Spal – AC Milán 0:4 (kon.) | Crotone – Atalanta BC 1:1 (kon.) | Neapol – Lazio 4:1 (kon.)
konec
SSC Neapol
4:1 (1:1)
S. S. Lazio
Sobota 10.02.2018, 20:45 • Stadio San Paolo, Neapol • Italská Serie A • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Já se s vámi již loučím, dobrou noc a příště na počtenou! (22:41:11)
     
    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 7:3. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 5:10.
     
    Je dobojováno, Neapolští fotbalisté nakonec dokázali zvrátit nepříznivý vývoj zápasu a třetí Lazio nakonec porazili jasně 4:1. O osudu utkání rozhodl začátek druhé půle, v němž se domácí prosadili dvakrát v rozmezí dvou minut, dvacet minut před koncem pak definitivní pojistku přidal Dries Mertens. Svěřenci Maurizia Sarriho tak i po 24. kole udrží první příčku v tabulce.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Ještě jednu akci Neapole teď založil Piotr Zieliński, daleko se ale nedostal a poté vrátil míč až k brankáři Reinovi.
     
    90+1
    Tak se ale nestalo, druhá půle bude ještě o dvě nastavené minuty delší.
     
    90
    V poslední minutě zápasu už se na trávníku vůbec nic zajímavého neděje a domácí hvízdáním vybízejí rozhodčího Bantiho k tomu, aby zápas ukončil.
     
    89
    Adam Marušić si na pravém křídle nedokázal zpracovat nepovedenou rozehrávku, míč tak opět skončil jen v autu.
     
    88
    Ciro Immobile obral o míč Jorginha a pokusil se prokousat se až do zakončení, proti přesile bránících hráčů ovšem neuspěl.
     
    87
    Tentokrát sice akce Neapole ztroskotala už u půlící čáry, ani protiútok biancocelesti ale neměl dlouhého trvání.
     
    86
    Hosté se po ojedinělé akci dostali k centru z pravé strany, ten ale skončil bezpečně skryt v náruči Pepeho Reiny, který má nyní čas a klid na rozehrávku.
     
    85
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází José María Callejón, přichází Christian Maggio.
     
    83
    Krátce po zmiňovaném vhazování to vzal na sebe Lorenzo Insigne, jeho střela z dobrých dvaceti metrů ale byla spíše propagačního rázu.
     
    82
    Po katastrofální rozehrávce Lazia už si Wallace nestihl zpracovat míč na hrací ploše, domácí tak budou mít k dispozici autové vhazování na útočné polovině.
     
    81
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Allan, přichází Marko Rog.
     
    79
    Piotr Zieliński nic nevymýšlel a pod tlakem posunul kulatý nesmysl zpět na stopery, ti si ale poradili a po pravé straně už míří kupředu Elseid Hysaj.
     
    78
    Krátce po následné rozehrávce svěřenci Simoneho Inzaghiho o míč zase přišli a hráči v modrých dresech teď v poklidu drží míč ve středu hřiště.
     
    76
    Biancocelesti teď prakticky neustále běhají bez míče a nedaří se jim stíhat vysoké tempo domácího týmu. Do další šance se teď přihnal Lorenzo Insigne, jenž ale z ostrého úhlu neměl reálnou naději uspět.
     
    75
    Zdá se, že je rozhodnuto, čtvrtý inkasovaný gól hosty zřejmě definitivně srazil do kolen, poněvadž tlak jihoitalského celku přetrvává.
    73. Dries MERTENS - 4:1
     
    73
    Neapol právě vstřelila branku!
    A ten končí gólem! Piotr Zieliński utekl obraně Lazia a poté poslal chytrou kolmici do předbrankového prostoru, kam si seběhl DRIES MERTENS a uklidil míč za Strakošova záda.
     
    72
    Teď navíc Nani přišel o míč ve středu hřiště a rýsuje se další možnost rychlého protiútoku pro Neapol.
     
    71
    Dvacet minut před koncem se římští fotbalisté pokoušejí usadit se na soupeřově polovině, domácí ale velmi dobře napadají a hosty vůbec nepouštějí do palebných pozic.
     
    69
    Kalidou Koulibaly si teď několikrát vyměnil míč s Máriem Ruiem, než rozehrál dopředu na Jorginha, domácí teď vůbec nikam nespěchají.
     
    68
    Už to mohlo být o tři góly, ránu jednoho z domácích fotbalistů z hranice pokutového území ale Tomas Strakoša reflexivně vyrazil!
     
