Kvitová – Golubicová 2:1 (kon.) | Hrunčáková – Vichljancevová 0:2 (kon.)
Strýcová – Bencicová 2:0 (kon.) | Rybáriková – Kalinská 2:1 (kon.)
konec
Viktória Hrunčáková
Viktória Hrunčáková
0
4 2  
Natalia Vichljancevová
Natalia Vichljancevová
2
6 6  
sk Sobota 10.02.2018, 15:37 • Aegon Aréna, Bratislava • Pohár Billie Jean Kingové (krytý tvrdý povrch)
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z tenisového Fed Cupu. Slovenské reprezentantky v 1. kole II. svetovej skupiny privítajú na domácej pôde mladý výber Ruska. V úvodnej dvojhre sa predstaví naša dvojka Viktória Kužmová v súboji s Nataliou Vichľancevovou.

    VIKTÓRIA KUŽMOVÁ

    Viktória Kužmová odštartovala sezónu 2018 veľmi dobrými výsledkami. V Aucklande, Melbourne aj v Petrohrade prešla trojkolovou kvalifikáciou a celkovo má na konte už desať víťazstiev. Aktuálne je na 121. mieste rebríčka WTA, čo je jej kariérnym maximom. Naposledy v druhom najväčšom meste Ruska prehrala s domácou Dariou Kasatkinovou 6:1, 4:6, 1:6, hoci jeden a pol setu bola lepšou hráčkou na kurte. V Pohári federácie si dnes odbije svoju premiéru a bolo by skvelé, keby nadviazala na vydarený debut Rebeccy Šramkovej spred dvanástich mesiacov. „Viky sa na tréningoch predviedla vo veľmi dobrom svetle. Má formu a potvrdzuje výkonnostný progres. Je dobré, že nastúpi hneď v úvodnej dvojhre,“ povedal nehrajúci kapitán Matej Lipták. Svoju dnešnú súperku na konci januára zdolala 6:2, 7:5, takže psychická výhoda by mohla byť na jej strane.

    NATALIA VICHĽANCEVOVÁ

    Natalia Vichľancevová je veľkou nádejou ruského ženského tenisu. O šesť dní oslávi 21. narodeniny, no už dnes figuruje na 94. priečke rebríčka WTA. Navyše, jej maximum je ešte o štyridsať miest vyššie. Rodáčka z Volgogradu hrá pravou rukou a prezentuje sa obojručným bekhendom. Vlani si zahrala finále na trávnatom turnaji v holandskom Hertogenboschi a do semifinále sa prebojovala pred domácimi fanúšikmi v Petrohrade a Moskve. V tejto sezóne má zápasovú bilanciu 3-3. V Hobarte prehrala s Markétou Vondroušovou a na Australian Open nestačila na Lesiu Tsurenkovú. Vo Fed Cupe debutovala pred rokom a v súboji s Taiwanom získala pre Rusko rozhodujúci tretí bod. Ya-hsuan Leeová proti nej získala len tri gemy a šesťkrát stratila svoje podanie. Vichľancevová bude miernou favoritkou zápasu a najväčšia krajina sveta bude jej body potrebovať.
    Slovenské a ruské reprezentantky na oficiálnej večeri.

     
    Obe hráčky sú už na kurte, a tak nás od začiatku zápasu delí už len niekoľko minút. Miernou favoritkou bude Ruska Natalia Vichľancevová, no my veríme, že košická rodáčka Viktória Kužmová zaznamená úspešný debut v Pohári federácie.
     
    0:0
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    15-0
    Dnešný zápas odštartovala na podaní Natalia Vichľancevová. Do úvodnej výmeny musela ísť cez druhý servis, za čo ju Viktória Kužmová potrestala víťazným returnom.
     
    15-15
    Následne si mladá Ruska napravuje reputáciu. Tentokrát poslala loptičku priamo na podávacie t-čko a pripisuje si na konto prvé eso dnešného duelu.
     
    30-15
    Veľmi dobrý vstup do zápasu v podaní našej hráčky. Viktória Kužmová sa teraz zaskvela výborným bekhendom po čiare a dostáva sa do opätovného vedenia.
     
