Salzburg – Kladno 8:0 (kon.) | K. Vary – Mountfield HK 4:0 (kon.) | Liberec – Jihlava 0:7 (kon.)
Č. Budějovice – Slavia 3:2 (po pr.) | Sparta – Kometa Brno 4:3 (po pr.) | HC Plzeň – Pardubice 1:5 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
0:7 (0:3, 0:1, 0:3)
HC Dukla Jihlava
Sobota 10.02.2018, 12:00 • Svijanská Aréna • Extraliga staršího dorostu • 22. kolo
Partner:
     
    To už je ode mne ze severu Čech vše. Děkuji za pozornost, přeji příjemně strávené odpoledne a někdy příště opět na počtenou! (14:23:54)
     
    Je dobojováno. Vítězem utkání se stává naprosto drtivě tým HC Dukla Jihlava! Hosté z Vysočiny se postarali o obrovské překvapení, když jakožto celek ze spodku tabulky zvítězili na ledě lídra a ještě jej vyprovodili sedmigólovým debaklem. Ve třetí části už si Dukla náskok bezpečně hlídala a dokázala jej i navýšit, když zaskočené Tygry dorazili svými zásahy Tomáš Chlubna, Vítězslav Brož a Tomáš Vala. Zajímavé je, že obě mužstva předvedla totálně rozdílné výkony oproti svým pátečním utkáním, kdy Tygři porazili Brno 8:2 a Dukla podlehla Spartě 1:7.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Utkání se chýlí ke konci. Puk drží Tygři, ale už nic převratného nestihnou a odnesou si nepříjemný debakl.
     
    58:30
    Drábek předvedl pohlednou individuální akci, na jejímž konci poslal puk do brankoviště. Ke smůle Liberce jej nikdo nezasáhl.
     
    57:27
    Rychlovský našel kotouč ve skrumáži před vlastní brankou a vyvezl jej na druhou stranu kluziště. K zakončení nedošlo, Had totiž černou gumu nedostal pod kontrolu.
     
    56:48
    Domácí akci táhne Bitman, jenž se protlačil až do útočného pásma. Tam už byl o kotouč připraven.
     
    55:59
    Tygrům se dnes nedaří takřka v ničem. Stále se ale snaží alespoň připravit Juřičku o nulu, což se ale nepovedlo ani Drábkovi, jež z pravého kruhu nastřelil gólmanovu vyrážečku.
     
    55:09
    Dukla právě vstřelila branku!
    Demolice pokračuje, na světelné tabuli svítí před zápasem naprosto nepředstavitelných 0:7! Dukla využila zkrácenou přesilovku zásluhou TOMÁŠE VALY, jenž napřáhl na modré čáře a čistým průstřelem zatloukl do liberecké rakve další hřebík. Asistence: Veleba, Najman.
     
    54:29
    Dukla právě vstřelila branku!
    Zatímco Liberec si už nepřeje nic jiného, než závěrečnou sirénu, Jihlava dnešní utkání hltá plnými doušky. Nyní zvyšuje už na 6:0 a byla to hokejová paráda. VÍTĚZSLAV BROŽ si vzal puk a proháčkoval se až před Nováka. S tím si pohrál elegantní bekhendovou kličkou a umístil puk k tyčce. Bez asistence.
     
    54:10
    Touš vylétl mimo mantinely. Vhazování proběhne ve střední třetině, kam se už sjíždí hráči obou týmů.
     
    53:53
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Aubrecht – 2 min., držení).
     
    53:05
    Tygři zatím v přesilovce vyprodukovali jedinou střelu. Tu měl na svědomí Kotyza a branku netrefil. Mezitím Jihlava už podruhé vyhazuje do bezpečí.
     
    52:31
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Filip – 2 min., podražení).
     
    52:23
    Jakub Filip se z levé strany natlačil až před Nováka. Nakonec zakončit nedokázal.
     
    51:56
    Hampl se prezentoval skrytým nahozením od modré čáry. To si i přes změť hokejek a těl našlo cestu až k Juřičkovi, který spolehlivě přerušil hru.
     
    50:34
    Na brankovišti se po puku natahoval Juda, ale černá guma mu nakonec ujela z čepele. Kdyby se tak nestalo, bylo by před Novákem opět veselo.
     
    50:04
    Dukla právě vstřelila branku!
    Teď už ale byl maskovaný muž bez jakékoliv šance! Juda namazal TOMÁŠI CHLUBNOVI, jenž měl před sebou spoustu prostoru, najel si až před Nováka a trefil se parádně pod víko. Asistence: Juda.
     
    49:18
    Další tutovka Dukly! Do samostatného úniku se utrhl Vala. Zkoušel vystřelit mezi Novákovy nohy, ten je ale sklapl včas a udržel stávající skóre.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 3. Pigl (Chlubna, Čermák), 8. Veleba (Krajíček), 10. Juda (Filip, Zvěřina), 25. Zvěřina (Brož, Veleba), 51. Chlubna (Juda), 55. Brož, 56. Vala (Veleba, Najman)


    Bílí Tygři Liberec: Zajíček (10. Novák) – Aubrecht, Adamec, Šuráň, Hampl, Had, Ira (A) – Rychlovský, Liška, Drábek, Cikhart, Křepelka, Bitman (A), Hájek (C), Kotyza, Žemba, Šeliga.
    HC Dukla Jihlava: Juřička (Chaloupek) – Křišta, Piskač, Veleba (C), Smolko, Kratochvíl, Marek, Zvěřina, Rašín – Brož (A), Vala, Chlubna, Čermák, Krajíček, Najman, Filip, Juda, Pigl, Barák, Svoboda.

    Rozhodčí: Folk – Kajínek, Zavřel.
    thejrc.org