Boston – Buffalo 2:4 (kon.) | Toronto – Ottawa 6:3 (kon.) | Montreal – Nashville 2:3 (0:1 po s.n.)
Columbus – New Jersey 6:1 (kon.) | Tampa – Los Angeles 4:3 (kon.) | Carolina – Colorado 3:1 (kon.)
Arizona – Philadelphia 3:4 (1:2 po s.n.) | Minnesota – Chicago 3:0 (kon.) | San Jose – Edmonton 6:4 (kon.)
St. Louis – Pittsburgh 1:4 (kon.) | Winnipeg – NY Rangers 1:3 (kon.) | Washington – Detroit 4:5 (po pr.)
Dallas – Vancouver 0:6 (kon.)
po s.n. (0:1)
Montreal Canadiens
2:3 (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)
Nashville Predators
Neděle 11.02.2018, 01:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Nashville Predators.
    Autorem vítězné branky je RYAN ELLIS.
     
    64:00
    Do konce prodloužení zbývá odehrát 1 minuta poté, co Habs opět z blízkosti nepřekonali Pekku Rinneho!
     
    62:30
    A opět v akci neskutečný Pekka Rinne a domácí Brendan Gallagher, který se ho marně snažil nadvakrát překonat v blízkosti pravé tyče! Bell Centre cítí gól, ne a ne to tam ale padnout.
     
    62:06
    Alex Galchenyuk si z pravého křídla v rychlosti sjel před bránu, na vzdálenější levé tyči ale bekhendový blafák nedokázal dotáhnout, když troskotal na pravém betonu Pekky Rinneho!
     
    61:31
    P.K. Subban napřáhl na modré čáře k prudké ráně s příklepem, která mířila do pravého horního rohu brány, jenže Carey Price ji zřejmě lapačkou vyrazil! Následný útok Predators zastavilo postavení mimo hru.
    58:46 Jonathan DROUIN - 2:2
     
    58:46
    Montreal právě vstřelil branku!
    Montreal rozpohyboval puk v útočném pásmu a JONATHAN DROUIN se do něho na vrcholu levého kruhu krásně opřel, když jeho jedovatá rána s příklepem vymetla bližší levý horní roh brány! Montreal při hře bez brankáře vyrovnal na 2:2 a v Bell Centre propukla obrovská radost! Asistence: Jeff Petry a Artturi Lehkonen.
     
    58:07
    Carey Price zamířil na střídačku a Montreal se snaží v závěru vyrovnat při hře bez brankáře!
    52:19 Kevin FIALA - 1:2
     
    52:19
    Nashville právě vstřelil branku!
    Viktor Arvidsson napřáhl na levém křídle ke střele, která se od hrazení za bránou odrazila k pravé tyči. Ryan Johansen u ní mohl uklidit puk do zdánlivě prázdné brány, jenže Carey Price jeho pokus na levém boku vleže fantasticky vyrazil! Útočník Predators ovšem po spektakulárním zákroku brankáře Habs krásnou zadovkou našel KEVINA FIALU, který z blízkosti zamířil do černého! Predators otočili utkání a vedou v Montrealu 2:1. Asistence: Ryan Johansen a Viktor Arvidsson.
     
    52:07
    Yannick Weber v pravém kruhu mířil z úhlu těsně nad ledem ke vzdálenější levé tyči, Carey Price ale puk pravým betonem vyrazil a spoluhráči ho poté vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    48:12
    Artturi Lehkonen byl vyloučen na dvě minuty za držení a Predators mají šanci rozhodnout dnešní zápas.
     
    48:12
    Ryan Johansen z levého křídla nahodil puk na vzdálenější pravou tyč, kde kotouč rychle v jízdě převzal Viktor Arvidsson, jenže z blízkosti Careyho Price nepřekonal!
     
    47:22
    Nicolas Deslauriers si najel před bránu na krásnou přihrávku z pravého křídla a snažil se puk bez přípravy zvednout na vzdálenější levé tyči pod horní tyč, jenže Pekka Rinne předvedl další senzační zákrok, po kterém puk vyrazil!
     
    45:00
    Max Pacioretty střelou zápěstím z vrcholu levého kruhu mířil do bližšího horního rohu brány, Pekka Rinne měl ale dobrý výhled a puk vyrážečkou vyrazil!
     
    43:46
    Nikita Ščerbak zahodil stoprocentní šanci, když si v blízkosti pravé tyče hodil puk z forhendu na bekhend a už se ho chystal zasunout do prázdné brány, jelikož Pekka Rinne byl mimo brankoviště, jenže trefil tyč!
     
    42:03
    Predators předvedli v útočném pásmu skvělý forčeking, jehož výsledkem byla jedovatá střela z vrcholu pravého kruhu pro vhazování, Carey Price ji ale vyrazil hrudí a dorážku Ryana Johansena z levého kruhu už ukryl v náručí!
     
    39:45
    Austin Watson schytal v kruhu obranného pásma svého týmu tvrdý hit, po kterém zamířil na ošetřovnu!
     
