NY Islanders – Detroit 7:6 (po pr.) | NY Rangers – Calgary 4:3 (kon.) | Washington – Columbus 4:2 (kon.)
Florida – Los Angeles 1:3 (kon.) | Carolina – Vancouver 4:1 (kon.) | Winnipeg – St. Louis 2:5 (kon.)
Dallas – Pittsburgh 4:3 (1:0 po s.n.) | Anaheim – Edmonton 3:2 (kon.)
po prodl.
New York Islanders
7:6 (0:3, 1:0, 5:3 - 1:0)
Detroit Red Wings
Sobota 10.02.2018, 01:00 • Barclays Center, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Dobré ráno všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání NHL mezi New Yorkem Islanders a Detroitem Red Wings! Utkání startuje hodinu po půlnoci.
     
    Detroit Red Wings

    Detroit po zpackané loňské sezóně ani letos nepodává zrovna skvělé výkony. Detroit má na svém kontě padesát bodů a zatím mu patří až třináctá pozice Východní konference. Na osmou příčku zaručující play-off ale ztrácí osm bodů. Na kluzištích soupeřů letos Detroit také zrovna nezáří. V posledním utkání prohrál doma 2:3 s dobře hrajícím Bostonem. Nejproduktivnějším hráčem je Dylan Larkin, který posbíral třicet devět kanadských bodů.
     
    New York Islanders

    Ostrované v letošním ročníku NHL bojují o účast mezi osmičkou pro play-off. Aktuálně mají na svém kontě padesát osm bodů a patří jim devátá pozice Východní konference. Ani Islanders doma nepatří mezi nejlepší celky v soutěži. Velké problémy navíc mají v defenzívě, jelikož dosud inkasovali už 201 branek! V minulém zápase prohráli 4:3 na půdě Buffala. Nejproduktivnějším hráčem je Tavares.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vzájemný zápas v letošní sezóně

    Dnešní soupeři se spolu střetli v prosinci minulého roku. Detroit na ledě Islanders vyhrál 6:3.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Jak už je za oceánem tradicí, začne dnešní duel s mírním zpožděním.
     
    Oba týmy už nastupují na ledovou plochu. Detroit přijel v bílém, zatímco Islands zvolili modré dresy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Hosté uspěli na úvodním vhazování dnešního utkání. Detroit se ihned vydal do útoku, ale domácí obránci akci Red Wings zastavili.
     
    00:35
    Darren Helm poslal prudkou přihrávku do útočného pásma. Jeho spoluhráč se snažil prodrat před branku, ale Nick Leddy byl na svém místě.
     
    01:10
    Mathew Barzal spěchal za nahozením do útočného pásma. Z rohu třetiny poslal přihrávku na modrou čáru, jenže Boychuk přes obránce nevypálil.
     
    01:40
    Lee vybojoval puk v rohu útočného pásma, natlačil se za branku a přihrál spoluhráči do střelecké pozice. Kronwal střelu Islanders srazil k mantinelu.
     
    02:13
    Detroit právě vstřelil branku!
    Detroit se hned v úvodu utkání dostává do vedení! Henrik Zetterberg vyslal krásnou přihrávku na opačnou stranu kluziště, puk si vzal ANTHONY MANTHA, který svůj únik zakončil střelou mezi nohy domácího brankáře! Asistence: Henrik Zetterberg, Niklas Kronwall.
    02:13 Anthony MANTHA - 0:1
     
    03:08
    Chimera protečoval prudké nahození do útočného pásma, jenže tam nemířil nikdo v modrém dresu. Detroit může uklidnit hru.
     
    03:25
    Andrew Ladd dotíral na rozehrávku Detroitu v rohu útočného pásma. Zadáci Red Wings si s nečekanou návštěvou dokázali poradit a rychle rozehráli.
     
    04:12
    Josh Bailey rozjel akci domácího celku, přihrál mezi kruhy, jenže důrazný Mathew Barzal se přes dvě hokejky soupeřů neprobil do zakončení.
     
