Salzburg – Kladno 8:0 (kon.) | K. Vary – Mountfield HK 4:0 (kon.) | Liberec – Jihlava 0:7 (kon.)
Č. Budějovice – Slavia 3:2 (po pr.) | Sparta – Kometa Brno 4:3 (po pr.) | HC Plzeň – Pardubice 1:5 (kon.)
po prodl.
HC Sparta Praha
4:3 (2:0, 1:2, 0:1 - 1:0)
HC Kometa Brno
Sobota 10.02.2018, 13:00 • Tipsport arena, Praha 7 – Bubeneč • Extraliga staršího dorostu • 22. kolo
Partner:
     
    61:55
    Sparta právě vstřelila branku!
    Po minutě a pětapadesáti sekundách je rozhodnuto, vítězem dnešního derby je Sparta! Bod navíc jí po rychlé akci přisoudil ŠTĚPÁN ČECH. Asistence: Ondřej Pšenička.
     
    56:01
    Radek Kučeřík (KOM) narazil Bláhu na hrazení, ten následně opouští kluziště v předklonu za doprovodu zdravotníka. Brněnský obránce dostává dvouminutový trest.
     
    54:58
    Kometa právě vstřelila branku!
    Pět minut před koncem je znovu vyrovnáno, MATĚJ SVOBODA proměňuje trestné střílení! Forvard Komety si nejprve Mičána položil a následně puk zasunul mezi jeho lapačku a levou tyč.
     
    54:58
    Za sekání Štěpána Čecha (SPA) je nařízeno trestné střílení, které pojede Matěj Svoboda!
     
    48:58
    Šance pro Kometu – za držení putuje na trestnou lavici Václav Rubeš (SPA). Hosty tedy čeká další dvouminutová přesilovka.
     
    43:09
    Zchladit si hlavu na trestnou lavici nakonec míří Marek Bláha (SPA), který se dopustil podražení.
     
    42:43
    Na sparťanském konci ledu zazvonila tyčka! Hostům je následně ponechána výhoda, Pražané půjdou na nějakou dobu do čtyř.
     
    28:48
    Sparta právě vstřelila branku!
    Vyrovnaný stav moc dlouho nevydržel, rudí se znovu dostávají do vedení! Po dlouhé kombinaci se ke kotouči dostal ONDŘEJ PŠENIČKA, na jehož projektil z velké vzdálenosti nezvládl Kašpar včas zareagovat. Asistence: Patrik Prymula, Jakub Prchal.
     
    27:52
    Domácí mají šanci si náskok vzít zpět, Robert Věžník (KOM) je poslán na trestnou lavici za podražení. Spartu tak čeká dvouminutová přesilovka.
     
    27:26
    Kometa právě vstřelila branku!
    A je vyrovnáno! Aktuálně nejproduktivnější hráč brněnského staršího dorostu MICHAL KUNC se i přes neodbytného bránícího hráče Sparty zvládl prosadit a posílá tak za Mičána další puk. Asistence: Matěj Svoboda, Jan Mlčák.
     
    24:34
    Kometa právě vstřelila branku!
    Když to nejvyjde napoprvé, zkus to znovu. Přesně tímto heslem se teď řídil JAN MLČÁK, jehož druhá rána už skončila v pražské síti! Hostující bek tak snižuje náskok Sparty na jednu branku. Asistence: Erik Meluzín.
     
    21:31
    Obadal se dostal do skvělé šance, jenže v bezprostřední blízkosti hostujícího brankoviště nakonec přestřelil! Kometa teď měla pořádnou dávku štěstí.
     
    19:58
    Poměr sil na ledě se vyrovná, dvě sekundy před koncem úvodní třetiny je za hákování na dvě minuty vyloučen Ondřej Pšenička (SPA).
     
    18:40
    Uvidíme první přesilovku, zahraje si jí pražská Sparta. Adam Studený (KOM) je na dvě minuty vykázán za hákování.
     
    15:27
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak tohle bylo krásné! PATRIK PRYMULA si vzal puk na svou hůl, najel si na levý kruh a přesnou střelou nad lapačku podruhé v dnešním zápase překonává gólmana brněnské Komety. Bez asistence.
     
    07:02
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí v osmé minutě otevírají skóre! Obrana hostujícího celku se teď sesypala jako domeček z karet, čehož sparťanská ofenzíva výborně využila. PATRIKU PRYMULOVI stačilo z hranice brankoviště pouze doklepnout kotouč za bezmocného Kašpara – 1:0. Asistence: Jakub Prchal, Miroslav Dani.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 8. Prymula (Prchal, Dani), 16. Prymula, 29. Pšenička (Prymula, Prchal), 62. Čech (Pšenička) – 25. Mlčák (Meluzín), 28. Kunc (Svoboda, Mlčák), 55. Svoboda (TS)


    HC Sparta Praha: Mičán (Škorpík) – Guryevskiy, Tůma, Bláha, Prchal, Pika, Gajdoš – Prymula, Pšenička, Kasanda, Dani, Obadal, Rubeš, Flídr, Arnošt, Slavíček, Čech, Vitouch.
    HC Kometa Brno: Kašpar (Holata) – Věžník, Sedláček T., Mlčák, Kučeřík, Sedláček J., Vašíček, Studený – Popelka, Caha, Minárik, Svoboda, Meluzín, Zajíček, Kavický, del Favero, Kunc, Kadlic.

    Rozhodčí: Bejček – Svoboda, Nekvapil.
    thejrc.org