Ostrava – Karlovarsko 1:3 (kon.) | Benátky n. Jizerou – Kladno 1:3 (kon.)
konec
VK Ostrava
1
25 22 17 18  
VK ČEZ Karlovarsko
3
23 25 25 25  
Sobota 10.02.2018, 17:00 • Hala Sareza, Ostrava • Uniqa extraliga mužů • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    18:25
    Zmrhal přihrál přesně, poté nahrával střídající Štefko na Kriška, který smečí do diagonály ukončil zápas.
     
    17:24
    David Janků na podání. Zmrhal měl problémy s přihrávkou a poté je dokonce zablokován. Karlovarsko si bere ještě oddechový čas.
     
    15:24
    A právě Filip Bořuta na podání. Po nepřesné kombinaci na domácí straně se dostává Karlovarsko k řadě mečbolů.
     
    8:16
    David Janků za koncovou lajnou. Jeho tvrdý servis jde do autu a oba týmy tak odcházejí k lavičkám k druhému technickému oddechovému času.
     
    4:11
    Prešinský znovu na podání. Janků nepřihrál přesně, poté útočil nedůrazně Šmídl a po útoku Treiala se hra Ostravy sype. Domácí si berou oddechový čas.
     
    4:8
    Matěj Šmídl na servisu. Ropret hraje perfektně na druhou přes a Karlovarsko tak jde k prvnímu technickému oddechovému času při čtyřbodovém vedení.
     
    3:5
    Zmrhalův servis měl znovu perfektní parametry a z toho těží proměněnou bodovkou Prešinský. Ostrava si bere znovu velmi brzy oddechový čas.
     
    17:25
    Jakub Hukel pokračuje na servisu. Janků perfektně přihrál, ale po útoku Šmídla do autu třetí sada končí. Karlovarsko je pouhý set od zisku třech bodů do extraligové tabulky.
     
    17:24
    Místo Zmrhala přichází na účelem servisu Jakub Hukel. Čerstvá posila Karlovarska zatlačil Vašinu, který poté byl zablokován. Sedm setbolů pro hosty.
     
    17:22
    Václav Kotas na podání. Pfeffer přesně přihrál, ale poté se středem sítě Prešinský neprosadil. Nakonec smečuje do bloku také Zmrhal. Karlovarsko si bere ještě oddechový čas.
     
    11:16
    Matěj Šmídl na podání. Hudeček se prosazuje smečí z hlavního kůlu po lajně a Karlovarsko tak vede při druhém technickém oddechovém čase o pět bodů.
     
    8:11
    Henri Treial na podání. Ostrava byla v problémech po přihrávce, ale poté se dokázala ubránit a nakonec boduje Janků. Poslední slovo měl ale hlavní rozhodčí, který přisuzuje bod hostům. Ostrava si bere oddechový čas.
     
    5:8
    Slovinský tvůrce hry stále za koncovou lajnou. Janků na blok nevyzrál, naopak na druhé straně vytlouká blok Hudeček. Je tady první technický oddechový čas.
     
    5:7
    Další nepřesný příjem trestá smečí na první přes Kriško. Ostrava si bere oddechový čas.
     
    22:25
    Jakub Hukel přichází na podání místo Zmrhala. Vašina přihrál jen nad pásku, kde měl snadnou úlohu Prešinský, který zakončil druhou sadu ve prospěch Karlovarska.
     
    22:24
    Václav Kotas se předvedl na servisu. Zmrhal smečoval po vysoké nahrávce a vytlouká blok ostravského týmu. Dva setboly.
     
    20:22
    Henri Treial na podání. Šmídl se z hlavního kůlu neprosadil a Karlovarsko po útoku Zmrhala znovu odskakuje. Ostrava si bere oddechový čas.
     
    18:18
    Jakub Balon pokračuje na podání. Hudeček následně smečuje jen do autu a hned je srovnáno. Nyní reaguje oddechovým časem také karlovarská lavička.
     
    14:16
    Matěj Šmídl tradičně přitvrdil na podání. Následně však přichází důrazný útok středem sítě od Prešinského. Je tady druhý technický oddechový čas.
     
    11:13
    Estonský blokař přidal kvalitní podání, ale po útoku středem sítě od Kotase končí míč v autu. Domácí si berou oddechový čas.
     
    8:6
    A právě Henri Treial se představil na podání. Domácí se však prosazují přes Šmídla a odcházejí k prvnímu technickému oddechovému času při dvoubodovém vedení.
     
    3:0
    Další servis Davida Janků znamená další přímý bod. Parádní vstup Ostravy do druhého setu. Na to reaguje trenér hostů Jiří Novák, který si bere oddechový čas.
     
    25:23
    Biernatův plachtící servis znovu našel Zmrhala, poté byl Rejlek ubráněn, také Zmrhal útokem neuspěl a první sadu zakončuje chytrým vyhozením míče o blok Šmídl.
     
    24:23
    Opět byl za koncovou lajnou Mateusz Biernat. Zmrhal přihrál přesně, ale středem sítě se neprosadil Treial. Následnou bodovku zatloukl po lajně Šmídl a první setbol tak mají domácí.
     
    23:23
    Mateusz Biernat na podání. Zmrhal měl problémy s přihrávkou a toho mohli využít domácí. Nakonec smečoval do autu Rejlek. Karlovarsko si bere ještě před samotným vyvrcholením prvního setu oddechový čas.
     
    19:21
    Šmídl smečuje i nyní do autu a Karlovarsko uniká do dvoubodového vedení. Ostrava si bere ještě jeden oddechový čas.
     
    19:18
    Matěj Šmídl na servisu. Nugentova bodovku je úspěšnější než ta Přešinského a Ostrava se dostává zpět do vedení. Karlovarsko si bere oddechový čas.
     
    15:16
    Henri Treial našel svým servisem Sobczaka, který nedokázal přihrát. Při druhém technickém oddechovém čase tak vede hostující tým o bod.
     
    15:14
    Estonský blokař v karlovarském dresu se postaral o další kvalitní podání. Po nepřesné přihrávce hrál Biernat jen na polovině soupeře. Po třech bodech v řadě pro Karlovarsko si bere oddechový čas trenér domácího týmu Jan Václavík.
     
    8:5
    Mateusz Biernat dokázal tvrdým servisem zaskočit Hudečka, který pouštěl míč do autu, ale nakonec podání polského nahrávače končí na lajně. Je tady první technický oddechový čas.

    Vít Schück

    VK Ostrava: Bořuta, Biernat (C) – Nugent, Vašina, Šoltys, Janků, Balon – Kotas, David, Sedláček – Šmídl – Sobczak,
    Trenér: Jan Václavík

    VK ČEZ Karlovarsko: Štefko, Ropret – Hudeček (C), Zmrhal, Hukel – Treial, Prešinský, Široký – Kriško, Rejlek – Pfeffer
    Trenér: Jiří Dvořák

    Rozhodčí: Jakub Gall – Martin Hudík
    thejrc.org