Salzburg – Kladno 8:0 (kon.) | K. Vary – Mountfield HK 4:0 (kon.) | Liberec – Jihlava 0:7 (kon.)
Č. Budějovice – Slavia 3:2 (po pr.) | Sparta – Kometa Brno 4:3 (po pr.) | HC Plzeň – Pardubice 1:5 (kon.)
po prodl.
HC Motor České Budějovice
3:2 (0:1, 2:0, 0:1 - 1:0)
HC Slavia Praha
Sobota 10.02.2018, 12:30Extraliga staršího dorostu • 22. kolo
Partner:
     
    Sledovali jsme parádní utkání z obou stran. Slavia ve třetí periodě srovnala stav utkání, což ji zaručilo bod. V prodloužení už se ale mohli radovat Českobudějovičtí. Přečíslení dva na jednoho totiž proměnil Matěj Toman! Motor z tohoto zápasu tedy odchází s bodem navíc. (14:42:14)
     
    Konec zápasu.
     
    61:24
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Slavie se od začátku prodloužení zatím úspěšně bránila, na tuto situaci už ale nestačila! V přečíslení dva na jednoho poslal přesnou přihrávku na vzdálenější tyč Martin Beránek a do odkryté části branky se neomylně trefuje MATĚJ TOMAN! Asistence: Martin Beránek, Michal Silný.
     
    60:23
    Na začátku prodloužení mohl rozhodnout Matěj Toman. Využil většího prostoru a z optimální palebné pozice trefil jen prostředek branky.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí třetina nabídla jedinou branku, a to na straně hostí. To znamená, že půjdeme do prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:17
    Slávistický gólman si připisuje přesný zákrok. Kotouč podržel ve výstroji, a to znamená, že se bude vhazovat po Pánkově pravici.
     
    58:46
    Motor se drží v útočném pásmu! Z rohu si do dobré pozice vyjel Pavel Novák, ovšem jeho pokus ještě ztečoval některý z hráčů mimo levý horní roh Pánkovy svatyně.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:35
    Matěje Tomana natlačil jeden z hráčů na slávistickou branku. Ta se tedy dostala ze svého postavení. Po vrácení branky do stabilní polohy se bude vhazovat v neutrálním pásmu.
     
    56:34
    Na obou týmech je vidět obrovská snaha rozhodnout utkání ještě před vypršením základní hrací doby. Hraje se z jedné strany na tu druhou, avšak oba týmy se nemohou v pásmu usadit.
     
    55:27
    Motor se nakonec z obranného pásma dostal, přechod do útoku mu ale nevyšel. Čárový rozhodčí byl pozorný a postavení mimo hru mu neuniklo.
     
    54:58
    Nyní je to Slavie, která se usadila v útočném pásmu. Momentálně oba týmy bojují o puk za brankou Daniela Svobody.
     
    53:55
    Rychlý útočný výpad domácích byl málem úspěšný! Na poslední chvíli Pavel Novák nestihl zkrotit vzdušnou přihrávku, díky čemuž se tedy nedostal ani ke střeleckému pokusu.
     
    51:53
    Slavia právě vstřelila branku!
    Radost na straně pražské Slavie je zřejmá, vyrovnává totiž skóre! Z velké části se o tento gól zasloužil Robin Všetečka, který se zorientoval včas a poslal přesnou přihrávku do prostoru mezi oběma kruhy. Tam stál JAROSLAV BROŽ, jenž z první uklízí puk do domácí sítě. Asistence: Robin Všetečka, Ondřej Holý.
     
    51:26
    S pokusem Matěje Tomana nemá Petr Pánek větší problém. Po celou dobu letu kotouče slávistický brankář střelu kontroloval a poté ji vyrážečkou vyráží vysoko do ochranné sítě.
     
    50:51
    Přihrávka jednoho z domácích hráčů nebyla přesná. Motor se sám dostává z útočného pásma.
     
    49:52
    S Jakubem Čížkem se do obranného pásma Slavie stihli vrátit také dva obránci hostujícího týmu. Čížek nakonec ke střele vpuštěn nebyl.
     
    49:13
    Zoran Fiala vydoloval kotouč u hrazení a z otočky se pokusil překvapit Svobodu. Domácí brankář puk ale bez problémů krotí v lapačce.
     
    48:14
    Dalekonosný pokus Jana Štibingra Daniel Svoboda vyrazil před sebe, kde ke slávistické dorážce nechybělo mnoho. Českobudějovičtí ale kotouč odpalují dříve, než se k němu někdo z hostů stihl dostat.
     
    47:26
    Svoboda hned dvakrát zachytil puk za svou brankou. Napoprvé se Motor ještě neosvobodil, napodruhé už kotouč končí až u Pánkovy branky.
     
