Slavia – Kladno 3:5 (kon.) | Jihlava – Kometa Brno 3:4 (0:1 po s.n.) | Technika Brno – Třinec 3:4 (kon.)
Chomutov – HC Plzeň 1:5 (kon.) | Zlín – Mladá Boleslav 1:2 (0:1 po s.n.) | Havlíčkův Brod – Letňany 5:1 (kon.)
Warriors Brno – Vsetín 1:2 (kon.) | HK MD Šumperk – Poruba 10:0 (kon.) | Žďár n/S – Pardubice 2:1 (kon.)
Přerov – Vítkovice 2:4 (kon.) | Třemošná – PZ Kladno 3:4 (0:1 po s.n.) | K. Vary – Ústí n/L 3:1 (kon.)
Sparta – Liberec 3:1 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
Bílí Tygři Liberec
Sobota 10.02.2018, 15:50 • Tipsport arena, Praha 7 – Bubeneč • ELIOD extraliga mladšího dorostu • Skupina A
Partner:
     
    Dohráno! Sparta vítězí nad Libercem 3:1 a připisuje si do tabulky cenné tři body. To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. Na počtenou! (17:43:37)
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Utkání se více méně dohrává, obě strany jsou zřejmě s výsledkem spokojeny. Od tříbodového zisku domácí dělí jen šestnáct sekund.
     
    58:59
    Do konce zápasu zbývá jedna minuta, hraje se v hostující části kluziště. Sparťané kombinují, zatím si na branku v početní výhodě nevystřelili.
     
    57:25
    Další komplikace pro hosty, Adam Starý (LIB) je vyloučen za faul loktem. Se šancemi Liberce na bodový zisk to začíná vypadat černě.
     
    56:50
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí odskakují do dvoubrankového vedení! Po vypršení jejich přesilovky se usadili v soupeřově třetině a vyslali na France několik střel, přičemž ta z hole JANA HAMRŠMÍDA byla smrtící. Asistence: Nikita Guryevskiy, Sebastian Höll.
     
    56:00
    Hosté se osvobozují, do konce jejich oslabení zbývá několik málo sekund. Branku z přesilovky tedy více než pravděpodobně neuvidíme.
     
    54:43
    Sparta na libereckou klec tlačí, Lukáš Franc ale zatím zvládá všechny jejich pokusy krotit. Otázkou však je, jak dlouho vydrží...
     
    54:03
    Střelec dnešní úvodní branky Petr Gajda (LIB) si teď dvě minuty nezahraje, za podražení je vykázán na lavici hříšníků.
     
    53:18
    Jaroslav Chmelař se přes tři hráče doslova probil do útočného pásma, jeho následné slabší zakončení končí v rukavici připraveného Krbečka.
     
    51:34
    Němec se snažil si udržet puk na své holi, dva dotěrné liberecké hráče ale nakonec setřást nezvládl. Útočný výlet Sparty tak rychle končí.
     
    50:15
    Až nyní se povedlo Liberci rozjet v útočném pásmu kombinaci, ta zatím ale ve střelu na branku nevyvrcholila.
     
    49:32
    Hosté se snaží prorazit za modrou čáru, skvělá obrana Sparty ale stále ne a ne povolit. Tygrům přesilovka zatím moc nevychází.
     
    48:40
    Liberec má ideální příležitost se svým soupeřem srovnat krok, po hákování Michala Vitoucha (SPA) si zahraje dvouminutovou přesilovku.
     
    47:27
    Sparta má na ledě jasnou převahu, liberečtí hokejisté se už několik minut nepodívali za středovou čáru. Směrem na jejich klec letí jeden puk za druhým.
     
    46:05
    Zemchenkov chtěl France překvapit prudkou dělovkou z mezikruží, trochu ale zapomněl zamířit – střela nakonec šla vysoko nad horní tyč a do plexiskla za brankou.
     
    44:48
    Domácí se drží na puku, veškeré pokusy Bílých Tygrů o protiútok jsou pevnou defenzívou rudých zastavovány už ve středním pásmu. Krbeček se musí v brankovišti trochu nudit.
     
    43:55
    Rychlý atak Sparty zakončil střelou z vysokého úhlu Kuracina, která se od hole jednoho z bránicích hráčů odrazila úplně mimo tři tyče hostující klece.
     
    42:23
    Slabší střela Tomáše Tomka z kruhu sjela Francovi po lapačce a kotouč následně sklouzl do rohu kluziště, kde se k němu nejrychleji dostávají Liberečtí.
     
    41:05
    Liberec se usadil před Krbečkem, všechny jeho střelecké pokusy ale zatím šly mimo branku. Přesnost teď není úplně předností hostujícího klubu.
     
