Salzburg – Kladno 8:0 (kon.) | K. Vary – Mountfield HK 4:0 (kon.) | Liberec – Jihlava 0:7 (kon.)
Č. Budějovice – Slavia 3:2 (po pr.) | Sparta – Kometa Brno 4:3 (po pr.) | HC Plzeň – Pardubice 1:5 (kon.)
po prodl.
HC Sparta Praha
4:3 (2:0, 1:2, 0:1 - 1:0)
HC Kometa Brno
Sobota 10.02.2018, 13:00 • Tipsport arena, Praha 7 – Bubeneč • Extraliga staršího dorostu • 22. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Krásné odpoledne! Tipsport arena v pražském Bubenči dnes bude dějištěm hned dvou duelů sparťanské mládeže. V tom prvním se představí starší dorostenci, kteří budou bojovat o body s rivalem z Brna.
     
    Sparta je momentálně pátá, po dvaceti odehraných utkáních má na kontě celkem 36 bodů. Do dnešního zápasu jde v celkem dobré formě, jelikož z posledních pěti utkání prohrála pouze jednou, a to proti osmému Kladnu. Včera pak na domácí půdě rozjela jihlavskou Duklu 7:1.

    Poslední zápasy
    9.2.: Sparta – Jihlava 7:1
    3.2.: Kladno – Sparta 9:6
    1.2.: Slavia – Sparta 4:8

    Nejproduktivnější hráči*
    Ondřej PŠENIČKA – 31 Z, 41 B (14+27)
    Miroslav DANI – 35 Z, 40 B (18+22)
    Patrik PRYMULA – 36 Z, 33 B (12+21)

    Brankářské statistiky*
    Jan MIČÁN
    – 1160 min. | 90,8% úsp. | prům. 2,95
    Jan ŠKORPÍK
    – 695 min. | 92,3% úsp. | prům. 2,42
    Štěpán ŠVEHLÁK
    – 336 min. | 92,5% úsp. | prům. 1,79

    *do uvedených statistik se započítává základní část i nadstavba
     
    Za to Kometu najdeme v dolních patrech tabulky, celek z jihomoravské metropole se krčí až na předposledním místě. Do zápasu tedy jde jako jasný outsider, který naposledy okusil chuť vítězství 27. ledna proti Hradci Králové. Od té doby si do statistik připsal pouze čtyři pořážky, včetně té včerejší, kdy padl v Liberci vysoko 2:8.

    Poslední zápasy
    9.2.: Liberec – Kometa 8:2
    3.2.: Kometa – Plzeň 3:4
    2.2.: Kometa – Karlovy Vary 1:5

    Nejproduktivnější hráči*
    Marek MINÁRIK – 34 Z, 24 B (11+13)
    Michal KUNC – 33 Z, 23 B (16+7)
    Vojtěch KADLIC – 32 Z, 23 B (7+16)

    Brankářské statistiky*
    Martin HOLATA
    – 994 min. | 88,6% úsp. | prům. 3,68
    Filip KAŠPAR
    – 747 min. | 89,4% úsp. | prům. 3,94
    Filip PLETICHA
    – 270 min. | 88,4% úsp. | prům. 4,22
    Lukáš DOSTÁL
    – 60 min. | 93,3% úsp. | prům. 2,00

    *do uvedených statistik se započítává základní část i nadstavba
     
    Poslední vzájemný zápas

    14. prosince 2017 – DRFG Arena, Brno
    HC Kometa Brno – HC Sparta Praha 6:3
    (2:0, 3:2, 1:1)

    Branky a nahrávky: 13. Kavický (Střondala), 15. Popelka (Caha, Sedláček J.), 21. Kadlic (Minárik), 25. Kučeřík (Kunc), 33. Gloz (Sedláček J.), 46. Minárik – 36. Havlín (Obadal, Gajdoš), 40. Kropáček (Pika, Gajdoš), 57. Arnošt (Kropáček)
    Střely na branku: 31:27
    Vyloučení: 5:5
    Využití: 0:1
    Počet diváků: 75

    Sestava Brna: Kašpar (Holata) – Věžník, Sedláček T., Kučeřík, Sedláček J., Vašíček, Gloz, Studený, Buchal – Popelka, Caha, Minárik, Meluzín, Střondala, Zajíček, Kavický, del Favero, Kunc, Kadlic.