    30-30
    Natalia Vichľancevová si pomohla veľmi dobrým servisom na telo. Viktória Kužmová bola v náročnej pozícii a svoj return poslala ďaleko za základnú čiaru.
     
    30-40
    Viktória Kužmová len so šťastím poslala loptičku na druhú stranu dvorca. Natalia Vichľancevová si prešla k sieti a výmenu zakončila víťazným forhendom.
     
    0:1
    Natalia Vichľancevová získava úvodný gem dnešného duelu. V jeho závere si opäť pomohla kvalitným servisom, na ktorý Viktória Kužmová reagovala len úderom do siete.
     
    15-0
    Viktória Kužmová začína gem pri svojom podaní veľmi dobre. Agresívne si nakročila do dvorca a výmenu ukončila forhendovým víťazným úderom.
     
    15-15
    Natalia Vichľancevová reaguje na predošlú stratu loptičku. Súperke zahrala do protipohybu a napokon sa dočkala jej výnútenej chyby.
     
    30-15
    V úvode zápasu nesledujeme nejaké dlhé výmeny. Potvrdilo sa to aj teraz, pretože Natalia Vichľancevová nedostala loptičku na druhú stranu po skvelom servise Slovenky.
     
    40-15
    Viktória Kužmová má dve možnosti na to, aby vyrovnala skóre prvého setu. Podobne ako jej ruská súperka v úvodnom geme na podaní zaznamenáva eso.
     
    40-30
    Natalia Vichľancevová predviedla veľmi dobrý return. Viktória Kužmová sa dostala do náročnej pozície, z ktorej bekhendom poslala loptičku len do siete.
     
    40-40
    V prvom geme na podaní slovenskej hráčky budeme svedkami zhody. Na konci dlhej výmeny totiž prichádza nevynútená chyba z rakety Viktórie Kužmovej.
     
    A-40
    Natalia Vichľancevová teraz výrazne pomohla našej tenistke. Pomerne ľahký forhendový úder totiž nasmerovala len do polovice siete. Viktória Kužmová má gembal.
     
    40-40
    Druhá hra prvého setu bude pokračovať ďalej. Viktória Kužmová má trošku problém s dĺžkou svojich úderov, čo sa potvrdilo aj v práve skončenej výmene.
     
    A-40
    Veľmi dobre teraz zaútočila slovenská hráčka. Po jej forhendových úderoch sa Natalia Vichľancevová dostala pod tlak a na konci výmeny trafila len sieť.
     
    40-40
    Podobnú výmenu sme teraz videli z pohľadu ruskej hráčky. Práve ona bola aktívnejšou a donútila chybovať svoju mladú súperku. Na svete je tak ďalšia zhoda.
     
    A-40
    Natalia Vichľancevová sa ani teraz nedostane k brejkbalovej šanci. Viktória Kužmová ju zatlačila do defenzívy bekhendom po čiare a následne ukončila výmenu víťazným forhendom.
     
    40-40
    Bohužiaľ, ani túto možnosť na ukončenie gemu Slovenka nevyužila. Z forhendovej strany totiž trafila len vrchnú časť siete. Domáci diváci ju ženú dopredu.
     
    A-40
    Ďalšia veľmi vydarená séria forhendových úderov zo strany slovenskej hráčky. Viktória Kužmová po víťaznom údere získava výhodu na svoju stranu.
     
    1:1
    Tak sa to predsa len podarilo. Viktória Kužmová priamym bodom z podania ukončuje dej druhého gemu. Natalia Vichľancevová si zobrala na pomoc jastrabie oko, no podanie našej hráčky bolo na čiare.
     
    15-0
    Tretiu hru začína lepšie slovenská tenistka. Viktória Kužmová sa pekne položila do svojho forhendového úderu a loptičku poslala popri bočnej čiare.
     
    30-0
    Viktória Kužmová získava zaujímavý náskok. Tento raz bola trpezlivá a pomohla jej aj Natalia Vichľancevová, ktorá svoj forhendový úder poslala tesne do autu.
     
