Huddersfield Town – Bournemouth 4:1 (kon.) | Newcastle – Manchester Utd. 1:0 (kon.) | Southampton – Liverpool 0:2 (kon.)
konec
Southampton FC
0:2 (0:2)
Liverpool FC
Neděle 11.02.2018, 17:30 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, ale samozřejmě se na vás budu těšit u dalších online přenosů. Do té doby však na shledanou! (19:26:48)
     
    Dnešní utkání je u konce a Liverpool slaví vítězství. Především v první půli sice výrazně tlačili domácí, ale přesto The Reds vedli již po šesti minutách. Trefil se totiž Roberto Firmino, jenž nakonec zaznamenal vítěznou branku. Navíc zčistajasna pak v závěru první půle udeřil i Mohamed Salah a od té doby byl Southampton téměř ze hry. Druhá půle už byla spíše v režii Liverpoolu, který hrozil po rychlých akcích. Naopak The Saints se po přestávce nezmohli na žádnou nebezpečnější akci a dnes tedy zůstávají na nule.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Southampton sice kombinuje za půlící čárou, ale celá jedenáctka Liverpoolu je pevně zformovaná před vlastním gólmanem. Karius už dnes o nulu s největší pravděpodobností nepřijde.
     
    90+2
    Emre Can si míč ve středu hřiště příliš předkopl a výsledkem byl faul. Domácí už se však ani příliš nesnaží.
     
    90+1
    Až po více než 40 vteřinách první nastavené minuty se Southampton dostal k míči. Souhra však okamžitě zaskřípala a hrají znovu hosté.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje čtyři minuty.
     
    89
    Taktické střídání Liverpoolu. Obranu jde vyztužit Dejan Lovren, který nahradil Mohameda Salaha.
     
    88
    Troufnu si říct, že Southampton už se nezmůže na výraznější odpor. Liverpool se nastěhoval hluboko na polovinu domácích a za pochodu se posouvá blíže k McCarthymu.
     
    86
    Na obou stranách už je k vidění poměrně dost nepřesností. V podání Liverpoolu jich je však méně a navíc hosté nejsou těmi, kteří by měli vymýšlet nějakou preciznější kombinaci.
    85. Lallanova lehce nepřesná střela
     
    85
    Výborná příležitost Liverpoolu. Rozběhnutý Lallana si na pravé straně narazil míč se Salahem a rázem byl v pokutovém území. Technické zakončení se ale na vzdálenější tyči o kousek nevlezlo do brány.
     
    84
    Salah se nechal předskočit Stephensem, což vedlo ke ztrátě míče. Carrillo si ale počínal podobně laxně a pro změnu jej o kulatý předmět obral Can.
     
    83
    Ani s blížícím se konce zápasu se Southamptonu nedaří ohrožovat Lorise Kariuse. Liverpool hraje v defenzívě velmi pozorně.
     
    81
    Hosté si bez problémů poradili s centrem z pravé strany. Pak navíc u protější postranní čáry vybojovali vhazování.
     
    80
    Poslední změna pro The Saints. Oriol Romeu jde ze hřiště a poslední minuty tak odehraje Steven Davis.
     
    80
    Až příliš důrazný byl nyní na útočné polovině Mané, který v osobním souboji povalil Soarese. Následně si ale Virgil van Dijk pohlídal rychlou akci domácích.
     
    79
    V dnešním utkání končí střelec druhé branky Liverpoolu. Roberto Firmino je totiž vystřídán Adamam Lallanou.
     
    77
    V poněkud netypické pozici se zjevil Virgil van Dijk, který byl zachycen na levé straně hluboko na útočné polovině hřiště. Získal ale jen vhazování.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 6. Firmino (M. Salah), 42. M. Salah (Firmino)

    Karty:   62. Romeu (SOT) – 37. Matip (LIV), 47. Can (LIV)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 2:8. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 5:8.
    Southampton FC: A. McCarthy – Soares, Stephens, Hoedt, Bertrand (C) – Romeu (80. S. Davis), Lemina (57. Boufal) – Ward-Prowse (71. S. Long), P.-E. Höjbjerg, Tadić – Carrillo.
    Náhradníci: Forster – Jošida, S. Davis, Boufal, Redmond, S. Long, Gabbiadini.

    Liverpool FC: Karius – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk, Robertson – Oxlade-Chamberlain (60. Milner), Can (C), Wijnaldum – M. Salah (89. Lovren), Firmino (79. Lallana), Mané.
    Náhradníci: Mignolet – Milner, Lovren, A. Moreno, Lallana, Ings, Solanke.

    Rozhodčí: Atkinson – Kirkup, Burt

    Diváci: 31 915
    thejrc.org