    67
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Lucas Leiva, přichází Nani.
     
    65
    Sergej Milinković-Savić si v souboji s Hysajem pomohl nedovolenými prostředky, albánský krajní zadák Neapole tak bude mít spoustu času na rozehrávku.
     
    64
    Po hodině hry se dění na hřišti poněkud uklidnilo, fotbalisté Neapole už se nikam neženou, naopak hostům se nedaří dostat se k souvislé kombinaci.
     
    63
    Stefan de Vrij na polovině kruhu nepěkně srazil k zemi Allana, za což si od sudího Bantiho vykoledoval žlutou kartu.
     
    61
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Luis Alberto, přichází Felipe Caicedo.
     
    60
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Senad Lulić, přichází Jordan Lukaku.
     
    58
    Další rodící se akci Lazia zastavil Piotr Zieliński, hosté však budou mít k dispozici alespoň autové vhazování.
     
    57
    Dva inkasované góly v rozmezí dvou minut fotbalisty Lazia do kolen – zdá se – nesrazily. Nyní se dostal ke střele Ciro Immobile, jeho nepřesný pokus ale Reinu neohrozil.
    56. Piotr ZIELIŃSKI - 3:1
     
    56
    Neapol právě vstřelila branku!
    Troufám si říct, že je rozhodnuto. O pouhé dvě minuty později Neapol přidává další gól! Mário Rui vypálil z nějakých dvaceti metrů a míč se ještě nečekaně otřel o střídajícího PIOTRA ZIELIŃSKÉHO, na což už Strakoša nedokázal zareagovat.
    54. WALLACE - 2:1
     
    54
    Neapol právě vstřelila branku!
    A tato akce nakonec končí gólem, Neapolští hned na začátku druhého poločasu dokonávají obrat! Omylem se o to zasloužil hostující obránce WALLACE, který si nešťastně srazil Callejónův centr z pravé strany do sítě.
     
    52
    Po nepovedené rozehrávce Lazia se míče u pravé postranní čáry ujal José María Callejón a Neapolští už míří opět do útoku.
     
    51
    V úvodu druhé půle jsou domácí jasně aktivnějším týmem, nechme se překvapit, zdali se jim podaří dokonat obrat ve skóre.
     
    49
    Neapolští fotbalisté se ve zbytku zápasu budou muset obejít bez svého trenéra Maurizia Sarriho, který byl v samotném závěru první půle za protesty k rozhodčím vykázán na tribunu.
     
    48
    Po střídání Marka Hamšíka s kapitánskou páskou hrající Lorenzo Insigne mohl dokonat obrat, jeho střela z hranice pokutového území ale proletěla těsně vedle!
     
    46
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Marek Hamšík, přichází Piotr Zieliński.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Skutečně tomu tak je. Fotbalisté Lazia Řím přitom do utkání vstoupili na výbornou a už po necelých třech minutách díky trefě stopera de Vrije vedli. Poté převzali aktivitu domácí, kteří se do šancí dlouho nedostávali, v samotném závěru prvního poločasu ale udeřil Callejón a poprvé rozjásal diváky na Stadio San Paolo.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:51.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Ve dvouminutovém nastavení se zatím na trávníku nic neděje, vše spěje k tomu, že se do kabin půjde za stavu 1:1.
     
    45
    Krátce po vyrovnávacím gólu Sergej Milinković-Savić zatahal za ruku Callejóna a vykoledoval si za to žlutou kartu.
    43. José María Callejón - 1:1
     
    43
    Neapol právě vstřelila branku!
    Domácí se nakonec v samotném závěru první půle dočkali vyrovnání. Výborně to udělal Jorginho, který dalekonosným nákopem z poloviny hřiště našel až u hranice pokutového území úplně volného JOSÉHO CALLEJÓNA, jenž se tváří v tvář Strakošovi nemýlil!
     
    43
    Lucas Leiva vyfasoval za nedovolený zákrok ve středu hřiště žlutou kartu.
     
    41
    Jorginho byl faulován nedaleko středového kruhu, čas a klid na rozehrávku tak budou mít tentokrát Neapolští.
     
    40
    Rozehrávka Marka Hamšíka nikoho v azurovém dresu nenašla a biancocelesti teď v poklidu kombinují až na vlastní polovině.
     
    39
    V závěru prvního poločasu sledujeme hlušší pasáž utkání, ani jednomu týmu se nedaří pořádně rozehrát a oba brankáři jsou zcela bez práce.
     