    40-0
    Viktória Kužmová má tri šance na to, aby prelomila podanie ruskej súperky. Predviedla ďalší skvelý víťazný úder z forhendovej strany. Natalia Vichľancevová sa len bezmocne prizerala.
     
    40-15
    Natalia Vichľancevová preriskovala druhé podanie a vyplatilo sa jej to. Viktória Kužmová s námahou poslala loptičku na druhú stranu dvorca, čím vytvorila komfortnú pozíciu pre ruskú hráčku.
     
    40-30
    Ruská tenistka odvracia aj druhú hrozbu straty podania. Predviedla forhendový úder po čiare, na ktorý jej súperka nedokázala reagovať.
     
    40-40
    Tak to je škoda. Natalia Vichľancevová upravuje skóre tretieho gemu na zhodu. Bola trpezlivejšia než Viktória Kužmová, ktorá napokon poslala loptičku z bekhendu len do siete.
     
    A-40
    Viktória Kužmová má ďalší brejkbal. Ruská tenistka mala síce pekne pripravenú pozíciu na útok, ale jej forhendové zakončenie mierilo do siete.
     
    2:1
    Neskoro zahlásený, no predsa aut! Natalia Vichľancevová z forhendovej strany minula dvorec, a tak prichádza o svoje podanie. Bolo to síce tesné, no Ruska si nezobrala na pomoc jastrabie oko.
     
    15-0
    Viktória Kužmová vstupuje do štvrtej hry tým najlepším možným spôsobom. Natalia Vichľancevová nečakala servis na stred dvorca, a tak je z toho druhé slovenské eso.
     
    30-0
    Veľmi dobrý výkon predvádza košická rodáčka. Tentokrát sa presne trafila z bekhendovej strany. Loptička dopadla presne na bočnú čiaru.
     
    40-0
    Z pravej strany zahrala Viktória Kužmová ďalšie eso. Slovenská hráčka je tak veľmi blízko k tomu, aby potvrdila brejk z predošlého gemu.
     
    3:1
    Parádny gem zo strany slovenskej tenistky. Viktória Kužmová ho po dvoch esách zakončila priamym bodom z podania, a tak odskakuje svojej súperke na rozdiel dvoch gemov.
     
    0-15
    Na úvod piatej hry sme videli dlhšiu výmenu. Tú napokon získala Natalia Vichľancevová, pretože z bekhendu šikovne zahrala do protipohybu našej hráčky.
     
    0-30
    Aj ďalšia loptička putuje na konto ruskej tenistky. Viktória Kužmová bola netrpezlivá a pri snahe o zahranie víťazného úderu trafila len sieť.
     
    15-30
    Slovenská tenistka znižuje náskok svojej súperky v tomto geme. Predviedla veľmi dobrý return, na ktorý Natalia Vichľancevová reagovala len úderom do autu.
     
    15-40
    Škoda. Viktória Kužmová predviedla ďalší dobrý return, vytvorila si pozíciu pre útok, ale jej pokus o víťazný úder skončil podobne ako pred pár sekundami v sieti.
     
    3:2
    Tento gem slovenskej tenistke príliš nevyšiel. Až trikrát trafila sieť, a tak nemohla pomýšľať na zisk brejku. Každopádne, v prvom sete má k dispozícii stále tesný náskok.
     
    0-15
    Natalia Vichľancevová začína gem pri podaní súperky veľmi dobre. Zahrala kvalitný return, na ktorý Viktória Kužmová reagovala len úderom za základnú čiaru.
     
    0-30
    Viktória Kužmová zahrala prvú dvojchybu dnešného duelu. Svoju súperku tak dostáva do vedenia o dve loptičky. Natalia Vichľancevová je na dosah brejkbalov.
     
    15-30
    Natalia Vichľancevová teraz pomáha svojej súperke. Z forhendovej strany trafila len sieť, no stále má k dispozícii tesný náskok. Verme, že ho Slovenka dokáže zmazať.
     
    30-30
    Viktória Kužmová napravuje svoje zaváhania z úvodu tejto hry. Na konto si pripisuje tretie eso v zápase a vyrovnáva skóre šiesteho gemu.
     