    40:07
    Sedm sekund po úvodním buly končí puk na sparťanské střídačce, vhazovaní ve středovém kruhu se tak bude opakovat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Divoký závěr druhé třetiny přinesl obrat skóre a pražská Sparta tak jde do druhé přestávky s jednobrankovým náskokem. Minutu před koncem dějství nejprve vyrovnal Michal Vitouch, o pár se sekund později pak poslal domácí do vedení Tomáš Tomek.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:13.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak tohle je pro hosty pořádně ledová sprcha, domácí v posledních sekundách prostřední periody otáčí stav zápasu! Kuracina vypálil z pravého kruhu, přičemž jeho střelu do sítě tečoval TOMÁŠ TOMEK. Asistence: Matěj Kuracina.
     
    38:47
    Sparta právě vstřelila branku!
    Minutu před koncem druhé dvacetiminutovky je vyrovnáno, Franc přichází o čisté konto! O něj jej připravil MICHAL VITOUCH, jenž z hranice brankoviště uklidil puk mezi beton hostujícího gólmana a tyč. Asistence: Matěj Kuracina, Semen Zemchenkov.
     
    37:35
    Kovář byl u mantinelu odstaven od kotouče, k volnému puku se ale následně dostává jiný hostující borec a atak Liberce tak pokračuje dál.
     
    36:33
    Momentálně se bojuje hlavně ve středním pásmu, ani jeden tým nepouští soupeře daleko za modrou čáru. Oba brankáři jsou bez práce.
     
    35:45
    Přesilová hra domácích je u konce, Franc nebyl nucen snad ani jednou zasahovat. Defenzíva Liberce teď odvedla skvělou práci.
     
    34:42
    Pražané se pevně usadili v útoku, nicméně obrana celku ze severočeské metropole je ale nehodlá pouštět do kvalitnějších střeleckých šancí.
     
    33:28
    První vyloučení zápasu. Sparta si zahraje přesilovku, Tomáš Jakubec (LIB) je za podražení na dvě minuty vykázán z hrací plochy.
     
    32:35
    Tomkova rána z první z bezprostřední blízkosti libereckého brankoviště vypadala nebezpečně, hostující gólman jí ale zvládl s notnou dávkou štěstí zlikvidovat!
     
    31:25
    Němcovo nahození se zastavilo o beton Lukáše France, který následně odražený kotouč schovává pod lapačku. Hra je tedy přerušena.
     
    30:14
    Chmelař s Mocem se dostali do přečíslení, které ale bránící borec ze Sparty zvládl zneškodnit ještě předtím, než první jmenovaný stihl zakončit.
     
    28:54
    Na ledě se teď bojuje o každý centimetr, ani jeden celek nenechává soupeři moc prostoru pro pohyb. Zajímavějších šancí je k vidění minimum.
     
    27:45
    Podél mantinelu ve středním pásmu se znovu bojovalo o puk, tentokrát jej pro sebe vybojovali domácí hráči. Ti o něj ale zase obratem přišli, když se pokusili protlačit za modrou lajnu.
     
    26:54
    Prosadit se nyní pokusil Tomáš Tomek, jehož projektil vyrazil připravený maskovaný muž v brance Tygrů ramenem za branku.
     
    25:25
    Sledujeme vyrovnanou partii bez větších šancí, mírnou převahu mají hokejisté pražské Sparty. Těm se ale vůbec nedaří přes pevnou obranu Liberce vůbec vystřelit.
     
    23:57
    Sebastian Höll se dostal do úniku, úplně ale zpackal zakončení a jeho slabou ránu neměl Lukáš Franc sebemenší problém zastavit betonem!
     
    22:50
    Hra se přelévá ze strany na stranu, sledujeme rychlou a atraktivní podívanou. Šance domácích rychle střídá akci Liberce a naopak.
     
    21:27
    Sparta se svým sokem ale velmi rychle srovnala krok a momentálně je lepší právě ona, nicméně se jí nedaří se pořádně usadit v útočném pásmu a France nějak vážněji ohrozit.
     
    20:33
    Ze začátku druhé části jsou aktivnějším týmem na ledě Bílí Tygři. Uvidíme, zda-li se jim povede dobrý vstup do třetiny přetavit v další gól.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní dějství dnešního střetnutí mezi Spartou a Libercem je za námi, po dvaceti minutách vedou Bílí Tygři 1:0 díky trefě Petra Gajdy ze čtrnácté minuty. Po většinu třetiny měli navrch hosté, nicméně Pražané s nimi zvládali držet krok a o vítězi utkání tak není ani zdaleka rozhodnuto.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:29.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:21
    Třetina se dohrává v hostujícím pásmu, na puku jsou hlavně hokejisté Liberce. V prvním dějství toho už asi moc zajímavého neuvidíme.
     
