Benátky n/J – Přerov 3:2 (kon.) | Kladno – Litoměřice 1:4 (kon.) | K. Vary – Slavia 4:3 (kon.)
Ústí n/L – Havířov 2:7 (kon.) | Frýdek-M. – Kadaň 3:1 (kon.) | Třebíč – Motor ČB 2:1 (kon.)
Vsetín – Prostějov 5:1 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
5:1 (0:0, 2:0, 3:1)
LHK Jestřábi Prostějov
Sobota 10.02.2018, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 48. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:48
    Lapač byl nyní svědkem pěstního souboje mezi vsetínským Illéšem a prostějovským Havlíkem, těžko říct, kdo byl vítězem, oba borci skončili na ledě a oba také fasují shodné tresty 2+2 minuty za hrubost.
     
    57:05
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Prostějov se dočkal čestné branky a vsetínský brankář Šurý si dnes čisté konto nepřipíše. Oproti předešlým příležitostem Prostějova však byla tato branka velmi šťastná. ALEX RAŠNER z ostrého úhlu nahodil kotouč na branku, a vsetínskému brankáři puk propadl do branky. Asistence: Jiří Cetkovský.
     
    55:40
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Nyní jsme ovšem byli svědky dokonale sehrané akce na straně Vsetína. Slováček zavezl kotouč do útočné třetiny předal jej Prostasenjovi a ten našel výborně postaveného DAVIDA BŘEZINU, jenž svou druhou brankou v dnešním utkání posílá Valachy do pětibrankového trháku. Asistence: Anatolij Protasenja, Ondřej Slováček.
     
    52:36
    Pohledná akce Vsetína! Dundáček vyvezl puk z vlastního obranného pásma, přihrávkou přes šíří pásma vyzval ke skórování Březinu, ale vsetínskému snajprovi tentokrát vystavil stopku pohotový Groh!
     
    49:34
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši navyšují svůj náskok a vedou už o čtyři branky! Prostasenja si všiml dobře najíždějícího RADIMA OSTRČILA, jenž se s kotoučem dostal do mezikruží, odkud propálil brankáře Groha. Asistence: Anatolij Protasenja, Radim Kucharczyk.
     
    45:06
    Možnost pro Prostějov, dvě minuty za nedovolené bránění fasuje Frolo.
     
    44:35
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Skvělá individuální akce v podání vsetínského kanonýra DAVIDA BŘEZINY, jenž dokázal kličkou napálit prostějovskou obranu a z mezikruží prostřelil Groha mezi betony. Asistence: Jaroslav Markovič, Ondřej Kopta.
     
    39:42
    Divíšek nyní vyzval ke střele Drtinu, ten jedovatou střelou prověřil Šurého, od nějž se kotouč odrazil na hůl Rudovského, na něj již zívala prázdná vsetínská brána, ale prostějovský borec trefil pouze boční síť!
     
    38:13
    Slováček si nyní nedovoleně počínal při bránění Rudovského, vsetínský obránce fasuje dvouminutový test za podražení.
     
    36:30
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši se dostávají do dvoubrankového vedení! Vsetínští nyní s lehkostí prošli do útočného pásma, kde pohledně kombinovali, nakonec si kotouč sebral Holomek, jenž obkroužil branku a nahodil kotouč na prostějovskou branku, Groh jeho nahození vyrazil, ale pouze na hůl JAROSLAVA MARKOVIČE, jenž nekompromisně zavěsil pod víko. Asistence: Ondřej Holomek.
     
    35:16
    Na druhé straně se snažil prosadit důrazem Mikliš, Šurý vyrazil a z následného protiútoku zaútočil Kucharczyk, jenž upaloval do přečíslení dva na jednoho společně se Slováčkem, druhý jmenovaný obdržel přihrávku a zakončoval z voleje, ale trefil pouze boční síť!
     
    34:43
    Vsetín se nyní dostal do několika šancí! Vše začalo pasem Karafiáta na Beránka, jenž ujížděl sám na Groha, ten kotouč vyrazil a k dorážce se dostal ještě Markovič, ale ani on nedokázal kotouč ideálně trefit, vše pak vyvrcholilo pokusem Krenželoka, který Groh ukryl ve své výstroji.
     