    04:35
    Anthony Beauvillier uklidnil hru obloučkem do obranného pásma. Domácí hokejista si poradil s dotírajícím Larkinem a pomohl si zpětnou přihrávkou.
     
    05:01
    Thomas Greiss musel tentokrát zasahovat. Domácí brankář si poradil s nahozením puku od modré čáry a schoval kotouč do lapačky. Vhazuje se po jeho levici.
     
    05:12
    Detroit právě vstřelil branku!
    Detroit přidává další branku! To je parádní start pro hostující celek! Tyler Bertuzzi dobrým napadáním dostal soupeře pod tlak, u mantinelu jej obral a puk a přihrál mezi kruhy. Tam si najel MARTIN FRK, jehož ránu už Thomas Greiss nezastavil. Asistence: Tyler Bertuzzi.
    05:12 Martin FRK - 0:2
     
    06:02
    Domácím se v úvodu utkání vůbec nedaří. Hokejisté Islanders se nyní ubránili jen za cenu zakázaného uvolnění. Hra se vrátí před Greisse.
     
    06:25
    Petr Mrázek vyjel ven z branky, zastavil prudké nahození po mantinelu a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Detroit prožívá vstup do utkání z říše snů.
     
    07:08
    Frk si sjížděl na další přihrávku, jenže jeho spoluhráč udělal ve středním pásmu jednu zbytečnou kličku a český útočník se musel vrátit za modrou čáru.
     
    07:45
    Tavares se natahoval po dlouhé přihrávce do útočného pásma, ale puk se mu od špičky hole odrazil na hokejky obránců Red Wings.
     
    08:09
    Ryan Pulock napadal rozehrávku Detroitu, jenže Kronwal si počínal nesmírně zkušeně a přihrávkou o mantinel se dotírajícího soupeře zbavil.
     
    08:43
    Lee střílel od modré čáry. Mrázek měl zcela zakrytý výhled, ale ránu domácího hokejisty na poslední chvíli našel a puk vyrazil do bezpečí.
     
    09:12
    Mathew Barzal zavezl puk do středního pásma, udělal dlouhou otočku a našel Tavarese. Hráči Detroitu se s ničím nepárali a poslali puk na zakázané uvolnění.
     
    09:25
    Sebastian Aho střílel po vyhraném vhazování od modré čáry. Jeho ránu Petr Mrázek dobře viděl a betonem vykopl kotouč do ochranné sítě.
     
    10:03
    Tavares dostal přihrávku do jízdy před branku, rychlou přihrávkou poslal puk na levý kruh, kam spěchal Lee, jenže obrana Detroitu stačila znovu zasáhnout.
     
    10:29
    Tomáš Tatar se individuálním způsobem prosmýkl do útočného pásma, přehodil si puk na forhend, jenže jeho střelu zápěstím Thomas Greiss vyrazil.
     
    11:06
    Andreas Athanasiou si najížděl na dlouhou přihrávku do středního pásma. Hostující útočník se tlačil před Leddyho, který mu puk skvěle vypíchl.
     
    11:36
    Kronwal byl jako první u dlouhého nahození do útočného pásma Islanders. Hostující zadák si nechtěl komplikovat život a kotouč jednoduše vyhodil.
     
    12:10
    Zadáci Islanders nyní uklidňují hru za vlastní brankou. Domácí celek se snaží vrátit do hry, jenže na důraznou defenzívu Detroitu zatím nenašel recept.
     
    12:40
    Anthony Beauvillier se v útočném pásmu otočil kolem obránce a pohotově zakončil. Střela mu vůbec nesedla a Petr Mrázek nemusel zasahovat.
     
    13:15
    Hraje se dlouhou dobu bez přerušení. Domácí nyní vymýšlejí jeden útok za druhým, nicméně defenzíva Red Wings zatím pracuje na jedničku.
     
    13:37
    Bailey dostal přihrávku k mantinelu a bekhendem nahodil puk před branku, kde hlídkoval Tavares. Nejproduktivnější domácí hráč se k teči nedostal.
     