    46:39
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Šafář – 2 min., sekání).
     
    45:32
    Další gól českobudějovického Motoru nebyl opět vůbec daleko! Z pravého kruhu z pohledu gólmana pálil do horního růžku Jakub Čížek. Pánek jeho pokus vytěsnil jen těsně mimo svou tyč! Puk poté jen proklouzal kolem brankové čáry.
     
    44:58
    Toman přihrával před brankoviště, kde stál připravený Beránek. Beránek se snažil o uklizení kotouče do branky, Pánek si dolní část branky ale pohlídal.
     
    43:32
    Adam Klapka ujel s Robinem Všetečkou do přečíslení dva na jednoho! Tím, kdo zakončoval, byl Všetečka. Proti jeho pokusu se Daniel Svoboda parádně přesunul a zabránil kotouči v cestě do brány. Skvělý zákrok!
     
    42:24
    Dávid Kižlin nevyřešil situaci úplně ideálně. Mohl nabít spoluhráči na modrou čáru, místo toho ale poslal kotouč mezi kruhy, kde nikdo ze slávistů nebyl.
     
    41:33
    Vyloučení Adama Klapky je u konce, slávistický útočník je zpět ve hře.
     
    40:26
    Masopust si vyměnil kotouč s Tomanem a nebyla z toho špatná šance. Druhý jmenovaný vypálil z mezikruží, ovšem jen mimo levou tyč Pánkovy branky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé třetině nejen, že domácí vyrovnali, ale také stav utkání otočili ve svůj prospěch. Mezi přesně střelce se zapsali Aleš Řezáč a Šimon Masopust. Prozatím sledujeme poměrně vyrovnané utkání se šancemi na obou stranách.
     
    Těsně po konci druhé třetiny se do potyčky pustili Šimon Kubíček a Damien Hradil. Rozhodčí ji však brzy utínají. Sudí navíc rozdělují oběma aktérům tresty, které se přenesou do třetí dvacetiminutovky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:36
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Klapka – 2 min., podražení).
     
    39:14
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Necelou minutu před koncem druhé třetiny domácí hráči otáčejí stav utkání! Střelu Kubíčka napoprvé Pánek nezkrotil, čehož dorážkou do odkryté branky využívá ŠIMON MASOPUST! Asistence: Šimon Kubíček.
     
    38:00
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Všetečka – 2 min., nedovolené bránění).
     
    37:44
    Nyní to zavánělo druhým gólem ve slávistické brance! Střelu Nováka vyrazil Pánek jen před sebe, odkud zkusil přihrát na vzdálenější tyč před odkrytou část branky opět Pavel Novák. Jakub Čížek byl ale těsně před zakončením faulován, a proto nemohl zakončit.
     
    37:29
    Krásná kombinace domácích brankou nekončí! Pas přes celou šířku kluziště dostal ke střele Matěj Toman. Jeho pokus nebyl příliš přesný, proto Pánek moc práce neměl.
     
    37:05
    V posledních okamžicích toho moc k vidění není. Českobudějovičtí zkoušeli hned několikrát zavést puk do pásma, což se jim nakonec daří. Slávisté raději opalují puk na zakázané uvolnění.
     
    35:10
    Šimon Kubíček je zpět na ledové ploše.
     
    34:05
    Pořádnou dělovku z první poslal na branku Ondřej Holý. Střela slávistického obránce nebyla vůbec špatná, ale skončila jen na některém z bránících hráčů před Svobodovo brankou.
     
    33:07
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Kubíček – 2 min., podražení).
     
    32:55
    Jakub Čížek byl za brankou Pánka a z otočky zkusil nalézt někoho ze spřízněných hráčů. Jeho přihrávka ale nebyla vůbec přesná, na druhou stranu míří slávisté.
     
    31:06
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí se radují, máme vyrovnáno! Domácí se dostali do pásma a pár sekund po vypršení přesilové hry se prosazují. Do střelecké listiny se zapisuje ALEŠ ŘEZÁČ. Asistence: Šimon Kubíček.
     
    30:25
    Robin Všetečka by se býval dostal před Svobodou až k zakončení, ale Matěj Šafář se včas vrátil a hostujícímu kapitánovi střelecký pokus výborně překazil.
     
    30:08
    Hosté jsou zpět v kompletní počtu.
     
    29:38
    Dlouhou dobu se drželi Českobudějovičtí v pásmu až nyní Dávid Kižlin svůj tým v početní nevýhodě poprvé osvobozuje.
     
    28:56
    Tentokrát to bylo opačně. Toman poslal puk na Kubíčka, a nyní to zkusil z první on. I jeho střela končí jen mimo tři tyče, odražený puk na brankoviště ale Pánek schovává pod lapačkou.
     