    38:25
    Carey Price fantasticky zastavil střelu Predators z pravého křídla levým betonem a puk zmrazil pod lapačkou. Poté se strhla velká mela a rozhodčí vylučovali. Na domácí straně byl vyloučen pouze David Schlemko, který dostal dvě minuty za krosček, zatímco v dresu Nashvillu usedli na trestnou lavici Scott Hartnell a Ryan Johansen, což znamená, že si Montreal zahraje třetí přesilovou hru.
    36:22 Scott HARTNELL - 1:1
     
    36:22
    Nashville právě vstřelil branku!
    Predators předvedli nádhernou kombinační akci, která začala u Pekky Rinneho. Brankář Nashvillu založil útok svého týmu dlouhým kolmým pasem na Romana Josiho, který podél boxu časoměřičů rychle zavezl puk do útočného pásma a nahodil ho před bránu, kde se Nick Bonino sice ke střele nedostal, posunul ovšem kotouč za sebe na SCOTTA HARTNELLA, který se v blízkosti pravé tyče prosadil z úhlu bekhendovou střelou – 1:1! Asistence: Nick Bonino.
     
    33:24
    Nikita Ščerbak se v pravém kruhu zmocnil odraženého puku a rychle si sjel před bránu, jenže mezi betony Careyho Price puk do brány procedit nedokázal!
    28:35 Brendan GALLAGHER - 1:0
     
    28:35
    Montreal právě vstřelil branku!
    Arturri Lehkonen ve střední pásmu skvěle vypíchl puk Filipovi Forsbergovi a na útočné modré čáře ho poté u střídaček tvrdě dohrál, čehož využil BRENDAN GALLAGHER, který sice první střelou z levého kruhu Pekku Rinneho nepřekonal, druhá už ale skončila v síti! Montreal vede 1:0! Asistence: Artturi Lehkonen.
     
    27:00
    Paul Byron si z pravého křídla sjel v oslabení před bránu a mohl skórovat, jenže minul přední tyč!
     
    26:17
    Nashville si po reklamní přestávce zahraje druhou přesilovou hru. Montreal dostal týmový trest za příliš mnoho hráčů na ledě, který odpyká Nikita Ščerbak.
     
    21:10
    Logan Shaw na levém křídle skvěle zasekl puk a Pekka Rinne jeho táhlou střelu zápěstím na vzdálenější pravé tyči vyrazil levým betonem! Vzápětí se dostal na vnitřním oblouku pravého kruhu k dorážce Byron Froese, brankář Predators byl ale i podruhé úspěšný a puk ukryl ve své výstroji!
     
    17:37
    Alexej Jemelin byl vyloučen na dvě minuty za podržení a Montreal má k dispozici druhou přesilovou hru v zápase.
     
    17:13
    Viktor Arvidsson napřáhl na pravém křídle od modré čáry k prudké střele s příklepem, která mířila do předního horního rohu brány. Carey Price toho moc neviděl, přesto předvedl parádní semafor!
     
    14:50
    Karl Alzner dostal dvě minuty za nedovolené bránění a přesilovou hru si vyzkouší v první části také Predators.
     
    14:25
    Jeff Petry dnes nastoupil k jubilejnímu 500. utkání v NHL. Fantastický milník. Blahopřejeme!
     
    14:03
    Tomáš Plekanec se ocitl po krásné dlouhé kolmé přihrávce z obranného pásma Canadiens na vrcholu pravého kruhu pro vhazování v šanci, jeho táhlá střela zápěstím ale zamířila pouze do náruče klečícího Pekky Rinneho! Komerční přestávka.
     
    11:54
    Artturi Lehkonen v pravém kruhu napřáhl bez přípravy k prudké ráně s příklepem, která zamířila mimo, a vzápětí to zkoušel ze stejného prostoru po přenesení hry Alex Galchenyuk, jenže ztroskotal na lapačce Pekky Rinneho, který puk nadvakrát zastavil!
     
    10:21
    Filip Forsberg dostal dvě minuty za držení a Montreal si po krátké reklamní přestávce zahraje přesilovou hru.
     
    08:50
    Joe Morrow šlápl do pedálů a z levého kruhu mířil táhlou střelou zápěstím pod horní tyč, Pekka Rinne ale předvedl skvělý zákrok, když puk ukryl v lapačce! Komerční přestávka.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 29. Gallagher (Lehkonen), 59. Drouin (Petry, Lehkonen) – 37. Hartnell (Bonino), 53. Fiala (Johansen, Arvidsson), rozh. náj. Ellis

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Paul Byron (MTL)
    0:1   Ryan Ellis (NSH)
    2. série:
    0:1   Jonathan Drouin (MTL)
    0:1   Filip Forsberg (NSH)
    3. série:
    0:1   Max Pacioretty (MTL)


    Montreal Canadiens: Price (C) (Niemi) – Alzner, Petry, Morrow, Jo. Benn, Mete, Schlemko (A) – Pacioretty (A), Byron, Hudon – Galchenyuk, Drouin, Ščerbak – Lehkonen, Plekanec, Gallagher – Deslauriers, Froese, L. Shaw. Hlavní trenér: Claude Julien.
    Nashville Predators: Rinne (A) (Saros) – Josi, Ellis, Ekholm, P. K. Subban, Jemelin, Y. Weber – F. Forsberg, Johansen, Arvidsson – Fiala, Turris (C), C. Smith (A) – Hartnell, Bonino, Järnkrok – Salomäki, Sissons, Watson. Hlavní trenér: Peter Laviolette.

    Rozhodčí: Kendrick Nicholson, Trevor Hanson. Čároví: Darren Gibbs. James Tobias

    Diváci: 21302
    thejrc.org