    14:03
    Až nyní se hra přerušuje! Dylan Larkin upadl na modré čáře a jeden z jeho spoluhráčů projel do útočného pásma ještě před kotoučem. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    14:21
    Zakázané uvolnění Detroitu. Anthony Mantha sice spěchal za dlouhou přihrávkou, ale Casey Cizikas situaci kontroloval a byl u puku dříve.
     
    14:40
    Detroit právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné! Domácím zatím vůbec nefunguje defenzíva! Detroit totiž přidává další branku! HENRIK ZETTERBERG dostal přihrávku mezi kruhy, vystřelil, ale Greiss ještě dokázal zasáhnout. K odraženému puku se dral Gustav Nyquist, ale právě Zetterberg jej uklidil za záda domácího brankáře! Asistence: Gustav Nyquist, Mike Green.
    14:40 Henrik ZETTERBERG - 0:3
     
    15:09
    Detroit je nyní na koni a znovu se tlačí do útočného pásma. Thomas Greiss musel zasahovat po střele od modré čáry. Tentokrát puk vykopl betonem.
     
    15:34
    Dylan Larkin se ve velké rychlosti tlačil před branku Islanders, jenže dvojice domácích zadáků si jej vzala do parády a připravila Larkina o zakončení.
     
    15:58
    Domácí celek si zahraje první přesilovku! Justin Abdelkader totiž dostává dvě minuty za podražení.
     
    16:10
    Detroit uspěl v obranném pásmu na vhazování a hosté ihned vyhodili puk přes všechny čáry za branku New Yorku Islanders.
     
    16:45
    Nick Leddy zakončil od modré čáry, jenže jeho prudká střela zápěstím prosvištěla kolem branky. O odražený puk se postarala obrana Detroitu.
     
    17:20
    John Tavares vybruslil s pukem z rohu útočného pásma do střelecké pozice, jenže zápěstím nedokázal trefit branku. Jeho pokus proletěl těsně nad břevnem.
     
    17:58
    Hosté v plném počtu.
     
    18:05
    Až nyní se hostující celek dokázal zcela osvobodit. Unavená čtveřice Detroitu odjíždí na střídačku. Hostující celek pokračuje v parádním výkonu.
     
    18:35
    Ani dalším nahození do útočného pásma nenašlo nikoho v modrém dresu. Odražený puk si vzal Mike Green, který se ujal rozehrávky na modré čáře.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:26
    Johnny Boychuk poslal prudkou přihrávku do středního pásma, ale Lee protečoval puk jen na hole hostujících zadáků, kteří chtějí dohrát třetinu bez zbytečné chyby.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je minulostí! Po úvodní dvacetiminutovce mohou být spokojenější hráči Red Wings. Už po dvou minutách otevřel skóre Anthony Mantha! O další tři minuty později využil díru v obraně Islanders Martin Frka s Islanders to vypadalo špatně. Domácí se sice začali tlačit do útoku, jenže Henrik Zetterberg je zchladil třetí brankou. Do kabin se proto odchází za stavu 0:3!
     
    Střely na branku: 8 – 14
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování druhé třetiny. Anthony Beauvillier si ihned nabruslil na přihrávku, ale v útočném pásmu obranu soupeře nepřekvapil.
     
    21:10
    Dylan Larkin spěchal za prudkým nahozením před branku Islanders. Hostující útočník se po puku natahoval, ale špičkou čepele minul branku.
     
    21:40
    Bude se znovu vylučovat! Andreas Athanasiou vyfasoval dvě minuty za držení hole.
     
    22:03
    Domácím se v úvodu přesilovky vůbec nedaří. Hosté uspěli na vhazování a Kronwal puk bez váhání vyhodil přes všechny čáry.
     
    22:35
    Mathew Barzal už pro domácí celek neudržel útočného pásma. Poté puk znovu nahodil za branku Red Wings, kde kralovali zadáci Detroitu.
     