    30-40
    Viktória Kužmová chybuje a zbytočne sa dostáva do problémov. Loptička z jej forhendovej strany skončila v aute, o čom nás presvedčilo aj jastrabie oko.
     
    3:3
    Natalia Vichľancevová získava podanie našej tenistky. Tá predviedla druhý zlý gem za sebou. Viktória Kužmová chybovala jednoducho až príliš veľa, naposledy z bekhendu trafila sieť.
     
    0-15
    Natalia Vichľancevová začína lepšie gem pri svojom podaní. Pomohla si kvalitným servisom, na ktorý naša tenistka reagovala len úderom do siete.
     
    15-15
    Konečne sme videli pekný víťazný úder aj zo strany slovenskej tenistky. Viktória Kužmová svojim parádnym forhendom jednoducho nedala šancu ruskej súperke.
     
    15-30
    To je škoda. Rozhodcovia najskôr zahlásili aut, no jastrabie oko dalo za pravdu Ruske. Namiesto nevynútenej chyby sa tak víťazným úderom posúva do vedenia.
     
    15-40
    Natalia Vichľancevová získava ďalšiu loptičku na svoju stranu a má k dispozícii dve šance na to, aby sa druhýkrát v zápase dostala do vedenia.
     
    30-40
    Prvú možnosť na ukončenie gemu Ruska nevyužila. Viktória Kužmová zahrala trošku šťastný return a následne sa mohla tešiť po chybnom údere ruskej tenistky.
     
    40-40
    V dôležitom siedmom geme budeme svedkami zhody. Natalia Vichľancevová nezvládla hru nervov a svoj forhendový úder poslala len do územia pre štvorhru.
     
    40-A
    Bohužiaľ, výhoda putuje na konto ruskej tenistky. Viktória Kužmová mohla zahrať víťazný úder z forhendu, ale loptičku poslala mimo vymedzeného priestoru.
     
    3:4
    Natalia Vichľancevová to napokon zvládla a tretím vyhraným gemom v rade otáča priebeh prvého setu. Viktória Kužmová poslala síce loptičku na druhú stranu, ale následne nezachytila forhendový úder súperky.
     
    0-15
    Viktória Kužmová po dobrom úvode začína kopiť zbytočné chyby. Je tomu tak aj v úvode ôsmeho gemu, keď nezvládla svoj forhendový úder po čiare.
     
    15-15
    Slovenská tenistka si pomáha veľmi dobrým servisom. Natalia Vichľancevová sa loptičky ani len nedotkla, a tak je z toho v poradí štvrté eso košickej rodáčky.
     
    15-30
    Druhá forhendová chyba v podaní slovenskej tenistky v tomto geme. Naša debutantka sa tak opäť dostáva pod tlak, ktorý by bolo potrebné zvládnuť.
     
    30-30
    Natalia Vichľancevová pomohla našej tenistke. Pri snahe o zahranie víťazného úderu z forhendu netrafila kurt, keď loptičku poslala len do miesta vymedzeného pre štvorhru.
     
    40-30
    Natalia Vichľancevová chybovala, a tak sa k brejkbalu nedostala. Verme, že Viktória Kužmová po nasledujúcej výmene ukončí tento gem vo svoj prospech.
     
    40-40
    Slovenská tenistka nevyužila výhodu gembalu. Z bekhendovej strany poslala loptičku za základnú čiaru, a tak budeme svedkami ďalšej zhody.
     
    40-A
    Viktória Kužmová opäť zbytočne chybuje a situácia už začína byť vážna. Natalia Vichľancevová sa poľahky dostáva k brejkbalu, ktorým môže získať štvrtý gem v rade.
     
    3:5
    Viktória Kužmová zahrala tretiu nevynútenú chybu za sebou a doslova daruje gem svojej súperke. Natalia Vichľancevová je za to určite rada a po štyridsiatich minútach pôjde podávať na víťazstvo v prvom sete.
     
    15-0
    Viktória Kužmová ešte bojuje a nechce dať svojej súperke nič zadarmo. Tentokrát z forhendu trafila dvorec a zaznamenala víťazný úder po čiare.
     
