NY Islanders – Detroit 7:6 (po pr.) | NY Rangers – Calgary 4:3 (kon.) | Washington – Columbus 4:2 (kon.)
Florida – Los Angeles 1:3 (kon.) | Carolina – Vancouver 4:1 (kon.) | Winnipeg – St. Louis 2:5 (kon.)
Dallas – Pittsburgh 4:3 (1:0 po s.n.) | Anaheim – Edmonton 3:2 (kon.)
po prodl.
New York Islanders
7:6 (0:3, 1:0, 5:3 - 1:0)
Detroit Red Wings
Sobota 10.02.2018, 01:00 • Barclays Center, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:15 Brock NELSON - 7:6
     
    63:15
    Islanders právě vstřelili branku!
    Je konec! Domácí celek vítězí! Islanders jeli ve dvou proti jedinému obránci Detroitu! BROCK NELSON si najel na krásnou přihrávku před branku a ukončil dnešní duel! Asistence: Mathew Barzal.
     
    61:42
    Mantha byl sám před brankou, jenže hostující útočník si neseřídil mířidla a poslal puk nad břevno!
    59:31 Henrik ZETTERBERG - 6:6
     
    59:31
    Detroit právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné utkání ještě pokračuje! Detroit totiž při hře bez brankáře dokázal vyrovnat! Henrik Zetterberg vystřelil od mantinelu a MIKE GREEN jeho ránu dopravil do branky! Asistence: Henrik Zetterberg, Dylan Larkin.
     
    59:00
    Petr Mrázek už je na střídačce a Detroit zkouší vyrovnat v šesti bruslařích na ledě!
    58:11 Josh BAILEY - 6:5
     
    58:11
    Islanders právě vstřelili branku!
    Tak tahle třetina vejde do dějin! Na světě je neskutečný obrat! Domácí celek totiž otáčí vývoj utkání z 2:5 a vede 6:5! Tavares poslal přihrávku na pravý kruh, odkud střílel JOSH BAILEY a střelou pod břevno rozjásal celou halu! Asistence: John Tavares.
    56:39 Nick LEDDY - 5:5
     
    56:39
    Islanders právě vstřelili branku!
    Neuvěřitelné se stává skutečností! Domácí celek dotahuje třetí brankou během přesilové hry na 5:5! Domácí sevřeli soupeře před jeho brankou. Přihrávku na modrou čáru dostal NICK LEDDY, jehož rána se zastavila až v síti! Asistence: John Tavares, Nick Leddy.
    55:28 Anders LEE - 4:5
     
    55:28
    Islanders právě vstřelili branku!
    Tak pozor! Domácí v přesilové hře snižují na rozdíl jediné branky! Petr Mrázek se sice stačil přemístit proti střele z levé strany, ale puk vyrazil před sebe a ANDERS LEE jej poslal do odkryté branky! Asistence: Josh Bailey.
    54:34 Brock NELSON - 3:5
     
    54:34
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí celek využívá přesilovou hru a ještě se snaží zdramatizovat vývoj utkání! Mathew Barzal se uvolnil v útočném pásmu, vyslal střelu zápěstím a BROCK NELSON puk tečoval za Mrázkova záda! Asistence: Mathew Barzal.
     
    54:03
    Mrázek si dalším parádním zákrokem vychutnal Baileyho. Český brankář vyrazil puk mimo tři tyče betonem a zadáci Detroitu puk vyhodili přes celé kluziště.
     
    53:27
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Martin Frk – 5 min., sekání).
     
    53:27
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Tyler Bertuzzi – osobní trest do konce utkání, nesportovní chování).
     
    49:54
    Střídání v týmu New York Islanders: ze hřiště odchází Thomas Greiss, přichází Jaroslav Halák.
    49:54 Niklas KRONWALL - 2:5
     
    49:54
    Detroit právě vstřelil branku!
    Detroit využívá přesilovku a odskakuje na rozdíl tří branek! Ke střele od modré čáry napřáhl NIKLAS KRONWALL a jeho střela zapadla za Greissova záda! Asistence: Henrik Zetterberg, Gustav Nyquist.
     
    49:00
    Detroit si zahraje přesilovku! Domácí střídačka vyfasovala dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    48:50
    Obrovský závar před Mrázkem! Hned tři hráči Islanders se snažili překonat ležícího brankáře, jenže Mrázek ve spolupráci s obranou těžkou situaci ustál!
    47:42 Darren HELM - 2:4
     
    47:42
    Detroit právě vstřelil branku!
    Detroit zcela zaskočil domácí celek! Hosté totiž přidávají další branku! Abdelkader střílel od modré čáry, jenže Thomas Greiss jeho ránu neudržel. Volného puku si všiml DARREN HELM a dopravil puk do sítě! Asistence: Justin Abdelkader, Frans Nielsen.
     