    28:31
    Šimon Kubíček posunul kotouč na Matěje Tomana, jenž napřáhl a vypálil z prvního doteku. Mezi tři tyče ale nezamířil, puk končí na zadním mantinelu.
     
    28:08
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Všetečka – 2 min., hrubost).
     
    27:10
    Damien Hradil se objevil nebezpečně před brankou Motoru. Odraženého puku před brankovištěm ale nevyužil. Z těsné blízkosti branky dvakrát promáchl.
     
    26:14
    Patrik Škola zkusil ohrozit hostující branku střelou zpoza clonícího Lukáše Křenka. Jeho pokus proletěl jen mimo pravou tyč, Pánek tedy mohl být relativně klidný.
     
    24:55
    Robin Všetečka se nezbavil dotírajícího obránce domácích a ke střeleckému pokusu se neprotlačil. Přesto zavezl puk do pásma, kde o něj oba týmy nyní bojují.
     
    23:24
    Zajímavě to zkoušel Damien Hradil. Sebral si kotouč ze vzduchu tak, aby mohl střílet, ale domácí obránce se těsně před svou branku vrátil včas, čímž zabránil případnému pokusu.
     
    22:38
    Šimon Vlček nejprve nepřesně přihrál, následně měl ale další šanci. Mohl jít do přečíslení dva na jednoho, ovšem přihrávku nezpracoval, jak by potřeboval. Nutno říct, že pas na Vlčka nebyl z nejpřesnějších.
     
    21:50
    Autor prozatím jediného gólu, Adam Klapka, obral domácí o kotouč v obranném pásmu, ale neměl potřebné síly k založení útoku, a proto raději puk jen nahodil za Svobodu branku.
     
    20:46
    Robin Všetečka udržel pro svůj tým pásmo, jeho přihrávka před domácí svatyni ale už přesná nebyla.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je za námi. Dlouho se zdálo, že by se mohlo jít do kabin za bezbrankového stavu, to ale odmítli slávisté. Přesilovou hru dvě minuty před koncem první periody proměnil Adam Klapka. Zda dokáží Pražané vedení udržet, sledujme v následujících minutách!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:34
    Další dobrá šance Motoru! Šimon Masopust nabral solidní rychlost a ocitl se před Pánkem. Zkusil to k bližší tyči, ale slávistický brankář byl připraven.
     
    18:36
    Vzápětí se o odpověď pokoušejí domácí, jenže s jedním z jejich pokusů si Pánek poradil velmi dobře.
     
    17:59
    Slavia právě vstřelila branku!
    A jsou to slávisté, kteří jdou v dnešním utkání do vedení jako první! Po přihrávce Hradila se do šance dostal ADAM KLAPKA, který ji také dokázal proměnit. Asistence: Damien Hradil, Jaroslav Brož.
     
    17:37
    Brož vracel přihrávku na Všetečku před branku. Druhý jmenovaný ale kotouč netrefil a domácí branku neohrozil.
     
    16:48
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Škola – 2 min., držení).
     
    16:27
    Pavel Novák udržel útočné pásma a vzápětí vyzval ke střele Jakuba Čížka. Jeho první pokus neprošel, druhý skvěle kryje Petr Pánek někde ve své výstroji.
     
    15:45
    Až nyní se Slavia osvobozuje, Motor tedy musí začít přesilovkovou akci od znovu.
     
    15:08
    Jaroslav Brož napadá domácí rozehrávku ve vlastním oslabení velmi aktivně. Nakonec z toho ale nic nevytěžil, puk se mu totiž nepodařilo vyhodit.
     
    14:26
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Petrák – 2 min., hákování).
     
    13:39
    Kapitán hostů Robin Všetečka zkusil vystřelit i přesto, že neměl optimální palebnou pozici. Podle toho také vypadala jeho střela, kterou Svoboda ukrývá v lapačce.
     
    12:45
    Pavel Novák byl pod tlakem jednoho z hráčů Slavie, proto nedokázal přesně přihrát na hůl Jakuba Čížka. Po nepřesně přihrávce se kotouč stěhuje na hůl Slavie.
     
    11:55
    Střela Adama Klapky nemohla nadělat domácí, respektive Svobodovi, žádné problémy. Domácí strážce svatyně jeho pokus viděl a neměl problém s vytěsněním střely mimo branku.
     
    10:43
    Teď jsme viděli dobře vymyšlenou šanci od domácích! Michal Silný hned poté, co dojel puk v útočném pásmu, poslal střílenou přihrávku před branku, čehož tečí zkoušel využít Jakub Čížek, jenž byl bráněn obráncem, a tudíž se k plnohodnotné teči nedostal.
     