    15-15
    Ruská tenistka zvládla náročnú výmenu. Forhendovým úderom po čiare si pripravila pozíciu a následne poľahky zakončila výmenu víťazným úderom.
     
    30-15
    Viktória Kužmová predviedla skutočne nádherný krížny forhendový víťazný úder. Na jej projektil ruská súperka nedokázala reagovať a cestu za ziskom prvého setu ešte bude mať náročnú.
     
    40-15
    Natalia Vichľancevová posiela loptičku z bekhendovej strany len do autu. To znamená, že Viktória Kužmová dostáva dve šance na to, aby sa ešte vrátila do boja o zisk prvého dejstva.
     
    4:5
    Podarilo sa! Viktória Kužmová berie podanie svojej súperke a doťahuje sa na rozdiel jedného gemu. V poslednej výmene ťažila zo svojej aktivity, ktorou donútila Rusku chybovať.
     
    15-0
    Viktória Kužmová začala podobne aktívne, ako skončila predošlý gem. Natalia Vichľancevová nedostala loptičku na druhú stranu dvorca, a tak prichádza o možný bod.
     
    15-15
    Škoda, opäť sme videli trošku zbytočnú chybu od našej tenistky. Viktória Kužmová bola dobre pri loptičke, ale z bekhendu trafila sieť.
     
    15-30
    Po chybe z bekhendu prichádza aj nevynútená chyba z forhendovej strany. Viktória Kužmová dostáva súperku do situácie, v ktorej ju delia od zisku setu dve loptičky.
     
    15-40
    Natalia Vichľancevová má dve šance na ukončenie prvého setu. V práve skončenej výmene bola lepšie, vytvorila si dobrú pozíciu a ukončila ju bekhendovým winnerom.
     
    4:6
    Druhou dvojchybou ukončuje Viktória Kužmová dej prvého setu. Je to škoda, keďže doň vstúpila skutočne veľmi dobre. Nádejný náskok pri svojej premiére vo Fed Cupe ale neudržala, a tak musí doťahovať manko ruskej súperky.
     
    0-15
    Podobne ako prvý set otvára aj ten druhý na podaní Natalia Vichľancevová. Získava hneď aj bod, keďže sa zaskvela víťazným úderom z bekhendovej strany.
     
    0-30
    Viktória Kužmová mala výmenu dobre rozohranú, ale napokon ju ukončila úderom, ktorý skončil niekoľko centimetrov za základnou čiarou.
     
    15-30
    Nábeh na čistú hru z toho nebude. Natalia Vichľancevová totiž svoj forhendový úder z pomerne jednoduchej pozície posiela len do siete.
     
    15-40
    Natalia Vichľancevová napravuje svoje predošlé zaváhanie a priamym bodom z podania získava na svoju stranu dve šance na ukončenie úvodného gemu.
     
    30-40
    Prvý gem ešte minulosťou nie je. Viktória Kužmová sa zaskvela výborným returnom, na ktorý Natalia Vichľancevová reagovala len úderom za základnú čiaru.
     
    0:1
    Viktória Kužmová robí veľmi veľa nevynútených chýb. Bohužiaľ, aj teraz mohla gem pri súperkynom podaní dotiahnuť do zhody, no z bekhendu netrafila vymedzený priestor.
     
    15-0
    Na úvod druhej hry sme videli dlhšiu výmenu. Viktória Kužmová mala trošku šťastie, keďže jeden z jej úderom skončil na čiare. Napokon ale chybuje Natalia Vichľancevová.
     
    15-15
    Otrasne trafený úder v podaní našej tenistky. Viktória Kužmová netrafila z bekhendu ani priestor určený na štvorhru. Skutočne to bola priam nevídaná minela.
     
    30-15
    Viktória Kužmová napravila svoju predošlú chybu a priamym bodom z podania získava náskok na jej stranu. Dúfajme, že v nastolenom trende bude pokračovať ďalej.
     
    40-15
    Natalia Vichľancevová chybuje, a tak má slovenská tenistka dve šance na to, aby získala prvý gem v druhom sete. Pri podaní z pravej strany sa jej zvykne dariť.
     
