Boston – Buffalo 2:4 (kon.) | Toronto – Ottawa 6:3 (kon.) | Montreal – Nashville 2:3 (0:1 po s.n.)
Columbus – New Jersey 6:1 (kon.) | Tampa – Los Angeles 4:3 (kon.) | Carolina – Colorado 3:1 (kon.)
Arizona – Philadelphia 3:4 (1:2 po s.n.) | Minnesota – Chicago 3:0 (kon.) | San Jose – Edmonton 6:4 (kon.)
St. Louis – Pittsburgh 1:4 (kon.) | Winnipeg – NY Rangers 1:3 (kon.) | Washington – Detroit 4:5 (po pr.)
Dallas – Vancouver 0:6 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
6:3 (3:0, 1:1, 2:2)
Ottawa Senators
Neděle 11.02.2018, 01:00 • Air Canada Centre, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:

    Mitchell Marner po zápase.
    Dnešní hrdina Toronta. Dvacetiletý Mitchell Marner, čtvrtý draftovaný Torontem v roce 2015 nahrál v dnešním zápase celkem pět bodů (2+3)!
     
    Hvězdy utkání

    1. Mitchell Marner (TOR); (2+3), 5 střel, 18:34
    2. Nazem Kadri (TOR); (1+1), 6 střel, 17:59
    3. Patrick Marleau (TOR); (1+2), 6 střel, 15:43 (04:12:32)
     
    První třetinu domácí Toronto ovládlo a po dvaceti minutách si odnáší slibné tříbrankové vedení. Hned v první minutě se dostal do gólové pozice Riemsdyk, který kvůli Karlssonovi nestihl uklidit kotouč za brankáře Andersona. Na konci druhé minuty se domácí už radovali. Obrana Senators ztratila puk, kterého se ujal Mitchell Marner. Ten svou rychlou a přesnou střelou tuto chybu potrestal. Na začátku desáté minuty před Andersenem nebezpečně tečoval Pääjärviho střelu Stone. Půl minuty před polovinou třetiny se prosadil po Nylanderově zadovce mladík Austin Matthews, jenž svou střelou překonal Andersona střelou k pravé tyči. Brankář Ottawy přenechal své místo Conodovi, když inkasoval potřetí. To přišlo ve dvanácté minutě, když po přenesení hry na pravou stranu pálil ze středu pravého kruhu nad Andersonův beton Mitchell Marner. Blízko snížení byl Karlsson, kterému chybělo ale velmi málo, aby nahození Duchena sklepl za dosud nepřekonaného Andersena.

    Hned ze začátku druhé třetiny prošel Condon pernou zkouškou. Nejprve vychytal unikajícího Kadriho a následně ustál i jeho další tři dorážky z ostrého úhlu. Ten samý hráč se před brankou Ottawy objevil i o pár sekund později. Kadri ovšem přihrávku Marleaua nedokázal proměnit v gólovou střelu. Skoro v polovině zápasu se mohli radovat ze snížení hosté. Po dvou přihrávkách se na levém kruhu objevil střílející Johny Oduya, který svou střelu nasměroval přesně k pravé tyči. Ve třicáté třetí minutě měl na své holi druhou branku Senators Stone. Ten ale po střele z první nedokázal poslat kotouč do patřičné výšky a Andersen tak obrovskou šanci vyrazil betonem. Ve stejné minutě přešli Leafs do protiútoku, na jehož konci byl před brankou zakončující Marleau. Tomu se ale nepodařilo Condona ohrozit, protože těsně před ním zasáhl do střeli vracející se Chabot. Na konci třicáté čtvrté minuty využili domácí přesilovou hru, když Marner nastřelil tělo Jamese van Riemsdyka, od kterého se puk odrazil za brankovou čáru.

    Úvod závěrečné dvacetiminutovky rozjeli hosté snížením na 4:2, když Phaneufovu střelu od modré tečoval na hranici brankoviště za Andersenova záda Derick Brassard. Na rozdíl jediné branky mohl posunout Senators opět Brassard, když po objetí branky zkoušel zakončit u pravé tyče. O pár vteřin později hosté špatně rozehráli, což potrestal Nazen Kadri přesnou střelou po přihrávce Marnera. Ve čtyřicáté šesté mohl navýšit Nylander, ale ten před brankou skákavý kotouč nedoklepl do odkryté části branky. Deset minut před koncem si Brassard vytáhl ven z branky Andersena a svou přihrávkou hledal dva spoluhráče najíždějící do brankového prostoru. Na tuto skutečnost skvěle zareagovala obrana Leafs. Ottawa se dočkala dalšího snížení, o které se postaral Ryan Dzingel střelou z mezikruží. Nakonec jsme se mohli dočkat i hry bez brankáře, což se Senators moc nevyplatilo. Konečný výsledek stanovil trefou do odkryté branky Patrick Marleau.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Jean-Gabriel Pageau – 2 min., sekání).
     
    59:33
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Derick Brassard – 2 min., nesportovní chování).
     
    59:00
    Běží poslední minuta závěrečné dvacetiminutovky.
    58:38 Patrick MARLEAU - 6:3
     
    58:38
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto. Za vyhozeným pukem spěchal Karlsson, který se natlačil před Marnera. Ten však v útočném pásmu obránce Ottawy zaměstnal na tolik, že přijíždějící PATRICK MARLEAU mohl v pohodě zahrát volný kotouč do prázdné branky. Asistence: Mitchell Marner.
     
    58:21
    Prudká střela Chabota z mezikruží za Andersena neprošla.
     
    58:15
    Condon na střídačce!
     
    57:32
    Ottawa se na malou chvíli díky Pyattovi usadila v útočné třetině. Leafs ovšem vyhazují po získání puku díky rychlému přístupu.
     
    56:57
    Útočící White prudký pas nezpracoval a Senators musí opět začít z vlastní poloviny.
     
    56:38
    Toronto nikam nespěchá a s rozvahou rozehrává z obranného pásma.
     
    56:04
    Pohotovou střelu z pravé strany sráží Condon za svou branku. Následný souboj o puk vyšel lépe pro hosty.
     
    55:34
    Domácí dobře bráněnou střední třetinou komplikují soupeři útočné akce.
     
    54:33
    Rozehrávající Zajcev poslal puk přes všechny čáry. Rozhodčí po odpískaném icingu vrátí hru do obranné třetiny Leafs.

    Lukáš Ureš

    Branky a nahrávky: 2. Marner, 10. Matthews (W. Nylander), 12. Marner (Marleau, Kadri), 34. J. van Riemsdyk (Marner, Rielly), 43. Kadri (Marner, Marleau), 59. Marleau – 29. Oduya (Mark Stone, Chabot), 41. Brassard (Phaneuf, Mark Stone), 54. Dzingel (Pageau, Borowiecki)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Rielly, Hainsey, Gardiner, N. Zajcev, Dermott, C. Carrick – Hyman, Matthews, W. Nylander – Marleau, Kadri, Marner – J. van Riemsdyk, Bozak, Co. Brown – Komarov, D. Moore, Kapanen.
    Ottawa Senators: C. Anderson (12. Condon) – Oduya, E. Karlsson, Phaneuf, Ceci, Chabot, Borowiecki, Claesson – Hoffman, Duchene, White – Dzingel, Brassard, Mark Stone – Z. Smith, Pageau, Pyatt – Pääjärvi, DiDomenico.
    ocianews.com