    33:30
    Rozhodčí nyní vylučuje na obou stranách, do ostřejší výměny názoru se dostali vsetínský David Vítek a prostějovský Alex Rašner, oba hráči jsou potrestání za hrubost. Hrát se bude ve čtyrech na obou stranách.
     
    29:21
    Prostějovští se nadechovali k náporu, ale nyní se budou muset bránit, neboť útočného faulu se dopustil Radek Prokeš, dvě minuty sekání.
     
    28:38
    Slibná příležitost Prostějova, Nestrašil si všiml před brankou Venkrbce, jenž si kotouč zpracoval, ale na Šurého nevyzrál, ten proti prostějovskému útočníkovi zasáhl betonem.
     
    23:15
    Vsetín si v utkání zahraje první přesilovou hru, dvě minuty za napadení fasuje Daniel Kolář.
     
    23:03
    Nádherný pas v podání Krenželoka, který na modré čáře obdržel Karafiát, jenž podruhé v této třetině upaloval na Groha, trefil však pouze připraveného prostějovského brankáře!
     
    21:52
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši dokázali v úvodu druhé třetiny Prostějov zatlačit a těží z toho vedoucí branku! Kotouč vedl po levém křídle Beránek, jenž jej posla do skrumáže hráčů před brankou, kde se nejlépe orientoval ONDŘEJ HOLOMEK, jenž otevřel skóre dnešního utkání. Asistence: Petr Beránek.
     
    20:13
    Karafiát si dokázal najít cestu mezi prostějovskými obránci a rozjel se osamocen na Groha, zakončení mu však hrubě nevyšlo, neboť branku přestřelil!
     
    13:02
    Vsetín byl nyní mimořádně aktivní v útočném pásmu, ale tak trochu zbytečného faulu se dopustil Kucharczyk, jenž svůj tým oslabí na dvě minuty za podražení.
     
    12:32
    Vsetín přidává na aktivitě, Slováček nyní vybídl ke skórování Kucharczyka, jenž však z bezprostřední blízkosti trefil pouze připraveného brankáře Groha! Prostějovský brankář zatím opravdu drží svůj tým.
     
    11:09
    Pokornému se podařilo zachytit kotouč před útočnou modrou čárou a posla jej Šilhavému, jenž byl před Grohem už zcela sám, vsetínský útočník zkoušel kličku do bekhendu, ale prostějovský brankář dokázal svůj tým podržet!
     
    03:02
    První vyloučení dnešního utkání, na trestnou lavici míří hráč Vsetína Ondřej Kopta, dvě minuty držení.
     
    01:27
    Slováček zatáhl kotouč do útočné třetiny a natáhl na sebe dva bránící hráče Prostějova, všiml si dobře najetého Beránka v mezikruží, jenž měl dostatek času na to, aby zamířil, jeho ránu však Groh vychytal pohotovým zákrokem lapačkou!
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 22. Holomek (P. Beránek), 37. Markovič (Holomek), 45. Březina (Markovič, Kopta), 50. Ostrčil (Protasenja, Kucharczyk), 56. Březina (Protasenja, Slováček) – 58. Rašner (Cetkovský)


    VHK ROBE Vsetín: Šurý (Jekel) – Dundáček, D. Krenželok, Ostrčil, Slováček, Janáček, Holomek, Frolo (A) – Karafiát, Illéš, Vávra – Protasenja, Kucharczyk (A), P. Beránek – Markovič (C), Kopta, Březina – Vítek, Šilhavý, Pokorný.
    LHK Jestřábi Prostějov: Groh (Neužil) – M. Drtina, D. Kolář, Ščotka, Havlík, Rašner, Mikliš – Starý, Divíšek (A), Nouza (A) – Dvořáček, Venkrbec (C), Rudovský – Fiala, Cetkovský, Z. Král – Nestrašil, Prokeš, Švarc – Zabloudil.

    Rozhodčí: Přikryl, Veselý – Lučan, Maštalíř

    Diváci: 2792
    thejrc.org