    37
    Svěřenci Simoneho Inzaghiho se velmi pozorně brání a nepouštějí domácí tým do šancí, Tomas Strakoša zatím proti lídrovi tabulky ještě nemusel zasahovat.
     
    36
    Pokus o přenesení hry na pravou stranu, kde stál volný Adam Marušić, hráčům Lazia nevyšel, nepřesný nákop totiž doletěl až do autu.
     
    34
    Do rozehrávky Lazia se teď zapojuje i brankář Tomas Strakoša, něco přes deset minut před poločasovým hvizdem se hosté snaží především uklidnit hru.
     
    33
    Ciro Immobile se prokousal až na hranici pokutového území, tam ale o balon přišel a do rychlého protiútoku se vydal Immobile, jehož ale ve středu hřiště odzbrojil Marco Parolo.
     
    32
    Posléze se římští fotbalisté uchýlili ke kombinaci na polovině hřiště, hosté se v této pasáži vůbec nikam neženou.
     
    30
    Lorenzo Insigne se pokusil zaskočit Strakošu nečekaným lobem z velké vzdálenosti, střela italského reprezentanta ale proletěla vysoko nad břevnem.
     
    29
    Senad Lulić to zkusil z pravé strany, jeho projektil byl ale zblokován a svěřenci Maurizia Sarriho už zakládají další protiútok.
     
    28
    Užuž se rodila další rychlá protiakce Lazia, když vtom jeden z hostujících hráčů udeřil loktem do hlavy vracejícího se Tonelliho, a sudí tak musel přerušit hru.
     
    26
    Portugalský reprezentant se ale daleko nedostal a byl z toho protiútok Lazia, načež Senad Lulić nacentroval do šestnáctky míč Milinkovićovi-Savićovi, ten se ale provinil zbytečným útočným faulem.
     
    25
    Polovina první půle je již za námi a aktivita neapolských fotbalistů se začíná stupňovat, další útok domácích táhne po levém křídle Mário Rui.
     
    24
    Lorenzo Insigne mohl vyrovnat, jeho lob z levého okraje pokutového území ale jen těsně minul levou tyč!
     
    22
    Z velké vzdálenosti se pokusil zaskočit Strakošu Dries Mertens, nepřesná střela belgického reprezentanta ale o nějaký ten metr minula pravou tyč římské svatyně.
     
    21
    S tou ale svěřenci Simoneho Inzaghiho nenaložili podle svých představ a byl z toho rychlý protiútok Neapole, který po levém křídle táhl Lorenzo Insigne, daleko se však nedostal.
     
    20
    Luis Alberto si ve středu hřiště došel pro faul Allana, biancocelesti tak budou mít čas a klid na rozehrávku.
     
    19
    Dalekonosný Jorginhův nákop do pokutového území si Tomas Strakoša pohlídal, jeho následná rozehrávka ale skončila jen u domácích obránců.
     
    18
    Veškeré útočné výpady Lazia končí u Cira Immobileho, toho ale tentokrát zradilo zpracování a prudce letící balon mu ujel do zámezí.
     
    16
    Římský kapitán Senad Lulić přišel o balon u levé postranní čáry, Neapolští teď zakládají další akci až od stopera Kalidoua Koulibalyho.
     
    15
    Čtvrthodinka hry je za námi a zatím se utkání vyvíjí poněkud překvapivě, Lazio na hřišti lídra tabulky vede a navíc rozhodně není horším týmem.
     
    14
    Mário Rui našel povedeným nákopem v šestnáctce pozapomenutého Insigneho, ten ale z krkolomné pozice balon pořádně netrefil a výrazně minul branku Lazia.
     
    13
    Z další protiakce Cira Immobileho žádné nebezpečí pro Neapol nepramenilo, útočník Lazia pod tlakem vlastně jen odevzdal balon Pepemu Reinovi.
     
    11
    Po úvodním gólu de Vrije se hra poněkud uklidnila a na trávníku se nic převratného neděje, ani jednomu týmu se v posledních minutách nedaří pořádně rozehrát.
     
    10
    Elseid Hysaj si došel pro faul ve středu hřiště a s nařízenou rozehrávkou domácí vůbec neotáleli, Lorenzo Insigne se ale nakonec po průniku po pravém křídle do zakončení nedostal.
     
    9
    Parolova kolmice na Immobileho trefila hostujícího útočníka do paty, od níž se kulatý nesmysl odrazil na kopačky neapolských obránců.
     
