Salzburg – Kladno 8:0 (kon.) | K. Vary – Mountfield HK 4:0 (kon.) | Liberec – Jihlava 0:7 (kon.)
Č. Budějovice – Slavia 3:2 (po pr.) | Sparta – Kometa Brno 4:3 (po pr.) | HC Plzeň – Pardubice 1:5 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
0:7 (0:3, 0:1, 0:3)
HC Dukla Jihlava
Sobota 10.02.2018, 12:00 • Svijanská Aréna • Extraliga staršího dorostu • 22. kolo
Partner:
     
    55:09
    Dukla právě vstřelila branku!
    Demolice pokračuje, na světelné tabuli svítí před zápasem naprosto nepředstavitelných 0:7! Dukla využila zkrácenou přesilovku zásluhou TOMÁŠE VALY, jenž napřáhl na modré čáře a čistým průstřelem zatloukl do liberecké rakve další hřebík. Asistence: Veleba, Najman.
     
    54:29
    Dukla právě vstřelila branku!
    Zatímco Liberec si už nepřeje nic jiného, než závěrečnou sirénu, Jihlava dnešní utkání hltá plnými doušky. Nyní zvyšuje už na 6:0 a byla to hokejová paráda. VÍTĚZSLAV BROŽ si vzal puk a proháčkoval se až před Nováka. S tím si pohrál elegantní bekhendovou kličkou a umístil puk k tyčce. Bez asistence.
     
    53:53
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Aubrecht – 2 min., držení).
     
    52:31
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Filip – 2 min., podražení).
     
    50:04
    Dukla právě vstřelila branku!
    Teď už ale byl maskovaný muž bez jakékoliv šance! Juda namazal TOMÁŠI CHLUBNOVI, jenž měl před sebou spoustu prostoru, najel si až před Nováka a trefil se parádně pod víko. Asistence: Juda.
     
    49:18
    Další tutovka Dukly! Do samostatného úniku se utrhl Vala. Zkoušel vystřelit mezi Novákovy nohy, ten je ale sklapl včas a udržel stávající skóre.
     
    45:59
    Pátý gól visel ve vzduchu. Po odrazu od zadního mantinelu se baseballově pokoušel dorážet Piskač, ale promáchl! Pro Duklu je to škoda, usmívala se na něj totiž úplně prázdná branka.
     
    39:12
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Hájek – 2 min., sekání).
     
    36:30
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Juda – 2 min., podražení).
     
    35:48
    Další zmatek před brankou Dukly. Puk byl dnes už poněkolikáté volný a Juřička spočinul v nepříliš hokejové poloze. Šeliga ovšem ani s pomocí spoluhráčů nedotlačil černou gumu tam, kam z domácího pohledu patří!
     
    34:55
    Kotyza naskočil z lavice hanby na led a hned se zapojil do přečíslení. Nakonec přihrál Žembovi, jemuž ale střela trvala příliš dlouho a Juřička se přemístil natolik, aby zvládl lapačkou zasáhnout.
     
    34:40
    Čermák krásně našel u tyčky volného Krajíčka, jenž zblízka nenašel mezírku v Novákově postoji! To byla velká šance na využití přesilovky.
     
    32:51
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Kotyza – 2 min., krosček).
     
    27:42
    Tygrům zkrátka není přáno. Cikhart těsně před Juřičkou dobře sklepl letící puk, ten zapadl jen několik centimetrů vedle tyčky, ale do branky se opět nedostal!
     
    24:26
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava přidává další gól a pomalu to zavání debaklem. Při hře ve čtyřech na obou stranách se puk dostal na modrou čáru k PAVLU ZVĚŘINOVI. Hostující obránce jej poslal na branku a Novák nepředvedl zrovna přesvědčivý zákrok, střelu totiž vyrazil pouze nad sebe a nezabránil jejímu dopadu za brankovou čáru. Asistence: Brož, Veleba.
     
    24:11
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Hampl – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Čermák – 2 min., hrubost).
     
    16:19
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Drábek – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Zvěřina – 2 min., hrubost).
     
    15:22
    Další zahozená tutovka domácích! Cikhart po pro Liberec šťastném odrazu puku zakončoval z předbrankového prostoru úplně sám, leč vypálil pouze do zadního plexiskla.
     
    13:55
    Tygrům se střelecky nedaří. Nyní vytvořili před Juřičkou obrovský průvan! Brankář už jen bezmocně ležel na ledě, ale nikdo v bílých dresech nedokázal protlačit volný puk za jeho záda.
     
    11:12
    Liberec trošku přidává na obrátkách. Adamec se protáhl po pravé straně až k bekhendovému zakončení. Juřička jej vyrazil před odkrytou bránu, kam spěchalo klubko hráčů, přičemž rychlejší byli ti jihlavští a odklidili touš do bezpečí.
     
    09:46
    Mohlo být sníženo! Šeliga na modré čáře zvedl hlavu a krásnou přihrávkou našel u tyčky hlídkujícího Žembu. Ten ale v obrovské šanci netrefil puk ideálně.
     
    09:29
    Střídání v týmu Bílí Tygři Liberec: ze hřiště odchází Zajíček, přichází Novák.
     
    09:29
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tak to je neskutečné, papírové předpoklady zatím platí přesně naruby. Po akci Zvěřiny a Filipa se puk dostal až k MIROSLAVU JUDOVI, jenž nachytal Zajíčka v nedbalkách a donutil jej odjet na střídačku! Asistence: Filip, Zvěřina.
     
    07:54
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tým z Vysočiny navyšuje náskok a vedla k tomu poměrně nenápadná akce. Krajíček na buly v útočném pásmu uspěl a poslal touš za sebe na PETRA VELEBU. Ten jej zkusil nahodit na bránu a plachtící kotouč nakonec zapadl za Zajíčka, jenž měl zakrytý výhled! Asistence: Krajíček.
     
    02:56
    Dukla právě vstřelila branku!
    Vida, překvapení je na světě, hosté se ujímají vedení! Po levé straně táhl akci Chlubna. S pukem doputoval až na kruh, načež si všiml mezi kruhy volného TOMÁŠE PIGLA, jenž se opřel do střely bez přípravy a zamířil přesně k tyči. Asistence: Chlubna, Čermák.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 3. Pigl (Chlubna, Čermák), 8. Veleba (Krajíček), 10. Juda (Filip, Zvěřina), 25. Zvěřina (Brož, Veleba), 51. Chlubna (Juda), 55. Brož, 56. Vala (Veleba, Najman)


    Bílí Tygři Liberec: Zajíček (10. Novák) – Aubrecht, Adamec, Šuráň, Hampl, Had, Ira (A) – Rychlovský, Liška, Drábek, Cikhart, Křepelka, Bitman (A), Hájek (C), Kotyza, Žemba, Šeliga.
    HC Dukla Jihlava: Juřička (Chaloupek) – Křišta, Piskač, Veleba (C), Smolko, Kratochvíl, Marek, Zvěřina, Rašín – Brož (A), Vala, Chlubna, Čermák, Krajíček, Najman, Filip, Juda, Pigl, Barák, Svoboda.

    Rozhodčí: Folk – Kajínek, Zavřel.
    thejrc.org