    Sestava Sparty: Škorpík (25. Švehlák) – Bureš, Najman, Tůma, Havlín, Prchal, Vorobjev, Bláha, Pika, Lis, Gajdoš – Prymula, Kasanda, Dani, Obadal, Flídr, Smola, Arnošt, Kropáček, Čech, Vitouch.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Mičán (Škorpík) – Guryevskiy, Tůma, Bláha, Prchal, Pika, Gajdoš – Prymula, Pšenička, Kasanda, Dani, Obadal, Rubeš, Flídr, Arnošt, Slavíček, Čech, Vitouch.

    HC Kometa Brno: Kašpar (Holata) – Věžník, Sedláček T., Mlčák, Kučeřík, Sedláček J., Vašíček, Studený – Popelka, Caha, Minárik, Svoboda, Meluzín, Zajíček, Kavický, del Favero, Kunc, Kadlic.

    Rozhodčí: Bejček – Svoboda, Nekvapil.
     
    Ještě jednou vám přeji příjemné a ničím nerušené sobotní odpoledne, na ledě Tipsport areny právě probíhá rozbruslení. Od úvodního vhazování nás dělí ještě téměř třicet minut.
     
    Hráči pomalu ale jistě opouští kluziště a na chvilku se vrací zpět do kabin, na ledovou plochu vjíždí rolba. Start utkání se kvapem blíží.
     
    Borci z obou klubů už se vrací na led, za malou chvíli půjdeme na věc. Povede se dnes Spartě navázat na včerejší výhru nad Jihlavou, nebo si Brno spraví chuť po vysoké porážce v Liberci?
     
    Rozhodčí už svolává první lajny do středového kruhu, jdeme na to! Branku Pražanů dnes bude střežit Jan Mičán, zatímco Brněnští vyslali mezi tři tyče Filipa Kašpara.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Úvodní buly vyhráli hosté, kteří nehodlali ztrácet čas a okamžitě se přesunuli před Mičána. Jejich pokus o útok byl ale pohotovou obranou domácích rychle rozebrán.
     
    00:56
    Sparta se při přechodu do útoku trochu unáhlila, odpískán první ofsajd dnešního zápasu. Po krátké pauze se tak bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    01:44
    Hra se přelévá ze strany na stranu, ani jeden celek zatím nezvládá si na delší dobu přivlastnit kotouč. Ani jeden gólman zatím nemusel zasahovat.
     
    02:35
    Po Minaríkově zpackané přihrávce se na puk dostali sparťané, jenže ti nakonec nezvládli zakončit. Kašpar tedy střele nečelil ani tentokrát.
     
    03:54
    U pryže jsou častěji hokejisté z jižní Moravy, kterým ale vůbec nedaří probít přes pevnou defenzívu Sparty. Pražané ataky rozbíjejí už na modré čáře.
     
    04:40
    Poněkud nezáživný start zápasu zpestřuje výborná atmosféra v ochozech. Oba kluby dnes přišly do Tipsport areny podpořit malé kotle, jejichž podporu opravdu nejde neslyšet.
     
    06:16
    Kunc našel přesnou přihrávkou před brankovištěm volného Svobodu, jehož zakončení úplně zmizelo ve výstroji připraveného Mičána. Hra je přerušena.
     
    07:02
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí v osmé minutě otevírají skóre! Obrana hostujícího celku se teď sesypala jako domeček z karet, čehož sparťanská ofenzíva výborně využila. PATRIKU PRYMULOVI stačilo z hranice brankoviště pouze doklepnout kotouč za bezmocného Kašpara – 1:0. Asistence: Jakub Prchal, Miroslav Dani.
     
    08:29
    Prchal se pokusil svůj celek poslat do dvoubrankového vedení, jenže jeho zakončení z otočky nakonec minulo levou tyč brněnské klece o několik centimetrů.
     
    09:08
    Zakázané uvolnění vrátí po krátké pauze hru před domácí klec, vhazovat se bude po pravé ruce zatím stoprocentního Jana Mičána.
     
    09:43
    Na ledě se teď bojuje o každý centimetr, ani jeden tým nenechává svému soupeři nic zadarmo. O něco málo více ze hry má Sparta, ani hosté však nepředvádí špatný výkon.
     
    11:28
    Obadal vyjíždí zpoza vlastní branky, kotouč si drží pevně na své holi. Sparta se pokusí o další rychlý přesun před soupeřovu klec, uvidíme, co vymyslí.
     
