Hráči Hannoveru jsou tak už blíže ke třem bodům, když dvoubrankový náskok dobře hájí.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky utkání. U míče jsou hosté a stále se marně snaží dostat domácím na dostřel jediné branky.
     
    79
    Stenzel vyslal centr do pokutového území, ale Petersen se poté svou střelou mezi tři tyče netrefil. Odkop od své branky tak provede domácí brankář Tschauner.
     
    78
    Schwolow měl další odkop od své branky a poslal tak své spoluhráče zase do akce. Jenže ta měla jepičí život. U balónu tak jsou znovu hráči Hannoveru.
     
    77
    Sané se vrátil na hrací plochu a už vypracoval další akci, po které ale zasáhla zase obrana hostů, která si míč převzala do své moci.
     
    75
    V obličeji Saného je krev a ten tak musel opustit hrací plochu. Za postranní čárou tak dojde k jeho dalšímu ošetření. Nyní už je hra zase v plném proudu.
     
    74
    Salif Sané si pak vyskočil na letící míč a hlavou ho poslal směrem k brance Freiburgu, ale ten skončil nad břevnem. Navíc se Sané zranil a nyní probíhá jeho ošetření před hostující brankou.
     
    73
    Dalekonosná střela Sorga skončila pouze za pomoci obrany hostů za brankou a rohový kop mají k dispozici hráči Hannoveru.
     
    73
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Felix Klaus, přichází Marvin Bakalorz.
     
    72
    Jenže tato standardní situace branku Hannoveru příliš neohrozila a nyní půjdou útočit zase domácí hráči, kteří se už pomalu přemísťují.
     
    71
    Hosté vybojovali rohový kop po tom, co co jeden z domácích zakopl míč za zadní čáru.
     
    69
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Lukas Kübler, přichází Pascal Stenzel.
     
    69
    Domácí operovali na polovině Freiburgu, poté dostal přihrávku na pravačku Salif Sané, ale jeho následná střela zamířila pouze vysoko nad hostující bránu.
     
    68
    Terrazzino dostal přihrávku doprostřed pokutového území a jeho střela pak málem zamířila na branku domácích. Jenže do ní vložil svoji hruď obránce Elez a celou akci hostů zastavil.
     
    67
    Proti jedovce Klause z levé strany musel zasahovat Schwolow, jenž z výskoku chytil letící míč do rukavic a zabránil tak další slibné akce domácích.
     
    66
    Následně pak se do úniku dostal Oliver Sorg, ale proti němu zasáhla včas pozorná obrana Freiburgu.
     
    65
    Terrazzino ostřel zajel do soupeře zezadu a za svůj prohřešek inkasuje žlutou kartu. Vůbec první v tomto utkání.
     
    64
    Bebou sebral míč hostům a vyslal přihrávkou do úniku Niclase Füllkruga, který se dostal až na levou stranu velkého vápna. Než ale stačil vystřelit, míč mu sebral protihráč.
     
    63
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Tim Kleindienst, přichází Marco Terrazzino.
     
    61
    Na brankáře hostů se řítil osamocený Niclas Füllkrug, ale nakonec svůj únik zahodil, když se mu střela nepovedla a skončila na obránci hostů, který se stihl vrátit zpět.
     
    60
    Znovu se museli hosté bránit dalšímu útoku Hannoveru a do akce tak šel zase Schwolow, jenž dalším odkopem poslal míč na opačný konec hřiště.
     
    59
    Následovala další akce domácích, konkrétně střílel z levé strany Ihlas Bebou, ale míč našel ve svých rukavicích hostující brankář, který ho hned odkopl daleko od své branky.
     
    59
    Hosté zase zakopli míč do zámezí a je z toho další autové vhazování pro domácí tým.
     
    58
    Další slibně se rozvíjející akce hostů skončila na obraně domácích a ti tak okamžitě otáčejí směr hry na opačnou stranu hřiště.
     
    56
    Domácí tak mají dobře nakročeno ke třem bodům. Samozřejmě ještě nepředbíhejme, stát se může cokoli. Ovšem hráči Hannoveru jsou zatím rozhodně lepším týmem, než hosté.
    54. Felix KLAUS - 2:0
     
    54
    Hannover právě vstřelil branku!
    Nádherně sehraná akce Hannoveru a domácí vedou o dva góly. Ihlas Bebou našel přesným centrem nabíhajícího FELIXE KLAUSE, který poté v pokutovém území svou pravačkou umístil míč k levé tyči hostující branky – 2:0. Asistence: Ihlas Bebou.
     