    23:10
    Jordan Eberle dostal nabito na modrou čáru. Domácí hokejista bez váhání vystřelil, jenže jeho dělovka příklepem prolétla kolem branky Detroitu.
     
    23:40
    Hosté v plném počtu.
     
    23:49
    Také Detroit si nyní vyzkouší hru v početní převaze. Dvě minuty za podražení dostává Thomas Hickey.
     
    24:08
    Casey Cizikas se v obranném pásmu dostal k odraženému kotouči a vyvezl jej do středního pásma. Také Islanders začínají oslabení velmi dobře.
     
    24:35
    Znovu se domácím hokejistům podařilo získat puk. Johnny Boychuk jej bez váhání napálil přes celé kluziště. Mrázek pomáhá Red Wings s rozehrávkou.
     
    25:03
    Nick Leddy zastavil Zeterbergovu přihrávku na levou stranu, dostal se k puku a znovu jej poslal za branku hostujícího celku. Detroitu se v přesilovce vůbec nedaří.
     
    25:49
    Domácí v plném počtu.
     
    26:03
    Athanasiou se ihned zapojil do útoku Detroitu. Rychlý hokejista se tlačil před branku Islanders, jenže střelou bekhendem poslal puk nad břevno.
     
    26:35
    Bailey dostal přihrávku do rohu útočného pásma, vrátil puk na modrou čáru, nicméně Aho se svou dělovkou neuspěl a trefil prvního obránce.
     
    27:03
    Aho tentokrát nahodil puk už ze středního pásma, jenže Petr Mrázek puk bez větších problémů srazil na hokejku vlastního obránce.
     
    27:21
    Na druhé straně se do zakončení probil Jonathan Ericsson, jehož ránu od mantinelu Thomas Greiss dobře viděl a schoval puk do lapačky. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    28:10
    Tomáš Tatar vybojoval puk v souboji na červené čáře. Hráči Detroitu se v druhé třetině nikam netlačí a raději se snaží uklidnit hru.
     
    28:27
    Právě Tatar se v útočném pásmu odhodlal ke střele zápěstím, jenže zakončení mu moc nesedlo a jeho dělovka prosvištěla nad břevnem.
     
    29:03
    Thomas Greiss trošičku zaváhal při rozehrávce zpoza branky. Jeho pobídku zastavil hráč Detroitu, ale důrazný Jason Chimera jej o puk připravil.
     
    29:36
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí celek se přeci jen dočkal snížení! Islanders napadali rozehrávku Detroitu a vybojovali puk. JORDAN EBERLE si puk potáhl na levý kruh, kde dostal prostor a střelou zápěstím překonal Mrázka! Asistence: Mathew Barzal.
    29:36 Jordan EBERLE - 1:3
     
    30:03
    Domácí celek se nyní tlačí do útoku. Dennis Seidenberg střílel od modré čáry, jenže Petr Mrázek si udělal prostor a jeho ránu vykopl betonem.
     
    30:29
    Další akci Islanders zastavuje ofsajd! Andrew Ladd byl moc rychlý a do útočného pásma si nabruslil ještě před kotoučem. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    31:01
    Domácí celek se vlastní chybou dostal pod tlak. Celou situaci vyřešil Aho, který vybojoval puk a jednoduše jej poslal na zakázané uvolnění.
     
    31:25
    Domácí hráči se teď zbytečně zbavují pracně vydobytých kotoučů. Zadáci Detroitu mají navíc dostatek času na rozehrávku z obranného pásma.
     
    32:06
    Barzal zavezl puk do útočného pásma a okamžitě jej nahodil na branku. Na chybu Mrázka čekal Jordan Eberle, ale český brankář vytáhl jistý zákrok.
     
    32:20
    Další útočnou akci Red Wings zastavuje ofsajd. Henrik Zetterberg upadl ve středním pásmu a jeho spoluhráč projel za modrou čáru. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    33:03
    Gustav Nyquist se od modré čáry opřel do odraženého kotouče, jenže zakončení mu vůbec nesedla a Thomas Greiss schoval puk ve výstroji.
     