    18:25
    Vitouch se teď pokusil nabídku jednoho ze svých spoluhráčů tečovat přímo do sítě, jenže liberecký gólman se nenechal nachytat ani tentokrát a kvalitní šanci hasí včas.
     
    17:30
    Guryevského střela z modré čáry končí ve výstroji připraveného maskovaného muže v hostující brance, který se následně rozhodl puk podržet.
     
    16:31
    Sparťané ožili a snaží se vyrovnat, Lukáš Franc se ale nehodlá vzdát bez boje. Zatím se mu daří všechny akce domácích krotit bez větších problémů.
     
    15:16
    Hostům jedna branka očividně nestačí. Bílí Tygři tlačí na domácí svatyni a snaží se jejího strážce překvapit podruhé, ten ale jejich nátlaku zatím odolává.
     
    13:56
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté se z nenápadné akce prosazují a na konci čtrnácté minuty otevírají skóre! Střelcem úvodní branky dnešního zápasu je PETR GAJDA, který si ze středního pásma po pravém křídle vyjel před brankoviště a poslal puk přímo do klece. Bez asistence.
     
    13:12
    Adam Starý se úplně uvolnil domácí defenzívě a udělal si rychlý výlet před Krbečka, hbitý gólman Sparty pak na jeho zakončení odpověděl výborně položeným betonem!
     
    11:44
    Liberec má více ze hry, stále se mu ale nedaří na Krbečkovu klec vyvíjet soustavný nápor. Defenzíva Sparty odvádí výbornou práci a nepouští soupeře do šancí.
     
    10:16
    Hra se přelévá ze strany na stranu, střelu na kteroukoliv branku už jsme nějakou dobu neviděli. Obrany obou celků teď pracují na jedničku.
     
    09:47
    Ve středním pásmu probíhá dlouhá tahanice o kotouč podél mantinelu, do které je zapojeno hned několik hráčů z obou týmů. Těžko říct, na čí holi nakonec pryž chumel těl opustí.
     
    08:16
    Hostující celek tlačí, stále se mu ale nedaří si vypracovat nějakou kvalitnější střeleckou příležitost. Dění na ledě doprovází poměrně ospalá atmosféra v ochozech.
     
    07:22
    Hamršmíd nahodil puk za branku Liberce, kde se k němu nejrychleji dostal jeden z hostujících borců. Bílí Tygři se nyní snaží vrátit zpět do útočného pásma.
     
    06:17
    Krupička našel před brankou Slavíčka, ani jeho pokus otevřít skóre se ale neujal. Na úvodní trefu utkání stále čekáme, sledujeme vyrovnanou partii.
     
    04:47
    Jedna šance střídá druhou, tentokrát zahrozili zase seveřané. Z kvalitní pozice na pravém kruhu vypálil Lukáš Folda, jehož ránu připravený Krbeček vyrazil.
     
    03:44
    Z bezprostřední blízkosti brankoviště měl šanci se prosadit Matěj Kuracina, jehož zakončení se ale od jednoho z bránících hráčů odrazilo mimo tři tyče.
     
    03:00
    Trunda chtěl zpoza branky nabídnout puk na kruh Foldovi, jenže přihrávku nakonec zachytil jeden z domácích borců a přetnul tak libereckou kombinaci.
     
    02:02
    Přechod Sparty do útoku brzdí správně odpískané postavení mimo hru, jeden z domácích útočníků se při přejezdu modré čáry poněkud unáhlil.
     
    01:42
    Bílí Tygři se dopouštějí zakázaného uvolnění, po kratičké pauze se tedy hra vrátí před France. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    00:26
    Ani jeden celek nepůsobí v úvodu utkání úplně sehraně, kotouč mění majitele poměrně často. Franc ani Krbeček zatím nemuseli zasahovat.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Jdeme na to, sudí už svolávají hráče do středového kruhu. Branku Liberce bude hájit Lukáš Franc, za Spartu se mezi tři tyče postaví Jakub Krbeček.
     
    Rozbruslení se chýlí ke konci, začátek střetnutí se ale pravděpodobně o několik málo minut posune. Rozhodčí zatím nejsou na ledě.
     
    Ještě jednou vám přeji příjemné odpoledne z Tipsport areny, kde bylo právě zahájeno rozbruslení. Do startu zápasu zbývá zhruba patnáct minut.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Krbeček (Sluka) – Zemchenkov, Hamara, Guryevskiy, Adam – Krupička, Němec, Hamršmíd, Slavíček, Vitouch, Tomek, Theimer, Kuracina, Höll.

    Bílí Tygři Liberec: Franc (Krátký) – Kovář, Hladík, Moc, Böhm, Starý, Kollert – Trunda, Pray, Jansa, Jakubec, Měchura, Folda, Nezbeda, Chmelař, Gajda.