    12:43
    Meluzín zvládl vyhodit pryž ven z vlastního pásma až za klec Pražanů, jenže tam si ho berou na své hokejky zpět domácí borci. Kometa přestává se svým sokem držet krok.
     
    13:54
    Václav Rubeš pronesl kotouč dopředu, Filip Kašpar si následně do statistik připsal další úspěšný zákrok. Stav tak zůstává stejný, Sparta stále vede o jednu branku.
     
    14:41
    V dobré pozici před brankovištěm se ocitl David Vitouch, jehož zakončení ale nakonec jeden z pohotových beků Brna tečoval mimo hostující svatyni.
     
    15:27
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak tohle bylo krásné! PATRIK PRYMULA si vzal puk na svou hůl, najel si na levý kruh a přesnou střelou nad lapačku podruhé v dnešním zápase překonává gólmana brněnské Komety. Bez asistence.
     
    16:28
    Hra se stále drží v pásmu modrobílých, kteří se zuby nehty snaží sparťanský útok rozbít. Zatím se jim daří náporu Pražanů vzdorovat.
     
    18:12
    Minárik teď v útočném pásmu hodně trápil Obadala, kterému se ze všech sil snažil sebrat puk. Domácí útočník se však nakonec zvládl ubránit.
     
    18:40
    Uvidíme první přesilovku, zahraje si jí pražská Sparta. Adam Studený (KOM) je na dvě minuty vykázán za hákování.
     
    19:19
    Jan Sedláček zachytil Obadalovu přihrávku za brankou a obratem poslal pryž až na druhý konec kluziště, Brněnští tak mohou jet vystřídat.
     
    19:58
    Poměr sil na ledě se vyrovná, dvě sekundy před koncem úvodní třetiny je za hákování na dvě minuty vyloučen Ondřej Pšenička (SPA).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 13:45.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je za námi, šťastnější po ní odcházejí do kabin rozhodně hokejisté Sparty. Ti se mohou radovat ze zaslouženého dvoubrankového vedení, přičemž pod obě trefy se podepsal Patrik Prymula. Kometa bude muset v následujícím dějství hodně přidat, pokud chce pomýšlet na body.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Marek Bláha rozehrál kotouč dopředu, ofenzivní akci Sparty ale hosté zastavili velmi rychle. Kašpar mohl zůstat v klidu, domácí jeho klec ohrozit nestihli.
     
    21:31
    Obadal se dostal do skvělé šance, jenže v bezprostřední blízkosti hostujícího brankoviště nakonec přestřelil! Kometa teď měla pořádnou dávku štěstí.
     
    23:14
    Bojuje se hlavně ve středním pásmu, ani jednomu celku se nedaří se na delší dobu usadit před brankou soupeře. Sledujeme poměrně vyrovnanou partii.
     
    24:12
    Na konci dlouhé brněnské kombinace stál připravený Jan Mlčák, jehož rána od modré nakonec pouze zaduněla o mantinel za Mičánovou brankou.
     
    24:34
    Kometa právě vstřelila branku!
    Když to nejvyjde napoprvé, zkus to znovu. Přesně tímto heslem se teď řídil JAN MLČÁK, jehož druhá rána už skončila v pražské síti! Hostující bek tak snižuje náskok Sparty na jednu branku. Asistence: Erik Meluzín.
     
    25:58
    Kometa je momentálně aktivnějším celkem na ledě, Pražanům se nedaří vzpamatovat z inkasovaného gólu. Hra se drží ve sparťanské třetině, Mičán musí být neustále ve střehu.
     
    27:26
    Kometa právě vstřelila branku!
    A je vyrovnáno! Aktuálně nejproduktivnější hráč brněnského staršího dorostu MICHAL KUNC se i přes neodbytného bránícího hráče Sparty zvládl prosadit a posílá tak za Mičána další puk. Asistence: Matěj Svoboda, Jan Mlčák.
     
    27:52
    Domácí mají šanci si náskok vzít zpět, Robert Věžník (KOM) je poslán na trestnou lavici za podražení. Spartu tak čeká dvouminutová přesilovka.
     
    28:48
    Sparta právě vstřelila branku!
    Vyrovnaný stav moc dlouho nevydržel, rudí se znovu dostávají do vedení! Po dlouhé kombinaci se ke kotouči dostal ONDŘEJ PŠENIČKA, na jehož projektil z velké vzdálenosti nezvládl Kašpar včas zareagovat. Asistence: Patrik Prymula, Jakub Prchal.
     