    33:23
    Johnny Boychuk chtěl vyhodit puk ven z obranného pásma, jenže trefil mantinel, od nějž se puk odrazil na střídačku Red Wings. Vhazování před Greissem se bude opakovat.
     
    34:03
    Nick Jensen uklidnil hru Detroitu za jeho brankou. Hostující zadák poté vyvezl puk do středního pásma, ale nenašel nikoho z rozjetých kolegů.
     
    34:25
    Jonathan Ericsson vypálil od modré čáry. Hokejista Detroitu hledal Tatara, který by mohl tečovat, jenže jeho slabá střela úplně minula branku.
     
    35:12
    Po delší době se do útoku vydali hráči Islanders. Mathew Barzal spěchal před branku, jenže mezi kruhy nepřiletěla přihrávka z pravé strany.
     
    35:41
    Dylan Larkin dotíral na poněkud statickou obranu domácího celku. Thomas Greiss byl u puku jako první a před dotírajícím soupeřem kotouč přikryl lapačkou.
     
    36:06
    Justin Abdelkader střílel od mantinelu. Jeden z domácích obránců vložil do jeho zakončení hokejku a srazil puk do ochranné sítě.
     
    36:30
    Zadáci Islanders uklidňují hru v obranném pásmu. Domácímu celku chybí pohyb hlavně v útoku. Detroit se bez problémů dokáže bránit.
     
    37:03
    Tatar na kolenou vystihl špatnou rozehrávku Islanders. Slovenskému útočníkovi ale nikdo v bílém nepřišel pomoci a domácí tak dokázali rozehrát.
     
    37:18
    Andreas Athanasiou se natahoval po prudké přihrávce za obranu Islanders. Hostující útočník si puk nedokázal zpracovat a Thomas Greiss jej před ním odehrál do bezpečí.
     
    38:03
    Mathew Barzal nahodil puk do rohu útočného pásma, kde o něj bojoval Eberle, jenže důrazná obrana Detroitu jej tentokrát nepustila do zakončení.
     
    38:39
    Johnny Boychuk a Justin Abdelkader se před brankou Islanders pustili do bitky. Potyčku vyvolal domácí obránce, ale Abdelkader jej poslal k zemi!
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:25
    Josh Bailey udržel puk v útočném pásmu u mantinelu, ale nahozením minul branku Detroitu. Zadáci Detroitu poté puk zašlápli u mantinelu a nasbírali cenné vteřinky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina končí! I po čtyřiceti minutách hry je Detroit stále ve vedení! Domácí celek sice nevyužil přesilovou hru, ale těsně před polovinou zápasu snížil Jordan Eberle!Od té doby se Detroit zase dostal do hry a hráči Red Wings nepouštěli domácí hokejisty do šancí. Sami se rovněž nemohli prokousat skrz defenzívu Islanders. Závěrečná třetina slibuje parádní drama.
     
    Střely na branku: 11 – 24
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Hosté uspěli na úvodním vhazování závěrečné třetiny a ihned se vydali do útoku. Islanders získali kotouč, ale Johnston jej poslal na zakázané uvolnění.
     
    40:40
    Zadáci Detroitu uklidnili hru za vlastní brankou. Kronwal poté potáhl puk do útočného pásma, ale nahozením jej odevzdal hráčům Islanders.
     
    41:06
    Tavares přihrál na modrou čáru, odkud pohotově střílel Aho, jenže Petr Mrázek jeho dělovku těsně nad ledem vykopl levým betonem.
     
    41:35
    Jordan Eberle dostal přihrávku do jízdy do útočného pásma. Domácí hokejista střílel zápěstím na zadní tyč, ale Mrázek si se střelou z úhlu věděl rady.
     
    42:10
    Eberle tentokrát zavezl puk do útočného pásma, přenechal jej Barzalovi, jenže ani jeden z útočníků Islanders se nedostal do zakončení.
     