    44:03
    John Tavares se tentokrát v útočném pásmu probil do střelecké pozice. Domácí tahoun střílel zápěstím, nicméně Mrázek udržel puk mezi betony!
    43:02 Brock NELSON - 2:3
     
    43:02
    Islanders právě vstřelili branku!
    Drama je na světě! Islanders v úvodu třetí třetiny snižují na rozdíl jediné branky! BROCK NELSON byl zcela osamocený před brankou Detroitu a šikovnou tečí střely od modré čáry uklidil puk za Mrázkova záda! Asistence: Thomas Hickey, Adam Pelech.
     
    42:42
    Petr Mrázek vytáhl dobrý zákrok! Český brankář měl zcela zakrytý výhled, ale tečovanou střelu od modré čáry vyrazil na poslední chvíli betonem!
     
    38:39
    Johnny Boychuk a Justin Abdelkader se před brankou Islanders pustili do bitky. Potyčku vyvolal domácí obránce, ale Abdelkader jej poslal k zemi!
    29:36 Jordan EBERLE - 1:3
     
    29:36
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí celek se přeci jen dočkal snížení! Islanders napadali rozehrávku Detroitu a vybojovali puk. JORDAN EBERLE si puk potáhl na levý kruh, kde dostal prostor a střelou zápěstím překonal Mrázka! Asistence: Mathew Barzal.
     
    23:49
    Také Detroit si nyní vyzkouší hru v početní převaze. Dvě minuty za podražení dostává Thomas Hickey.
     
    21:40
    Bude se znovu vylučovat! Andreas Athanasiou vyfasoval dvě minuty za držení hole.
     
    15:58
    Domácí celek si zahraje první přesilovku! Justin Abdelkader totiž dostává dvě minuty za podražení.
    14:40 Henrik ZETTERBERG - 0:3
     
    14:40
    Detroit právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné! Domácím zatím vůbec nefunguje defenzíva! Detroit totiž přidává další branku! HENRIK ZETTERBERG dostal přihrávku mezi kruhy, vystřelil, ale Greiss ještě dokázal zasáhnout. K odraženému puku se dral Gustav Nyquist, ale právě Zetterberg jej uklidil za záda domácího brankáře! Asistence: Gustav Nyquist, Mike Green.
    05:12 Martin FRK - 0:2
     
    05:12
    Detroit právě vstřelil branku!
    Detroit přidává další branku! To je parádní start pro hostující celek! Tyler Bertuzzi dobrým napadáním dostal soupeře pod tlak, u mantinelu jej obral a puk a přihrál mezi kruhy. Tam si najel MARTIN FRK, jehož ránu už Thomas Greiss nezastavil. Asistence: Tyler Bertuzzi.
    02:13 Anthony MANTHA - 0:1
     
    02:13
    Detroit právě vstřelil branku!
    Detroit se hned v úvodu utkání dostává do vedení! Henrik Zetterberg vyslal krásnou přihrávku na opačnou stranu kluziště, puk si vzal ANTHONY MANTHA, který svůj únik zakončil střelou mezi nohy domácího brankáře! Asistence: Henrik Zetterberg, Niklas Kronwall.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 30. Eberle (Barzal), 44. B. Nelson (Hickey, Pelech), 55. B. Nelson (Barzal), 56. Lee (Jo. Bailey), 57. Leddy (Tavares, Leddy), 59. Jo. Bailey (Tavares), 64. B. Nelson (Barzal) – 3. Mantha (Zetterberg, Kronwall), 6. Frk (Bertuzzi), 15. Zetterberg (Nyquist, Green), 48. Helm (Abdelkader, Nielsen), 50. Kronwall (Zetterberg, Nyquist), 60. Zetterberg (D. Larkin)


    New York Islanders: Greiss (50. Halák) – Aho, Leddy, Pulock, Hickey, D. Seidenberg, Pelech, Boychuk – Jo. Bailey, Tavares, Beauvillier – Eberle, Barzal, Lee – Clutterbuck, B. Nelson, Ladd – Chimera, Cizikas, Johnston.
    Detroit Red Wings: Mrázek (Howard) – Daley, Ericsson, Green, Kronwall, Jensen, DeKeyser – Mantha, Zetterberg, Nyquist – Athanasiou, D. Larkin, Tatar – Abdelkader, Nielsen, Helm – Frk, Glendening, Bertuzzi.
    thejrc.org