Benátky n/J – Přerov 3:2 (kon.) | Kladno – Litoměřice 1:4 (kon.) | K. Vary – Slavia 4:3 (kon.)
Ústí n/L – Havířov 2:7 (kon.) | Frýdek-M. – Kadaň 3:1 (kon.) | Třebíč – Motor ČB 2:1 (kon.)
Vsetín – Prostějov 5:1 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
5:1 (0:0, 2:0, 3:1)
LHK Jestřábi Prostějov
Sobota 10.02.2018, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 48. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojováno, domácí Valaši dnes slaví důležité vítězství, které jim i nadále přiživuje naději na konečný postup do play-off. Valaši si budou muset ještě počkat na konečný výsledek z Třebíče, ale jisté je, že jsou stále ještě ve hře. Vsetín ve třetí třetině definitivně dokázal rozhodnout, když odskočil až na 5:0, je pravda, že Jestřábi se v úvodu závěrečné periody snažili s vývojem zápasu ještě něco udělat, ale branka na 3:0 byla dnes nejspíš rozhodující. Je třeba poděkovat také fanouškům obou táborů, kteří dnes na Lapači vytvořili skvělou atmosféru. Já se s vámi pro dnešek loučím, děkuji vám za pozornost při sledování dnešního přenosu a přeji vám ze Vsetína příjemný zbytek večera i víkendu. (19:50:27)
     
    Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášeni:

    Jan Ščotka (PRO)

    Michal Šurý (VSE)
     
    Konec zápasu.
     
    59:16
    Valaši už v poklidu kontrolují čtyřbrankový náskok, diváci na tribunách po delší době slaví domácí vítězství svých oblíbenců.
     
    58:30
    Kucharczyk nabil na střelu z úhlu Beránkovi, jeho pokus dokázal Groh zachytit a rozehrál svým spoluhráčům, kteří však vzápětí o kotouč přišli, ke střele se dostal Ostrčil a prostějovský brankář tentokrát přerušil hru.
     
    57:48
    Lapač byl nyní svědkem pěstního souboje mezi vsetínským Illéšem a prostějovským Havlíkem, těžko říct, kdo byl vítězem, oba borci skončili na ledě a oba také fasují shodné tresty 2+2 minuty za hrubost.
     
    57:34
    Vsetínské publikum si ovšem nenechalo zkazit náladu a pověstným chorálem vysoký jalovec předčasně slaví vítězství.
     
    57:05
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Prostějov se dočkal čestné branky a vsetínský brankář Šurý si dnes čisté konto nepřipíše. Oproti předešlým příležitostem Prostějova však byla tato branka velmi šťastná. ALEX RAŠNER z ostrého úhlu nahodil kotouč na branku, a vsetínskému brankáři puk propadl do branky. Asistence: Jiří Cetkovský.
     
    56:44
    Vsetín tentokrát nepřesný v rozehrávce, puk končí na zakázaném uvolnění.
     
    55:40
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Nyní jsme ovšem byli svědky dokonale sehrané akce na straně Vsetína. Slováček zavezl kotouč do útočné třetiny předal jej Prostasenjovi a ten našel výborně postaveného DAVIDA BŘEZINU, jenž svou druhou brankou v dnešním utkání posílá Valachy do pětibrankového trháku. Asistence: Anatolij Protasenja, Ondřej Slováček.
     
    55:27
    Šurý dnes opravdu chytá skvělý zápas, kombinace Rudovského a Dvořáčka byla skvěle sehraná, ale vsetínský brankář dnes svou branku uzamkl.
     
    54:18
    Vsetín se znovu snaží usadit v útočném pásmu, Valaši jsou evidentně při chuti, kdo by také nebyl, když vede 4:0.
     
    53:24
    Prostějovský Fiala se nyní pokoušel o snižující branku, dokázal dostat vsetínské obránce za svá záda, ale na brankáře Šurého už vyzrát nedokázal, ten je dnes spolehlivým mužem vsetínské defenzívy.
     
    52:36
    Pohledná akce Vsetína! Dundáček vyvezl puk z vlastního obranného pásma, přihrávkou přes šíří pásma vyzval ke skórování Březinu, ale vsetínskému snajprovi tentokrát vystavil stopku pohotový Groh!
     
    51:56
    Ostrčil ihned po buly nahazoval kotouč na prostějovskou branku, Groh jeho pokus vyrazil svou vyrážečkou, ale Valaši jsou nadále na kotouči.
     
    51:50
    Opět se píská zakázané uvolnění Prostějova.
     
    51:02
    Janáček přenechal na modré čáře kotouč Karafiátovi, jenž si z levého křídla sjížděl do slibné střelecké pozice, ale vsetínskému útočníkovi dnes není souzeno, tentokrát branku přestřelil.
     
    50:34
    Rašner postupoval po levém křídle, jeho rána však byla zablokována bránícím Frolem.
     
    50:03
    Zakázané uvolnění.
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 22. Holomek (P. Beránek), 37. Markovič (Holomek), 45. Březina (Markovič, Kopta), 50. Ostrčil (Protasenja, Kucharczyk), 56. Březina (Protasenja, Slováček) – 58. Rašner (Cetkovský)


    VHK ROBE Vsetín: Šurý (Jekel) – Dundáček, D. Krenželok, Ostrčil, Slováček, Janáček, Holomek, Frolo (A) – Karafiát, Illéš, Vávra – Protasenja, Kucharczyk (A), P. Beránek – Markovič (C), Kopta, Březina – Vítek, Šilhavý, Pokorný.
    LHK Jestřábi Prostějov: Groh (Neužil) – M. Drtina, D. Kolář, Ščotka, Havlík, Rašner, Mikliš – Starý, Divíšek (A), Nouza (A) – Dvořáček, Venkrbec (C), Rudovský – Fiala, Cetkovský, Z. Král – Nestrašil, Prokeš, Švarc – Zabloudil.

    Rozhodčí: Přikryl, Veselý – Lučan, Maštalíř

    Diváci: 2792
    ocianews.com