    42:42
    Petr Mrázek vytáhl dobrý zákrok! Český brankář měl zcela zakrytý výhled, ale tečovanou střelu od modré čáry vyrazil na poslední chvíli betonem!
     
    43:02
    Islanders právě vstřelili branku!
    Drama je na světě! Islanders v úvodu třetí třetiny snižují na rozdíl jediné branky! BROCK NELSON byl zcela osamocený před brankou Detroitu a šikovnou tečí střely od modré čáry uklidil puk za Mrázkova záda! Asistence: Thomas Hickey, Adam Pelech.
    43:02 Brock NELSON - 2:3
     
    43:35
    Tomáš Tatar zavezl puk do útočného pásma, poslal jej na modrou čáru, odkud střílel Justin Abdelkader, ale příklepem úplně minul branku.
     
    44:03
    John Tavares se tentokrát v útočném pásmu probil do střelecké pozice. Domácí tahoun střílel zápěstím, nicméně Mrázek udržel puk mezi betony!
     
    44:26
    Andrew Ladd střílel od modré čáry. Před Mrázkem se jeden z domácích hráčů pokoušel nahození tečovat, ale český brankář udržel beton na ledě.
     
    45:03
    Henrik Zetterberg chtěl bekhendem najít Manthu, jenže Johnny Boychuk se s ním skvěle vrátil a bekhendovou přihrávku před odkrytou branku zastavil.
     
    45:33
    Anthony Beauvillier přihrával bekhendem zpoza branky Detroitu, jenže nikdo v modrém dresu na jeho pobídku nedosáhl. Domácí musí vyklidit útočné pásmo.
     
    46:04
    Aho střílel zápěstím od modré čáry, jenže před Petrem Mrázkem se do jeho rány postavil obránce Red Wings a kotouč srazil k mantinelu.
     
    46:32
    Brock Nelson se v útočném pásmu dotkl kotouče, ale podle čárového arbitra projel do ofsajdu. Hra se proto přestěhuje do středního pásma.
     
    47:10
    Andrew Ladd si ve středním pásmu vzal odražený puk, nahodil jej do útočné třetiny, jenže nikdo v modrém za jeho pobídkou nespěchal.
     
    47:42
    Detroit právě vstřelil branku!
    Detroit zcela zaskočil domácí celek! Hosté totiž přidávají další branku! Abdelkader střílel od modré čáry, jenže Thomas Greiss jeho ránu neudržel. Volného puku si všiml DARREN HELM a dopravil puk do sítě! Asistence: Justin Abdelkader, Frans Nielsen.
    47:42 Darren HELM - 2:4
     
    48:20
    Hokejisté Islanders jsou po čtvrté brance Detroitu poněkud zaražení. Domácí si nyní nejsou schopni přihrát na krátkou vzdálenost.
     
    48:50
    Obrovský závar před Mrázkem! Hned tři hráči Islanders se snažili překonat ležícího brankáře, jenže Mrázek ve spolupráci s obranou těžkou situaci ustál!
     
    49:00
    Detroit si zahraje přesilovku! Domácí střídačka vyfasovala dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    49:32
    Zadákům Islanders se po skvělém zásahu Greisse podařilo vyhodit puk přes všechny čáry. Detroit musí začít od své branky.
     
    49:54
    Detroit právě vstřelil branku!
    Detroit využívá přesilovku a odskakuje na rozdíl tří branek! Ke střele od modré čáry napřáhl NIKLAS KRONWALL a jeho střela zapadla za Greissova záda! Asistence: Henrik Zetterberg, Gustav Nyquist.
    49:54 Niklas KRONWALL - 2:5
     
    49:54
    Střídání v týmu New York Islanders: ze hřiště odchází Thomas Greiss, přichází Jaroslav Halák.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:20
    Jason Chimera přihrál z rohu útočného pásma na levý kruh, jenže nikdo z jeho spoluhráčů si netroufl na zakončení. Islanders jsou zcela bez šťávy.
     