    7
    Senad Lulić u postranní čáry obral o míč Callejóna, načež ale o míč přišel a fauloval Allana, a svěřenci Maurizia Sarriho tak budou mít čas a klid na rozehrávku.
     
    6
    Do další protiakce se vydal v úvodu velmi aktivní Immobile, obrana Neapole jej ale do zakončení nakonec nepustila.
     
    5
    Svůj první roh teď měli k dispozici i hosté, Insigneho centr z pravé strany ale proletěl pokutovým územím bez povšimnutí a míč skončil až v zámezí.
    3. Stefan de Vrij - 0:1
     
    3
    Lazio právě vstřelilo branku!
    To jsou věci, lídr tabulky bude muset už od začátku utkání dohánět ztrátu! Krátce po rohovém kopu se k centru z pravé strany dostal Ciro Immobile a jeho nákop do předbrankového prostoru STEFAN DE VRIJ dokázal protečovat za Reinova záda.
     
    3
    Podél levé postranní čáry utekl Ciro Immobile, bývalého nejlepšího střelce Serie A ale čistě zastavil Lorenzo Tonelli. Hosté však budou zahrávat roh.
     
    2
    První akci Neapole táhl po pravém křídle José María Callejón, který se ale daleko nedostal a hosté už zakládají rychlou protiakci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Tonelli, Koulibaly, Rui – Allan, Jorginho, Hamšík – Callejón, D. Mertens, L. Insigne.
    Náhradníci: Rafael Cabral, Sepe – Ch. Maggio, P. Zieliński, Machach, Albiol, Rog, Ounas, Diawara.

    S. S. Lazio: Strakoša – Wallace, de Vrij, Radu – Marušić, Parolo, Lucas Leiva, S. Milinković-Savić, Lulić – Alberto, Immobile.
    Náhradníci: Guerrieri, Vargić – Patric, J. Lukaku, Nani, Basta, Bastos, Cáceres, F. Caicedo, Luiz Felipe, Murgia.

    Rozhodčí: Banti – Vuoto, Peretti.
     
    S. S. LAZIO

    Lazio se nenápadně vyšplhalo na skvělé třetí místo tabulky, na druhý Juventus ale římský celek ztrácí nedostižných třináct bodů. Svěřence Simoneho Inzaghiho ještě čeká tuhý boj o udržení třetí pozice, čtvrtý Inter totiž ztrácí pouze bod a páté AS Řím dva. Forma Lazia v posledních týdnech není kdovíjaká, biancocelesti v minulém kole doma padli s Janovem a o týden dříve na San Siru nestačili na AC Milán.
     
    SSC NEAPOL

    Svěřenci Maurizia Sarriho se spolu s Juventusem osamostatnili na čele tabulky a s obhájcem titulu se přetahují o vedoucí příčku. Neapol má momentálně o bod navrch, a to díky úctyhodné bilanci sedmi ligových výher v řadě. Příští týden jihoitalský celek také vstoupí do play-off Evropské ligy, v němž Marka Hamšíka a spol. čeká německé Lipsko.
     
    Italská Serie A o víkendu pokračuje svým 24. kolem a v sobotu ve 20:45 nás čeká velmi atraktivní utkání, v němž SSC Neapol přivítá S. S. Lazio, tak si to rozhodně nenechte ujít.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Vojtěch Balon

    Branky: 43. Callejón (Jorginho), 54. Wallace (vla.), 56. P. Zieliński (Rui), 73. D. Mertens (P. Zieliński) – 3. de Vrij (Immobile)

    Karty:   43. Lucas Leiva (LAZ), 45. S. Milinković-Savić (LAZ), 63. de Vrij (LAZ)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 7:3. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 5:10.
    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Tonelli, Koulibaly, Rui – Allan (81. Rog), Jorginho, Hamšík (46. P. Zieliński) – Callejón (85. Ch. Maggio), D. Mertens, L. Insigne.
    Náhradníci: Rafael Cabral, Sepe – Ch. Maggio, P. Zieliński, Machach, Albiol, Rog, Ounas, Diawara.

    S. S. Lazio: Strakoša – Wallace, de Vrij, Radu – Marušić, Parolo, Lucas Leiva (67. Nani), S. Milinković-Savić, Lulić (60. J. Lukaku) – Alberto (61. F. Caicedo), Immobile.
    Náhradníci: Guerrieri, Vargić – Patric, J. Lukaku, Nani, Basta, Bastos, Cáceres, F. Caicedo, Luiz Felipe, Murgia.

    Rozhodčí: Banti – Vuoto, Peretti
    thejrc.org