    52
    Další odkop od hostující branky, když po střele domácích skončil míč v náruči brankáře hostů.
     
    51
    Florian Kath dostal přihrávku do běhu, poté z pravé strany centroval míč do pokutového území, nikdo z jeho spoluhráčů tam ale nebyl připraven balón převzít.
     
    49
    Matthias Ostrzolek se snažil projít přes protihráče, ale nakonec byl odzbrojen. U míče domácí ale zůstanou, neboť hosté zakopli míč do zámezí a následuje tak autové vhazování.
     
    48
    Hra se odehrávala ve středu hřiště, až nyní si míč vzali domácí a míří znovu do útoku.
     
    47
    Naproti tomu na druhé straně nedotáhli do zdárného konce akci domácí hráči a hra se tak rychle otáčí na druhou stranu. U míče jsou tak znovu hosté z Freiburgu.
     
    46
    Florian Kath se hned dostal k míči a snažil se ho poslat nabíhajícímu spoluhráči, ale tato akce se neujala.
     
    46
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Marc-Oliver Kempf, přichází Florian Kath.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Střely na branku: 3 – 2
     
    První poločas je za námi. V něm se do vedení dostali domácí hráči, když se mezi tři tyče trefil v osmadvacáté minutě Waldemar Anton. Poté se už skóre neměnilo, i když si oba celky vypracovaly další šance. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas, který začne přibližně v 16:35.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    A hned z toho byla další střela, kterou vyslal Salif Sané, ale nechal jen vyniknout hostujícího brankáře. Ten tak bude mít další odkop od své branky.
     
    45
    A další snaha hostů obléhat domácí branku. Nakonec ale střela nevyšla a na druhou stranu mohou projít opět hráči domácího celku.
     
    44
    Dělovku z levé strany vyslal hostující Tim Kleindienst, ale míč napálil jen do boční sítě domácí branky.
     
    43
    V závěru prvního poločasu jsou aktivnější domácí hráči, jenž se snaží své těsné vedení zvýšit. Ale hosté z Freiburgu jsou zatím proti.
     
    42
    Schwolow zachytil nahození domácích, míč hned odkopl do bezpečí a poslal tak svůj tým zase útočit.
     
    41
    Niclas Füllkrug pak zatáhl míč na levé straně velkého vápna, hned ho odcentroval do vápna. Dříve u něho ale byli hosté, kteří dalším obranným zákrokem nepustili domácí do dvoubrankového náskoku.
     
    40
    Hostující brankář byl pod další palbou střel, ale nakonec vše ustál a nyní odkopne míč znovu od své branky až před tu domácí.
     
    39
    Další snaha domácích projít před branku hostů, to se jim i podařilo, ale Kempf poté odražený balón odkopl směrem na druhou stranu.
     
    38
    Ten zahrál sám Günter, ale jeho centr, který přilétl do blízkosti domácí branky, sebrala obrana Hannoveru.
     
    37
    Günter byl sražen k zemi domácím hráčem a hosté tak mají další výhodu volného přímého kopu.
     
    36
    Po této standardní situaci se ale nic nestalo, hosté se dokázali ubránit a hned na to míč daleko od svého zařízení odkopl hostující brankář Schwolow.
     
    36
    Matthias Ostrzolek si svou aktivitou řekl zase o balón, po jeho střele zasáhla obrana hostů a srazila míč za zadní čáru. Domácí tak budou kopat rohový kop.
     
    34
    Hráči Hannoveru stále drží těsný náskok, nyní ale přišli o míč a museli čelit dalšímu útoku hostů. Jenže obrana domácích byla opět velmi pozorná a hostům zase nic nedovolila.
     
    32
    Hosté byli u míče a na polovině soupeře opět zahrozili další střelou, která ale ke gólovému efektu nevedla.
     
    31
    Místo toho ale přišla další střela domácích, kterou vyslal z hranice velkého vápna Oliver Sorg, hosté poté zakopli míč do zámezí. Autové vhazování pro Hannover a to znamená, že domácí u míče zůstanou.
     
    30
    Po třiceti minutách hry jsme tak zaznamenali první změnu skóre na domácí straně. Hosté se ale ještě ve zbytku první půle pokusí srovnat.
     