    51:03
    Petr Mrázek vyjel ven z branky a před rozjetým Tavaresem vyhodil puk ven z obranného pásma. Detroit má uspokojivý náskok a soustředí se na obranu.
     
    51:35
    Tomáš Tatar dlouho otálel s rozehrávkou. Slovenského hráče napadali hned dva hokejisté Islanders, ale puk mu pouze vypíchli do obranného pásma.
     
    52:06
    Poprvé musel zasahovat Halák. Slovenský brankář vykopl puk betonem za vlastní branku. New York Islanders mohou zaútočit.
     
    52:40
    Další nahození za branku Detroitu dojel hostující Green. Detroit v posledních minutách nedává domácím hráčům čas na zakončení.
     
    53:22
    Domácí se navíc sami zbavili kotouče a nahozením do středního pásma jej odevzdali zadákům Detroitu. Zdá se, že utkání se už pouze dohrává.
     
    53:27
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Tyler Bertuzzi – osobní trest do konce utkání, nesportovní chování).
     
    53:27
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Martin Frk – 5 min., sekání).
     
    54:03
    Mrázek si dalším parádním zákrokem vychutnal Baileyho. Český brankář vyrazil puk mimo tři tyče betonem a zadáci Detroitu puk vyhodili přes celé kluziště.
     
    54:34
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí celek využívá přesilovou hru a ještě se snaží zdramatizovat vývoj utkání! Mathew Barzal se uvolnil v útočném pásmu, vyslal střelu zápěstím a BROCK NELSON puk tečoval za Mrázkova záda! Asistence: Mathew Barzal.
    54:34 Brock NELSON - 3:5
     
    55:10
    Přesilovka domácího celku nadále pokračuje. Jonathan Ericsson se ale dostal k odraženému kotouči a bez váhání jej vyhodil za modrou čáru.
     
    55:28
    Islanders právě vstřelili branku!
    Tak pozor! Domácí v přesilové hře snižují na rozdíl jediné branky! Petr Mrázek se sice stačil přemístit proti střele z levé strany, ale puk vyrazil před sebe a ANDERS LEE jej poslal do odkryté branky! Asistence: Josh Bailey.
    55:28 Anders LEE - 4:5
     
    56:03
    Bailey dostal přihrávku na modrou čáru, jenže obránce Detroitu proti němu bleskově vystoupil a jeho dělovku srazil za modrou čáru.
     
    56:39
    Islanders právě vstřelili branku!
    Neuvěřitelné se stává skutečností! Domácí celek dotahuje třetí brankou během přesilové hry na 5:5! Domácí sevřeli soupeře před jeho brankou. Přihrávku na modrou čáru dostal NICK LEDDY, jehož rána se zastavila až v síti! Asistence: John Tavares, Nick Leddy.
    56:39 Nick LEDDY - 5:5
     
    57:10
    Přesilovka Islanders navíc stále pokračuje. Ostrované v ní mohou rozhodnout o svém vítězství. Sledujeme parádní střetnutí.
     
    57:30
    Petr Mrázek vyjel ven z branky a zastavil prudké nahození. Brankář Detroitu poté rozehrál na svého spoluhráče, jež puk vyhodil přes všechny čáry.
     
    58:11
    Islanders právě vstřelili branku!
    Tak tahle třetina vejde do dějin! Na světě je neskutečný obrat! Domácí celek totiž otáčí vývoj utkání z 2:5 a vede 6:5! Tavares poslal přihrávku na pravý kruh, odkud střílel JOSH BAILEY a střelou pod břevno rozjásal celou halu! Asistence: John Tavares.
    58:11 Josh BAILEY - 6:5
     
    59:00
    Petr Mrázek už je na střídačce a Detroit zkouší vyrovnat v šesti bruslařích na ledě!
     