    1:1
    Podanie z pravej strany Slovenke skutočne vychádza parádne. Viktória Kužmová zaznamenáva ďalšie eso, ktorým ukončuje dej druhého gemu.
     
    15-0
    Viktória Kužmová so šťastím poslala loptičku na bočnú čiaru. Natalia Vichľancevová ju už nedobehla, a tak bude musieť doťahovať tesné manko.
     
    30-0
    Viktória Kužmová si krásne vybojovala túto výmenu. Forhendovým úderom zatlačila súperku a následne ukončila rozohru jednoduchým volejom.
     
    30-15
    Natalia Vichľancevová si pomáha priamym bodom z podania. Slovenská tenistka tak tri brejkbaly v tomto geme mať nebude.
     
    30-30
    Zbytočná chyba zo strany slovenskej hráčky. Viktória Kužmová poslala loptičku len do siete, a tak stráca svoj náskok v treťom geme.
     
    30-40
    Ruská tenistka získava tretiu loptičku za sebou. Namiesto brejkbalu tak budeme svedkami výhody mladučkej Natalie Vichľancevovej.
     
    40-40
    Viktória Kužmová predviedla veľmi prudký return. Natalia Vichľancevová naň nedokázala dostatočne reagovať, a tak budeme pokračovať v treťom geme cez zhodu.
     
    40-A
    Slovenská tenistka sa už radovala z víťazného úderu, no hlavná rozhodkyňa správne zahlásila aut. Výhoda tak smeruje na konto zverenky Anastasie Myskinovej.
     
    1:2
    Bekhendový úder slovenskej tenistky putuje ďaleko za základnú čiaru. Natalia Vichľancevová nezačala tento gem práve najlepšie, ale napokon si dokázala udržať vlastné podanie.
     
    0-15
    Natalia Vichľancevová si zobrala na pomoc jastrabie oko, ktoré ukázalo chybné podanie slovenskej tenistky. Tá musela ísť do výmeny len cez druhý servis, vďaka ktorému neuspela.
     
    0-30
    Bekhendový úder slovenskej tenistky končí len v sieti. Viktória Kužmová sa tak dostáva do nemalých problémov. Prípadná strata podania by mohla byť veľmi nepríjemná.
     
    15-30
    Natalia Vichľancevová trojicu brejkbalov mať nebude. Po kvalitných úderoch Slovenky sa dostala pod tlak a napokon nasmerovala loptičku do tesného autu.
     
    15-40
    Viktória Kužmová si na svoje konto pripisuje ďalšiu zbytočnú chybu. Košická rodáčka tak pri servise bude musieť odvracať dva brejkbaly mladej Rusky.
     
    30-40
    Viktória Kužmová zaznamenáva v správny čas eso. Potrebovala by však ešte jedno z ľavej strany. Verme, že sa jej to podarí a dotiahne gem do zhody.
     
    1:3
    Eso neprišlo a aj vďaka tomu získava Natalia Vichľancevová cenný brejk. Víťazným forhendovým úderom nedala našej tenistke šancu a odskakuje jej na rozdiel dvoch gemov.
     
    0-15
    Natalia Vichľancevová začína piaty gem veľmi dobre. Predviedla kvalitný servis, na ktorý slovenská tenistka nedokázala reagovať.
     
    0-30
    Natalia Vichľancevová pokračuje v získavaní ľahkých bodov. Viktória Kužmová pôsobí bezradne a chýb z jej rakety neustále pribúda.
     
    0-40
    Ruská tenistka si veľmi rýchlo vypracovala tri šance na to, aby potvrdila získaný brejk z predošlého gemu. Je veľmi pravdepodobné, že sa jej to aj podarí.
     
    1:4
    Viktória Kužmová robí ďalšiu nevynútenú chybu, a tak jej súperka bez väčších problémov potvrdzuje brejk z predošlého gemu. Natalia Vichľancevová tak vedie už o tri gemy a smeruje za víťazstvom.
     
    15-0
    Viktória Kužmová zatlačila svoju súperku do defenzívy a donútila ju chybovať. Natalia Vichľancevová posiela loptičku tesne za základnú čiaru.
     