    29
    Hosté zkusili štěstí hned v dalším útoku, jejich pokus byl ale zablokován a domácí obrana tak Freiburgu nic nepovolila.
    28. Waldemar ANTON - 1:0
     
    28
    Hannover právě vstřelil branku!
    Po osmadvaceti minutách hry jsme se dočkali první trefy v tomto utkání. Střelu z dálky nejprve chtěl odhlavičkovat do bezpečí obránce hostů, míč se ale dostal k volnému WALDEMARU ANTONOVI, který poté svou střelou umístil míč ke vzdálenější tyči a hostující brankář se jen marně natahoval – 1:0. Domácí tak jdou do vedení.
     
    26
    Hráči Freiburgu mírně ožili a dostali se do dalšího zakončení před domácí brankou. Znovu to ale bylo nepřesné a balón tak bez větších problémů ukryl do rukavic domácí gólman.
     
    25
    Po špatné rozehrávce ovšem zachytili míč hosté a spěchali s ním na druhou stranu. Ale hlavička jednoho z hostů zamířila pouze na obránce Hannoveru.
     
    24
    Hra se přemístila zase na stranu domácích, kteří zakládají další akci z hloubi vlastní poloviny. U míče je Sané a hledá, komu by ho přihrál.
     
    23
    Salif Sané si doskočil na míč, který se delší dobu držel před brankou hostů, ale včas zasáhla hostující obrana, která ho poslala do bezpečí.
     
    22
    Marc-Oliver Kempf vyslal centr do pokutového území, na něj si vyskočil jeho spoluhráč, ale hlavou balón za záda domácího brankáře neposlal.
     
    21
    Po faulu domácích následuje volný přímý kop pro hosty.
     
    20
    Následoval odkop od branky hostů a útok Freiburgu. Jenže zase se k pořádné střele hosté nedostali a přenechávají tak míč hostům. Další odkop od branky Hannoveru.
    19. Ostrzolekova střela skončila v rukavicích brankáře hostů.
     
    19
    Matthias Ostrzolek vyslal uvnitř vápna dělovku z levé strany a poté musel zasahovat Schwolow, jenž v pádu chytil míč do svých rukavic. Zatím asi největší šance tohoto duelu.
     
    18
    Marc-Oliver Kempf se po hlavičkovém souboji uprostřed hřiště skácel k zemi a chvíli byl otřesen. Nakonec je v pořádku a k ošetření dojít nemusí.
     
    17
    Následovala ale nemastná neslaná střela, která skončila bez větších problémů na brankáři Hannoveru a ten tak bude mí zase odkop od své vlastní branky.
     
    16
    Uprostřed hřiště byl faulován jeden z hráčů hostů, ale sudí naznačuje, že vše bylo v pořádku a nechává tak hru plynout dále. U balónu jsou Freiburgští.
     
    15
    Domácí pak čelili dalšímu brejku hostů, ale stihli se k míči dostat zpět a zakopli ho do zámezí. Je tu autové vhazování pro hostující Freiburg.
     
    14
    Matthias Ostrzolek z levé strany poslal centrovaný míč do pokutového území. Nikdo z jeho spoluhráčů se ale z výskoku na balón nedostal a ten tak má ve své moci zase hostující brankář.
     
    13
    Petersen si naběhl na skákavý míč kousek před velkým vápnem, poté ho pravačku napálil směrem k domácí brance, balón ovšem končí jen vedle ní.
     
    12
    Nicméně domácí drží stále útočnou polovinu hřiště a zakládají další akci přes Füllkruga, který je v úvodních minutách hry hodně aktivní.
     
    11
    Niclas Füllkrug poslal nadýchaný centr do pokutového území, kde si na míč nabíhal Ostrzolek, ale balón dobře netrefil, rázem tak skončila slibná domácí akce.
     
    10
    Nic z toho ale nebylo, míč skončil jen na jeho zákroku a brankář Feiburgu bude mít odkop od své branky a míč tak pošle zpět do hry.
     
    9
    Lucas Höler sklepl míč ze vzduchu, poté si ho ale převzali domácí fotbalisté, jenž se pokusí znovu ohrozit hostující branku, kterou hájí Alexander Schwolow.
     
    8
    Defenziva domácích nyní trošku pokulhávala, toho využili hosté k další útočné akci, ale znovu to bylo hodně nepřesné.
     
    7
    Z rychlého protiútoku zahrozili hráči Freiburgu. Ale dalekonosná střela z kopačky Guldeho našla umístění jen v rukavicích domácího brankáře.
     