    59:31
    Detroit právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné utkání ještě pokračuje! Detroit totiž při hře bez brankáře dokázal vyrovnat! Henrik Zetterberg vystřelil od mantinelu a MIKE GREEN jeho ránu dopravil do branky! Asistence: Henrik Zetterberg, Dylan Larkin.
    59:31 Henrik ZETTERBERG - 6:6
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Třetí třetina přinesla neuvěřitelnou podívanou! Detroit vedl už 5:2, jenže Islanders poté hráli pětiminutovou přesilovku, ve které čtyřmi góly otočili vývoj utkání! Postupně se prosadili Lenson, Lee, Leddy a Bailey! Domácí fanoušci už pomalu slavili, ale Detroit ještě přeci jen zabojoval a při hře bez brankáře dokázal vyrovnat Green!O vítězi proto rozhodne prodloužení nebo samostatné nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování prodloužení. Mathew Barzal zavezl puk do útočného pásma, ale Mrázka z ostrého úhlu nepřekvapil.
     
    60:40
    Islanders zatím soupeři nepůjčují kotouč. Nick Leddy zavezl puk do útočného pásma, ale nikdo v modrém mu nepřijel pomoci.
     
    61:20
    Bailey hledal prudkou přihrávkou Tavarese, které měl na starost Henrik Zetterberg. Švédský hokejista si své defenzivní povinnosti splnil na jedničku.
     
    61:42
    Mantha byl sám před brankou, jenže hostující útočník si neseřídil mířidla a poslal puk nad břevno!
     
    62:35
    Detroit se znovu vydal do útoku, jenže Larkin udělal v rohu útočného pásma zbytečnou kličku a obrana Islanders se stačila srovnat.
     
    63:15
    Islanders právě vstřelili branku!
    Je konec! Domácí celek vítězí! Islanders jeli ve dvou proti jedinému obránci Detroitu! BROCK NELSON si najel na krásnou přihrávku před branku a ukončil dnešní duel! Asistence: Mathew Barzal.
    63:15 Brock NELSON - 7:6
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Domácí celek si nakonec odnáší oba dva body za výhru 7:6 v prodloužení! V něm byl Detroit sice o něco aktivnějším celkem, jenže po chybě v obranném pásmu přišli hosté o puk, Mathew Barzal svou pátou asistencí v utkání našel Nelsona, který dovršil hattrick a rozjásal zaplněnou halu!
     
    Střely na branku: 29 – 39
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Brock Nelson (NYI) 3+0
    2. Mathew Barzal (NYI) 0+5
    3. Henrik Zetterberg (DET) 1+3
     
    Československá stopa v utkání:
    Martin Frk (DET) 1+0, 3 střely, čas na ledě 9:33
    Tomáš Tatar (DET) 0+0, 0 střel, čas na ledě 16:09
    Petr Mrázek (DET) 63 minut, 22 zákroků, 7 gólů, 75,9%
    Jaroslav Halák (NYI) 13 minut, 7 zákroků, 1 gól, 85,7%
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (03:56:06)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 30. Eberle (Barzal), 44. B. Nelson (Hickey, Pelech), 55. B. Nelson (Barzal), 56. Lee (Jo. Bailey), 57. Leddy (Tavares, Leddy), 59. Jo. Bailey (Tavares), 64. B. Nelson (Barzal) – 3. Mantha (Zetterberg, Kronwall), 6. Frk (Bertuzzi), 15. Zetterberg (Nyquist, Green), 48. Helm (Abdelkader, Nielsen), 50. Kronwall (Zetterberg, Nyquist), 60. Zetterberg (D. Larkin)


    New York Islanders: Greiss (50. Halák) – Aho, Leddy, Pulock, Hickey, D. Seidenberg, Pelech, Boychuk – Jo. Bailey, Tavares, Beauvillier – Eberle, Barzal, Lee – Clutterbuck, B. Nelson, Ladd – Chimera, Cizikas, Johnston.
    Detroit Red Wings: Mrázek (Howard) – Daley, Ericsson, Green, Kronwall, Jensen, DeKeyser – Mantha, Zetterberg, Nyquist – Athanasiou, D. Larkin, Tatar – Abdelkader, Nielsen, Helm – Frk, Glendening, Bertuzzi.
    thejrc.org