    30:35
    Převahu má na ledě momentálně pražská Sparta, které se ale nedaří soupeřova brankáře pravidelně ostřelovat kvůli kvalitní defenzivní hře hokejistů Komety.
     
    31:14
    Brněnští vyhazují na icing, po krátké pauze se bude vhazovat po pravé ruce Lukáše Kašpara. Uvidíme, zda-li se jim povede obranu soupeře nějak překvapit.
     
    32:06
    Minarík poslal pryž na kruh Svobodovi, který jej záhy napálil přímo do vyrážečky hbitého Mičána. Hosté si následně berou odražený puk zpět na své hole.
     
    33:50
    Maskovaný muž v hostujícím brankovišti zneškodnil další ránu a následně se rozhodl puk podržet, hra je tedy přerušena.
     
    34:42
    Kometa se dostala do přečíslení dva na jednoho, zakončující Adam Popelka namířil přesně na hrudník připraveného Mičána. Ten následně puk schovává do rukavice.
     
    35:55
    V rohu za brněnskou brankou se bojuje o kotouč, do tahanice je zapojeno hned několik hráčů. Těžko odhadnout, kdo si puk z chumlu nakonec odveze.
     
    37:11
    Ondřej Pšenička nahrál dozadu na Tůmu, ten následně předal puk dalšímu spoluhráči. Sparta rozjela kombinaci v soupeřově pásmu, na jejíž vyvrcholení stále čekáme.
     
    38:31
    Rudí jsou pevně usazeni v soupeřově třetině, jenže se jim zatím nedaří se dostat do pořádné střelecké příležitosti. Kašpar musí zasahovat jen občasně.
     
    39:38
    Meluzínův pas zachytil jeden z protihráčů už ve středním pásmu, brněnský pokus o rychlý výpad tak nabírá hodně rychlého konce. Hra se vrací před Kašpara.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 14:29.
     
    Čtyřicet minut je za námi, pražská Sparta vede v derby nad brněnskou Kometou o jediný gól. Druhá perioda už nabídla o něco vyrovnanější podívanou než ta úvodní, nicméně domácí si stále nad svým soupeřem udržují velmi mírnou převahu. Uvidíme, co nabídne třetina poslední.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:38
    Miroslav Dani se pokusil z vysokého úhlu nahodit kotouč za branku, do cesty letícímu puku se ale postavili dva obránci Komety. Kašpar tak vůbec nemusel zasahovat.
     
    41:52
    Sparta vyhodila kotouč za druhý konec kluziště, brněnský gólman jej následně rozehrál dopředu a usnadnil tak svým spoluhráčům návrat do útoku.
     
    42:43
    Na sparťanském konci ledu zazvonila tyčka! Hostům je následně ponechána výhoda, Pražané půjdou na nějakou dobu do čtyř.
     
    43:09
    Zchladit si hlavu na trestnou lavici nakonec míří Marek Bláha (SPA), který se dopustil podražení.
     
    43:49
    Michal Kunc stál před brankou nikým nehlídán a hned po obdržení přihrávky se rozhodl proklepnout Mičánovy reflexy. Gólman Sparty testem prošel na výbornou.
     
    44:57
    Přesilovka Brna se chýlí ke konci, až na Kuncovu ránu toho hosté moc zajímavého nepředvedli. Momentálně se hraje před Kašparovou brankou, Kometa se snaží dostat zpátky na puk.
     
    46:18
    Kadlic pronesl puk dopředu, jenže takřka hned za modrou čáru byl od puku odstaven. Sparta následně vyhazuje až za hostující svatyni, odpískán icing.
     
    47:13
    Brno se drží ve třetině soupeře, nedaří se mu ale popracovat do nějakých vážnějších střeleckých příležitostí. Obrana Holešovických zatím svou práci plní výborně.
     
    48:17
    Další icing, tentokrát jej mají na svědomí hosté. Jedná se už asi o třetí nebo čtvrté zakázané uvolnění v této třetině, ani jeden celek momentálně nepůsobí zrovna dvakrát sehraně.
     
    48:58
    Šance pro Kometu – za držení putuje na trestnou lavici Václav Rubeš (SPA). Hosty tedy čeká další dvouminutová přesilovka.
     
    50:28
    Po zachycení Mlčákovy nabídky si na pravý kruh najel Daniel Kavický, odkud se rozhodl zkusit své štěstí. Jeho střela nakonec zamířila mimo tři tyče.
     