    7
    Salif Sané si naskočil na vysoký míč a poté upadl na zem. Po krátké pauze se ale zvedl a vypadá, že bude v pořádku. Hra tak bleskově pokračuje zase dále.
     
    6
    Christian Günter se napřáhl k mohutné střele na hranici vápna, ale ta zamířila pouze vysoko nad branku Hannoveru.
     
    5
    Niclas Füllkrug si šikovně naběhl na levou stranu před velké vápno. Odtud poslal křížnou přihrávku na svého spoluhráče na pravé straně, ten ale zase branku soupeře minul.
     
    4
    Marc-Oliver Kempf dostal přihrávku do běhu, poté potáhl míč až do pokutového území, jeho přízemní rána ale zamířila mimo tři tyče. Útočit tak jdou zase hosté.
     
    2
    Hned na to poté do útoku prošli hráči Hannoveru, kde z pravé strany vyslal prudkou střelu Niclas Füllkrug, ale také on přesně nezamířil.
     
    1
    Hosté se pokusili ohrozit branku domácích, ale střela Kocha z velké dálky se neujala.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou celků jsou už na hrací ploše a utkání tak bude moci za malý okamžik začít.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Hannover 96: Tschauner (C) – Anton, Sané, Elez – Korb, Sorg, Fossum, Ostrzolek – Klaus, Bebou – Füllkrug.
    Náhradníci: Esser – Albornoz, Bakalorz, Maier, Harnik, Hübner, Karaman.

    SC Freiburg: Schwolow – Söyüncü, Gulde, Kempf – Kübler, Koch, Abraši, Günter – Höler, Petersen (C), Kleindienst.
    Náhradníci: Gikiewicz – Lienhart, Terrazzino, Stenzel, Schuster, Stanko Stanko, Kath.

    Rozhodčí: Gräfe – Sinn, Assmuth.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se spolu naposledy utkaly v září loňského roku a rozešly se smírně po výsledku 1:1. Jak to tedy dopadne dnes? Bude zápas zase vyrovnaný, nebo jeden z týmů zvítězí?
     
    SC Freiburg

    Hosté z SC Freiburg jsou na tom o něco hůře. Jsou dvanáctí a na svém kontě mají pětadvacet bodů, tedy o tři body méně, než jejich dnešní soupeř. Také hosté by rádi získali jakékoli důležité body do tabulky, aby se od soupeřů, kteří se pohybují v sestupových vodách či baráže, bodově odpoutali. Na půdě Hannoveru je ale nečeká nic lehkého. Naposledy se utkali doma s Leverkusenem, kde se zrodila bezbranková remíza. Jak si oba celky dnes povedou?
     
    Hannover 96

    Domácí Hannover 96 se v tabulce nejvyšší německé soutěže nachází na desátém místě s osmadvaceti body. Fotbalisté tohoto celku tedy hrají dá se říci klidný střed, ale náskok na šestnáctou příčku, která zaručuje baráž o udržení, mají náskok pouze osm bodů. Dnes by tak před svými diváky měli zvítězit, aby si svou pozici minimálně udrželi. Naposledy remizovali na půdě předposledního Hamburku a ztracené dva body by si tak rádi dnes vrátili zpět.
     
    Hezké sobotní odpoledne přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu dvaadvacáté kolo německé Bundesligy a v jeho rámci budeme prostřednictvím tohoto online přenosu sledovat utkání mezi týmy Hannover 96 a SC Freiburg. Pojďme si oba celky přiblížit.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Vendula Zdražilová

    Branky: 28. Anton, 54. Klaus (Bebou) – 88. Gulde

    Karty:   65. Terrazzino (FRE), 83. Günter (FRE)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 5:4. Rohy: 3:4. Fauly: 13:7.
    Hannover 96: Tschauner (C) – Anton, Sané, Elez – Korb, Sorg, Fossum (90. Hübner), Ostrzolek – Klaus (73. Bakalorz), Bebou (84. Harnik) – Füllkrug.
    Náhradníci: Esser – Albornoz, Bakalorz, Maier, Harnik, Hübner, Karaman.

    SC Freiburg: Schwolow – Söyüncü, Gulde, Kempf (46. Kath) – Kübler (69. Stenzel), Koch, Abraši, Günter – Höler, Petersen (C), Kleindienst (63. Terrazzino).
    Náhradníci: Gikiewicz – Lienhart, Terrazzino, Stenzel, Schuster, Stanko Stanko, Kath.

    Rozhodčí: Gräfe – Sinn, Assmuth

    Diváci: 37 800
    thejrc.org