    30-0
    Eso slovenskej tenistky. Viktória Kužmová veľmi rýchlo získava v šiestom geme náskok, ktorý by už nemala pustiť z rúk.
     
    30-15
    Natalia Vichľancevová sa krásne položila do svojho bekhendového úderu a priamo z returnu získava loptičku na jej stranu.
     
    40-15
    Viktória Kužmová už ďalšie komplikácie nechce pripustiť a kvalitným podaním na stred dvorca si vypracovala dve šance na ukončenie gemu.
     
    2:4
    Natalia Vichľancevová posiela loptičku mimo vymedzeného priestoru, a tak sa šiesty gem tohto setu končí v prospech slovenskej hráčky. Tá však potrebuje čo najskôr získať nedávno stratený servis.
     
    0-15
    Ruská tenistka podáva s novými loptičkami a začína skutočne veľmi dobre. Priamym bodom z podania sa dostáva do tesného náskoku.
     
    0-30
    Ani teraz nedokázala Viktória Kužmová poslať loptičku na druhú stranu dvorca. Natalia Vichľancevová tak veľmi rýchlo odskakuje Slovenke v tomto geme.
     
    0-40
    Natalia Vichľancevová pred týmto gemom vymenila raketu a zrejme jej táto zmena pri nových loptičkách pomohla. Vďaka ďalšiemu ľahkému bodu má trojicu gembalov.
     
    15-40
    Čistá hra z toho napokon nebude. Natalia Vichľancevová zahrala prvú dvojchybu v zápase, no je to v situácii, keď ju to príliš mrzieť nemusí.
     
    2:5
    Natalia Vichľancevová napravila svoje predošlé zaváhanie a opäť si drží podanie. O malú chvíľu tak pôjde Viktória Kužmová podávať na udržanie v zápase.
     
    15-0
    Viktória Kužmová mala na úvod pre ňu existenčného gemu šťastie. Páska tečovala loptičku na druhú stranu, a tak je z toho typické prasiatko.
     
    15-15
    Viktória Kužmová musela ísť do výmeny len cez druhé podanie. Natalia Vichľancevová toho využila a zahrala víťazný úder priamo z returnu.
     
    15-30
    Viktória Kužmová z bekhendovej strany posiela loptičku len do siete. Jej ruská súperka je tak dve loptičky od toho, aby získala pre svoju krajinu prvý cenný bod.
     
    30-30
    Viktória Kužmová súperku k mečbalu nepúšťa. Zaskvela sa pekným krížnym úderom z bekhendu, na ktorý jej súperka nedokázala reagovať.
     
    40-30
    Mečbal sa odkladá aj po druhý raz. Viktória Kužmová si pomohla výborným servisom a následne poľahky zakončila výmenu forhendovým víťazným úderom.
     
    40-40
    Natalia Vichľancevová predviedla v plnom behu krásny forhendový úder po čiare. Z náročnej pozície prekvapila našu tenistku, ktorá tak musí hrať cez zhodu.
     
    40-A
    Natalia Vichľancevová svojou aktivitou donútila súperku chybovať a na tretí pokus si predsa len vypracovala mečbal. Snáď sa ho podarí Viktórii Kužmovej odvrátiť.
     
    2:6
    Je koniec! Natalia Vichľancevová bez väčších problémov dokázala triumfovať aj v druhom sete. Ťažila zo zbytočných chýb svojej súperky a víťazí v dnešnej prvej dvojhre.
     