    10:19
    Šimon Kubíček měl nyní velké problémy dostat se z vlastního obranného pásma. Nakonec se z něj Motor dostává, nicméně poté se domácí vystavili do ofsajdu.
     
    09:22
    Pokus o přihrávku Jaroslavu Brožovi před domácí branku nevyšel. Následně se domácí proviňují zakázaným uvolněním, hra se do pásma domácích tedy vrátí.
     
    08:30
    Havrda je zpět na ledové ploše, mezitím mají puk v držení domácí hokejisté.
     
    08:12
    Pokus o přechod do pásma Českobudějovických zastavuje čárový sudí kvůli ofsajdovému postavení.
     
    08:02
    Damien Hradil byl u puku v obranném pásmu Motoru jako první, z čehož dokonce vzešla střela na domácí svatyni. Svoboda je ale pozorný také v oslabení a pokus kryje.
     
    07:15
    Proti střele Šimona Masopusta dobře zaklekl jeden z hostujících hráčů, čímž nepropustil kotouč. Následně se hostující celek osvobozuje.
     
    06:30
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Havrda – 2 min., vysoká hůl).
     
    06:14
    Po dobré kombinace se dostal kotouč až na hůl Aleše Řezáče, který to zkusil z první. Pánek jeho pokus kontroloval. Ještě předtím neprošel až na Pánka Kubíčkův pokus.
     
    05:26
    Všetečka udržel pásmo pro svůj tým, následná přihrávka na Šimona Vlčka ale nebyla přesná. Motor se tedy může pokusit dostat puk ze svého pásma.
     
    04:40
    Šimon Masopust dojížděl klouzající kotouč, a proto ho Petr Pánek raději ukryl pod svou rukavicí. Bude se vhazovat v obranném pásmu Slavie.
     
    04:11
    Výhodného odrazu od mantinelu využil Hubata, jenž si sjel pro puk od modré čáry, aby mohl vystřelit. Přesně tak učinil, ale jeho střela šla jen doprostřed branky, kde byl připravený Pánek.
     
    03:17
    Pánek musel být pozorný, a to hned dvakrát. Nejprve vyrazil střelu betonem a poté ještě vyrazil pokus Jakuba Čížka nad svou branku. Alespoň se tedy zdálo, že se hostující gólman kotouče dotkl a vyrazil jej.
     
    02:49
    Adam Čížek po vhazování napálil jen clonící blok hráčů před ním. Motor ale i poté bojuje o puk v útočné třetině.
     
    02:33
    Na druhé straně opět musí být pozorný Daniel Svoboda. I tentokrát se mu však střelu slávistů podařilo uschovat ve své lapačce.
     
    02:03
    Milan Petřík zkusil zavést puk do pásma, ale neúspěšně. Při přechodu do útoku si puk nezpracoval dobře, načež mu kotouč odskočil.
     
    01:04
    Klapka vybojoval kotouč v útočném pásmu hostů, z čehož mohl těžit Srdínko. Ten to zkusil od modré čáry, avšak jeho pokus neprošel.
     
    00:16
    Slavia vybojovala kotouč ve středním pásmu a ihned z toho byla nebezpečnější střela! Dávid Kižlin vjel do pásma a na Svobodu poslal nepříjemnou střelu zpoza obránce. Svoboda si poradil dobře, střelu schoval v lapačce.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Baloun) – Pánek, Vávra, Kubíček, Škola, A. Čížek, Šafář, Hubata – Silný, Novák, Beránek, Řezáč, Petřík, Hrubec, Toman, Vaculík, J. Čížek, Melichar, Masopust, Grossmann.

    HC Slavia Praha: Pánek (Málek) – Fiala, Mareček, Štibingr, Zderadička, Srdínko, Holý – Brož, Kižlin, Všetečka, Havrda, Křenek, Hradil, Hasil, Vlček, Petrák, Klapka.

    Rozhodčí: Horáček – Polonij, Zíka.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 32. Řezáč (Kubíček), 40. Masopust (Kubíček), 62. Toman (Beránek, Silný) – 18. Klapka (Hradil, Brož), 52. Brož (Všetečka, Holý)


    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Baloun) – Pánek, Vávra, Kubíček, Škola, A. Čížek, Šafář, Hubata – Silný, Novák, Beránek, Řezáč, Petřík, Hrubec, Toman, Vaculík, J. Čížek, Melichar, Masopust, Grossmann.
    HC Slavia Praha: Pánek (Málek) – Fiala, Mareček, Štibingr, Zderadička, Srdínko, Holý – Brož, Kižlin, Všetečka, Havrda, Křenek, Hradil, Hasil, Vlček, Petrák, Klapka.

    Rozhodčí: Horáček – Polonij, Zíka
    thejrc.org