    Rozhodčí: Hlinka – Holada, Sýkora.
     
    Poslední vzájemný zápas

    18. ledna 2018 – Svijanská aréna, Liberec
    Bílí Tygři Liberec – HC Sparta Praha 6:1
    (2:0, 1:1, 3:0)

    Branky a nahrávky: 13. Nezbeda (Strnad), 16. Trunda (Böhm), 40. Měchura (Pray, Jansa), 43. Pray (Kovář, Jansa), 51. Starý (Kovář, Nezbeda), 55. Nezbeda (Trunda, Strnad) – 37. Kubánek (Vitouch, Ducháč)
    Střely na branku: 21:20
    Vyloučení: 6:3
    Využití: 2:0
    Počet diváků: 32

    Sestava Liberce: Čajan (Franc) – Kovář, Hladík, Moc, Böhm, Šedivý, Starý, Kollert – Trunda, Pray, Jansa, Měchura, Folda, Strnad, Nezbeda, Chmelař, Gajda, Vodlan.

    Sestava Sparta: Sluka (Krbeček) – Truhlář, Zemchenkov, Hamara, Ducháč, Guryevskiy, Adam – Kubánek, Mácha, Adamec, Potůček, Broš, Slavíček, Vitouch, Tomek, Theimer, Kuracina.
     
    Bílí Tygři jsou pohodlně usazeni na třetím místě. Na druhý Litvínov ztrácí pouhé tři body, zatímco na o příčku níže umístěnou Spartu mají dvanáctibodový náskok. Zatím poslední zápas odehráli ve čtvrtek, kdy porazili Chomutov 5:2.

    Poslední zápasy
    8.2.: Liberec – Chomutov 5:2
    27.1.: Litvínov – Liberec 3:4
    25.1.: Plzeň – Liberec 2:0

    Nejproduktivnější hráči
    Vojtěch JIRUŠ – 24 Z, 33 B (15+18)
    Lukáš NEZBEDA – 30 Z, 32 B (15+17)
    Vojtěch STRNAD – 27 Z, 28 B (8+20)

    Brankářské statistiky
    Pavel ČAJAN
    – 1415 min. | 92,9% úsp. | prům. 1,82
    Lukáš FRANC
    – 212 min. | 89,5% úsp. | prům. 2,55
    Čeněk KRÁTKÝ
    – 185 min. | 93,4% úsp. | prům. 1,30
     
    V nadstavbové skupině A patří sparťanům čtvrtá příčka, hůře jsou na tom momentálně jen celky z Chomutova a Českých Budějovic. Shodou okolností Pražané v posledních dvou kolech narazili přesně na tyto dva týmy, přičemž obě utkání zvládli na jedničku – Motor porazili 5:1 a Pirátům naložili ještě o dvě branky více.

    Poslední zápasy
    8.2.: Č. Budějovice – Sparta 5:1
    27.1.: Chomutov – Sparta 1:7
    25.1.: Litvínov – Sparta 3:1

    Nejproduktivnější hráči
    Josef SLAVÍČEK – 27 Z, 41 B (20+21)
    Andrej ADAMEC – 30 Z, 29 B (14+15)
    Maxim KUBÁNEK – 29 Z, 28 B (12+16)

    Brankářské statistiky
    Josef SLUKA
    – 867 min. | 87,2% úsp. | prům. 2,91
    Oldřich CICHOŇ
    – 395 min. | 86,6% úsp. | prům. 3,04
    Jakub KRBEČEK
    – 373 min. | 87,4% úsp. | prům. 3,86
    Matouš LIEMANN
    – 180 min. | 88,6% úsp. | prům. 2,67
     
    Krásné odpoledne! Po zápase staršího dorostu Sparty s Brnem se na ledě Tipsport areny představí ještě jejich mladší kolegové, které čeká bitva s Libercem. Pojďme si oba soupeře představit.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:45.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 39. Vitouch (Kuracina, Zemchenkov), 40. Tomek (Kuracina), 57. Hamršmíd (Guryevskiy, Höll) – 14. Gajda


    HC Sparta Praha: Krbeček (Sluka) – Zemchenkov, Hamara, Guryevskiy, Adam – Krupička, Němec, Hamršmíd, Slavíček, Vitouch, Tomek, Theimer, Kuracina, Höll.
    Bílí Tygři Liberec: Franc (Krátký) – Kovář, Hladík, Moc, Böhm, Starý, Kollert – Trunda, Pray, Jansa, Jakubec, Měchura, Folda, Nezbeda, Chmelař, Gajda.

    Rozhodčí: Hlinka – Holada, Sýkora.
    thejrc.org