    Koniec zápasu
     
    Ruské reprezentantky získavajú vo fedcupovom stretnutí proti Slovensku prvý bod. Postarala sa oň Natalia Vichľancevová, ktorá napriek slabšiemu úvodu potvrdila rolu favoritky a zdolala Viktóriu Kužmovú po setoch 6:4, 6:2. Naša tenista robila skutočne veľmi veľa nevynútených chýb, ktoré ju stáli lepší výsledok. Dúfajme, že úspešnejšia bude v ďalšom dueli Magdaléna Rybáriková, ktorú čaká len 19-ročná Anna Kalinská. Ja vám ďakujem za pozornosť a pozývam vás sledovať aj druhú dvojhru. (16:58:55)

    Miroslav Kováčik

    Čas utkání: 1:14

    2. set: 0:28

    Hrunčáková Vichljancevová
    2. set Utkání 2. set
    Získané body celkem
    19 52 63 27
    Nejdelší série získaných bodů
    5 6 6 5
    Setboly
    0 0 2 1
    Mečboly
    0 0 1 1
    Vítězné údery *
    17 12
    Nevynucené chyby *
    37 18
    Úspěšnost na síti *
    0 / 1
    0 %
    0 / 1
    0 %
    Statistiky na podání
    Čas her při vlastním podání
    0:09 0:31 0:30 0:11
    Esa **
    3 8 1 0
    Dvojchyby **
    0 2 1 1
    Udržená podání
    2 / 3
    67 %
    4 / 8
    50 %
    7 / 9
    78 %
    4 / 4
    100 %
    Odvrácené brejkboly
    1 / 3
    33 %
    1 / 6
    17 %
    3 / 5
    60 %
    0 / 0
    0 %
    Body při vlastním podání
    13 / 23
    57 %
    31 / 60
    52 %
    34 / 55
    62 %
    17 / 23
    74 %
    Body po 1. podání *
    22 / 37
    59 %
    27 / 37
    73 %
    Body po 2. podání *
    9 / 24
    38 %
    7 / 18
    39 %
    Úspěšnost 1. podání *
    37 / 61
    61 %
    37 / 55
    67 %
    Úspěšnost 2. podání *
    0 %
    0 %
    Průměrná rychlost 1. podání *
    168 km/h 177 km/h
    Průměrná rychlost 2. podání *
    152 km/h 163 km/h
    Nejrychlejší podání *
    178 km/h 190 km/h
    Statistiky na příjmu
    Proměněné brejkboly
    0 / 0
    0 %
    2 / 5
    40 %
    4 / 6
    67 %
    1 / 3
    33 %
    Body při soupeřově podání
    6 / 23
    26 %
    21 / 55
    38 %
    29 / 60
    48 %
    10 / 23
    43 %
    Body po příjmu 1. podání *
    10 / 37
    27 %
    15 / 37
    41 %
    Body po příjmu 2. podání *
    11 / 18
    61 %
    15 / 24
    63 %
    Informace ke statistikám

    Aktuálnost statistik označených *: po 2. setu

    Ostatní statistiky jsou počítány průběžně automaticky.

    ** Počty es a dvojchyb v průběhu setu jsou neoficiální.

    Viktória Hrunčáková
    Stát: Slovensko
    Datum narození: 11.05.1998
    Věk: 25 let
    Držení: pravák
    Výška: 180 cm

    Natalia Vichljancevová
    Stát: WTA
    Datum narození: 16.02.1997
    Věk: 27 let
    Držení: pravák
    Louise Azemar Engzellová (SWE)
    SVK 6 4 WTA
    #1 Sobota 10.02.2018 • 15:37
    Hrunčáková - Vichljancevová 0:2
    #2 Sobota 10.02.2018 • 17:25
    Rybáriková - Kalinská 2:1
    #3 Neděle 11.02.2018 • 15:08
    Čepelová - Vichljancevová 2:0
    #4 Neděle 11.02.2018 • 17:01
    Hrunčáková - Potapovová 2:1
    #5 Neděle 11.02.2018 • 19:42
    Čepelová, Schmiedlová - Kudermětovová, Kalinská 2:0
    #6 Sobota 21.04.2018 • 12:09
    Sasnovičová - Čepelová 2:0
    #7 Sobota 21.04.2018 • 14:29
    Sabalenková - Hrunčáková 1:2
    #8 Neděle 22.04.2018 • 11:07
    Sabalenková - Schmiedlová 2:0
    #9 Neděle 22.04.2018 • 13:09
    Sasnovičová - Hrunčáková 0:2
    #10 Neděle 22.04.2018 • 15:23
    Lapková, Marozavová - A. K. Schmiedlová, Kužmová 2:0
    bahis siteleri