    51:55
    Hra se přelévá ze strany na stranu, sledujeme poměrně vyrovnaný souboj. Vyložených šancí je ale na obou stranách poskrovnu.
     
    52:57
    Mičán se rozhodl raději před najíždějícím Svobodou ukrýt kotouč pod rukavici a přerušit tak průběh hry. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    53:33
    Vitouchovo zakončení z bezprostřední blízkosti brankoviště končí v rukavici připraveného Kašpara, který teď skvělým zákrokem udržel svůj tým ve hře.
     
    54:35
    Vyrovnat se teď pokusil Vojtěch Kadlic, jehož slabší rána z kruhu se zastavila v chumlu hráčů před Mičánem.
     
    54:58
    Za sekání Štěpána Čecha (SPA) je nařízeno trestné střílení, které pojede Matěj Svoboda!
     
    54:58
    Kometa právě vstřelila branku!
    Pět minut před koncem je znovu vyrovnáno, MATĚJ SVOBODA proměňuje trestné střílení! Forvard Komety si nejprve Mičána položil a následně puk zasunul mezi jeho lapačku a levou tyč.
     
    56:01
    Radek Kučeřík (KOM) narazil Bláhu na hrazení, ten následně opouští kluziště v předklonu za doprovodu zdravotníka. Brněnský obránce dostává dvouminutový trest.
     
    56:34
    Brnu se povedlo soupeře na moment vyhnat ven z pásma, jenže Sparta se nakonec zvládla vrátit zpět velmi rychle a její útok může pokračovat.
     
    56:57
    Domácí si berou oddechový čas, do konce jejich početní výhody zbývají přesně minuta a čtyři sekundy. Povede se jim přesilovku přetavit v rozhodující gól?
     
    57:39
    Studený prokličkoval skrz domácí obranu až za modrou čáru a nahodil puk na branku, čímž ukrojil velmi cenné sekundy z oslabení svého celku.
     
    58:42
    Prodloužení nás pravděpodobně nemine, oba týmy zdánlivě na konci základní hrací doby šetří síly a nesnaží se tlačit dopředu.
     
    59:46
    Třetina se dohrává v brněnském pásmu, na puku je hostující Kometa. Od prodloužení nás dělí celkem čtrnáct sekund.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Šedesát minut o vítězi utkání nerozhodlo, za malou chvíli tak uvidíme prodloužení. To nám proměněným trestným střílením z pětapadesáté minuty připravil Matěj Svoboda.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:11
    Jako první se v nastaveném čase do útoku vrhla Kometa, která rozjela na soupeřově části ledové plochy kombinaci. Uvidíme, co hosté vymyslí.
     
    61:14
    Prymula našel před brankovištěm připraveného Lise, jehož zakončení zblízka nakonec skončilo na betonu ostražitého Filipa Kašpara.
     
    61:55
    Sparta právě vstřelila branku!
    Po minutě a pětapadesáti sekundách je rozhodnuto, vítězem dnešního derby je Sparta! Bod navíc jí po rychlé akci přisoudil ŠTĚPÁN ČECH. Asistence: Ondřej Pšenička.
     
    Konec zápasu.
     
    V Bubeneči je dohráno, Sparta vítězí nad brněnskou Kometou 4:3 po prodloužení a připisuje si do tabulky dva body. Z Tipsport areny to však pro dnešek ještě není vše, již za půl hodiny se zde střetne mladší dorost s libereckými Bílými Tygry. (15:16:19)

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 8. Prymula (Prchal, Dani), 16. Prymula, 29. Pšenička (Prymula, Prchal), 62. Čech (Pšenička) – 25. Mlčák (Meluzín), 28. Kunc (Svoboda, Mlčák), 55. Svoboda (TS)


    HC Sparta Praha: Mičán (Škorpík) – Guryevskiy, Tůma, Bláha, Prchal, Pika, Gajdoš – Prymula, Pšenička, Kasanda, Dani, Obadal, Rubeš, Flídr, Arnošt, Slavíček, Čech, Vitouch.
    HC Kometa Brno: Kašpar (Holata) – Věžník, Sedláček T., Mlčák, Kučeřík, Sedláček J., Vašíček, Studený – Popelka, Caha, Minárik, Svoboda, Meluzín, Zajíček, Kavický, del Favero, Kunc, Kadlic.

    Rozhodčí: Bejček – Svoboda, Nekvapil.
    bahis siteleri